De Verboden Sectie - Editie 3, Jaargang 8

- Van : Raven Prior

iy6hUYk.png
Editie 3, Jaargang 8, Nr. 018
 
Een Warm Welkom
Een warm welkom met Maandarijntje
original gif
Hallo lieve lezers!
Daar zijn we weer met een nieuwe verboden sectie. Er is in de afgelopen maand veel veranderd in ons team. Als eerste heeft Lilith Brooks helaas moeten besluiten het team te verlaten. Ze had voor de bibliotheek al een prachtige biografie geschreven! Lilith, we wensen je het beste en bedankt voor je gezelligheid in het team! Ook Cristian heeft ons team helaas verlaten. Hierdoor zijn er weer plekjes vrijgekomen in het team. Lijkt jou het nou leuk om on team te komen versterken? Twijfel dan niet en misschien zien we jou binnenkort wel met een oranje kleur!

Nadat onze lieve Jade ons team heeft verlaten kwam Fatma Flower FlowerPower dit gaatje opvullen. Ze ging meteen aan de slag en maakte een biografie over Fenrir Vaalhaar. Veel prachtige boeken zullen volgen. Dat kan ik met zekerheid zeggen. Fatma is al meteen een bezig bijtje in het team en is er altijd wel voor een gezellig praatje!

Nu dit gezegd te hebben wens ik jullie heel veel plezier met het lezen! RoosMarijn Rozenkwarts neemt jullie mee in de prachtige previews. Ze zal jullie een leuke sneak peak geven over de boeken die binnenkort zullen verschijnen. Ook hebben we weer een leuk nieuw spel! Zoek het boek! Een leuke rebus waar je misschien wel een prijs mee wint! In boordevol boeken vertellen Raven BiebRaaf en Fatma Flowerpower alles over de nieuwste boeken! En als dat allemaal nog niet leuk genoeg was verteld Madelyn Madeliefje jullie over haar favoriete boek! Net zo nieuwsgierig als ik? Lees dan snel verder!
Liefs, Luna
 
Prachtige previews
Alles over de nieuwe boeken Rozenkwarts
original gif
Hallo allemaal en welkom bij de ‘Prachtige Previews’ van deze maand! Ik, RoosMarijn Rozenkwarts vertel welke pareltjes jullie mogen gaan verwachten in onze prachtige bibliotheek. Nieuwsgierig waar wij Sinaasappeltjes achter de schermen aan werken? Lees dan gauw verder! Een sissende groet van RoosMarijn Rozenkwarts.

Onze nieuwe aanwinst Fatma FlowerPower is druk bezig met haar tweede boek. Dit keer over Het Nest. En nee, dit gaat niet over een vogelnest, maar over het gezellige, chaotische huis van de familie Wemel! Hoe gaat het in het huishouden van deze bekende roodharige familie aan toe? Ik ben nieuwsgierig geworden en met een beetje geduld gaat haat eerste boek binnenkort gepubliceerd worden!

Het Dreuzelsprookjesboek krijgt binnenkort een update. Op dit moment staan er al een aantal sprookjes in, maar hier komen nog heel veel leuke sprookjes bij! Wie wil er nou niet over de prachtigste sprookjes lezen? Nog even geduld en dan kunnen jullie genieten van de nieuwste sprookjes.

Wil je alles te weten komen over Zwadderich? Voor alle Slangen om meer te weten te komen over hun het mijne geweldige afdeling. En voor alle nieuwsgierigen van de andere afdelingen. Madelyn Madeliefje werkt hard aan dit boek.

‘De Drie Bezemstelen’. Kom alles te weten over deze bekende herberg/kroeg in Zweinsveld. Luna Maandarijntje neemt jullie mee in haar nieuwe boek. Leerzaam voor de ervaren bezoeker, net zoals voor wie nog te jong is om er te mogen komen.

Als laatste ben ik druk bezig met een boek over Rita Pulpers. Leer alles over deze opvallende journaliste van de Ochtendprofeet en Heks&Haard. Hoe komt zij bijvoorbeeld aan haar artikelen? Ontdek het binnenkort!
 
Zoek het boek
 
tumblr_poktdr4vyQ1waqwgso1_540.png

Weet jij welk boek er bij deze Rebus hoort? Stuur jouw antwoord in een uiltje naar Raven Prior met als onderwerp "Je gebruikersnaam - Zoek het boek " en wie weet krijg je een vermelding in de volgende editie en win je een leuk prijsje.
 
Boordevol boeken
Alles over de onlangs verschenen boeken BiebRaaf & FlowerPower
original giforiginal gif
Hallo lieve lezers en welkom bij 'Boordevol Boeken'. Ben jij ook nieuwsgierig naar de boeken die de afgelopen maand online zijn gekomen? Lees dan snel verder want Fatma FlowerPower en ik BiebRaaf gaan jullie daar van alles over vertellen!

We beginnen met een boek over een, hoe zal ik het zeggen, bijzonder figuur. Jade Rockabiebmiep heeft haar laatste boek namelijk over Argus Vilder geschreven. Ben jij ook benieuwd naar Argus' personalia? Rol dan snel even naar de bieb. Naast een biografie over Argus Vilder, heeft de bibliotheek er ook een biografie over Fenrir Vaalhaar bij gekregen. Fatma FlowerPower is hier de afgelopen maand heel druk mee geweest en heeft met dit boek een prachtig debuut gemaakt.

Ook Avy Doyle heeft de afgelopen maand een prachtig boek geschreven. Zijn boek gaat over, hoe kan het ook anders, Magische Talen! Dit boek is niet alleen ontzettend interessant, maar ook nog eens enorm handig voor zijn cursisten.

Voor wie liever een spannend boek leest, is er ook wat leuks bij gekomen. Er is namelijk een boek gekomen over "Wie is de Das?!", een enorm spannende wedstrijd binnen Huffelpuf. Ben jij nu benieuwd naar deze wedstrijd, of wil je het eens terug lezen? Dan is dit boek zeker wat voor jou! Naast een boek voor Huffelpuf, heeft ook Griffoendor er een boek bij. Madelyn Madeliefje heeft namelijk een prachtig boek over Griffoendor geschreven. Dit boek is zeker een aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar deze populaire afdeling.

Het achtergrondverhaalteam heeft deze maand ook een heel mooi boek geschreven. De smurfjes hebben namelijk een boek geschreven met Profiel- en Achtergrondverhaaltips. Ben jij van plan om jouw profieltekst of achtergrondverhaal binnenkort eens bij te werken? Blader dit boek dan zeker eens door.

Dan gaan we door naar Patty Park, een Zwadderaar over wie we natuurlijk wel meer willen weten. Daar heef Lilith Liliblad voor gezorgd! Ze heeft een prachtige biografie geschreven over deze sluwe Slang. Maar wat voor een persoonlijkheid heeft ze eigenlijk? En, heeft Patty na haar tijd op Zweinstein nog contact met Draco Malfidus gehad? Ga snel naar de bieb en lees over het leven van Patty Park!

Daarnaast is er ook een super leuk boek uitgekomen ter ere van het jubileum van Daisy en Lucy! Ze zitten allebei al 6 maanden op hun positie, nog gefeliciteerd! Op naar de 12 maanden! In het boek staan allerlei lieve berichtjes van een heleboel mensen. Waarschuwing: Lees dit boek niet als je een zwak hart hebt, want je hart smelt ervan!

Verder hebben er ook een aantal boeken een update gekregen. Zo heeft Luna Maandarijntje het boek ‘De bibliotheek van Zweinstein’ bijgewerkt. In dit boek vind je heel veel informatie over de bieb, maar ook over de bibliothecarissen. En aangezien we een nieuw biebmiepje hebben, moest dit natuurlijk ge-update worden!

Ook zijn er wat veranderingen in de leerlingenbaantjes, er zijn natuurlijk mensen bijgekomen en vertrokken. Dat alles staat heel overzichtelijk in het boek ‘De geschiedenis van de leerlingenbaantjes’. Ge-update door onze leider, Raven BiebRaaf. Neem eens een kijkje in dit boek en zie hoeveel mensen er al een baantje hebben gehad en hoelang sommigen het al volhouden met hun baantje.

En Raven heeft niet stilgezeten, ze heeft ook het boek ‘De geschiedenis van het personeel’ weer helemaal up-to-date gebracht. Een prachtige lijst met een heleboel informatie! Zeker de moeite waard om even naar te kijken!
 
Het favoriete boek van...
Ons Madeliefje
original gif
Hey allemaal!
Na de geweldige introductie van RoosMarijn Rozenkwarts de vorige keer, ben ik deze keer aan de beurt om jullie iets te vertellen over mijn favoriete boek. Hoewel het wel moeilijk was om één boek of één boekenserie te kiezen. Voor de mensen die mij nog niet zo goed kennen, minstens de helft van mijn langste muur wordt in beslag genomen door een enorme boekenkast, dus kiezen was lastig.

Na lang twijfelen heb ik uiteindelijk gekozen voor een serie waardoor mijn leesinteresses opeens een hele andere kant op zijn gegaan. Ik hield altijd al heel erg van Fantasy en Young Adult boeken, maar door deze serie ben ik het concept anders gaan zien. Het is een verhaal dat zo complex in elkaar zit en elk boek laat je een nieuwe facet van de diamant zien. Na 7 boeken wordt je nog steeds verrast door de keuzes van de hoofdpersonen en er zitten veel meer lagen in het verhaal dan wat je misschien op het eerste oog ziet.

De serie waar ik het over heb is Throne of Glass, geschreven door Sarah J Maas. Het speelt zich af in een fictieve wereld waarin mensen en Fae (een soort elven) samen leven. Het continent Erilea is opgedeeld in verschillende landen, maar op het moment dat je begint aan de serie regeert Adarlan in feite over alle landen landen. Alle landen, op Eyllwe na. De koning van Adarlan heeft het op een of andere manier voor elkaar gekregen om alle andere koninkrijken te verslaan en magie te stoppen. Zelfs het machtigste koninkrijk, Terrasen, verloor de strijd, de koninklijke familie allemaal gedood, op de kroonprinses Aelin en haar neef Aedion na.

Zodra je in Glazen Troon begint, volg je het verhaal van Celaena Sardothien, een seriemoordenaar die de kans krijgt om haar vrijheid terug te winnen. Al een jaar zit ze opgesloten in een zoutmijn als straf en ze weet dat ze het niet veel langer meer kan volhouden. Echter krijgt ze haar vrijheid niet zomaar terug, ze moet meedoen aan een wedstrijd om de Kampioen van de Koning te worden en deze ook daadwerkelijk winnen. Verliest ze, dan gaat ze terug naar de zoutmijn, maar er is ook een kans dat ze de wedstrijd niet overleefd. Samen met 23 mannen gaat ze de strijd aan, terwijl Celaena haar identiteit verborgen moet houden voor iedereen, flirt met de kroonprins van Adarlan en bevriend raakt met de prinses van Eyllwe.

Uiteraard is dit alleen kort wat er in boek 1 van de 7 gebeurd. Ik zou graag nog veel meer willen vertellen, maar alle verhalen zijn zo verworven dat een verdere uitleg een enorme spoiler kan zijn van het verhaal. Wel wil ik nog meegeven dat Celaena Sardothien veel meer is dan alleen een sluipmoordenaar. En ook gaan Prinses Aelin Ashryver Galathenius en haar neef Prins Aedion Ashryver een grote rol spelen in de verdere serie, aangezien Aelin de enige is die de koning van Adarlan kan verslaan en de magie kan terugbrengen naar het land.

Daarnaast gaan ook de Fae een grote rol spelen. Zo leefden ze vroeger ook in Terrasen, hoewel ze zich nu hebben teruggetrokken op het eiland Wendlyn, een ander koninkrijk dat zich verzet tegen Adarlan. Hier regeert Maeve, de Koninging van de Fae, naast de menselijke koninkrijke familie Ashryver, achterneven en -nichten van Aelin en Aedion. Zoals ik al zei, het is een complex verhaal maar naarmate je verder komt in de serie vallen steeds meer dingen op hun plek. Zo komt er vanaf boek 3 opeens random een heks erbij als hoofdpersoon, maar later wordt ook haar rol binnen het verhaal duidelijk en haar rol binnen de oorlog.

Het is een levendig verhaal met veel actie, maar ook de tijd voor de kleine problemen en liefde. Want hoe is het als je voor het eerst in meer dan een jaar weer een keer op een zacht bed slaapt of goed te eten krijgt? Ook is het boek op een hele leesbare manier geschreven, ook al is het zo complex en uitgebreid. Je krijgt elke keer een beetje nieuwe informatie tot je uiteindelijk het totaalplaatje vind. Sommige plaatjes zijn sneller compleet dan anderen, maar iedereen heeft een rol en zijn eigen ding. Iedereen in dit verhaal is belangrijk en draagt bij aan de diepte van deze serie.

Dus ja, sorry… Ik liet me misschien een beetje meeslepen, maar het is echt een aanrader voor iedereen die het nog niet heeft gelezen. Ik heb de boeken zelf in het engels, maar je kunt ze ook alle 7 in het Nederlands kopen. Sarah J Maas heeft zeker net zo’n mooie wereld gemaakt als J.K. Rowling.
 
 
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Harper Porter

Harper Porter Erg leuke editie! Ik heb Sarah Maas al aangeraden gekregen, dus die staat zeker op mijn must read lijst!

RoosMarijn Onyx

RoosMarijn Onyx Dank jullie voor de lieve reacties! ❤️❤️

Violet Evermore

Violet Evermore Omg Sarah J Maas is mijn favo schrijfster! Ik heb echt alle series van haar compleet! ♡♡

Aidan Crane

Aidan Crane Ahhh Sarah J Maas! Mijn favoriete YA schrijver ❤️ Echt een prachtige editie biebjes ❤️

Fatma Flower

Fatma Flower <3 <3

Luna Adams

Luna Adams Houdt zo van dit team! ♥

Daisy Luddington

Daisy Luddington Wat een geweldige en goedgevulde editie hebben jullie er weer van gemaakt! ♥ Ik ga nu zeker eens op zoek naar die boekenserie, Madelyn!

Jane Roseworth

Jane Roseworth Leuke editie weer! Erg leuk om op deze manier weer een overzichtje te hebben van alle nieuwe en geupdate boeken! Super gedaan!

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte