Tijdverdrijver editie 5
Hallo lieve tovenaars en heksen, hebben jullie al gehoord van de Tijdverdrijver. Waarschijnelijk wel, Maar hebben jullie ook gehoord van de krant: De tijdverdrijver?! De komende tijd blikt SoMe's Clary terug met de tijdverdrijver, naar leuke herinneringen uit de verschillende afdelingen en op de site! De Tijdverdijver is ontstaan voor het 2 jarige bestaan van WoP en wij nemen jou nu regelmatig terug in de tijd! Met in deze vierde editie een sprong naar jaar 6! Met daarin een kijkje bij de Ochtend Profeet! Speciaal voor het jubileum van hun geweldige redactieleider Harper Porter!

- Van : Evangelien Borghesius

iy6hUYk.png
08 Juni 2019
De Tijdverdrijver!
Kom snel dan reizen we vandaag terug naar WoPjaar 6!
 
Jaar 6: 05-03-2018 t/m 20-05-2018
Welkom bij al weer de 5e editie van de tijdverdrijver, we draaien vandaag de aantal gewensde uren terug naar Wopjaar 6. De eerdere editie's hebben we kunnen genieten van alle activiteiten binnen alle afdelingen. Vorige editie hebben we kunnen genieten van de artikelen van de kibbelaar vanuit Wopjaar 8. Vandaag gaan we terug naar WoPjaar 6, over welke plek heb ik het, als ik zeg dat iedereen er baat bij heeft? ........................... Wie wil er nou niet op de hoogte blijven!

 
 
We hebben het niet over de prachtige bibliotheek van Zweinstein, maar we hebben het over de Ochtendprofeet. De grootste krant van de magische wereld! Harper Porter is de Redacteur van de Ochtendprofeet en weet op de dag van vandaag om de Garnalen in het gareel te houden! Ik weet hoe het voelt om Garnalen te zien. Ben het namelijk zelf ook geweest! Ik weet als geen ander dat het veel werk is om elke keer weer spannende verhalen en spannend of leuk nieuws te vinden en over te schrijven. Maar voor de mensen die schrijven leuk vinden, is dat geen enkel probleem. Ik ben even de lijst opgezocht met artikelen die in Jaar 6 uitgebracht zijn, hier komen de artikel kopen met datum van uitgaven!
 
Titel: SPECIAL: 1 jaar! Gepubliceerd op 05-03-2018
Faunaat Aangereden In De Dreuzelwereld?! Gepubliceerd op 06-03-2018
Dooddoenerprofeet Gepubliceerd op 07-03-2018
De Rebeccaprofeet ~ Speciale editie Gepubliceerd op 10-03-2018
SPECTACULAIRE SPEEDDATES! Gepubliceerd op 11-03-2018
Spoken Op Zweinstein Zijn Slecht Voor Kleine Kinderen?!
Gepubliceerd op 14-03-2018
Glutenvrij Eten Op Zweinstein? Gepubliceerd op 15-03-2018
Nieuwe Spreuk Ontdekt?! Gepubliceerd op 19-03-2018
Agressieve Ukkepulken! Gepubliceerd op 20-03-2018
Liefde Te Vinden In Alle Hoekjes Gepubliceerd op 23-03-2018
De Weekendprofeet ~ achtste editie! Gepubliceerd op 24-03-2018
Glamorgana's Verleiden Dreuzels?! Gepubliceerd op 29-03-2018
Nederlandse En Duitse Tovenaars En Heksen Eigen School Voor Toverkunst?! Gepubliceerd op 02-04-2018
Uitverkocht?! Gepubliceerd op 03-04-2018
Schaatsen Op Beauxbatons?! Gepubliceerd op 04-04-2018
Oefenclub Verweer Tegen De Zwarte Kunsten! Gepubliceerd op 05-04-2018
BREAKING NEWS: Stakende Huiselfen Op Zweinstein?!
Gepubliceerd op 06-04-2018
De Weekendprofeet ~ negende editie! Gepubliceerd op 07-04-2018
Een Ondervoede Gier, Of Toch Iets Anders? Gepubliceerd op 16-04-2018
Dansende Dreuzels?! Gepubliceerd op 17-04-2018
Eten Uilen Woorden Van Onze Brieven?! Gepubliceerd op 19-04-2018
NIEUWE RUBRIEK! De Fabeldierexpert! Gepubliceerd op 19-04-2018
Dreuzeldieren In De Tovenaarswereld?! Gepubliceerd op 20-04-2018
De Weekendprofeet ~ tiende editie! Gepubliceerd op 21-04-2018
Sokkendief Actief?! Gepubliceerd op 24-04-2018
Een Nieuwe S.H.I.T. Club! Gepubliceerd op 25-04-2018
De Fabeldierexpert - 12 katten! Gepubliceerd op 26-04-2018
WAARSCHUWING! Nieuw Virus Nekt Huiselfen! Gepubliceerd op 27-04-2018
Een Speciale Editie! Gepubliceerd op 28-04-2018
Een Boel Ergernissen! Gepubliceerd op 29-04-2018
Faunaat blijkt in onderzoek gevaarlijk Gepubliceerd op 01-05-2018
Porlock gezien door dreuzel Gepubliceerd op 03-05-2018
De Weekendprofeet ~ elfde editie! Gepubliceerd op 05-05-2018
Gezocht: Droomprins Op Het Witte Paard! Gepubliceerd op 12-05-2018
Teveel Lege Ruimtes In Zweinstein?! Gepubliceerd op 13-05-2018
DROOMPRINS(ES/EN) OP WITTE PAARD GEVONDEN?!
Gepubliceerd op 15-05-2018
Draak Zorgt Voor Onrust Bij Een Dreuzelbouwplaats!
Gepubliceerd op 17-05-2018
Schrijven Zonder Inkt?! Gepubliceerd op 18-05-2018

Het is een aardige lijst met artikelen geworden, ik had ook wel even nog, moet ik bekenen. Oke Laten we snel door gaan, ik heb 2 artikelen uitgekozen om te delen met jullie! Wij wensen jullie heel veel leesplezier.

veel liefs, namens het SoMe team!
Clary Potter

P.S. De hele lijst van hier boven kun je terug vinden bij de wegisweg, daar zit de redactie van de ochtendprofeet gevestigd!
WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?!
Dit artikel is geschreven door Irelia Walker en gepubliceerd door Rebecca Dreamweaver
Ja jij ja! Jij die dit leest! Want wij van de firma Dooddoeners & co zijn op zoek naar nieuwe dooddoeners, die gezellig met ons mee willen gaan dooddoeneren. Ik, Irelia Walker, ging voor jullie op onderzoek uit, om zo de meest voorkomende vragen even te beantwoorden.

Wat doe je als dooddoener?
Ik hoor jullie hersens al kraken, of het is de chips, want hoogstwaarschijnlijk hebben jullie geen hersens. Wat is jullie favoriete chips? Mijn favoriete smaak is persoonlijk toch wel naturel. Goed, het dooddoener zijn dus. Als dooddoener is het je taak om andere mensen bang te maken, want dat is leuk! Veel mensen denken dat je hiervoor in Zwadderich moet zitten, maar dat is helemaal niet waar. Iedereen kan mensen bang maken.

Kost het geld om dooddoener te zijn?
Nee, het kost geen geld om dooddoener te zijn, want dit lidmaatschap is helemaal gratis. Samen met een gezellige groep dooddoeners maak je mensen bang en doe je coole dingen zoals het duistere teken oproepen. Hiervoor hoef je uiteraard geen galjoenen te betalen, het is alleen wel een eis dat je geen andere baan hebt, want het is zwaar werk!

Ik hoop dat ik jullie vragen zo genoeg beantwoord heb, en jullie gemotiveerd heb om dooddoener te worden. Het is namelijk erg leuk! Mocht je nou interesse hebben om dooddoener te worden, dan is hier onze eis waar je aan moet voldoen: -Je moet ouder zijn dan 17 dagen, dit zodat er niet al te jonge mensen komen.

Voldoe je hieraan? Stuur dan een uiltje naar Irelia Walker, Dooddoenerssteeg 13. Je uil weet ons vast wel te vinden. Iedereen is welkom!

Ik, Irelia Walker, ben niet aansprakelijk voor eventueel letsel als je je niet aanmeldt als dooddoener. Echter heb ik wel een advies: meld je aan.

NOOT VAN DE REDACTIE: Door omstandigheden die te maken hebben met verwarring is Irelia Walker opgenomen in het St. Holisto's voor Magische Ziektes en Zwaktes. Het is NIET de bedoeling dat u contact opneemt met Irelia Walker. Alle uilen gericht aan Dooddoenerssteeg 13 zullen direct worden ingenomen door het Ministerie van Toverkunst. Bedankt voor uw begrip.

PS. Dit is oud nieuws, dus voor nu mag je het nieuws als nutteloos beschouwen.
 
AGRESSIEVE UKKEPULKEN!
Dit artikel is geschreven door Alexis Brooke en gepubliceerd door Rebecca Dreamweaver
 
Je kent ze vast wel, de schattige roze of paars gekleurde pluizenbolletjes. Inderdaad, ik heb het over ukkepulken! Afgelopen weekend waren ze echter niet zo schattig als ze eruitzien. Ze vertoonden agressief gedrag bij verschillende families en ook op Zweinstein zijn ze zich anders gaan gedragen.

Zaterdagochtend vond het 1e incident plaats, in de Tovertweelings fopshop. Een klein jongentje van 6 was aan het rondkijken samen met zijn ouders toen één van de ukkepulken hem beet. Later die dag waren er al 5 meldingen binnengekomen van bijtincidenten door ukkepulken. De eigenaar van de winkel heeft alle ukkepulken tijdelijk uit de verkoop gehaald.

Ook op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus zijn er een aantal incidenten geweest. Ongeveer 26 leerlingen hebben geklaagd dat hun ukkepulk vreemd gedrag vertoonde en gingen hiervoor naar de professor Verzorging van Fabeldieren. De professor heeft alle 26 ukkepulken in beslag genomen en is bezig met verschillende onderzoeken om te achterhalen wat de oorzaak is van het bijzondere gedrag. Tot nu toe zonder succes, en ook de professor weet niet wat voor onderzoeken er nog mogelijk zijn. Wel is zeker dat als de ukkepulken zich zo blijven gedragen, ze niet meer in de verkoop mogen.

Ik ben zelf opgegroeid in een boekenwinkel en ik vond het vroeger al enorm leuk om te lezen en te schrijven. Eigenlijk ben ik er een beetje in gerold :d

Daar gaat de professor niet van uit, haar vermoeden is dat het door de plotselinge weersveranderingen komt. Dit kan namelijk invloed hebben op het gedrag van elk organisme, en aangezien de ukkepulk verder is ontwikkeld kan het zijn dat het gedrag nu ook deels is veranderd. Met de juiste trainingen kunnen de ukkepulken weer zo worden als ze eerst waren. Of deze theorie klopt, zal blijken uit het onderzoek.

Zodra alle ukkepulken weer zijn zoals ze altijd waren, mogen ze terug naar de rechtmatige eigenaar. Tot die tijd worden ze bewaard op het Ministerie in een grote kluis, die van de leerlingen op Zweinstein worden zo lang bewaard door de professor Verzorging van Fabeldieren.

PS. Dit artikel is uitgekozen door Evangelien Borghesius ze heeft namelijk een zwak voor Ukkepulken.
 
garnalen party!
 
Er is geen feest als we er geen ochtendprofeet is geweest! Ik ben achter een nieuwtje gekomen. Het is namelijk nog al een speurwerk en zo kom je nu en dan wat tegen!

Toen ik aan mijn Zoektocht begon, Wist ik waar ik moest beginnen als Ex-garnaal. Ik wist alleen niet dat ik op deze ondekking zou komen. Ik heb op mijn macebook een agende. in mijn agende heb ik elke wopjaar en week verwerkt, zo kan ik makelijker een datum vinden! Zo kwam ik ook tot de ontdekking die ik jullie ga bekend maken!

10-06 is een bijzondere datum 10-06-17 kregen we een nieuwe redacteur niemand minder dan Rebecca Dreamweaver! een jaar later op 10-06-18 treet ze af en geeft ze het stokje over aan Harper Porter! Dat betekend dat we op 10-06-19 een jubileum hebben van Harper. Die al een jaar lang redateur is bij de Ochtendprofeet!

Van Harte Gefeliciteerd! en mogen er nog velen jaren bijkomen! je bent een aardig, leuk persoon, en leerzaam om mee samen te werken! Heel veel succes met alles, en maak er een mooi feest van!

 Veel liefs,
Clary potter
 

P.S. vergeten jullie niet dat jullie ook ideetjes kunnen opsturen! Zorg dan dat je het opstuurd naar Clary Potter en wie weet komt jouw lievelings activiteit, rubiek, kranten artikel of bibliotheekboek in de tijdverdrijver. Zo kan iedereen mee genieten van die goede oude tijd! ;)
Deze editie wordt mede mogelijk gemaakt door het SoMe team, n.a.v. het 2 jarige bestaan van WoP NL! Gemaakt door Clary Potter en gebubliceerd door Evangelien Borghesius
Vormgeving mede mogelijk gemaakt door Thomas Rutherford
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Harper Porter

Harper Porter Wat lief dat je me via deze weg hebt gefeliciteerd! Dank je wel Clary! Super leuk dat de Ochtendprofeet zo in het zonnetje wordt gezet!

Patricia Dragon

Patricia Dragon Leuke editie, van harte gefeliciteerd Harper met 1 jaar jubileum als redacteur van de ochtendprofeet!

Liza Blackwood

Liza Blackwood Wow geweldig editie! Who knows wat er gaat gebeuren met Liza. Misschien wordt ze ooit dooddoener.

Daphne Lena

Daphne Lena Dit is echt een geweldig artikel van de Ochtendprofeet! Ik vind het leuk om deze oude artikelen te lezen! Maar ik zit hier nog maar 14 dagen dus heb deze artikelen nog nooit gelezen! Heel goed gedaan Clary!

Fatma Flower

Fatma Flower Wat een leuke artikelen van de Ochtendprofeet! Leuk om even terug in de tijd te reizen!

Ivanka Smith

Ivanka Smith Wat een leuke editie weer Clary! Erg leuk om de oude artikelen weer te lezen :D

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte