De Verboden Sectie, Editie 1
Ja, je ziet het goed! Een uil met een bril en de sorteerhoed! Ik heb de badeend maar even achter wegen gelaten, die zie je vaak genoeg als je in de bieb komt. Welkom bij "De Verboden Sectie".

- Van : Vivalien Lovecraft

5urqIBo.png
Editie 1, Jaargang 1
Door: Noortje Jones, Amaranta Adams, Lisa Kappert en Vivalien Lovecraft
INTRO
met Vivalien Lovecraft
Nikita Hunter.gif

 

Lieve badeendjes van me,

Ja, je ziet het goed! Een uil met een bril en de sorteerhoed! Ik heb de badeend maar even achter wegen gelaten, die zie je vaak genoeg als je in de bieb komt. Welkom bij "De Verboden Sectie". Iedereen weet dat de verboden sectie ook echt verboden is. Hierdoor is een deel van de bieb een geheime locatie geworden. Hier gaan we verandering in maken! In dit blad nemen we jullie mee in de geheime wereld van letters, boeken en fantasie.

We worden wel eens gezien als sentimentele oude dames met een brilletje. Af en toe draag ik die ook wel.. zeg maar gerust de hele dag door. Maar deze oma wil jullie graag welkom heten. Samen met jullie bezoeken we mensen die zich inzetten of hebben ingezet voor de bieb. We zijn deze mensen erg dankbaar voor het werk wat zij verricht hebben. En zetten hen graag in het zonnetje in de rubriek "Interessante Interviews".


In de bieb staan duizenden boeiende boeken. Wellicht alleen onze adelaars hebben de pareltjes onder de meesterwerken gevonden, plus wat badeenden tussen de boeken, door hun drive met leren. Daarom kiezen wij een boek uit die in de spotlight geplaatst word, dit doen we in de rubriek''Boek in het Zonnetje''. Feitjes, gekke weetjes of simpelweg interessante boeken willen we jullie namelijk niet ontnemen. Wat een bibliothecaris allemaal doet is soms een beetje onduidelijk. Wij schrijven boeken, dikke boeken die je liever laat staan op de plank, boeken waarover je moet lachen, maar ook boeken die bijten. Sorry.. Dit komt echter niet duidelijk naar voren. Daarom hebben we de rubriek "Nieuwe & Toekomstige Toppers"in het leven geroepen.

Hopelijk hebben jullie veel plezier met het lezen van dit blad Pak er anders wat drinken bij en knuffel je badeend…uuh huisdier. en zie ik jullie snel in de bieb!

Liefs, Vivalien
interessante Interviews
met Amaranta Adams
Lola Temple.Gif

 

We hebben natuurlijk een heel nuttig boek in onze mooie bieb staan met de Geschiedenis van het personeel! Maar wisten jullie dat sommige docenten ook leerlingenbaantjes hebben gehad toen ze nog jong waren? Dit staat niet in het boek genoemd dus misschien wisten jullie het niet, maar professor Harper Porter was ooit een Bibliothecaris! Ik stelde haar daarom een paar vragen over hoe ze het leven als een sinaasappeltje vond!

 

Hallo professor Porter, wat leuk dat ik u mag interviewen. Welkom terug in de bibliotheek. Wilt u misschien een koekje? Ik heb ze zelf gemaakt met een recept uit de bieb! Ik ga nu maar van start met de eerste vraag, wat heeft u er destijds toe gedreven om te solliciteren voor bibliothecaris?
Harper: "Hallo Amaranta, wat leuk dat je mij hebt uitgekozen om te interviewen! Ik eet graag koekjes, dus kom maar op! Hm, wat heeft me gedreven om voor de bieb te gaan. Ik ben iemand die graag schrijft en die graag bezig is met alle informatie die te vinden is over onze wereld. Door te gaan voor bibliothecaris kon je beide doen en tegelijk veel leren, wat weer handig is voor je huiswerk!"

ezgif-2-d411816716.gif

Klopt het dat de bijnaam ‘sinaasappels’ bij u vandaan komt en hoe kwam u daarbij (of weet u wie hem wel heeft bedacht)?
Harper:"Haha, ja! Die bijnaam kwam inderdaad bij mij vandaan. Er moest natuurlijk een leuke naam komen voor de oranje gekleurde naampjes op Zweinstein. De bijnaam Biebmiep bestond al, maar dat vond ik zelf niet zo leuk, dus ben ik overgestapt op“Sinaasappeltjes”! Ja waarom? Door de oranje kleur, en wortels zijn vies."

Welke boeken heeft u geschreven voor de bibliotheek en worden ze nog veel gebruikt denkt u?
Harper:"Ik loop even door de bieb heen hoor! De boeken die ik heb geschreven zijn: Biografie: Albus Perkamentus, Huiselfen, Strijders van Perkamentus en een deel van Toverschool: Zweinstein, de Geschiedenis. Ik weet dat die onderwerpen in ieder geval terugkomen bij Geschiedenis van de Toverkunst en bij het eerste jaar van Fabeldieren. Dus ik hoop dat ze genoeg gebruikt worden!"

Wat vond u het leukste aan werken in de bibliotheek?
Harper:"Het leukste vond ik het stiekem lezen in alle boeken en het rondsnuffelen door de boeken van anderen. Je leerde er heel veel van. Ook vond ik het leuk om de boeken mooi op te maken, met leuke plaatjes."

Jean Dippet2.gifWat zou u willen zeggen tegen diegene die wil solliciteren voor de bibliotheek?
Harper:"Zeker doen! Schrijven is ontzettend leuk en helemaal omdat je zelf, in samenspraak met Vivalien natuurlijk, je onderwerpen mag bedenken! Gelukkig wordt Lexicon al super populair, dus dat helpt wel een beetje voor het imago. Het is totaal niet stoffig!"

"Heel hartelijk bedankt voor het interview professor Porter!"

 
Boek in het Zonnetje
met Noortje Jones
Zane en Nikita.gif
In deze rubriek word een boek die in de bieb staat in het zonnetje gezet. Welke boeken staan in de bieb? Wie heeft welk boek geschreven? Waar gaat het boek over. Een hele hoop vragen die in de rubiek ''Boek in het Zonnetje'' worden beantwoord.
 

 

Het boek in het zonnetje is Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden.

Het is geschreven door Amora Collins, Ilias Creswell en Avery Reyes. Het is een uitzonderlijk dik boek en er staat ontzettend veel in beschreven.

Moet je een keer een werkstuk schrijven over een onbekend dier? Zoek het op in dit boek en er staat een beschrijving, classificatie, leefgebied en uiterlijk en gedrag in vermeld.

Het boek begint met een introductie over Fabeldieren die ook al erg uitgebreid is en na de introductie volgt een alfabetische volgorde van de Fabeldieren.

Er staan zeker 50 fabeldieren in beschreven. Het is zeker de moeite waard om dit boek een keer te lezen en het is al helemaal een geweldig boek als je een werkstuk moet maken
 
Nieuwe & Toekomstige Toppers
met Lisa Kappert
Lisa.gif
Nieuwe boeken en toekomstige boeken. Onze bibliotheek word regelmatig vernieuwd met nieuwe boeken, in deze rubriek houden wij je op de hoogte van de nieuwste boeken en de boeken die er aan zitten te komen!

 

Je bent bezig met je huiswerk voor Spreuken en Bezweringen maar je komt erachter dat je helemaal niet weet wat voor spreuk het is, of wat voor spreuk je moet gebruiken, dan heb je geluk! In het spiksplinternieuwe boek in de bibliotheek kan je de bekendste Spreuken en Bezweringen vinden op volgorde van het alfabet, hoe handig is dat! Dus voortaan, als je iets niet meer weet over een spreuk, blijf je niet wachten tot je het bij iemand anders ziet, maar je rent naar de bieb toe om dit boek te lezen!

Het is jullie vast niet onopgemerkt gebleven, maar we hebben een nieuwe biebmeid namelijk Noortje Jones! Noortje is direct aan de slag gegaan met een nieuw boek over de Tovernaarsgevangenis Azkaban!
 

Waarom is Azkaban nou eigenlijk opgericht? En waar ligt Azkaban precies? Dit kom je allemaal te weten in het boek dat Noortje voor jullie gaat schrijven, dus nog even wachten en dan kunnen jullie allemaal naar de bieb rennen om het boek over Azkaban te lezen! Dus blijf niet langer zitten (lees nog wel eerste even dit artikel uit) en race naar de bieb om deze boeken te gaan lezen!

Als je een boek mist in de bibliotheek, en je zou het erg handig vinden als er over dat onderwerp een boek geschreven zou worden? Twijfel dan zeker niet en stuur een uiltje naar Vivalien Lovecraft

 

 

Lisa.gif

 

Zie jij het na het lezen van dit blad ook helemaal zitten om de bieb te helpen met boeken schrijven? Solliciteer dan voor Bibliothecaris! Je kan de eisen vinden op het prikbord bij ''Heel erg veel leerlingenbaantjes!''
 
 
Tot de volgende keer! - BIBLIOTHEEK TEAM
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Harper Porter

Harper Porter Biebbb <3

Irma Butterfly

Irma Butterfly Een kleine misvatting van mijn kant. Die na uitleg van Vivalien verhelderd is. :-) (In een uiltje.)

Amaranta Adams

Amaranta Adams Super leuk geworden! :D

Sara Roseworth

Sara Roseworth Super geschreven erg leuk !

Elsalinde McPhee

Elsalinde McPhee Super geschreven! De bieb is awesome! :D

Blondy McCall

Blondy McCall Heel erg leuk! ^^

Spencer Montgomery

Spencer Montgomery Superleuk dit! Dat de bieb maar wat meer aandacht mag krijgen ^^

Anastacia Saicina

Anastacia Saicina Wat leuk! Super geschreven!

Irma Butterfly

Irma Butterfly Wel het eerste boek in deze rubriek.

Archie Ryder

Archie Ryder Super leuk!! Al mag de bieb wel wat manpower krijgen :x

Irma Butterfly

Irma Butterfly Leuke en interessante rubriek! Maar... ik werd een beetje verdrietig hoor dat jullie niet weten wie ‘Fabeldieren en waar ze te vinden’ heeft geschreven. *Hoe kan dat? Ze werken in de schoolbibliotheek?!* Ik zou zeggen: neem een kijkje op mijn profiel en dan komen jullie daar achter... ;-) Pluspunt:

Phoebe Jones

Phoebe Jones Superleuk! Misschien is de bieb toch niet stoffige boel als ik eerst dacht ;) Ben benieuwd naar de volgende editie

Bambi Gardener

Bambi Gardener Erg leuk bedacht en geschreven! :D ik kijk al naar de volgende uit! ;)♡♡

Daisy Luddington

Daisy Luddington Super leuk dit zeg :D

Ezra Clarke

Ezra Clarke -rolt naar bieb- :D :D

mat mercer

mat mercer leuk om zo meer aandacht te vragen voor de bieb

Rebecca Dreamweaver

Rebecca Dreamweaver Geweldig! Wat leuk om hier wat meer over te weten en ik denk dat veel mensen hier wat aan gaan hebben! Ik zou zeggen, hup allemaal naar de bieb! <3 Super gedaan allemaal!

Skye Black

Skye Black Heel leuk geschreven!!

Aurelia Darkmore

Aurelia Darkmore Wat leuk geschreven!!! GO BIEB!! <3 #ExBiebMinion

Remco wetsteenn

Remco wetsteenn wat leuk om te lezen en echt leuk gedaan

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte