De Tijdverdrijver: Editie 4
Hallo lieve tovenaars en heksen, hebben jullie al gehoord van de Tijdverdrijver. Waarschijnelijk wel, Maar hebben jullie ook gehoord van de krant: De tijdverdrijver?! De komende tijd blikt SoMe's Clary terug met de tijdverdrijver, naar leuke herinneringen uit de verschillende afdelingen en op de site! De Tijdverdijver is ontstaan voor het 2 jarige bestaan van WoP en wij nemen jou nu regelmatig terug in de tijd! Met in deze vierde editie een duik in de boeken van onze eigen Bibliotheek in WoP jaar 7!

- Van : Evangelien Borghesius

iy6hUYk.png
31 mei 2019
De Tijdverdrijver!
Kom snel dan reizen we vandaag terug naar WoPjaar 7!
 
Jaar 7: 21-05-2018 t/m 05-08-2018
Welkom bij al weer de 4e editie van de tijdverdrijver, we draaien vandaag de aantal gewensde uren terug naar Wopjaar 7. De eerdere editie's hebben we kunnen genieten van alle activiteiten binnen alle afdelingen. Vorige editie hebben we kunnen genieten van de artikelen van de kibbelaar vanuit Wopjaar 8. Vandaag gaan we terug naar WoPjaar 7, over welke plek heb ik het, als ik zeg dat iedereen er baat bij heeft? ...........................

 
 
Vandaag blikken we terug naar de practhige boeken die we allemaal wel eens in ons handen hebben! Raven Prior is de biebleider van de bibliotheek van Zweinstein! Is het jullie ook opgevallen hoe prachtig het er bij staat! Raven kan dat natuurlijk niet alleen. Daarom krijgt ze hulp van Bibliothecaris, die een handje helpen met het schrijven van de prachtige boeken. We zullen het niet te bond maken, we hebben 4 boeken gevonden uit Wopjaar 7!
 
De Familie Malfidus
Datum: 17 / 07 / 2018
Gemaakt door:Luna Leia
WoPjaar 7 week 9

De Sluipers
Datum: 18-07-2018
Gemaakt door:Jade Diggory
WoPjaar 7 week 9

De familie van Delta
Datum: 24 / 06 / 18
Gemaakt door: Sara Lancelot
WoPjaar 7 week 5

De OchtendProfeet
Datum: 24/07/2018
Gemaakt door:Raven Prior
Wopjaar 7 week 10

Er zijn er ongetwijfeld nog veel meer! Helaas heb ik geen tijd om boeken pagina voor pagina met jullie door te nemen. Natuurlijk kunnen jullie de boeken terug vinden en lezen in de bibliotheek van Zweinstein! Daar heb je natuurlijk geen tijdverdrijver voor nodig!

Oke Laten we snel door gaan, we hebben geen uren de tijd. Of toch wel! ;)
Wij wensen jullie heel veel leesplezier.

veel liefs, namens het SoMe team!
Clary Potter

P.S. vergeten jullie niet dat jullie ook ideetjes kunnen opsturen! Zorg dan dat je het opstuurd naar Clary Potter en wie weet komt jouw lievelings activiteit, rubiek, kranten artikel of bibliotheekboek in de tijdverdrijver. Zo kan iedereen mee genieten van die goede oude tijd!
Te veel aan boeken?!
Dit artikel is geschreven door Clary Potter en gepubliceerd door Niemand
Zo veel boeken hier, zo veel boeken daar! Tegenwoordig zijn er zo veel boeken, in allerlei soorten en maten. Van school tot leesboeken, zo is er voor iedereen wel iets te vinden. De grote vraag is op dit moment alleen zijn er niet te veel boeken? Ik zou zelf zeggen van niet, maar de dreuzels hebben daar een andere mening over. Ik ben daarom op onderzoek uit gegaan om er meer over te weten te komen.

De dreuzels klagen over boeken te veel, opzich kan dat best. Over de helle wereld zijn er bibliotheken genoeg te vinden. Tegenwoordig hebben ze verschillende bibliotheken. Zo zag ik laatst dat ze speciaal een afgesloten kast buiten hebben staan met boeken er in. Zo kunnen dreuzels boeken ruilen, je zet er een boek in en je neemt er 1 mee uit de kast. Ze hebben ook heel veel boekenwinkels overal waar je kijkt hebben ze wel boeken. Of is het nu een beetje overdreven xD Er worden ook nog altijd zoveel boeken geschreven en gepubliceerd.

De bibliotheek van zweinstein staat vol met prachtige boeken. ik heb er aardig wat uren doorgebracht! Veel mensen die lezen niet zo geweldig vinden als ik zelf, zullen snel antwoorden met "we hebben nu wel genoeg Bibliotheek boeken". Daar in tegen zal er ook een groepje tovenaars en heksen zijn die lezen geweldig vinden en niet kunnen wachten op nieuwe boeken. De grote vraag is alleen, waar gaan we alle boeken laten?

Zweinstein heeft een grote bibliotheek, en er worden nog elke dag nieuwe boeken gemaakt door de Bibliothecaris van de bibliotheek van zweinstein onder leiding van Raven Prior. Dreuzels kunnen geen magie gebruiken net zo als ons! Wij hebben niet zo snel een probleem met een te veel aan boeken die we niet kwijt kunnen. Een tip voor de dreuzels, stop met het maken van boeken. Ik weet niet hoe hoog die boekenkasten hier op Zweinstein zijn, maar ik weet wel dat ze zo hoog zijn dat ik op een trampoline spring er nog niet eens bij kan. Gelukkig kunnen wij ons magie gebruiken met het verplaatsen van boeken. Van het probleem over boeken te veel daar hebben we het wel over een paar jaar weer over! Laters!

 
Interview's met
Raven Prior
 
Hallo Raven, niet heel lang geleden ben je leider van de bibliotheek geworden nog gefeliciteerd! Je hebt een tijdje geleden met veel plezier zelf in de bibliotheek gewerkt! Wat was je reactie toen je werd gevraagd of je de bibliotheek wilde gaan leiden?
Hallo Clary! Inderdaad ja, nog bedankt voor je felicitatie. Ik heb het zelf altijd enorm naar mijn zin gehad in de bibliotheek en voelde me vereerd toen ik hoorde dat ik de bibliotheek mocht gaan leiden.

Dat kan ik wel begrijpen inderdaad! Je hebt een aantal boeken geschreven, kun je er een uitkiezen die je het leukst vindt? kun je ook vertellen waarom?!
De leukste update die ik tot nu toe heb gedaan, is de update van het huiswerkboek. Ondanks dat dit altijd best een werkje is, vind ik het altijd ontzettend leuk om de ingestuurde huiswerkopdrachten te lezen :d

Het leukste boek dat ik tot nu toe heb geschreven vind ik de geschiedenis van de leerlingenbaantjes, omdat ik dit boek een leuke aanvulling op het boek met de geschiedenis van het personeel is en omdat dit boek ook een soort van waardering is voor de leerlingenbaantjes!


Hoe ben je op het idee gekomen om boeken te gaan schrijven?!
Ik ben zelf opgegroeid in een boekenwinkel en ik vond het vroeger al enorm leuk om te lezen en te schrijven. Eigenlijk ben ik er een beetje in gerold :d

Oh wat super leuk, dan kan ik wel begrijpen waarom je in de bibliotheek bent gaan werken! Je hebt momenteel nog een plekje vrij voor in het team?! Waarom zouden de heksen of tovenaars moeten solliciteren?!
Vooral omdat ze van lezen en schrijven houden natuurlijk, dat is immers waar het in de bibliotheek om draait :)

Dat is zeker waar, maar wat heeft u te bieden als baas zijnde?!
Een enorm gezellig team, een luisterend oor en natuurlijk ook tips om de boeken te verbeteren.

Heel erg bedankt voor je tijd en wie weet is de bibliotheek binnenkort een nieuwe bibliothecaris rijker!
Graag gedaan! Jij ook bedankt dat je mij wilde interviewen!

PS. alle boeken zijn te vinden op de 4e verdieping in de bibliotheek!

P.S. p.s. vergeten jullie niet dat jullie ook ideetjes kunnen opsturen! Zorg dan dat je het opstuurd naar Clary Potter en wie weet komt jouw lievelings activiteit, rubiek, kranten artikel of bibliotheekboek in de tijdverdrijver. Zo kan iedereen mee genieten van die goede oude tijd! ;)
Deze serie wordt mede mogelijk gemaakt door het SoMe team en is geïntroduceerd ter gelegenheid van het 2 jarige bestaan van WoP NL! Gemaakt door Clary Potter en gebubliceerd door Evangelien Borghesius
Vormgeving mede mogelijk gemaakt door Thomas Rutherford 
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Raven Prior

Raven Prior Wat een leuke editie Clary, bedankt voor je interview! ♥ Het is trouwens wel een apart gezicht om mijn naam weer eens in het oranje te zien :p

Lucy King

Lucy King Wat een toffe editie weer geworden! Het biebteam is een fantastisch team, dus hopelijk komen er snel wat nieuwe sinaasappeltjes bij!

Fatma Flower

Fatma Flower Super editie weer! En ook een heel leuk interview met Raven! Liefde naar de bieb en het team!

Daisy Luddington

Daisy Luddington Wat is het weer een super leuke editie geworden! ♥ Ik hoop dat er snel nieuwe schrijftalenten ontdekt gaan worden voor dit geweldige team!

Milan Jacob

Milan Jacob Wat een leuke editie, Iedereen gaan solliciteren voor de leuke positie! Raven je bent een topper! Ben trots op je! en natuurlijk de Bibliothecaris die fantastische werk leveren!

Luna Adams

Luna Adams Trots op mijn baantje en op alle mensen waarmee ik mag samen werken. Raven is de beste ♥

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte