De Kwebbelende Klassenoudste - Editie 1, jaargang 2
Welkom bij alweer de derde editie van Kwebbelende Klassenoudsten...

- Van : Inez Wolfcrest

5urqIBo.png
Editie 1, Jaargang 2
Door: Jorn Midburgh, Liza Skye, Archie Ryder en Inez Wolfcrest
Ingenieuze inleiding
met Liza Skye
lizaSkye.gif
Welkom bij alweer de derde editie van Kwebbelende Klassenoudsten. Ik wil Inez feliciteren met haar nieuwe functie! Je gaat het vast geweldig doen. Archie, bedankt voor de leuke tijd!
De reacties op de vorige edities waren weer superlief. En dan te bedenken dat dit alweer de 3e editie is! De tijd gaat snel… Wat lijkt het nog maar kort geleden dat de eerste editie uit kwam. Wat lijkt het nog maar kort geleden dat ik nadacht over het schrijven van een sollicitatie voor klassenoudste. Ik heb getwijfeld, want een nieuwe kleur is niet niks. Het is vergelijkbaar met het nemen van een nieuwe haarkleur, je (ik in ieder geval) verft je haar niet zo snel in alle kleuren van de regenboog, het is iets waar je iets goed over na moet denken. Want wat houd klassenoudste zijn nou precies in? Is het een moeilijk beroep? Toen ik heb gesolliciteerd heb ik eerst nog eens goed dit blad doorgenomen, en ík was blij dat dit blad bestond. De keuze om te solliciteren was een goede keuze, zoals ik nu weet. Ik ben erachter gekomen dat het klassenoudste beroep vooral een heel erg leuk beroep is, dat ik iedereen aanraad. Al vanaf dag 1 heb ik mij welkom gevoeld in het team.
Het is een übergezellig team, vol grappen en eindeloze nutteloze gesprekken. Dat betekent niet dat je er niet terecht kunt met problemen, want ook serieus praten kunnen we. Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik gekozen heb voor dit geweldige team! We zijn misschien allemaal een beetje raar; we zijn niet voor niets de biba-boerderij, iedereen zijn eigen dier. En zeg nou zelf, wie kunnen er nou beter blaten, spugen, huilen, krijsen en weet ik veel wat nog meer dan klassenoudsten. Alle roddels van de hele school zijn bij óns bekend, en een roddelrubriek van een klassenoudste zal uit elkaar barsten van de roddels (Of misschien doet hij dat al wel, toch Chlo?) Maar goed, ik ben al weer veel te ver afgedwaald. Nu verder met wat jullie deze editie te wachten staat. Deze editie hebben we, zoals de vorige keer beloofd, weer een Richtende Regels en Regelende Richtlijnen, waar we een regel of richtlijn helemaal uitwerken. Voor nu wens ik jullie veel plezier met het lezen van de nieuwste editie, vers van de pers. En als je het gelezen hebt, een reactie achterlaten vinden we allemaal erg leuk om te lezen (hinthint;))
Archie's Afscheid
met Archie Ryder

Archie Ryder.gif

Beste allen,

Wat gek om na zo'n korte tijd alweer afscheid te moeten nemen. Ik ben echter van mening dat dit een goed moment was om een stap op zij te zetten. Ik hoop dat mijn doel om de klassenoudsten op de kaart te zetten een beetje geslaagd is. Het is echter gebleken dat ik de toverdranken niet volledig alleen kon laten. Daarom schrijf ik ook naar jullie vanaf een heerlijk strand in Australië, waar ik de verschillende planten bestudeer voor mijn nieuwe toverdrankenboek. (Bereid je voor in leerjaar zeven wordt dit vast en zeker jullie studieboek! Mwuahaha). Ik draag in het volste vertrouwen mijn taken over aan Inez. Aan de klassenoudsten wil ik vertellen dat jullie een top team zijn. Ik ga jullie humor, grapjes en lolletjes missen. Wel maken jullie het team en is het aan jullie om deze legacy door te zetten. Zet 'm op mijn paarse kleine aubergines!


Lola, kleine lama, Jorn, de kapitein, Julian, onze kritische komediant, Liza, de oplettende adelaar, Katie, altijd in de weer met van alles en nog wat, Blondy, de stille maar zeker observerende das, Matthijs met zijn intelligente sarcasme, Jacco met zijn altijd vrolijke humeur. Ieder van jullie bracht iets in het team waar je trots op mag zijn. Jullie zijn een echt en hecht team geworden in een korte periode. Ik vind het geweldig dat ik jullie heb mogen leren kennen, maar dat ik met name deel heb mogen uitmaken van zo'n top team. Lieve lezers van de KK. Ook jullie maken dit blad tot een succes. Onwijs veel dank hiervoor. Het ga jullie goed.


ezgif-2-d411816716.gif

 
Archie, een hoop mensen vinden het jammer dat je vertrekt als leider van de klassenoudsten en willen graag nog wat dingen met je delen.
CmbjJ0v.jpgAmora Collins: Archie, of zoals ik hem liever noem, Ryder, de irritante sarcastische buurman, Australische Ko -.., mijn date voor het Examenfeest en een goede vriend. Ondanks dat je geen mede-leider meer bent, ben je altijd vrij om eens een kopje koffie bij je buurvrouw te drinken. Ik weet zeker dat het haar gezellig zou lijken, sinds jullie ongeveer de zelfde humor hebben. Hopelijk stoor je je niet teveel aan haar krijsende duiveltjes die naast je en spreek ik je snel. Xx De Rebelse B-... Buurvrouw
 
MMbBI0R.jpgJorn Midburgh: Beste heer Aap Archert, ondanks een relatief korte tijd in ons team heb ikzelf veel van je mogen leren. Oprecht en direct waren jouw kenmerken. Eerlijk is eerlijk, onze band was niet heel hecht. Nu moet ik zeggen dat je binnen een maand een goede vriend- en voorbeeld gecreëerd hebt voor mij. Ik wil je hartelijk danken voor de energie en tijd die je in ons heb gestoken en op korte termijn de veranderingen heb door kunnen zetten waar we nu mee werken. Bij dezen, Archert- bedankt!
 
REst48Z.jpgElvira Rodgers: Lieve Archie, m'n Australische knuffelbeer. Wat vind ik het jammer om je te zien gaan als Leider van de Klassenoudsten. Iedereen kon zien dat je dit werk met veel plezier, maar ook zeker met veel passie deed. Jouw doel om de Klassenoudsten op de kaart te zetten, is zeker gelukt. Hier mag je onwijs trots op zijn lieverd! Ik hoop dat je genoten hebt van je tijd als de leider van dit gezellige groepje studenten, en ik hoop dat je voor jezelf weer een nieuwe uitdaging zult vinden wat betreft werk. Heel erg veel succes met het verzamelen van de informatie voor je boek. Heel erg bedankt voor alle tijd en moeite die je in WoP hebt gestoken. Mede dankzij jou is WoP een leuke plek voor iedereen.
 
aXbF0do.jpgLola Temple: Heya Ryder! Bij deze nu een verassing voor jou! Ik kan teminste wel mijn mond houden over dit soort dingen.. Ten eerste wil ik je bedanken voor alles wat je voor ons heb gedaan. De sfeer in de groep, het imago.. Jij hebt ervoor gezorgd dat het baantje -Klassenoudste nog leuker werd. Ik ben je dankbaar voor het feit wat je onderling voor elkaar hebt gekregen. Ondanks dat we je af en toe stapelgek maakte met ons gekibbel ~ gluurt naar Jorn en Julian, is dát juist hetgene wat je nog het meest gaat missen. Je sarcasme, je humor maar ook je serieuze kant, heeft ervoor gezorgd dat iedereen zich op zijn gemak voelde bij jou. Pinda, never ever change yourself!
~ Liefs Lama Lo

 
G2CEuCu.pngVivalien Lovecraft en Lucy King: Lieve Archiebald, wat ons het meeste bijstaat over jou is hoe je iedereen wil helpen - je doel was om de klassenoudsten zichtbaar en gerespecteerd te maken. Al als Toverdrankendocent hielp je iedereen graag en sprong je bij waar nodig. Als leider van de klassenoudsten was dat niet anders. In je eerste week werd je meteen in de kast gegooid bij mevrouw Grauwel, waar je vast hele mooie herinneringen aan hebt. We willen je bedanken voor alles wat je voor WoP hebt gedaan en je inzet om van WoP een leuke, veilige plek voor iedereen te maken.


 
Richtende Regels & Regelende Richtlijnen
met Jorn Midburgh
Inez Wolfcrest.gif
Dag broeders en zusters van de tovenarij!
 
Bij deze wil ik ook Inez nog even snel verwelkomen in het Team der Geweldige Klassenoudsten. We hebben de naam Inktvis Inez aan mevrouw Wolfcrest gegeven om haar band met onze groep te versterken. Maar goed, vandaag wil ik nog even een nieuw onderwerp aankaarten, zodat jullie weer helemaal fresh en tevreden dit nieuwe jaar in kunnen gaan met topics.

Er zijn verschillende vormen van slecht rolspelgedrag voor veel RPG's. Hoe lief ik het ook kan maken, het komt vaak voor bij de nieuwere selectie aan spelers die hier nog geen ervaring mee hebben. Dit komt doordat meerdere dingen specifiek zijn voor forumrolspellen, en dit een gehele nieuwe tropische ervaring met liefde met zich meebrengt (Het is soms gewoon wat lastiger). Het is geen wonder dat de nieuwe Zwadderaar in jouw afdeling de touwtjes nog niet geheel in handen heeft.
 
Maar laten we eerlijk zijn: slecht rollenspel kan echter ook van ervaren spelers komen.

Hoewel het niet compleet erg is dat het gebeurt, kan het wel irritatie bezorgen bij je medespeler. Onze forumregels hebben dit gedrag dan ook verboden, en wordt door ons als klassenoudsten gecontroleerd. Zo krijg je een uil met informatie wanneer je de regels verbreekt, om je op de hoogte te stellen- zodat we jou kunnen helpen met het ontwikkelen in een geweldige boekenschrijvert. En ja, flooffywooffy de uil kun je gewoon aaien.

Maar goed, op naar het echte werk. Kapitein Midburgh hier dus- met de 2e editie van de Richtende Regels en Regelende Richtlijnen! Deze keer behandel ik Godmoding/Godmodding, wat je zelf fijn vindt klinken. De overige komen nog aan bod!
 
Godmoding
Godmoding verwijst naar verschillende soorten slechte rollenspel als een paraplu term. Alle godmodders proberen (bewust/onbewust) om het rollenspel in de gunst van de godmoddende speler te verschuiven. In principe is godmodding een poging om een rolspelend karakter een voordeel te geven dat normaal niet in het spel bestaat, haalbaar is, of realistisch is.

Het woord komt uit videospellen, waar godmode (oftewel Jornmode) functies zoals onoverwinnelijkheid, onbeperkte munitie of levens, of soortgelijke krachtverbeteringen bevat. Forumrolspelers kunnen geen exploitatie- of cheatcodes gebruiken (behalve de slimme leerlignen onder ons die hun geld kunnen verdubbelen op een magische wijze bij de Goudgrijp) om hun karakters op te zetten - maar bepaald rollespelgedrag kan vrijwel vergelijkbare resultaten behalen.


De voordelen die door godmodding in het forumrolspel worden opgedaan, kunnen zijn:
  • Tegen andere spelers en hun karakters - bijv. De agressieve Zwadderaar die elke uitdaging en gevecht wint, maakt niet uit wat. (Ik heb zoooveeeeel levens! Rawrlargarlg onsterfelijk enzo!)
  • Tegenover de spelwereld en zijn realisme regels - bijvoorbeeld de twaalfjarige tovenaar die plotseling een eerder onverslaanbare vijand, kan verslaan.
  • Tegen de leefomgeving- bijv. De tiener in Zweinstein die geen referenties noemt of schrijft om niet in de klas te zijn en in plaats daarvan voltijds niks doet in de keukens met mede-dassen. Moet jij niet naar de lessen? (Dit is een vorm van een niet reëel beeld creëren, een karakter hoort veelzijdigheid te hebben)
Het probleem? RPGs zijn een wereld gebouwd en gespeeld door spelers (ja, ook jij schattige tovenaar). Iedereen moet akkoord gaan met dezelfde regels over de manier waarop het spel wordt gespeeld.

... voor de spelers om een gevoel van eerlijkheid te handhaven.
In het magisch -gebaseerde rolspel- de meest waarschijnlijke reden waarom de vijand onverslaanbaar is, is een gevoel van gevaar en/of opwinding opbouwen. Als deze vijand een rol speelt in het spel, is het niet eerlijk dat een enkele speler eenzijdig besluit om een belangrijke verandering in de wereld te maken.

Notities voor nieuwe spelers
Maak je geen zorgen over fouten maken. Als je per ongeluk een slecht bericht gestuurd hebt, of een minder topic schrijft- voel je dan niet slecht over jezelf! Er zijn zeer weinig uitgebreide gidsen voor de forumrolplays die er zijn. Elk spel is anders - sommige spellen zijn radicaal anders. Je fouten maken je natuurlijk niet slecht, en iedereen moet leren!

En wat ik altijd in mijn achterhoofd houd:
'Slecht rollenspel' kan een eerlijke fout zijn. Het kan moeilijk zijn om te scheiden wat je karakter wel en niet kan. Godmodding kan ook onbedoeld gebeuren. Nieuwe spelers weten misschien niet dat het bestaat.
In deze gevallen is het niet echt slecht rollenspel - het is onervarenheid of een fout. Iedereen van ons die graag eerlijk en gastvrij wilt zijn, worden goed geadviseerd om te onderscheiden tussen opzettelijk en onbedoeld slecht rollenspel. Het sorteren van opzettelijk van onbedoeld kan moeilijk zijn, maar het is de moeite waard in naam van eerlijkheid.

Ik hoop dat jullie vandaag weer iets geleerd hebben
Ik vind het namelijk prachtig om jullie lieve snoetjes te zien duiken in verschillende topics en ik hoop dat jullie ondanks alle leerpunten genieten van wat de website te bieden heeft.

 

met geëerde groet,

 

Jullie kapitein, Jorn Midburgh!Inez' Introductie
met Inez Wolfcrest

Inez Wolfcrest.gif
 
Zit je dan, in je kantoor bijtend op het einde van je veer. Het is altijd spannend om van baan te wisselen, iedereen moet even wennen aan elkaar, uitvogelen hoe de samenwerking gaat verlopen. Kortom ik ben lichtelijk gespannen, terwijl ik hier zit te dubben over wat ik jullie wil vertellen. Wat ik jullie in ieder geval wil mededelen is dat veren niet gemaakt zijn om op te bijten. Ik heb al meerdere haartjes uit moeten spugen en het einde van mijn veer ziet er niet zo fraai meer uit. Zijn die dreuzelpennen toch erg handig, die kunnen een stuk beter tegen mijn nerveuze knagen. Geef me een momentje dan wissel ik even van veer en kom ik bij jullie terug...

Zo daar ben ik weer. Waar was ik gebleven? Ohja, ik wist niet wat ik jullie wilde vertellen. Misschien moet ik er wijn bijpakken, het spraakwater helpt mij vast met het schrijven van een literair hoogstaand verhaal. Aan de andere kant... Gooi ik vaker mijn wijn om dan dat ik het opdrink, zoals wellicht een aantal van jullie wel gemerkt hebben. Eigenlijk is het al een wonder dat mijn inktpotje nog staat, ondanks dat ik mijn veer er al minstens tien keer in heb gedoopt.

Maar goed, misschien moet ik toch eens beginnen met iets aan jullie vertellen. Sommige van jullie kennen mij beter dan anderen, maar de meeste van jullie weten dat ik omkoopbaar ben met pizza en wijn, dat ik tot verkort leider van het achtergrondverhalenteam was en dat ik nog wel eens, héééél af en toe, maar echt niet vaak wat sarcastisch ben. Dit laatste heb ik mij trouwens laten vertellen door anderen, want zelf had ik natuurlijk niets door. Wat jullie misschien niet weten is waarom ik nu een nieuwe baan heb of waarom ik er zo enthousiast over ben.
Het begint bij het vertrek van Archie en hoewel ik de passie en liefde voor toverdranken nooit zelf begrepen heb (zie je mij al toverdranken brouwen? Er zijn veel teveel dingen die je om kan stoten), is het iets wat ik zeker bewonder. Als je zoveel passie hebt voor iets, moet je er zeker achteraan gaan. Archie, ik wil je graag bedanken voor alles wat je gedaan hebt hier, de klassenoudsten staan sterk mede dankzij jouw inzet! Het is voor mij dan ook een grote eer om je op te mogen volgen en ik ga mijn uiterste best doen om een goede leider te zijn voor de klassenoudsten. Ik heb zelf altijd heel veel respect gehad voor de klassenoudsten. Toen ik ruim twaalf jaar geleden voor het eerst op Zweinstein kwam waren het de klassenoudsten die mij op weg hielpen. Zelf ben ik door dreuzels opgevoed, dus ik had de hulp hard nodig, ik wist niet eens dat er op zweinstein veren worden gebruikt in plaats van pennen. Ik dacht dat er zoveel veren op onze paklijst stonden voor een willekeurige knutselopdracht, bleek dat ze waren om mee te schrijven! In ieder geval, de klassenoudsten hielpen me, ze waren vriedelijk en wezen me op eventuele misstappen die ik maakte. Iets waar ik ze nog steeds dankbaar voor ben.

Ik moet moeite doen om geen rondjes te huppelen door mijn kantoor, zoveel zin heb ik erin. Er staat een fantastisch team, ze doen briljant werk en ik ben uitermate vrolijk dat ik daar een deel van mag uitmaken. Ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen dat ik dit mag gaan doen en ik ga mijn best doen om jullie te bewijzen dat ik dat vertrouwen ook verdien.
InezWolfcrest.gif
 
Tot de volgende keer! - KLASSENOUDSTEN TEAM
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Rebecca Dreamweaver

Rebecca Dreamweaver Goed geschreven. Veel succes Inez! (en de andere klassenoudsten natuurlijk ook ;) ) We gaan je missen Archie.

Ryan Riggs

Ryan Riggs We gaan je allemaal heel erg missen Archie! Ik wens je dan ook heel veel plezier met al die vervelende plantjes voor de toverdranken. Voor Inez ❤️ Je gaat het vast geweldig doen! Het was weer een hele leuke editie.

Lucas Boer

Lucas Boer Leuk gedaan man!

Jean Dippet

Jean Dippet Super leuk gedaan weer!

Archie Ryder

Archie Ryder Trots op het feit dat ik van zo'n geweldig team heb mogen deel uit maken! ♥♥♥ Ik ga jullie missen!

Namine Gale

Namine Gale Wat is die weer leuk! ♥

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte