Tijdverdrijver: Editie 6
Hallo lieve tovenaars en heksen, hebben jullie al gehoord van de Tijdverdrijver. Waarschijnelijk wel, Maar hebben jullie ook gehoord van de krant: De tijdverdrijver?! De komende tijd blikt SoMe's Clary terug met de tijdverdrijver, naar leuke herinneringen uit de verschillende afdelingen en op de site! De Tijdverdijver is ontstaan voor het 2 jarige bestaan van WoP en wij nemen jou nu regelmatig terug in de tijd! In deze editie nemen wij jullie mee naar het allereerste grote WoP NL site wide plot van ons verhalenteam!

- Van : Evangelien Borghesius

iy6hUYk.png
Editie 6 
1 augustus  2019
De Tijdverdrijver!
Kom snel dan reizen we vandaag terug naar WoPjaar 5!
 
Jaar 5: 18-12-2017  t/m 04-05-2018
Welkom bij al weer de 6e editie van de tijdverdrijver, we draaien vandaag de aantal gewensde uren terug naar Wopjaar 5. We hebben al meerdere groepen gehad, zoals de afdelingen met u activiteiten, de Kibbelaar, de bibliotheek en de Ochtendprofeet. We gaan door met het verhalenteam en dat betekend dat we het gaan hebben over de ............

 
 
De Lila's verzorgen de activiteiten zoals feesten, spelletjes nog veel meer, Zo hebben we in jaar 11 het 2e Tovertoernooi gehad op zweinstein! Maar we zijn met de tijdverdrijver aan gekomen in Wopjaar 5, dat jaar stond ook in het teken van een Tovertoernooi. De lila's hebben er druk aan gewerkt om het mogelijk te maken en ik zal je snel even een terug blik laten zien! Kom snel!!
 
P.s. het ToverToernooi is geen jaarlijkse traditie, dus als die voorbijkomt geef je dan op, anders moet je weer wachten en grijp je misschien je kans mis. 
 
Wopjaar 5 stond in het teken van het TOVERTOERNOOI!
AANKONDIGING KAMPIOENEN!
Het moment was daar, de dag van de uiterlijke inschrijvingen was voorbij. Amora  had zoals elke weken geleden een uiltje gestuurd naar het schoolhoofd met de mededeling dat ze vanuit het ministerie weer langs zou komen voor het toernooi. Toen ze dus tijdens het diner de zware deuren van de Grote Zaal opende met de hulp van Margus Vilder, was ze niet verrast om alle leerlingen netjes en afwachtend op hun banken aan de tafels te zien zitten.

Amora liep op haar hakken naar voren, waar De Vlammenbeker de Grote Zaal niet had verlaten. Ze glimlachte naar de docenten, die er net zo nerveus bij zaten als de leerlingen. Het was tegen acht uur ‘s avonds en dat was te merken aan de ondergaande zon. De kamer was oranje gekleurd, wat een mooi effect had op de ruimte. Ze bleef stil staan, toen ze zich voor De Vlammenbeker bevond.

“Beste leerlingen, Het moment is hier waar velen van jullie op gewacht hebben. Het moment dat De Vlammenbeker 8 namen zal uitspuwen. Van elke afdeling een kandidaat en daarnaast iemand die die persoon zal bijstaan tijdens het grootse en spannende Tovertoernooi.” Amora sprak rustig in de zaal die zo leeg was dat ze een speld kon laten vallen. Ze merkte dat het schoolhoofd, Spencer Montgomery, naast haar was gaan staan.

De Vlammenbeker was op tijd afgesteld, klokslag acht uur zou alles beginnen. Amora keek op haar horloge, een ouderwets horloge wat het nog deed op Zweinstein, en zag dat het elke seconde acht uur kon worden. Ze pakte haar toverstok en maakte de vlammen die de Grote Zaal verlichtte steeds kleiner. De Vlammenbeker leek hierdoor steeds groter. Het zachte gefluister stopte toen De Vlammenbeker van kleur begon te veranderen. Het was ineens doodstil.

De blauwe kleine vlammen van de beker werden steeds groter en paars. Het paars werd rood en toen gebeurde het. Er vloog een klein propje perkament uit De Vlammenbeker. Het vloog recht in de handen van Schoolhoofd Montgomery, die het perkament bolletje opende en er twee stukjes perkament uithaalde.

Griffoendor zal vertegenwoordigd worden door niemand minder dan Nikita Hunter. Zij zal in geval van omstandigheden worden bijgestaan door mede-leeuw Namine Gale.”

 

Sprak de vrouw duidelijk en luid, terwijl ze met een glimlach op haar gezicht de zaal rond keek. Vanuit de Griffoendor tafel klonk al gejuich, high fives en blij geroep van de namen van de twee meiden die hun afdeling mochten vertegenwoordigen. De Vlammenbeker werd nogmaals roder en de hele zaal, inclusief de Griffoendor tafel werd weer stil. Het was nu de beurt aan een andere afdeling, maar welke was onbekend. Het bolletje verbrande perkament vloog weer omhoog uit de beker en recht in de hand van het Schoolhoofd.

Huffelpuf zal vertegenwoordigd worden door niemand minder dan Daan Siebelink. Hij zal in geval van omstandigheden worden bijgestaan door mede-das Anouk Hammel.”

 


Ee klonk luid gejuich en allerlei felicitaties, maar er waren nog steeds twee afdelingen die vol spanning te wachten stonden. Ravenklauw en Zwadderich. Ze hoefte echter niet lang te wachten, want De Vlammenbeker werd al weer rood en de volgende twee namen werden opgenoemd.

Ravenklauw zal vertegenwoordigd worden door niemand minder dan Klaryssa Zerifyn. Zij zal in geval van omstandigheden worden bijgestaan door mede-adelaar Lilly Roselier.”

 


Toen was het de beurt aan Zwadderich. Het viel Amora op dat, tegelijkertijd wanneer Spencer Montgomery moeite deed om het propje perkament te vangen, iedereens ogen al over de leerlingen van Zwadderich gingen. Wie oh wie zou er nou worden uitgekozen?

Eindelijk lukte het Spencer om het stukje perkament te pakken en zo werden ook de laatste twee namen voorgelezen.

Zwadderich zal vertegenwoordigd worden door niemand minder dan Stan Riggs. Hij zal in geval van omstandigheden worden bijgestaan door mede-slang Matthijs Verronum.”

 


Wij van het Verhaalteam wensen de kandidaten veel succes met het toernooi! We willen namens onze geweldige Vlammenbeker iedereen bedanken voor alle mooie, leuke en grappige aanmeldingen. Hopelijk wordt het toernooi met deze kanjers van kandidaten een groots succes!
 
 
Een pittege strijd, er kan maar 1 winnaar wezen!
En de WINNAAR is!
De strijd is gestreden en de winnaar is bekend namelijk niemand minder dan Matthijs Verronum uit Zwadderich! Het Tovertoernooi staat altijd in het teken van een status die je kan winnen. Zo heeft Matthijs Verronum deze keer de Onzichtbaarheidsmantel gewonnen.
 

 

P.S. vergeten jullie niet dat jullie ook ideetjes kunnen opsturen? Zorg dan dat je het stuurt naar Clary Potter en wie weet komt jouw lievelings activiteit, rubiek, kranten artikel of bibliotheekboek in de tijdverdrijver. Zo kan iedereen mee genieten van die goede oude tijd! ;)     
Deze editie wordt mede mogelijk gemaakt door het SoMe team en is ontstaan voor het 2 jarige bestaan van WoP NL! Gemaakt door Clary Potter en gebubliceerd door Evangelien Borghesius
 
Vormgeving mede mogelijk gemaakt door Thomas Rutherford
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
RoosMarijn Onyx

RoosMarijn Onyx Wat leuk, zo’n flashback! Ik wist destijds al van WoP af door een vriendin, maar speelde zelf nog niet.

Daan Siebelink

Daan Siebelink ooh ja, dat weet ik nog wel, het allereerste toverschooltoernooi, ik vond het superleuk om mee te doen :)

Aidan Crane

Aidan Crane Oh super gaaf om dit terug te lezen ❤️ Brengt echt herinneringen terug, echt heel erg leuk en wat hebben de lila's het toen geweldig gedaan! ❤️

Lilah North

Lilah North Dit was zelfs nog voor mijn tijd! Wow. Super leuk om terug te lezen! Was ik er toch nog even bij ❤

Mila Montage

Mila Montage Dat is eoppiicc om het te lezenn!!

Sam Parker

Sam Parker Super gaaf om dit terug te lezen!

Kathleen Melis

Kathleen Melis Wat een tijd terug! Leuk om weer eens terug te halen!

Harper Porter

Harper Porter Wat gaaf om zo terug te gaan in de tijd! Het was super om dit toernooi mee te mogen maken! Heel spannend en Matthijs had terecht gewonnen!

Daisy Luddington

Daisy Luddington Dit was inderdaad echt een superleuk toernooi! :D Leuk om weer even terug te lezen! ♥

Lunah Scamander

Lunah Scamander Wat leuk zeg!!!

Jane Roseworth

Jane Roseworth Wat leuk om steeds weer terug in de tijd te gaan! Het was vast erg spannend om toen met het tovertoernooi mee te hebben gedaan!

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte