De Verboden Sectie
Editie 1, Jaargang 5

- Van : Daisy Luddington

iy6hUYk.png
Editie 1, Jaargang 5
20 augustus 2018
Wonderbaarlijk Welkom
Een warm welkom met Rockabiebmiep en Megbook
original giforiginal gif
Hoi allemaal en welkom bij een spiksplinternieuwe, fantastische editie van De Verboden Sectie!

Megan (Megbook) en Jade (Rockabiebmiep) zullen jullie meenemen in de wonderlijke wereld van de biebmiepjes en jullie vertellen wat er deze keer in De Verboden Sectie staat.

In deze editie hebben Raiden (Libraiden) & Mila (Milasappeltje) de biebmiepjes bespioneerd en afgeluisterd, zodat ze konden zorgen voor een fijn stukje vol met prachtige previews. Hierdoor kunnen jullie alvast lezen met welke boeken het biebteam bezig is en kunnen jullie je voorbereiden op de komst van nog meer geweldige boeken!

Natuurlijk krijgen jullie niet alleen dingen te lezen over de toekomstige boeken in de bibliotheek, maar jullie kunnen ook in deze editie weer lezen waar het biebteam de afgelopen maand allemaal aan heeft gewerkt! Wij kunnen alvast verklappen dat er een hoop boeken bij zijn gekomen, maar hierover zal Raven (Biebraaf) jullie alles gaan vertellen!

Maar dat is nog lang niet alles… want deze editie is er echter één ding anders… onze allerliefste (Papabieb) Damien heeft besloten om met zijn luie bips even lekker op vakantie te gaan! Daarom heeft iemand anders een oogje in het zeil gehouden… namelijk onze enige echte Daisy Carrington! Zij gaat ons vertellen hoe het er voor staat met het huiswerkboek, want zeg nou zelf, daar zijn we allemaal natuurlijk hartstikke enthousiast over en nieuwsgierig naar? Verder gaat Daisy ons nog vertellen over hoe ze het vond om voor eventjes (een weekje) weer terug te zijn bij de biebmiepjes. (Dat vindt toch iedereen geweldig!?)

Dit beloofd dus weer een geweldige editie te zijn, dus lees vooral snel verder!

P.S. Happy Reading! ♥
Prachtige Previews
Korte inleidingen voor aankomende boeken met Libraiden en Milasappeltje
original giforiginal gif
Vandaag gaan ik, Mila Milasappeltje en Raiden Libraiden. Jullie meenemen naar de wonderlijke wereld van de Prachtige Previews.. En zullen we jullie laten zien waar we mee bezig zijn!

Allereerst is een van onze nieuwste biepmiepjes Libraiden Raiden. Na zijn boek over Azkaban is hij alweer aan de slag gegaan aan zijn 2e boek. Dit wordt een Prachtige Biografie over Hildebrand Slakhoorn. Heel erg handig als je nieuwsgierig bent naar zijn medewerken in de tovenaarsoorlog of als je gewoon nieuwsgierig bent naar Hildebrand, zou ik het vooral gaan lezen!

Ook onze Milasappeltje Mila heeft natuurlijk niet stil gezeten. Ze heeft al een paar boeken in de bieb staan, maar deze dame is ondertussen druk bezig met een boek over Bezemstelen. Dus ben jij nou benieuwd naar een Nimbus bezem of wil je alles weten over een Helleveeg dan kan dat binnenkort!

Maar ook is een van de oudste biepmiepjes weer lekker aan de slag met haar nieuwe boek. Rockabiepmiep Jade met een boek over De Wegisweg. Dus ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar de winkeltjes of naar de geschiedenis van de Wegisweg. Is dit zeker een aanrader! Succes Rockabiepmiep Jade!

Natuurlijk kunnen we onze Biebraaf Raven niet vergeten! Zij is pas echt druk geweest. Het ene boek na het andere vloog zo de bieb in! Pauze? Nee joh daar doet Raven niet aan. Ze is namelijk nu druk bezig met A-Z Prachtige Patronussen. Daar kun je straks alle Patronussen terug vinden. Twijfel je nog welke je wil voor jouw personage? Nog even geduld en dan kan dit boek je helpen!

En dan nog een van de oudere Biepmiepjes. Lunaclipse Luna. Ze is weer hard aan de slag om een lesboek een update te geven. Het boek van Magische Legendes en Verhalen. Ze gaat er een paar leuke mythes/verhalen aan toevoegen dus dat wordt zeker leuk! Be sure you read it!

En dan als laatste, maar zeker niet de minste hebben we Megbook Megan! Ook zij heeft natuurlijk niet stil gezeten en al een aantal boeken geschreven. Haar volgende boek wordt MACUSA. Altijd alles al willen weten over de Amerikaanse Ministerie? Nou nog even geduld en dan kun je er alles over lezen!

Dat waren dan weer de Prachtige Previews tovenaars en heksen! Zoals je gelezen hebt zitten wij absoluut niet stil en proberen we een gezellig volle bieb te krijgen. Daar zijn we goed naar op weg al zeg ik het zelf. Nu gaan we gauw door naar onze Biebraaf Raven met de Handige Historie!

P.S. De bibliotheek is te vinden op de 4e verdieping van Zweinstein! ;)
Handige Historie
Prachtig overzicht van alle onlangs verschenen boeken met Biebraaf
URL

Nu het fantastische biebteam weer compleet is, hebben we er met zijn allen keihard aan gewerkt om de bibliotheek te vullen met een hoop nieuwe boeken. Ik, Raven biebraaf zal jullie hier alles over vertellen.

Deze maand hebben veel nieuwe biepmiepjes hun eerste boek geschreven. Zo heeft onze Mila, die bij ons bekend staat als Milasappeltje, haar eerste boek over Spoken en Klopgeesten geschreven. Het is misschien wel een beetje een griezelig onderwerp, maar Mila heeft er een heel mooi boek over geschreven waar je zeker eens een kijkje in moet nemen. Ook de Biografie van Severus Sneep heeft dankzij Mila een prachtige update gehad.

Naast Mila is ook Megan druk aan het schrijven geweest, zo heeft ze haar eerste boek over de Stichters van Zweinstein geschreven waarna ze vrij snel een tweede boek over Onvergeeflijke vloeken af had. Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar wie Zweinstein gesticht heeft of wat de onvergeeflijke vloeken zijn? Neem dan snel een kijkje in de bibliotheek.

Ook Raven heeft haar eerste boek geschreven, namelijk een boek over hoe kan het ook anders De Ochtendprofeet waarin ze alles vertelt over de Tovernaarswereld zijn meest verleidelijke drukwerk naar keuze. Na haar boek over De Ochtendprofeet schreef Raven een boek over De Relieken van de Dood, waarna ze haar derde boek over Magische objecten schreef.

Ook onze Libraiden, ook wel bekend als Raiden, is druk bezig geweest. Hij heeft niet alleen een boek over de welbekende tovenaarsgevangenis Azkaban geschreven, maar heeft er ook voor gezorgd dat maarliefst tien boeken een make-over hebben gehad. Superhandig een heel overzichtelijk zo'n make-over!

Nu de oranje biepmiepjes zo druk bezig zijn geweest kon onze Papabieb natuurlijk niet achterblijven en publiceerde hij een boek over een liefdevolle roodharige famillie, namelijk De Famillie Wemel. Ook heeft onze Papabieb in samenwerking Stan Riggs een heel mooi LGBTQ+ boek geschreven. Als je hier nog nooit over gehoord hebt is het zeker aan te raden om dit boek eens even door te lezen.

Naast de samenwerking met Stan heeft onze Papabiep ook samen gewerkt met onze docent Verschijnselen, Lucy Kingsford.Samen met Lucy heeft Damien een superleuk jaarboek gemaakt waarin je een overzicht kunt vinden van alle leerlingen die het afgelopen schooljaar afgestudeerd zijn. Dit boek is te vinden onder de naam Zweinsteins jaarboek en is zeker eens een kijkje waard.

Naast het superleuke jaarboek heeft Lucy ook een heel mooi boek geschreven over Verschijnselen. Superhandig natuurlijk voor als je al in jaar 7 zit, maar ook gewoon leuk om eens door te lezen als je nieuwsgierig bent naar het vak.

Als laatste, maar daarom zeker niet minder leuk, wil ik het even met jullie hebben over de boeken die vanuit Ravenklauw zijn toegevoegd. Zo is er bijvoorbeeld een boek geschreven over The The Eagle Games waarin je alles terug kunt lezen over de spannende strijd die binnen de afdeling heeft plaatsgevonden. Ook is er een nieuw boek genaamd Het Ravenklauw Spookverhaal. Dit boek is geschreven door de leerlingen uit Ravenklauw en is echt enorm leuk om te lezen.

Dat was het wel voor deze maand, maar niet getreurd want in de bibliotheek staan een hoop gloednieuwe boeken op jullie te wachten.

Wowowow, dat zijn veel boeken zeg! Ga dat zien mensen, het is het zoooo waard ♥
Daisy's Take-over
No subtitle needed... geschreven door Daisy Carrot Carrington
URL

Ja ja, jullie zien het goed: Daisy is back! Niet voor altijd hoor, ik zal jullie geliefde biebleider niet in de weg staan natuurlijk. Maar voor een weekje mocht ik weer heel eventjes zijn plekje innemen, en dat deed ik natuurlijk met alle liefde! Het was even alsof ik nooit was weggeweest. De spam vloog me direct weer om de oren, de bijnamen kwamen van alle kanten en de gezelligheid was als vanouds. En dan mocht ik ook nog eens deze plek in de Verboden Sectie overnemen. Hoe leuk is dat!

En nu ik voor één keertje weer deze rubriek over mag nemen, doe ik dat natuurlijk goed. Daarom hier... waarschijnlijk voor het eerst en direct het laatst want Damien haat me nu al, 5 wist-je-datjes over jullie enige echte biebleider! Sorry Damien, loveyou ♥.

Wist je dat...
• ... Damien het jongere broertje is van Kathleen?
• ... Damien nog geen vijanden heeft?
• ... Damien dat heel teleurstellend vindt? Dus biedt je aan!
• ... Damien onlangs een hond heeft gekocht? We wanna hugggg!
• ... Damien al meer dan een half IRL jaar de leider van de bieb is?

Zo, laten we het daar voor nu maar bij laten. Zo veel ruimte heb ik nou ook weer niet, en ik moet nog iets heel belangrijks zeggen! Dus, hierbij:

De laatste maanden heb ik, vooral achter de schermen, heel hard gewerkt aan het Huiswerkboek. Jullie hebben hier al een aantal keren iets over kunnen lezen, maar iets laten zien kon nog nooit. Tot nu! Want jawel... het is waar. Het huiswerkboek staat NU in de bibliotheek! Neem allemaal eens een kijkje, want er zitten super leuke opdrachten tussen. Laat me weten wat jullie ervan vinden, ik ben ontzettend benieuwd!

En heb je nog leuke stukjes huiswerk die een plekje moeten hebben in dit boek? Stuur het dan vooral door naar Damien! Hij zal ze dan allemaal nog toevoegen aan dit prachtige boek.

Oh, en nog één ding: Jullie hebben het al gelezen en misschien zelfs al gezien, maar het boek over de eerste Eagle Games staat online! Harper heeft ons beloofd dat het tweede deel ook online zou komen, maar wat ze er niet bij zei, was dat deze NU al online is! Niet alles natuurlijk, maar per week zal ze de nieuwe ronde toevoegen zodat jullie allemaal mee kunnen lezen. HOE VET IS DAT?!

Oke oke, bijna klaar hoor. Nog één heeeeel klein stukje:

Lieve Damien, wat ben ik blij dat ik iets meer dan een half jaar geleden de prachtige bibliotheek aan jou over mocht dragen! Je doet het geweldig en ik ben super trots op jou en je team. Jullie zijn toppers, en bedankt dat ik deze week eventjes terug mocht gaan in de tijd. Het was een feestje ♥

Bedankt voor deze gezellige week, lieve biebmiepjes ♥
Vormgeving mede mogelijk gemaakt door Thomas Rutherford
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Daan Siebelink

Daan Siebelink Erg leuk om te zien hoeveel activiteit er in de bieb plaatsvindt, zoveel prachtige nieuwe boeken, leuke editie weer. Ga zo door kanjers :)

Susan Greeves

Susan Greeves Wat een hoop aanvullingen! Hier kan ik mijn hart heerlijk aan ophalen!

Damien Melis

Damien Melis Wat een super editie! ♥ Ben trots op mijn biebjes en heel erg bedankt voor het overnemen van de VS en alle andere dingen die je afgelopen week van me hebt overgenomen Daisy! ♥ En super lief je stukje ♥♥♥♥

Sara Roseworth

Sara Roseworth De biebmiepjes zijn lekker bezig geweest zeg, genoeg leesvoer!!

Mirrie Nelson

Mirrie Nelson Jullie zijn hard aan het werk Biebjes zet het goede werk vooral zo door :D Leuke editie weer :D

Luna Leia

Luna Leia Super gedaan! Leuk om het eindproduct zo te lezen na mijn vakantie! Blij dat we nu weer compleet zijn! We gaan weer hard aan de slag!

Nova Harrison

Nova Harrison Dat verstuurde te vroeg. Bedankt voor al jullie harde werk, lieve biebjes, Damien, Daisy en gastschrijvers <3

Nova Harrison

Nova Harrison Wat een leuke editie en wat hebben jullie hard gewerkt. Er zijn een hoop prachtige boeken aan de bieb toegevoegd. Jullie zijn toppers! En lieve Dais, het huiswerkboek is echt geweldig! Het is duidelijk dat hier maanden werk inzitten, want wat is hij mooi en natuurlijk ook ontzettend handig. Bedankt voor al

Edward Preston

Edward Preston Super leuk! :D

Lauren Marit

Lauren Marit super leuk weer om te lezen, ik ga gelijk even in de bieb kijken! :D

Aura Harrods

Aura Harrods Nice!!! Superleuk :D

Mila Montage

Mila Montage Leuke editie <3

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte