De Verboden Sectie
Editie 2 | Jaargang 8 | Een nieuwe look

- Van : Raven Prior

iy6hUYk.png
Editie 2, Jaargang 8, Nr. 017
 
Een Warm Welkom
Een warm welkom met BiebRaaf
original gif
Goedemiddag allemaal en welkom bij een gloednieuwe editie van de Verboden Sectie! De afgelopen maand ben ik heel druk bezig geweest om de Verboden Sectie een nieuwe look te geven en na een grote brainstorm binnen het team, zijn er een paar hele leuke nieuwe dingen bij gekomen. Naast onze nieuwe ideeën, hebben we ook gewoon ons oude concept in stand gehouden. Deze Verboden Sectie is dus eigenlijk niet zo heel anders als jullie gewend zijn.

Wat ons team betreft is er helaas wel iets veranderd, wij hebben namelijk afscheid moeten nemen van ons lieve Rockabiebmiepje aka Jade. Hoewel we dit allemaal heel jammer vinden, betekent dit wel dat we op zoek zijn naar een nieuw biebmiepje. Lijkt het jou nu leuk om boeken te schrijven voor de bibliotheek en deel te zijn van ons gezellige team? Neem dan vooral even een kijkje bij de club en stuur je sollicitatie naar Raven Prior naar mij dus.

Goed, ik zal jullie niet langer ophouden met al mijn gebrabbel over onze nieuwe Verboden Sectie want er staan een paar leuke rubriekjes op jullie te wachten. Veel leesplezier! ♥

Liefs,
BiebRaaf
 
Prachtige Previews
Alles over de nieuwe boeken met Madeliefje & Maandarijntje
original giforiginal gif
Alle sinaasappels zijn natuurlijk keihard aan het werk, ook als je het resultaat misschien niet altijd ziet. Zodra een boek af is, komt deze uiteraard in de bibliotheek en verschijnt hij ook op de startpagina van de site in een mooi blokje. Echter zijn er ook veel boeken waar nog niets over bekend is omdat deze nog niet online staan. Vandaag nemen wij Maandarijntje en Madeliefje jullie mee naar de toekomst en de boeken die nog zullen komen.

Zo is op dit moment Christian Christeola hard aan het werk om het Sprookjesboek van Hans Christian Andersen bij te werken met de laatste nieuwe sprookjes. Ik heb geen idee wat hij precies aan het doen is, maar ik ben heel benieuwd naar zijn werk. Vooral omdat het een update is over het werk van een naamgenootje.

Daarnaast worden er ook enkele nieuwe biografieën geschreven. Wisten jullie dat er binnenkort een prachtige biografie over Patty Park in de bibliotheek zal verschijnen? Hij is geschreven door een van onze nieuwste sinaasappeltjes Lilith en ik ben erg benieuwd naar haar meesterstuk over een van onze onze favoriete vrouwelijke slangen uit het verleden.

Een andere love-to-hate persoon die zijn eigen biografie krijgt is Argus Vilder, de strenge conciërge van vroeger, waarvan ik blij ben dat hij inmiddels weg is. Jade heeft keihard gewerkt en zich suf gezocht in alle boeken om haar laatste spektakelstuk te schrijven en ik weet 100% zeker dat het de moeite waard is zodra hij in de bibliotheek staat.

En Madelyn Madeliefje is nu zeker ook goed bezig! Na het schrijven van het boek over Ravenklauw, met ook nog eens een prachtig nieuwe lay-out, is ze nu druk bezig met twee boeken tegelijk! Namelijk de boeken over Zwadderich en Griffoendor. Ook deze dezelfde nieuwe lay-out zoals bij Ravenklauw. Zeker iets om naar uit te kijken!

Na het leuke boek over Zweinsveld is RoosMarijn Rozenkwarts ook weer druk bezig met het schrijven van een nieuw boek. Deze keer een biografie! Altijd al van alles willen weten over die gekke Kibbelaar journalist Rita Pulpers? Het boek verschijnt binnenkort in de bibliotheek!

Nu zo benieuwd naar alle nieuwe boeken die gaan komen? Nog even wachten en dan kunnen ook jullie deze boeken gaan bewonderen. Je krijgt een melding als er een nieuw boek is geplaatst, zo mis je niks!
Liefs, Luna en Madelyn
 
Boordevol boeken
Alles over de onlangs verschenen boeken met Christeola
original gif
Welkom allemaal bij Boordevol Boeken! Jullie kennen handige historie natuurlijk vast nog wel. We hebben er nu een nieuwe titel en een leuke twist aan toegevoegd. Dus het enige wat ik nog kan zeggen is: Sit back, relax and enjoy!

Natuurlijk zijn er de afgelopen tijd heel wat boeken in de bibliotheek toegevoegd. Laten we eens kijken wat er hier allemaal op de planken staat. Dit is zeker interessant. Jullie kennen Dorothea Omber vast nog wel of niet? Een medewerkster van het Ministerie en ook voor een jaar schoolhoofd van Zweinstein? Zeker een vreselijke en vooral manipulatieve vrouw. Ik zou haar liever nu niet tegenkomen, maar misschien dat ik in dit boek erachter kom waarom ze misschien zo geworden is.

Nou goed eventjes verder kijken. Ah ja een klassieker. Harry Potter personages van A tot Z! Misschien staan hier wel personages tussen die je helemaal nog niet zo goed kent, maar wel echt van belang waren in het leven van de jongen die bleef leven. Deze ga ik zeker weten onthouden, maar we gaan nog even verder rondneuzen. Oh! Wauw! Een boek over leerlingenbaantjes! Wat leuk dit! Wie waren er allemaal klassenoudste? En Assistent Leraren! En zelfs de biebmiepjes staan er tussen! Okay dit boek ga ik lezen! Ja..jullie mogen hem ook lenen! Even kijken of we nog iets in de aanbieding hebben. Een boek over Zweinsveld! Wanneer is het precies ontstaan? Welke winkels kan je er eigenlijk allemaal vinden? Deze lijkt me zeker wel interessant. Jullie hopelijk ook!

Ik hoop dat ik jullie nu een goede inkijk heb gegeven op welke boeken er recent verschenen zijn in de bieb. Vooral lekker lezen en ook gebruiken voor de lessen wanneer nodig! De informatie kan echt nog goed van pas komen! Tot de volgende keer allemaal en veel leesplezier!
 
Het favoriete boek van..
Ons biebpareltje Rozenkwarts
original gif
Hallo allemaal en welkom bij deze gloednieuwe rubriek! In elke komende editie gaat een van de Biebpareltjes vertellen over (een van) zijn of haar favoriete boek. Ik, RoosMarijn Rozenkwarts, mag de aftrap doen!

En waar kan ik beter mee beginnen dan mijn favoriete deel in de Harry Potter serie? Voor mij is dit Harry Potter & De Vuurbeker. Er gebeurt zoveel in dit verhaal en ik vind dat Harry, Ron en Hermelien volwassen beginnen te worden. Er zit meer spanning in dan de voorgaande delen. Het WK Zwerkbal en wat er omheen plaats vind. De ontdekking dat er meer magische scholen zijn dan alleen Zweinstein vind ik geweldig en ik had hier voor het lezen niet eerder aan gedacht. Het Toverschool Toernooi is op een mooie manier uitgewerkt met spannende opdrachten. Ik was verrast en blij dat de Zweinstein Kampioen uit Huffelpuf komt want OOC ben ik een Das. Het kan niet anders dat Harry een bijzondere rol in het Toernooi krijgt, want het ontbreken van hem kan gewoon niet. Ook al vraagt hij er zelf niet om en kon het officieel niet. Spannend om te ontdekken hoe dit in elkaar steekt. Het Kerstbal, een Dooddoener die voor een professor doorgaat, Harry die ontdekt hoe zijn ouders zijn gestorven, de irritante Rita Pulpers en hoe zij aan haar informatie komt, de kracht van (internationale) vriendschap en het herrijzen van Hij Die Niet Genoemd Mag Worden. Het komt allemaal voorbij in dit magische verhaal.
 
Fantastische Fanfiction
 
giphy.gif?cid=3640f6095c1d0202344d522f32ada4f5

Ja, jullie lezen het goed, fanfiction! Ben jij nu een ontzettende fan van Harry Potter en schrijf je hele fanfiction verhalen? Stuur ze dan op naar Raven Prior met als onderwerp "Je gebruikersnaam - Fanfictionverhaal " en wie weet verschijnt jouw boek binnenkort in de gloednieuwe fanfiction sectie in de bibliotheek!
 
Note: Er is geen garantie dat jouw ingestuurde verhaal in de bibliotheek verschijnt. Fanfiction verhalen over andere fandoms zullen niet in de bibliotheek worden opgenomen.
 
 
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Romilly Raynott

Romilly Raynott Een fanfiction? *kijk om zich snel om zich heen en wordt enthousiast.* Ben benieuwd om ze te lezen!

Patricia Dragon

Patricia Dragon Wat een leuke editie weer raven, leuk om te lezen!

RoosMarijn Onyx

RoosMarijn Onyx Dank jullie voor de lieve reacties! Ja, er komt weer genoeg leuks aan! ❤️

Lilly Roselier

Lilly Roselier Oh wow, super gaaf om te zien. Ik ben benieuwd naar alle fantastische boeken en de megatastische layouts. Super leuke editie.

Nikita McCall

Nikita McCall Wauw wat leuk om te zien welke nieuwe boeken er gaan komen! Ik kijk er naar uit en zal ze zeker lezen als ze verschijnen! ♥️

Jane Roseworth

Jane Roseworth Zo leuk!! Ik kan niet wachten op de nieuwe boeken!!!

Daisy Luddington

Daisy Luddington Gaaaafff!! :D Mooi geworden hoor!

Lucy King

Lucy King Dit klinkt allemaal weer fantastisch! Ik ben zo benieuwd naar alle prachtige nieuwe boeken en layouts!

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte