WoP NL op reis
We kennen het verhaal, we houden van de verschillende personages en er zijn vast ook genoeg mensen die dromen van een bezoekje aan de magische wereld. Ik, Catherine Alaric, neem je graag mee op reis langs de verschillende hoogte punten die wij als dreuzels kunnen bezoeken! Pak je koffer, doe je afdelingssjaal om en volg mij!

- Van : Evangelien Borghesius

Wandelend door London in Harry Potter style.

Nee ik heb het niet over de Harry potter Exhibition , wat is het dan wel? Vraag je je waarschijnlijk af.  Ik neem je mee naar London, waar het ook allemaal begon voor Harry Potter. Tijdens een bezoek aan de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk kun je in de voetsporen treden van de jonge tovenaarsleerling. Hoe? Door namelijk deel te nemen aan de 2,5 uur durende Harry Potter wandeltocht door London!

 

Je wordt begeleid door een gids in een groep waar je niet alleen verschillende filmlocaties krijgt te zien maar ook plaatsen wat J.K Rowling heeft geïnspireerd om in haar boeken te beschrijven.  Te gek toch!?

 

Een groep mag niet groter zijn dan 10 personen en een kaartje kost omgerekend ongeveer  29 euro.

 

Als je boekt wordt gevraagd om bij een verzamen punt te beginnen dat is bij Leicester Square bij de TKTS Ticket Booth. Houd er rekening mee dat de reis zich vervolgd in de London “Underground” (tube) dus zorg er voor dat je een kaartje bij je hebt om met de underground te kunnen reizen, dit kaartje zit niet bij de tour inbegrepen. Als je veel met de metro reist, kun je het beste van te voren een Oystercard aanschaffen. Dit is een OV-chipkaart en scheelt aanzienlijk wat geld.

 

Het startpunt van de wandeltocht  is het King’s Cross Station, hier vertrekt vanaf spoor 9 3/4 de Zweinstein Express die de leerlingen van Zweinstein van Londen naar de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus brengt, de tocht vervolgt zich bij de Millennium Bridge. In het begin van “Harry Potter en de Halfblood Prince” is te zien hoe de voetgangersbrug wordt aangevallen door Dooddoeners.

 

 

 

 

Uitgeput maar enthousiast ga je door naar het  Westminster Station die  komt voor in de boeken van Harry Potter. Hier vind je de ticket barrières waar meneer Wemel worstelt in Harry Potter en de Orde van de Feniks. Ook de Lekke Ketel is te vinden in Londen, voor deze pub zijn niet 1 maar twee verschillende locaties in Londen gebruikt om scenes te filmen voor diverse films.   

 

Onderweg kom je ook de rode telefooncel tegen waar Ron en Harry mee naar de Ministry of magic werden gebracht. Daarnaast kan je de plek onderzoeken waar de Diagon Alley op is gebaseerd, en neem een kijkje bij de doorgaan waar de Leaky Cauldron pub naar toe leidde, vervolgens loop je met blaren onder je schoenen door naar de geheime plek van  Harry en Sirius Black in de film van Orde van de Phoenix. Ook neem je een kijkje bij de verschillende bioscopen waar de premières van verschillende Harry Potter films plaats vonden.

 

Moe van al dat lopen? en wil je nog steeds in Harry Potter style door gaan. Dat kan! Je kan namelijk overnachten in Georgian House Hotel daar hebben ze speciale tovenaars kamers. Op de afbeeldingen kan je bekijken hoe een kamer er uit ziet.

De prijs is behoorlijk. Je betaald afhankelijk van je aankomstdatum én type kamer 259-329 pond per nacht! Dat is 295-375 euro per nacht!

 

Uitgerust wordt je wakker in je Luxe tovenaar kamer en heb je nog steeds geen genoeg van London en Harry Potter? Dan kan je doorgaan met de Warner Bros Studio Tour. Ik moet helaas wel mededelen dat hier een groter prijskaartje aan zit dan de wandeltour: Namelijk 79 euro per persoon! Dit komt omdat de Warner Bros tour super populair is,. Ze raden je zelfs aan om gemiddeld een maand van te voren je datum te boeken. Wat wel weer geruststellend is hierbij zit wel vervoer inbegrepen naar de locatie!

 

Wil je meer weten over de Warner Bros studio Tour en wat het inhoudt, reageer dan met een reactie dat je dat graag volgende week terug wilt zien! Dan schrijf ik voor jullie een artikel over de Warner Bros Studio Tour.

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende bezienswaardigheid BLOG!

Je moet inloggen om te kunnen reageren.
mat mercer

mat mercer heel cool gedaan, wat een prijskaartjes hangen er aan zeg

Lesya Black

Lesya Black jaaaaaaaaaa maar jammer genoeg kan ik niet..

Amora Tyson

Amora Tyson Omg ja! De studiotour :o

Lilly Roselier

Lilly Roselier Super leuk geschreven en heel erg goed gedaan!! Hopelijk krijg ik ooit de kans om erheen te gaan!!

Celeste Wolfmoon

Celeste Wolfmoon Super leuk tof geschreven Catherine! ^^

Catherine Alaric

Catherine Alaric Thanks allemaal voor de leuke reacties !

Rebecca Dreamweaver

Rebecca Dreamweaver Super leuk geschreven! Ik zie hier graag meer van! Super gedaan Catherine ! Ik ben er geweest en ik raad het iedereen aan! Super tof!

Irma Butterfly

Irma Butterfly Erg leuk geschreven, Catherine! :-) Ja, graag een blog over de WB tour!

Bambi Gardener

Bambi Gardener Omg zo leuk!! Echt super geschreven Cath!♥

Lavinia Wyndenkell

Lavinia Wyndenkell Aaah, dat lijkt me zo onwijs leuk! ^-^

Kathleen Melis

Kathleen Melis Ik will!!!!

Lauren Marit

Lauren Marit Woow super cool! :O

Daisy Luddington

Daisy Luddington Super! :D Ik ga volgende maand naar Londen en kan nu al helemaaaaal niet meer wachten! ♥

Anouk Hammel

Anouk Hammel Yeahhhh Warner Bros Studio! I really liked this dus kom maar op volgende keer! ;) ♥

Marella Drain

Marella Drain Echt een super leuk nieuw idee voor een artikel!! Goed gedaan Cath♥️

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte