De Verboden Sectie
Editie 2, Jaargang 3 - Biebteam zit niet stil

- Van : Damien Melis

iy6hUYk.png
Editie 2, Jaargang 3
20 22 april 2018
Wonderbaarlijk Welkom
Een warm welkom met BiebDiva & Papa Bieb
original gifgiphy.webp
Hallo lieve boekenwurmpjes,

Welkom weer bij een splinternieuwe editie van De Verboden Sectie! Wij, Olivia BiebDiva en Damien Papa Bieb zullen jullie even meenemen in onze spectaculaire planning en vertellen je wat je kunt verwachten in deze geweldige editie!

Deze keer zal Jazz Reddende Engel al onze geheimen verklappen en vertellen waar het geweldige team mee bezig is! Zo kun je alvast een kijkje in de toekomst nemen en enthousiast worden van alles wat er binnenkort op jullie pad zal verschijnen als je pad door de bibliotheek loopt dan...!

Maar natuurlijk bespreken we ook weer met jullie wat we de afgelopen maand allemaal hebben gedaan, en ik kan je nu al vertellen.. We hebben zeker niet stil gezeten! Maar Daan BiebSieb en Sara Orangelotje zullen je hier meer over vertellen en alle nieuwe en awesome boeken met jullie bespreken!

Als laatste hebben we weer een leuk interview in de planning staan! Vorige keer konden jullie kennis maken met onze nieuwste leden, maar dit keer hebben we 2 leden geïnterviewd die al wat langer in het biebteam zitten! Bjorne LetterVreter en Jade Rockabiebmiep hebben voor het interview gezorgd en ik kan niet anders zeggen dan dat hij weer leuk is geworden!

Dat is in een notendop wat jullie kunnen verwachten van deze editie, dus huphuphup, snel lezen allemaal! ;)

P.S. En niets overslaan hoor! :P
Prachtige Previews
Korte inleidingen voor aankomende boeken met Reddende Engel
giphy.gif
Welkom bij een nieuwe Prachtige Previews, deze maand zijn er een hoop nieuwe boeken bijgekomen. Maar staan er ook een hoop nieuwe boeken op de planning.

Zo is onze Damien Papa Bieb bezig met een boek over de Familie Wemel. Olivia BiebDiva gaat het boek van Magische Brouwsels nog verder uitbreiden, en is Daan BiebSieb nog druk bezig met het muziekboek.

Na dat het 101 voor afgestudeerde uitkwam, vond Sara Orangelotje het onwijs leuk om nog wat dieper in te gaan op de banen die allemaal in deze magische wereld te bemachtigen zijn, en gaat hier dus een heel mooi boek over schrijven. Bjorne LetterVreter heeft voor een prachtige nieuw verhaal gezorgd in het boek van Magische Legendes en Verhalen en is weer bezig om hier een geweldig nieuw verhaal bij te maken. Jade Rockabiebmiep heeft ook zeker niet stil gezeten is hard bezig met het boek over Marcel Lubbermans. Zelf ben ik, Jazz Reddende Engel, bezig met een groot boek, dit is over het Toverschooltoernooi en dus ook over de Vuurbeker.

Zo zie je maar dat het bibliotheekteam absoluut niet stil zit, afgelopen editie hebben we bekend gemaakt dat we een huiswerk boek aan het maken zijn, daar zijn we natuurlijk ook erg hard mee bezig. Het duurt iets langer dan verwacht, maar het is het wachten zeker waard!

Maar genoeg over de boeken die jullie binnenkort kunnen verwachten, want nu mogen jullie lezen over alle fantastische boeken die er deze maand zijn bij gekomen! Op naar de Handige Historie!
Handige Historie
Prachtig overzicht van alle onlangs verschenen boeken met Biebsieb & Orangelotje
tumblr_n988g2ySdo1tezxgvo1_500.giftumblr_n988g2ySdo1tezxgvo1_500.gif
Hallo lieve fanatieke lezers van de bieb! Wij zijn Daan Siebelink BiebSieb en Sara Lancelot Orangelotje. Na een aantal boeken te hebben afgestoft in de Prachtige Previews nemen we jullie mee naar de boeken die afgelopen maand geschreven zijn. Het team is druk bezig geweest deze maand en we hebben maar liefst 7 boeken geschreven! Lees snel verder als je wilt weten waar deze mooie boeken over gaan en door wie ze geschreven zijn!

We beginnen bij onze Jazz Baelere Reddende Engel, ze heeft zich bezig gehouden om het boek voor het vak KRUIDENKUNDE, in een nieuw jasje te stoppen. Je kunt hier alles lezen over bepaalde planten, kruiden en wortels. Zeer handig om je door het schooljaar heen te slepen.

Ben je hard aan het sparen om alle chocokikkers plaatjes te verzamelen en heb je geen idee welke je nog mist? Dan heeft onze Daan BiebSieb het perfecte boek geschreven. In het boek; CHOCOKIKKERPLAATJES, ZE ZIJN OVERAL staat van alles beschreven, het kopen van de plaatjes, de beloningen, de plaatjes die beschikbaar zijn en natuurlijk de beschrijvingen hiervan. Een erg leuk boek om eens doorheen te bladeren.

Mocht je nu niet weten hoe je moet overleven in de Dreuzelwereld, dan heeft onze oud-docent Dreuzelkunde Kathleen Melis en onze exbieb Daisy Luddington een handig boek geschreven met tips en trics om te kunnen overleven in deze vreemde omgeving zonder magie. Het boek heeft de naam HOE OVERLEEF IK DE DREUZELWERELD. Hoe doen dreuzels dit toch?

Als vierde boek is een schoolvak genaamd Leer der Oude Runen geüpdatet! Mocht je nou in leerjaar 3 zitten en niet meer weten met allerlei runen en vertalingen? Grijp nu je kans om naar de bieb te gaan, want er is nu nog meer informatie over Runen beschikbaar! Dit boek genaamd OUDE RUNEN VERKLAARD is geschreven door Grouzier Gonzales & Damien Melis Papa Bieb.

En opeens ben je klaar met studeren, je hebt hard gewerkt en druk bezig geweest met allerlei huiswerkopdrachten. Je hebt jezelf leren ontdekken als kind, maar opeens ben je ten minste 17 jaar en afgestudeerd! Gelukkig is er afgelopen tijd een nieuwe SURVIVALGIDS 101 VOOR AFGESTUDEERDEN geschreven! Altijd al willen weten hoe nu verder als afgestuurde? Lees dan de luchtige, leuke en leerzame boek geschreven door de Jazz Baelere Reddende Engel.

Wie kent hem nou niet, hij heeft bij Huffelpuf gezeten en heeft veel betekent voor de leer der Fabeldieren. Het is namelijk NEWT SCAMENDER EN FABELDIEREN, een boek dat sinds kort uit is en geschreven is door Sara Lancelot Orangelotje! In dit prachtig geschreven boek kun je allerlei informatie vinden over Newt Scamander, wat het verschil is tussen Fabeldieren en Wezens en hoe men de Fabeldieren verborgen houden voor Dreuzels. Lees het snel in de bieb!

Als laatste, maar zeker niet de minste is er een boek over WEERWOLVEN geschreven! Awoehoe, Awoehoe, wat is dat toch voor een geluid in het Verboden Bos! Als het volle maan is, zal ik daar niet naar toe durven gaan, want Weerwolven kunnen dan overal zijn! In dit fascinerende boek geschreven door Sara Lancelot Orangelotje kun je alles over Weerwolven lezen en hun historie in de tovenaarswereld!

P.S. Dus snel, op naar deze toffe nieuwe boeken om ze te bewonderen!
Intellectuele Interviews
Leer ons geweldige team kennen door Lettervreter & Rockabiebmiep
giphy.gifURL

Wij, Bjorne Lettervreter en Jade Rockabiebmiep hebben onze krachten gebundeld om een top interview te maken, zodat jij al onze biebmiep-leden leert kennen. Dus waar wacht je op? Lees maar snel!
 
Hoi Sara & Daan, leuk dat we jullie mogen interviewen! Vertel eens wat over jezelf! Hobby's, lievelings dier?
 
Sara:
Hey mijn naam is Sara Lancelot, een vijfdejaars Zwadderaar op Zweinstein. Ik zou mezelf omschrijven als een rustig, nieuwsgierig persoon met vele interesses en bezigheden. Zo ben ik lid van het zwerkbalteam van Zwadderich, het bibliotheekteam en de club verweer tegen de zwarte kunsten. Mijn hobby's bestaan dus ook uit lezen en zwerkballen, tripjes naar de dierentuin vind ik ook erg leuk. Mijn favoriete fabeldier is de draak, deze heb ik ooit gezien in Roemenië en ik vond dit meteen een geweldige wezen. Verder is mijn favoriete kleur zilver en bestaat mijn favoriete eten uit pannenkoeken met Nutella.
 
Daan:
Heyhey! Ik vind het ook leuk om geïnterviewd te worden. Ik ben dus Daan, ik ben 15 jaar, ik zit op mijn 5e jaar op Zweinstein en ik Zwerkbal al heel lang. Ik ben al een tijdje aanvoerder en zoeker van Zwerkbalteam Huffelpuf en ik doe het nog steeds erg graag en met alle plezier. Dat is ook mijn grootste hobby op Zweinstein. Verder hou ik ervan om in de bieb te lezen en te schrijven over de tovenaarswereld. Mijn talent is niet echt verborgen, want iedereen kan zien hoe ik Zwerkbal speel tijdens de wedstrijden haha. Ooh ja, als lievelingsdieren heb ik een kat, pinguïn en een delfstoffer.

Waarom wilde je graag bij het bibliotheekteam?
 
Sara:
In mijn vrije tijd lees ik graag, als lid van het bibliotheekteam komt er heel veel leeswerk bij kijken dus daar is geen gebrek aan. Het is altijd mijn droom geweest om mensen te inspireren. Het schrijven van een boek zal daarmee zeker helpen.
 
Daan:
Ik heb de overstap van AL naar het bibliotheekteam gemaakt omdat ik bij AL eerlijk gezegd niet zoveel te doen had en ik miste wat uitdaging. Bij de bieb werken leek me de ultieme uitdaging en ik ben er ook lekker druk mee. Verder vind ik het heerlijk om onderzoek te doen en veel informatie op te zoeken om van daaruit boeken te gaan maken.

Welk boek, zou je nou echt graag willen schrijven?
 
Sara:
Mijn favoriete onderwerp is fabeldieren en dus wou ik dit boek graag schrijven. Dit heb ik dus ook al gedaan.
 
Daan:
Op dit moment ben ik bezig met muziekinstrumenten voor het vak muziek, want dat is naast Zwerkbal mijn andere grote hobby. Zelf speel ik veel slagwerk waardoor ik daar veel over kan vertellen in mijn aankomende boek. Daarna zie ik wel weer hoe en wat.


En wat wil je nou echt graag bereiken hier op WoP?
 
Sara:
Graag zou ik nog de positie van leraar Fabeldieren of verweer willen krijgen op wop, dit lijkt me super leuk.
 
Daan:
Ik zou heel graag willen afstuderen met goede cijfers zodat ik een mooie baan kan krijgen later. Ik heb nog geen idee welke kant ik op wil, maar er zijn genoeg keuzes zie boek ‘Survivalgids 101 voor Afgestudeerden’ in de bieb. Het allerliefst wil ik een keer die Zwerkbalcup winnen met mijn fantastische vliegende dassen team, we verdienen het en we zijn er telkens zo dichtbij. Ook zal ik de rest op WoP en daarna bij Vanessa willen blijven, mijn liefste vriendinnetje die ik niet kwijt wil.

Verder wil ik nog een laatste ding kwijt aan alle lezers! Namelijk dat je moet genieten van elke moment én geef niet op. Ga altijd vol passie door en vraag om hulp als je er niet uitkomt, je bent niet alleen!

Heel erg bedankt voor de kennismaking Sara & Daan! We kijken erg uit naar je nieuwe boeken die je nog voor de bibliotheek gaat schrijven!
Vormgeving mede mogelijk gemaakt door Thomas Rutherford
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Edward Preston

Edward Preston Like it!

Tinka Malfoy

Tinka Malfoy Echt heel leuk geschreven!

Kathleen Melis

Kathleen Melis Wat een heerlijke editie weer! Leuk om ook een beetje te weten te komen over je biebmedewerkers.

Gufi Popcorn

Gufi Popcorn Super leuk!! Ik duik binnenkort de bibliotheek maar eens in!

Harper Porter

Harper Porter Super leuk weer! Tijd om weer de bieb in te duiken om de nieuwe boeken te lezen!

Mirrie Nelson

Mirrie Nelson Leuke editie weer toppertjes ;) jullie zijn hard ana het werk ;)

Stan Riggs

Stan Riggs Super goed geschreven. Echt een hele leuk editie! ♥

Remco wetsteenn

Remco wetsteenn Leuke editie weer!

Bambi Gardener

Bambi Gardener Super leuke editie weer!! :D♥

Daisy Luddington

Daisy Luddington Geweldig gedaan toppers, super leuk!! :D

Anouk Hammel

Anouk Hammel Leuk weer! ♥

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte