WoP behind the scenes
Vragen jullie je ook wel eens af wat al die afgestudeerden met een kleurtje doen? Wat de leerlingenbaantjes inhouden? En waar e teams mee bezig zijn? In deze blogserie gaan we jullie hier meer over vertellen!

- Van : Evangelien Borghesius

Hey lezer!

Een nieuw bericht, een nieuw concept, en een nieuw gezicht. Ten eerste: Super leuk dat je de moeite hebt genomen om dit bericht te lezen, ik ben Namine Gale en zit in het SoMe team. Afgelopen week liep ik een beetje te brainstormen en zat te denken, hier op WoP kennen we natuurlijk verschillende banen met een verschillende functie, maar hoe gaat dat nou in zijn werk? Welke voorbereidingen worden er voor getroffen? Ik ben op onderzoek geweest en ben begonnen bij misschien wel een van de belangrijkste functies: Docenten! Want zonder docenten, geen lessen! Ik mocht bij Zoya Yankova, docent van het vak Verweer tegen de Zwarte kunsten als eerste een kijkje nemen achter de schermen bij haar functie als docent, en uiteraard mocht ik ook wat vragen stellen!


Zoya! Ten eerste enorm bedankt dat ik bij jou als eerste mag kijken hoe het er aan toe gaat achter de schermen!
‘’Hee Namine, ik vind het een eer om Behind The Scenes af te mogen trappen, ik vind dit een heel leuk concept!’’ 

 

En ik vind het een eer om je te mogen interviewen en een kijkje te mogen nemen. Hoe vind je het nou? Om docent te zijn?
Zoya kreeg dan meteen een lach op haar gezicht. ‘’Ik vind het heel leuk om docent te zijn. Ik kan mijn creativiteit kwijt in mijn lessen -al wordt het wel moeilijker om iets origineels te bedenken, maar zeker in het begin was dat heel goed te doen. Ik vind het heel leuk om wat te betekenen voor de site, om er samen met de rest van de staff voor te zorgen dat de site een is!’’


Wat fijn om te horen, waarom leek het jou nou zo leuk om docent te worden?
‘’Ik was actief op EU voor NL online kwam en toen de baan me aangeboden werd nam ik die natuurlijk enthousiast aan! Het leek mij leuk om de lessen te schrijven die door veel leerlingen met plezier gemaakt worden. Dat ik ook mijn favoriete vak kon geven was natuurlijk helemaal mooi meegenomen.’’


Dat is inderdaad fijn meegenomen, en ik neem aan dat je veel voorbereidingen moet treffen, hoe doe je dat allemaal? En hoelang ben je daar dan mee bezig?
Zoya knikte hier dan serieus. ‘’Dat klopt inderdaad, er moet natuurlijk elke week weer een les geschreven worden, als ik eerlijk ben is dat het meeste werk. Natuurlijk gaat er ook tijd zitten in het beetje nakijkwerk dat de leerlingen overlaten voor de docenten en assistent docenten, en moeten de examens gemaakt worden. Puur met de job ben ik niet erg lang bezig per week, soms een uurtje per week, soms langer, afhangend van hoe lastig de les is, of hoeveel werk er is.’’


Je zegt dat de lessen schrijven het meeste werk is, waar haal jij die inspiratie dan eigenlijk vandaan?
‘’De inhoudelijke inspiratie voor de lessen haal ik van de wikia (de Engelse). Daar is een handige lijst met lesonderwerpen en zo vind ik de informatie. Qua invulling van de les gebruik ik mijn eigen fantasie, meestal begin ik gewoon met schrijven en rolt er vanzelf wat uit.’’


En zo zie je maar weer, overal zijn er wel handige tools voor! Super leuk om dit te weten, en wat is dan de grootste uitdaging voor jouw?
Zoya zat hier dan even te denken ‘’De grootste uitdaging… uhm…’’ na even wat denken wist ze het wel. ‘’Alles te combineren, meerdere accounts, alles wat ik op NL doe, daarnaast ben ik sinds kort ook actief op UK, en werk ik heel veel, dus soms verwaarloos ik een van mijn personages een beetje, of ik verwaarloos het ‘echte leven’. En natuurlijk heb ik IC naast deze toch wel veeleisende baan twee dochters waar ik echt voor moet zorgen, en nu is er ook een kleintje op komst, dus dat wordt echt druk.


Oh, een kleine! Gefeliciteerd daarmee Zoya! En natuurlijk, staan er regelmatig sollicitaties open, heb jij een tip voor mensen die zich zelf als toekomstige docent zien?
‘’Dankjewel!’’ zei ze dan met trots. ‘’En voor sollicitanten zou ik zeggen: Wees eerlijk, zorg dat je voldoet aan de eisen en steek werk in je sollicitatie, maar dat spreekt natuurlijk allemaal voor zich. Ik zou niet echt een magische truc hebben als ik eerlijk ben.’’


Duidelijk! Dankjewel voor je tijd Zoya, en veel succes met je zwangerschap!
‘’Graag gedaan Namine, ik vond het een eer om dit te mogen doen. En dankjewel!’’

 

 

 

Van welke functie zou jij meer willen weten in Behind The Scenes?


 

Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Blondy McCall

Blondy McCall Heel erg leuk gedaan!

Esra Longbottom

Esra Longbottom Heel erg leuk! Kan niet wachten om de volgende editie te lezen!

Ryan Riggs

Ryan Riggs Echt heel erg leuk bedacht Namine <3!

Lily Lupin

Lily Lupin Goed concept en leuk geschreven!

Namine Gale

Namine Gale Bedankt voor de lieve reacties allemaal! Blij om te horen dat het zo goed wordt ontvangen <3

Tinsley Campbell

Tinsley Campbell Dit is een super leuk eerste deel geworden! Ik hoop dat er meerdere komen :3

Rebecca Dreamweaver

Rebecca Dreamweaver Super geschreven Namine <3

Evangelien Borghesius

Evangelien Borghesius Trots als een pauw.

Lisa Kappert

Lisa Kappert Super leuk geschreven Namine!

Autumn Darkwood

Autumn Darkwood Leuk concept en leuk om te lezen!

marlou jongenelen

marlou jongenelen Super leuk Namine!

Verbannen gebruiker

Verbannen gebruiker Ik zou wel meer willen weten over hoe zwerkbal wedstrijden gaan voor de scheidsrechter

Siërra Thayer

Siërra Thayer Echt leuk! Ik zou wel meer van het achtergrondverhaalteam willen weten ^^

Clary Summers

Clary Summers Zou wel meer over het werken bij de ochtend profeet willen weten

Maya Griffin

Maya Griffin Heel erg leuk!!♡

Anouk Hammel

Anouk Hammel Heel erg leuk Namine! ♡

Katie Rookwood

Katie Rookwood Superleuk idee, en ook superleuk uitgewerkt!

Daan Siebelink

Daan Siebelink Interessant en leuke concept, ik ben benieuwd naar de volgende editie :)

Arnaut Saicina

Arnaut Saicina Ik wil meer weten van HM Scarlett, van docent Aurelia darkmore of van afdelingshoofd van huffelpuff

Tormod Egilhard

Tormod Egilhard Oeh, wat een leuke rubriek! Erg leuk geschreven!

Violet Purdy

Violet Purdy Wat gaaf om te lezen! Ik hoop dat er een afdelingshoofd aan de beurt komt volgende keer!

Ellen Knight

Ellen Knight Superleuk geschreven! Ik kijk al uit naar de volgende edities :D

Nikita McCall

Nikita McCall Leuk gedaan Namine! <3

Elise Dijkzwart

Elise Dijkzwart Super leuk geschreven, Namine! Heel origineel en ook super interessant!

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte