De Kwebbelende Klassenoudste - Editie 3, jaargang 2

- Van : Inez Wolfcrest

5urqIBo.png
Editie 3, Jaargang 2
Door: Namine Gale, Jean Dippet en Inez Wolfcrest
Ingenieuze inleiding
met Namine Gale
Archie Ryder.gif
Welkom bij een nieuwe editie van De Kwebbelende Klassenoudste! Ik snap nu wel waarom ze het De Kwebbelende Klassenoudste noemen, want mijn eerste weken in het team liepen.. hechtisch, als een echte Biba Boerderij! Maar goed, laten we dat maar even geheel terzijde houden.

Ik weet niet hoe ze het trouwens telkens voor elkaar krijgen, maar iedere keer vinden ze het om een of andere manier het een goed idee om een nieuweling de eerst volgende intro te laten schrijven. Zoals je al kon lezen vorige editie, was Nikita de nieuwste slachtoffer om de intro te mogen verzinnen. En nu ben ik de nieuwe.. Namine dus.

Maar ik doe het met liefde! Ik wil jullie ten eerste nog een gelukkig nieuw jaar wensen, ik hoop niet dat jullie allemaal massaal vuurwerk hebben gekocht bij de Tweeling Fopshop, want de volgende feestdag zit er alweer aan te komen waar voor je toch je galjoenen zou moeten opsparen, namelijk: Valentijnsdag!

En dan hoor ik sommige van onze wat jongere en oudere koppies alweer roepen: 'He bah, weer een feestdag! Ik hoef niks van zo’n roze zoetsappige dag.'
Maar niet getreurd lieve mensen ik zal Namine niet zijn geweest als ik je zou kunnen vertellen dat je je nergens druk over hoeft te maken. Ondanks dat liefde heel leuk kan zijn, waar je overigens meer kan lezen in deze editie bij Snoezige Smoeltjes. Kan je het op zo’n dag ook heel leuk voor jezelf maken zonder partner. Er bestaat iets zoals: Chocola! Terwijl mensen dat zoetige spul aan elkaar geven, kan jij het lekker als single, in je eentje opeten. Ook kunnen katten enorm leuk zijn, dus ren naar de Betoverede Beestenbezaar en kies daar een snoezig katje uit, waar je lekker mee kan knuffelen op de bank, in je dan – rustige leerlingenkamer. Want zeg nou zelf, delen is leuk. Maar alleen je knuffels en chocola met jezelf en een kat te kunnen delen is misschien nog veel leuker!

Dus wees gerust mijn lieve mensen, Valentijnsdag kan voor iedereen leuk zijn! Nu ik dit zo heb kunnen vertellen, kan ik weer gerust adem halen en hoop ik dat jullie je er een beetje minder alleen door voelen.

Tot zover mijn verhaaltje, hopelijk laten jullie je je nog fijner voelen door Inez en Jean!

Liefs, Namine.
Snoezige Smoeltjes
met Jean Dippet

 

 

Zane en Nikita.gif

 

Mijn naam is Jean Dippet en ik zal vandaag jullie gids zijn en deze mooie wondere wereld van romantiek laten zien. Buiten het feit om dat ik natuurlijk erg van sappige roddels hou ben ik zelf een enorme hopeloze romanticus. Al die liefde om mij heen, ik vind het heerlijk! Daarom vind ik het ook geweldig dat ik jullie meer mag vertellen over de stelletjes die hier rondhobbelen in de prachtige school. Dus, gaan jullie mee?

Vandaag in snoezige smoeltjes het geweldige setje Namine Gale en Stan Riggs oftewel, #stamine. Dat zij een setje werden had niemand verwacht want een slang en een welp samen? Kan dat goed gaan? Zijzelf hebben nergens last van want de liefde spat er vanaf! We kennen Namine natuurlijk als een lieve, behulpzame meid. Maar wist je ook dat zij een enorme stresskip kan zijn? Gelukkig weet Stan altijd hoe hij daar mee om moet gaan. De kalmte die deze jongeman bezit is bewonderingswaardig. We weten alleen nog steeds niet hoe deze lieve, verlegen jongen in Zwadderich terecht is gekomen. Maar dat deze twee elkaar hebben gevonden is een feit!

Laten we meer te weten komen over die leuke en lieve koppel. Ik ben namelijk al erg nieuwsgierig, jullie ook?


 
Stan Riggs & Namine Gale
ezgif-2-d411816716.gif

Lieve Namine en Stan, super leuk dat ik jullie mag interviewen voor deze rubriek. Niemand had het verwacht. En welp en een slang, samen. Wanneer zijn de gevoelens voor elkaar ontstaan?

Stan:"We waren eigenlijk al vrienden sinds het eerste jaar. Ik had aan het begin van het tweede jaar een relatie met Bambi, maar die ging uit doordat het niet zo goed met me ging. Ik heb m'n hart uitgestort bij Namine bij het krijsende krot en daar uiteindelijk mijn gevoelens aan haar toegegeven.."

 

Namine:"Ja wat Stan eigenlijk zegt, we waren al hele goeie vrienden samen en we deelde van alles. Ik vraag me soms af of ik niet altijd al verliefd op hem was geweest, want ik had nog wel is jaloerse reacties op zijn verhalen over meiden.. gelukkig heeft hij dat nooit echt door gehad. Maar na de kerstvakantie voor het Krijsende Krot gebeurde het toch ineens allemaal, ik had het nooit zien aankomen eigenlijk dat hij gevoelens voor mij zou hebben, ook inderdaad omdat we in een andere afdeling zitten en er dus best verschillen zijn tussen ons, maar eind goed, al goed!"

 

ezgif-2-d411816716.gif

 

Het is inderdaad fijn om je gevoelens te kunnen uiten aan iemand die je vertrouwd natuurlijk. Namine, jij zegt dat jij misschien altijd al gevoelens hebt gehad voor Stan. Wat maakt hem dan zo leuk? En Stan, wat is de reden dat jij Namine zo leuk vindt?

Namine:"Nou ik denk toch zijn persoonlijkheid, daar ben ik echt op gevallen, zijn uiterlijk is natuurlijk een pluspunt. Maar ik vond hem altijd al zo leuk omdat hij toch nog best avontuurlijk is, hij heeft interesses die ik niet zo snel bij andere mensen heb gezien en dat maakt hem ook heel speciaal. Maar tijdens onze vriendschap, ben ik er ook achter gekomen dat hij heel trouw aan mensen is, hij is er ook altijd voor mij geweest als ik een probleem had. Maar buiten dat alles is zijn glimlach ook heel leuk."

Stan:"Ik moet eerlijk zeggen dat ik haar altijd als vriend zag, omdat ik met m'n hoofd bij een ander was, maar ze zeggen dat het beste altijd naar boven komt en dat is ook zeker gebeurt. Pas toen ik mijn gevoelens echt er uit liet kwam ik er pas achter hoe verliefd ik op Nammie ben en wat nou echt zo leuk aan haar is, is dat ze me altijd weer weet te verassen en me laat lachen. Ze is natuurlijk ook gewoon heel knap, wat ook een pluspunt is en ze is soms een beetje onzeker en jaloers, wat ik dan weer echt heel leuk en schattig vindt. Ze is echt de liefste persoon die ik ken en ik zou niet meer zonder haar kunnen. "

ezgif-2-d411816716.gif

Wat een lieve antwoorden. Ik kan wel zien hoe gek jullie op elkaar zijn. Maar is er misschien ook iets wat je minder leuk vindt aan elkaar?

Stan:"Iets wat niet leuk is aan Namine? Uhm ... ik denk dat ik daar eindeloos over na zou moeten denken, maar stiekem vind ik alles leuk aan haar. Ik ben positief ingesteld en zie alles van de zonnige kant. Er is echt niet eens iets negatiefs te zeggen over haar."

 

Namine:"Minder leuk aan Stan? Je stelt nu wel hele moeilijke vragen hoor Jean! Misschien dat ik wel iets kan bedenken, maar dat niet van zijn kant echt afkomt.. ik merk nog wel is dat hij best vaak wat meiden achter zich aan heeft, ook zie ik nog wel is flirterige opmerkingen voorbij komen van hun naar hem. Maakt hem niet minder leuk natuurlijk, terwijl hij het er zelf naar maakt... (grapje natuurlijk) Helaas meiden!"

Stan:"Haha, sorry Nammie, maar ik zal altijd voor jou kiezen."

ezgif-2-d411816716.gif

 

 

Wat een positiviteit Stan! Ze noemen het natuurlijk ook de witte broods weken hé. Een roze bril. Ik merk daarentegen dat Namine realistisch is. Het is natuurlijk een lieve jongen en daar vallen meiden nou eenmaal op. Ik zou zeggen, bescherm hem met alle beschermingsspreuken die je kent. Maar Namine, je zei eerder dat Stan nogal avontuurlijk is. Wat willen jullie nog heel graag samen doen?

Namine:"Ik doe mijn best hoor Jean! En natuurlijk let ik altijd wel op... In ieder geval, wat zou ik nog graag met Stan willen doen? Hm... ik denk zoveel mogelijk, want de tijd vliegt natuurlijk! Ook al zou het me heel leuk lijken om ooit een trip met hem te maken naar Japan, dan ik hem alle plekken laten zien en de rest van mijn familie laten ontmoeten, ook al moet die eerst mijn eigen ouders nog even ontmoeten.. In ieder geval, een reis naar Japan lijkt me wel heel leuk! Zouden we wel even op moeten wachten natuurlijk, maar dat komt goed."

 

Stan"Je haalt me letterlijk de woorden uit de mond Nammie, want dit wilde ik eigenlijk antwoorden. Ja, nou. Toen moest ik iets anders gaan bedenken. Ik denk dat ik je dan mee wil nemen naar Nederland, daar waar ik geboren ben. Ondanks dat ik daar niet meer woon. Toch zou ik heel graag met je naar Japan willen, want als ik die verhalen zo hoor, lijkt het me fantastisch. En voor nu blijven we gewoon avonturen beleven op Zweinstein, want daar is ook genoeg te beleven."

 

ezgif-2-d411816716.gif

Japan klinkt erg goed! Als er nog een plekje vrij is ga ik ook mee. En anders verstop ik me wel in een koffer. Nederland is natuurlijk ok fantastisch! Ik hoor het al, dat zijn hele goede plannen. Ik wil verder niet op de toekomst vooruitlopen maar ik ben nieuwsgierig dus ik vraag het toch. Hoe ziet jullie toekomst er samen uit?

Stan:"Voor mij kan het met Nammie nooit meer stuk gaan. Ik vertrouw haar volledig en zou echt niet weten wie er leuker en liever dan haar zou kunnen zijn. Ze is het beste wat me ooit is overkomen en nou ja, ik zie onze toekomst toch echt positief in. Ik hoop echt dat we de hele schooltijd bij elkaar zullen blijven en nog lang daarna, want ik zou niet meer zonder haar kunnen. "

 

Namine:"Aw, Stannie... Ik denk dat wij inderdaad het positieve blijven zien, en lang bij elkaar mogen blijven. Gewoon leuke dingen doen, en dan ja.. zien we het wel. Eerst natuurlijk onze schooltijd afmaken, want dat duurt nog wel even. Maar ook ik hoop na Zweinstein veel leuke dingen met hem te kunnen beleven, en bij hem te blijven."

ezgif-2-d411816716.gif

Wat schattig zijn jullie toch! Ik hoop ook dat jullie nog lang samen blijven natuurlijk. Dan de laatste vraag: Wat is jullie perfecte plek voor een date en waarom?

Stan: "De meest perfecte plek voor een date? Ik weet het echt meteen, maar ik zie aan Nammie dat ze er over na moet denken. Ik zou zeggen dat dat bij het meer is, daar waar de steiger ligt en waar een mooie boom staat. Die boom zit ik vaak in om tot rust te komen enzo, maar het is de geweldigste plek om met haar te zijn. Het is er stil en we kunnen er praten, maar ook andere activiteiten ondernemen, want ik heb haar er leren boogschieten en we hebben er gepicknickt. Het was mijn plekje, maar ik denk dat het stiekem ons plekje aan het worden is en dat vind ik echt helemaal niet erg. "

 

Namine: "Nu je het zo zegt, zijn we daar best vaak inderdaad.. Ik vind Zweinsveld in de winter ook heel leuk, en dat zeg ik als zomer persoon! Ik vond het altijd leuk om met Stan, toen we nog vrienden waren, naar De Drie Bezemstelen te gaan, het was daar altijd lekker warm en knus, terwijl het buiten dan sneeuwde. Misschien dat we dat ook weer is moeten gaan doen, want vond dat ook altijd heel gezellig. Maar ook ik zit vaak buiten, bij het botenhuis, en meer, en dat zijn ook hele geschikte plekken voor een leuke date! Maar nu hoop ik niet dat mensen massaal die plekken gaan opzoeken..."

Stan: "Dat is een goed idee Nammie. We moeten maar weer eens naar Zweinsveld gaan. En ja mensen ... blijf uit m'n boom."

 

Het klinkt allemaal enorm leuk voor een date. Misschien dat de lezers hier wat inspiratie van opdoen. Lieve Stan en Namine, ik wil jullie heel erg bedanken voor dit leuke interview! En omdat jullie hebben meegedaan krijgen jullie een leuk presentje van ons. Ik wens jullie veel geluk en enorm veel liefde toe.
 
Richtende Regels & Regelende Richtlijnen
met Inez Wolfcrest

 

 

Zane en Nikita.gif
Regels....
Richtlijnen....
- zucht -

Vermoeiend he, al die dingen die je moet onthouden en dan ook nog dat stemmetje in je hoofd negeren die je verteld dat regels er zijn om gebroken te worden. Maar gelukkig ben ik er! Die rare leider die af en toe "foei" zegt en probeert jullie kotertjes allemaal te laten beseffen dat sommige regels er echt niet zijn om gebroken te worden. Sommige regels zijn er om je te helpen, maar niet iedereen begrijpt direct waarom die ene regel nu zo belangrijk is. Vandaag ga ik jullie een stukje wijzer maken over waarom we metagaming op World of Potter niet toestaan.

 
Metagaming
Metagame een term die komt uit de wiskunde waarin het de regels omtrent een vergelijking omschrijft. Later werd de term ook gebruikt in het leger om een situatie aan die duiden die buiten het raster van een situatie viel. Zo was een situatie (zoals het invallen van een gebouw) de game en de economische gevolgen van de situatie de meta-game. Kortom je hebt het spel zelf, in dit geval jou RPGs op fora en je hebt het meta-spel, jouw profiel, de chat en alle andere dingen op die deze prachtige site te bieden heeft. Kortom als ik in de chat zeg dat ik van Scarlett houd, wil dat niet zeggen dat in-context Inez ook van Scarlett houd! .... Lucy

Moet je voorstellen hoe vreemd het zou zijn als je karakter wel al deze informatie kan benutten. Kijk bijvoorbeeld naar ons geliefde schoolhoofd....
 
*spoiler alert voor als je haar achtergrondverhaal nog niet hebt gelezen en/of onder een steen hebt geleefd*

Evelyn en Inez hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar hoe saai zou het zijn als we elkaar ontmoeten en ik weet dat ze zo'n klein jong mormeltje kind heeft. Ik zie het topic al voor me "Hey jij bent Evelyn toch, nog gefeliciteerd met je babietje en wat sneu dat je relatie niet zo lekker loopt. Verder hoorde ik dat je nieuwe baan je goed bevalt." Ik bedoel ze kan simpel antwoorden met "uhm... ja". Naast het feit dat het erg saai is heb ik zojuist Evelyn de kans ontnomen om te kiezen of ze Inez uberhaupt genoeg vertrouwt om over haar leven te vertellen. Misschien wilde Eve mij wel in de maling nemen en zeggen dat ze aan het daten was met de minister.

Ik zie je denken, maar als ik alleen mag weten wat mij in topics verteld wordt duurt het jaren voordat ik iemand ken zoals ik een vriend zou kennen. En op de site duurt 1 maand slechts een in real life week. We willen allemaal goede (IC) vrienden, of snel de volgende stap nemen in onze relatie, maar hoe doen we dat als we dingen die buiten topics gebeuren niet mogen gebruiken?

Misschien kunnen we dan toch wel wat informatie gebruiken, maar niet alles?


En nu zijn we op het punt gekomen dat het lastig maakt, wanneer is iets meta-gaming en wanneer is het simpelweg gaming? Het verschil zit hem in je communicatie, je kan niet alles in topics bespreken met iemand, laten we eerlijk zijn, dat is een hele hoop topics. Je kan echter wel overleggen dat iets is voorgevallen tussen jouw karakter en dat van een ander. Als je een grapje maakt in de chat, kun je dat wel trekken naar een IC topic, maar dit moet je wel doen in overleg. Als ik met Evelyn heb afgesproken dat we elkaar kennen en dat ik weet dat ze een prachtig zoontje heet dat Meyren heet dan is het geen probleem. Het is alleen niet toegestaan voor mij om voor Evelyn te bepalen wat ze tegen Inez verteld heeft en wat niet.

Kortom jij kan niet voor een ander bepalen wat voor interactie hij of zij heeft gehad met jou karakter. Als iemand iets in de chat zegt is dat geen roly-playing, het is de chat en die staat los van het rp-spel dat we allemaal met liefde spelen (de in-game chat uitgesloten natuurlijk). Als iemand in zijn of haar achtergrondverhaal heeft staan dat ze niet houden van chocolade, wil dat niet zeggen dat jouw karakter dat zomaar zou weten. Het is misschien niet makkelijk om het een te onderscheiden van het ander, maar het is essentieel als we het spel leuk willen houden voor iedereen. Niemand wil dat zijn/haar keuze ontnomen wordt en jij wilt dat vast ook niet doen bij iemand. Daarom bestaat deze regel en zoals ik eerder al zei is die er echt om het voor iedereen leuker te maken.

Maar ik zie dat ik weer erg enthousiast ben geweest in mijn verhaal vertellen en dat ik al een flinke lap tekst voor je heb achtergelaten om te bestuderen. Ik zal dan toch maar eens gaan afronden. Ik hoop dat jullie iets hebben geleerd van mijn uitleg over meta-gaming, mocht het nu toch niet duidelijk zijn of heb je vragen over andere regels dan kun je dat natuurlijk altijd aan mij of aan een van de klassenoudsten vragen.
 

En dat was het weer, we hopen dat jullie genoten hebben van deze editie van de kwebbelende klassenoudste en natuurlijk hopen we jullie allemaal weer te zien bij de volgende editie!

 

Tot de volgende keer! - KLASSENOUDSTEN TEAM
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Luigi Gonzales

Luigi Gonzales valentijn...? Is het weer zover? *maakt Krijsende krot weer gereed voor een maand lang onderduiken*

Daan Siebelink

Daan Siebelink interessant die meta-gaming, wist ik helemaal niet :p en aah wat lief namine en stan <3

Ryan Riggs

Ryan Riggs Echt een hele mooie editie! ❤️

Chlo Edwards

Chlo Edwards Super leuk geschreven weer! :D

Sara Roseworth

Sara Roseworth Super leuk geschreven!!

Namine Gale

Namine Gale Wieee, love it! ♥

Stan Riggs

Stan Riggs Echt weer leuk gedaan jongens. Kijk nu al weer uit naar de volgende editie!

Willian Vooijs

Willian Vooijs ziet er weer leuk uit :D

Yentl Cartier

Yentl Cartier Super leuk geschreven! :)

Jason Clay

Jason Clay Heel erg leuk en duidelijk geschreven weer! ♥

Archie Ryder

Archie Ryder Leuk geschreven weer toppers :D

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte