De Verboden Sectie
Editie 1, Jaargang 3 - Breaking Biebmiep News

- Van : Damien Melis

iy6hUYk.png
Editie 1, Jaargang 3
20 maart 2018
Wonderbaarlijk Welkom
Een warm welkom met BiebSieb & BiebDiva
giphy.webporiginal gif
Lieve biebfanaten en boekenwurmpjes van WoP,

Wat fijn dat we jullie mogen toespreken in de enige echte gevaarlijke: Verboden Sectie! We nemen jullie mee in de wonderlijke wereld van de bibliotheek! Samen zorgen we ervoor dat JIJ lekker kunt lezen in de bieb dus niet verbouwen Hayden en Willian of wie dan ook. Maar we houden jullie eerst op de hoogte van afgelopen maand en uiteraard ook over de toekomst!

Zo nemen onze biebmiepjes genaamd Sara Orangelotje en Jade Rockabiebmiep jullie mee met prachtige previews, waar die diepste geheimen door ons geschreven, een klein beetje verhuld worden niet alles, want anders verklappen we teveel.

Daarna gaan we terug naar het verleden om te kijken welke fanatische boeken zijn geschreven afgelopen maand. Onze enige echte biebmiepenpief, Damien Papa Bieb, neemt jullie daarin mee! En Willian, dit keer vergeten we jouw boek 1e tovenaarsoorlog NIET, *kucht* was echt niet BiebSieb zijn schuld hoor…

Tenslotte wordt er een intellectueel interview genomen door Jazz de enige echte Reddende Engel en Bjorne onze Lettervreter. Dan weten we of diegene die worden geïnterviewd nou écht zo slim is als ze lijken.

Maar onze introductie is nog niet afgelopen want we zetten ook iemand in het zonnetje!

Wij hebben inmiddels al een maand mogen genieten van onze nieuwe leider Damien. De vorige editie konden we nog niet veel over de samenwerking zeggen maar daar hebben we nu een maand van mogen genieten. Damien is een echte aanpakker!

Geen woord code is voor hem te veel. Wel duurt het even voor je resultaat ziet want code is echt niet makkelijk! Stuur je hem diep in de nacht nog een uiltje dat je iets nodig hebt of dat jouw boek nagekeken dient te worden dan, slaapwandelt hij naar zijn bureau om je te helpen. Hij neemt de hele nacht de tijd voor je als het moet.

Wij hopen nog lang met Damien te mogen samenwerken en danken hem nu de eerste maand in dienst al voor zijn ontzettend vriendelijke houding!

Dan nu waar we allemaal op zitten te wachten: De Prachtige Previews.

P.S. Laat de magie jullie hersenen prikkelen!
Prachtige Previews
Korte inleidingen voor aankomende boeken met Orangelotje & Rockabiebmiep
URLURL
Welkom bij de Prachtige Previews van de Verboden Sectie voor aankomende maand hier op Zweinstein. Sara Orangelotje en Jade Rockabiebmiep willen jullie graag wat meer vertellen over de geweldige boeken die deze maand in de bibliotheek zullen verschijnen. Het biebteam is hard aan het werk om diverse boeken in een nieuwe jasje te stoppen of zelf bezig met nieuwe boeken te schrijven, hierdoor zullen jullie nog meer leuke boeken hebben om te lezen of te gebruiken bij je huiswerk.

Onze nieuwe leider Papabieb is erg druk bezig over een boek waar onze favoriete roodharige familie de hoofdrol in speelt. We hebben het natuurlijk over de enige echte familie Wemel. Mocht je meer willen weten over deze familie voor een vak of voor de lol, is dit boek een aanrader.

Door onze Jazz Reddende Engel wordt het boek voor het vak Kruidenkunde in een nieuwe jasje gestoken. Wil je dus iets weten over een bepaald kruid, wortel of plant voor het vak, schroom dan niet om dit prachtige boek op te zoeken in de bieb.

Dan maken wij nu een sprong naar onze enige echte Bjorne Lettervreter. Zij is op dit moment enorm druk bezig om een van de grootste boeken in de bibliotheek te updaten. Ik heb het natuurlijk over het boek waar de magische legendes en verhalen in staan. Een prachtig boek waar je zo in weg kunt dromen. Dankzij Bjorne staan er straks nog meer geweldige verhalen in dit boek. Dit moet je gewoon echt lezen.

Daarnaast hebben we natuurlijk nog onze Daan Siebelink BiebSieb! Deze blijde das is druk bezig met een update voor de lijst van chocokikkerplaatjes, omdat, zoals jullie wel weten, er een heleboel bijgekomen zijn. Maar Daan zou Daan niet zijn als hij niet met nóg iets bezig is... onze BiebSieb is namelijk ook nog bezig met een boek over muziekinstrumenten voor het fantastische vak muziek! Dus spaar je de chocokikkerplaatjes? of hou jij gewoon te erg van chocokikkers eten? Of vind je muziek een geweldig vak? Houd dan de bieb goed in de gaten, want binnenkort kun je hier naar hartenlust over lezen!

Dan onze volgende biebmiep, namelijk Sara Orangelotje! Zij is bezig met een alfabetische lijst van Fabeldieren, zodat je deze nóg makkelijker terug kunt vinden! Ideaal voor als je druk bezig bent met je huiswerk voor dit vak, of als je je wilt gaan voorbereiden op de examens S.L.I.J.M.B.A.L.L.E.N!, of natuurlijk als je het net als ik gewoon heel erg interessant vindt om te lezen over de prachtige wezens uit ons universum!

Het volgende boek dat nieuw is, is een boek dat wordt geschreven door onze enige echte Olivia BiebDiva! Dit boek gaat over Magische middeltjes en je kunt er al een stukje van vinden in de bibliotheek! In dit prachtige boek staan recepten die kwaaltjes kunnen genezen. Dus heb jij vaak last van hoofdpijn? Of denk je dat je last hebt van een griepje? Ben je oververmoeid en kun je niet slapen? Check dan dit boek en probeer een van de recepten uit! Je gaat je gegarandeerd beter voelen!

Tot slot gaat Jade Rockabiebmiep, bezig met een boek over Marcel Lubbermans. Wil jij alles weten over deze dappere leeuw? Ben je benieuwd naar wat hij allemaal heeft betekend voor de tovenaarswereld? Of vind je het gewoon leuk om over hem te lezen? Dan moet je dit boek zeker gaan lezen!
Breaking News!!!

Het Bibliotheek team heeft besloten de krachten te bundelen met leerlingen. Wij zijn op zoek naar geweldige verhalen, huiswerk en stukjes voor een boek voor en door leerlingen. Schrijf jij epische verhalen, spannende thrillers of gevaarlijke avonturen? of simpelweg een stukje uit jouw leven, en heb je daarop een uitmuntend gekregen voor je huiswerk? schaam je niet en uil ons direct en wie weet komt jouw prachtige verhaal in het boek te staan dat door iedereen gelezen kan en mag worden. Dus aarzel niet en stuur ons je masterpiece toe. En wie weet ben jij wel onze nieuwe J.K Rowling.
Handige Historie
Prachtig overzicht van alle onlangs verschenen boeken met Papa Bieb
tumblr_n988g2ySdo1tezxgvo1_500.gif
Yessss, tijd voor de geweldig Handige Historie van de afgelopen maand bij ons in de bibliotheek! Er zijn weer een aantal super toffe en absoluut niet stoffige boeken bij gekomen die ik nu met jullie ga bespreken! Dus: hey ho, let's go!

We beginnen natuurlijk met het geweldige boek wat onze oud-collega biebmiep heeft geschreven omdat Daan deze in de vorige editie vergeten was... ahum ahum. Het boek is van niemand minder dan Willian Herrieschopper! Het is een enorm spannend boek, maar ook super handig om erbij te houden tijdens je huiswerk Geschiedenis van de Toverkunst knipoogt naar Yentl ♥! Het is natuurlijk het boek: DE EERSTE TOVENAARSOORLOG!

Maar dat is natuurlijk niet het enige boek wat nieuw in de bibliotheek is verschenen, natuurlijk niet laat me niet lachen! We hebben namelijk nog een fantastisch boek van een oud-biebje, waar we helaas afgelopen maand afscheid van hebben moeten nemen, toegevoegd in de bieb. We hebben het natuurlijk over het boek van Arianna Worteltje! Dit is een geweldig boek over een geweldige man, kunnen jullie al raden wie ik bedoel? Natuurlijk kunnen ze dat niet Damien... Zeg het nou maar gewoon! Ja! Precies! Het is de biografie van niemand minder dan: SIRIUS ZWARTS!

Ho ho ho Merry Christmas! maar wacht eens even, we zijn nog niet klaar hoor! Neejoh gekkies, wij zijn bezige bijtjes hier bij de bieb en hebben dus nóg een mooi pareltje voor jullie in de aanbieding! Onze beste Olivia BiebDiva is namelijk druk bezig geweest met een wel heel erg mooi en bijzonder boek! Laat ik er dit keer niet al te veel omheen draaien, het gaat natuurlijk om het speciale boek: DE MAGISCHE MIDDELTJES!

Niet alleen zijn er deze maand nieuwe boeken in de bibliotheek verschenen, maar er is ook een pracht boek geüpdate en nog prachtiger gemaakt! Damien Papa Bieb is namelijk samen met Sirius Wearheal van Astronomie gaan zitten, om zijn vak boek te optimaliseren. En dat is natuurlijk gelukt dohh! Het resultaat kun je bekijken in het boek: ASTRONOMIE!

P.S. Dus snel, op naar deze toffe nieuwe boeken om ze te bewonderen!
Intellectuele Interviews
Leer ons geweldige team kennen door Lettervreter & Reddende Engel
giphy.gifgiphy.gif

Wij, Bjorne Lettervreter en Jazz Reddende Engel hebben onze krachten gebundeld om een top interview te maken, zodat jij onze nieuwste biebmiep-leden leert kennen. Dus waar wacht je op? Lees maar snel!
 
Hoi Jazz & Jade, vertel eens wat over jezelf! Wat zijn je hobby’s etc?
 
Jazz:
Telt whiskey drinken als een hobby? Nee? Oke ik hou onwijs veel van lezen, schrijven en lekker eten koken. En mezelf wegtrekken in mijn eigen bibliotheek, ja die heb ik in mijn prachtige huis in zweden. Dus uhm als jullie ooit een extra bieb nodig hebben dan komen jullie maar gezellig langs!
 
Jade:
Hey, wat leuk dat je me wilt interviewen! Mijn naam is Jade Diggory en ik ben een trotse das! Ik ben 16 jaar oud en zit in alweer in mijn zesde jaar time flies. Mijn hobby's zijn zwerkballen, Darren vervelen sorry babe, eten duh, lezen en samen met vrienden leuke dingen doen het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat.

Waarom ben je bij de bibliotheek gekomen?
 
Jazz:
Ik werkte eerst voor het traumateam voor ongevallen op het ministerie maar mijn hart heeft altijd bij de bibliotheek op Zweinstein gelegen. Aangezien ik zo van schrijven hou, wilde ik daar toch echt wat mee gaan doen. Toen ik op een vacature stuitte voor het Bibliotheek team, dacht ik dit is mijn kans en na vier helse dagen wachten werd ik aangenomen. Wat ik nooit verwacht had vanwege mijn prehistorische leeftijd! en heb het nu onwijs naar mijn zin!
 
Jade:
Toen ik de vacature voor de bieb zag, sprak het me direct al aan! Na mijn baan als AL, heb ik een tijdje rust gehad qua baantjes hier, maar ik miste toch wel weer wat kleur in mijn leven.. en zeg nou zelf, oranje is toch een heerlijk feestelijk kleurtje? Daan kende ik al goed want ja hij is mijn mede dasje natuurlijk!, en ik wist dat hij altijd erg enthousiast over zijn baan in de bieb was... Toen ik Damien sprak heeft hij me ervan overtuigd om te gaan solliciteren totaal niet gedwongen ofzo en zo geschiedde! Ik ben er enorm blij mee in ieder geval... en nu Damien er nog van overtuigen dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.....

En welk boek kunnen we binnenkort in de bibliotheek verwachten van jou? En welk boek zou je nou echt graag willen schrijven?
 
Jazz:
Ik werk nu aan het prachtige juweeltje voor Kruidenkunde, dit boek was er namelijk nog niet. En Kruidenkunde hoort ook in een prachtig boek voor de fans en leerlingen leesbaar te zijn. Ik had ook nog een ander prachtig boek in gedachten, maar daar gaat het Breaking News stukje volgens mij over.
 
Jade:
Op dit moment ben ik nog niet begonnen aan een boek, maar ik ga binnenkort starten met het schrijven van een biografie over Marcel Lubbermans. Marcel Lubbermans is, zoals de meesten wel weten, een super moedige leeuw, en ik vind dat hij zoveel heeft betekend voor de tovenaarswereld dat hij een uitgebreide biografie verdiend in onze mooie bibliotheek! In de toekomst lijkt het me leuk om een boek te schrijven over de stichters van Zweinstein. Dit omdat we zonder hen natuurlijk nooit hier zouden zijn!


En wat wil je nou echt graag bereiken hier op WoP?
 
Jazz:
Een geweldige plek op Zweinstein waar iedereen zich echt thuisvoelt, een te volle bieb waar iedereen omkomt in de boeken en natuurlijk een geweldig biebteam. *Veranderd snel in een Plumpkin en roept Plumpkins for life!* en natuurlijk ooit de liefde van m'n leven vinden! Al bespeur ik die ergens in de verte in het groen.
 
Jade:
Wat ik ooit zou willen bereiken? Ik wil graag leraar worden. Nu nog niet hoor, ik geniet te erg van het student zijn, maar op den duur lijkt het me onwijs leuk om nieuwe studenten dingen te leren! Het liefste van het vak spreuken & bezweringen, verzorging van fabeldieren of dreuzelkunde, omdat dat mijn lievelingsvakken zijn.

Heel erg bedankt voor de kennismaking Jazz & Jade! We kijken erg uit naar je nieuwe boeken die je nog voor de bibliotheek gaat schrijven!
Vormgeving mede mogelijk gemaakt door Thomas Rutherford
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Irma Butterfly

Irma Butterfly Leuke editie! :-) Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe boeken!

Jade Diggory

Jade Diggory Wat ben ik blij dat ik me bij deze fantastische club heb mogen aansluiten ♥

Clary Potter

Clary Potter Wat leuk geschreven!

Lydia Wetsteen

Lydia Wetsteen super leuk!

Remco wetsteenn

Remco wetsteenn Echt weer een leuke editie. Zo leuk om om te lezen. Ben ook benieuwd geworden haha. Voor de boeken die gaat komen.

Kathleen Melis

Kathleen Melis Super editie!! Goed gedaan allemaal!! Love it❤️

Ignacio Yuan

Ignacio Yuan Wat een enorm leuke editie weer! :D

Stan Riggs

Stan Riggs Super leuk gedaan weer jongens!!

Lilly Roselier

Lilly Roselier Super super leuk :)

Willian Vooijs

Willian Vooijs leuke editie weer, Fijn dat mijn boek er nu in staat :P -Kijkt boos naar Daan- maar erg leuk geschreven door iedereen -kijkt ondeugend- ik de bieb afbreken (think) nee hoor -kijkt heel onschuldig-

Liza Skye

Liza Skye Super leuk geschreven weer!

Anouk Hammel

Anouk Hammel Heel erg leuk weer om te lezen, ga zo door! ♥

Daisy Luddington

Daisy Luddington Wat een geweldig leuke editie toppers! =D Ik ben heel benieuwd naar alle nieuwe boeken!!

Thomas Rutherford

Thomas Rutherford Wat een ontzettend vrolijke, volle en interessante editie weer. Ik moet die nieuwe boeken zeker even gaan lezen en ik ben ook zeer benieuwd naar de boeken die de nieuwe pareltjes zullen gaan schrijven. Topperds ♡

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte