WoP NL op reis met Catherine Alaric
We kennen het verhaal, we houden van de verschillende personages en er zijn vast ook genoeg mensen die dromen van een bezoekje aan de magische wereld. Ik, Catherine Alaric, neem je graag mee op reis langs de verschillende hoogte punten die wij als dreuzels kunnen bezoeken! Laat deze keer je koffer maar thuis, we blijven namelijk dicht bij huis! Doe wel je afdelingssjaal aan voor de kou en volg mij!

- Van : Evangelien Borghesius

Hallo allemaal. Hier ben ik weer! Deze keer ga ik jullie vertellen over een in real life toverschool! Ja, je hoort het goed! Je kan ook in het echt naar een toverschool. (Zit stil Evangelien! Niet van je stoel vallen)Toen ik te horen kreeg dat een vriendin van mij hier heen ging, heb ik haar natuurlijk even aan de tand gevoeld. Hier is alles wat je moet weten:  de College of Wizardy ervaring van Martine Appel.

 

 

College of Wizardry is een larp (Life action roleplay) waar je als een tovenaarsstudent (Of je kan er voor kiezen om leraar te worden) les krijgt op een toverschool in Polen. De larp speelt zich af in een ander universum dan Harry Potter, dat omdat er anders copyright issues zijn. Je speelt dus geen bestaand character, maar een helemaal zelf verzonnen character; Je gaat dus ook niet naar Hogwarts, maar naar Czocha (Spreek uit als Tjoha); Ook de toverspreuken die je geleerd heb van de boeken en films mag je helaas niet gebruiken, maar daarentegen mag je je eigen spreuken verzinnen. Het kan al zo makkelijk zijn als een engels woord of zin met -io erachter te gebruiken (breakyourleggio).

 

4 dagen lang verblijf je in het kasteel, je speel, eet en slaapt daar. Je krijgt lessen in bijvoorbeeld magische dieren, alchemie, mind magic en magische theorie, maar er zijn nog veel meer (Kijk daarvoor zeker op de website).

 

Je kan je aanmelden voor de larp door een ticket te kopen. Het ligt eraan hoe ver je van te voren je kaartje aanschaft, maar als je dat op tijd doet kost een kaartje 440 euro.

 

Het kasteel ligt in Polen, dus je moet daar wel zelf heen kunnen reizen. Er is een shuttlebus geregeld die vanaf Berlijn naar het kasteel rijdt op donderdag ochtend. De bus kost 60 euro (Dit is een retour ticket).

Je moet wel 18+ zijn om mee te kunnen doen. De larp is geheel in het Engels waardoor er mensen zijn uit allemaal verschillende landen.

 

Zelf heb ik veel geluk gehad en heb een kaartje gewonnen. (Zó Martine is een bofkont!) Ik hoefde dus alleen maar mijn reis erheen zelf te betalen. Maar ik wil zeker nog een keer heen gaan waarbij ik zelf het kaartje betaal, want het is het dubbel en dwars waard. Het kasteel alleen al is magisch: de architectuur, maar ook de aankleding ervan. Je verblijft dus 4 dagen lang in het kasteel en je krijgt daar drie maaltijden per dag.

 

Als je aankomt op donderdag zijn er eerst een aantal workshop waarbij je info krijgt over hoe de larp werkt en waar je heen kan als er iets is. Ook krijg je specifieke workshops die gericht zijn op jouw character en welke studierichting zij heeft gekozen. In die workshops kan je je character beter leren kennen, maar ook je mede-studenten. Al is dit van te voren ook al mogelijk, via de facebook groepen die daarvoor bedoeld zijn. Na de workshops begint de larp echt en kan het avontuur beginnen. De donderdag avond is nog redelijk rustig met de feestjes die de 5 huizen organiseren.

 

Op vrijdag begin je de dag met les. Je hebt 6 lessen per dag van elk 3 kwartier met een kwartier tussen de lessen in. De lessen zijn meestal heel erg praktijk gericht en participatie wordt beloont met punten voor je huis. Na de 3e les heb je de lunch en even tijd voor jezelf. Om 4 uur zijn alle lessen afgelopen en heb je inpricipe tijd voor jezelf. Al zijn er vaak wel veel dingen aan de gang waardoor je als je wilt altijd wel iets te doen hebt. Of dat nou extra lessen zijn of een ex-professor die probeert terug te komen en hulp nodig heeft (Dit was specifiek mijn editie, bij andere edities zal er weer wat anders zijn).

 

Ook zijn er op vrijdag en try-outs voor de school-sport: Fireball dragon (magisch trefbal).

 

Op vrijdag worden ook alle eerste-jaars gesorteerd, die zijn niet vooraf ingedeeld, maar worden, na overleg, gekozen door de klassenoudsten. Daarna volgt de inwijding, maar wees niet bang. Vaak zijn dit leuke puzzeltjes of dansen met vuur dansers (alles is veilig).

 

De zaterdag begint weer met lessen met in de lunch de eerste 3 (van de 5) Fireball Dragon wedstrijden. Na de lessen zijn er groepsfoto’s en vervolgens de laatste twee wedstrijden. De winnaar van deze wedstrijden wint de fireball dragon cup, wat punten voor het huis oplevert. Ten slotte is er het ball en de uitrijking van de huiscup winnaar. Daarna is het spel afgelopen en is de after-party.

 

Op zondag is het de laatste dingen inpakken en tijd om helaas weer naar huis te gaan. Maar je gaat naar huis met een bijzondere ervaring en waarschijnlijk veel nieuwe vrienden.

 

Ik heb heel erg genoten en zou zeker terug gaan. Voor dit jaar zijn de kaartjes helaas al uitverkocht, al kan je jezelf wel op de wachtlijst zetten. Maar volgend jaar komt het zeker weer terug! Dat zal dan april 2019 zijn.

 

Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Vanessa Robinson

Vanessa Robinson Dit is zo gaaf!

Alana Drain

Alana Drain OMG dit lijkt mij zoooo ongelofelijk gaaf!!

Evangelien Borghesius

Evangelien Borghesius *gooit spaarvarken leeg* hmm nog even doorsparen en hopen dat ik op tijd een kaartje heb. dit lijkt mij zó gaaf!

Gufi Popcorn

Gufi Popcorn Super leuk!!

Alicia August

Alicia August Dit lijkt me nou zo gaaf! Mooi artikel ook weer! <3

Lydia Wetsteen

Lydia Wetsteen Goed gedaan Catherine! Leuk om te lezen.

Lesya Black

Lesya Black waarom ben ik geen 18+... want ik wil hier zeker naartoe gaan. Sper leuk, Cath!

Remco wetsteenn

Remco wetsteenn Wat een gave artikel Catherine! Zo leuk om te lezen.

Nova Harrison

Nova Harrison Wauw, dit wil ik! Wat een super leuke blog is dit :D

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte