Handleiding Social Media voor de onwetende tovenaar/heks door Kirsten Potter
Iedere week ga ik jullie iets bij brengen over social media of SoMe gebruik in de dreuzelwereld. Wat kan wel, wat kan beslist niet. En wat in Merlijnsnaam is Facebook, whatsapp en dat getwitter?

- Van : Evangelien Borghesius

Hoe gebruik je SoMe in de dreuzelwereld?

Het is alweer bijna weekend dus tijd voor het 2e blog van, hoe gebruik je SoMe in de dreuzelwereld. Ik ga het deze week over Facebook hebben.

Facebook , iedereen in de dreuzelwereld gebruikt het wel. Facebook is opgericht in 2004 en bestaat dus al 13 jaar. Ik ga hier uitleggen hoe je het moet gebruiken en wat je er mee kan.

Op Facebook kun je een profiel aanmaken en daarmee vrienden toevoegen. Belangrijk is dat je een leuke foto neemt die ook kan in de dreuzelwereld. Daarmee bedoel ik dus geen kleren van Zweinstein aan en geen toverstafjes enzo. Alles wat we in de toverwereld gebruiken mag niet in beeld staan. Profielfoto is namelijk het eerste wat ze zien. En wat zouden de dreuzels wel niet moeten denken als ze iemand zien met een toverstaf. Bij hun zijn tovenaars gewoon fabeltjes, dingen die zijn verzonnen. Ze weten niet dat we echt bestaan en dat willen we ook graag zo houden.

Wanneer je je profielfoto hebt gekozen kun je dreuzels gaan toevoegen. Je kan gewoon met hun gaan praten , maar let er natuurlijk wel op wat je zegt. Je kan ook gewoon berichten op je profiel plaatsen. 

Dus eigenlijk kan je op Facebook gewoon in contact komen met andere tovenaars/dreuzels. Als je trouwens bij andere tovenaars ziet dat ze een bericht hebben geplaatst wat eigenlijk niet kan. Laat het ze dan weten , want dan kunnen ze er rekening mee houden. Zelf heb je namelijk soms niet door of wat je heb geplaatst wel kan of niet. Je ziet dan bijvoorbeeld niet dat je toverstaf of toverdrankje toch een beetje in beeld is.Ook kun je dingen die je wel leuk vindt aangeven met een "vind-ik leuk" of "like".

Hopelijk snappen jullie nu een beetje beter hoe je Facebook moet gebruiken. Welke social media app wil je volgende week zien , laat het me weten in de reacties . Degene die het vaakste gekozen is doe ik dan.

Tot volgende week!

Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Florentien Fiametta

Florentien Fiametta oooh dus ik mag helemaal niet zeggen dat ik ben wezen winkelen in Zweinsveld? oepsie. kun je mij uitleggen wat whatsapp is?

Rebecca Dreamweaver

Rebecca Dreamweaver Heel goed gedaan Kirsten! Ik snap het nu wat beter...

Ellen Knight

Ellen Knight Heel leuk geschreven Kirsten! Zelf snap ik nog niet echt wat Whatsapp is, dus als je daar wat meer over uit wil leggen zou dat handig zijn ;)

Evangelien Borghesius

Evangelien Borghesius goed gedaan Kirsten, ik wil wel wat meer over dat getwitter ;)

Remco wetsteenn

Remco wetsteenn leuk geschreven ik gebruik ook facebook en dat is ook super leuk

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte