De Verboden Sectie
Editie 2 | Jaargang 6 | Funny Favorietjes

- Van : Damien Melis

iy6hUYk.png
Editie 2, Jaargang 6
20 november 2018
Wonderbaarlijk Welkom
Een warm welkom met Lunaclipse & Papa Bieb
original giforiginal gif
Goede-morgen, -middag, -avond, -nacht!

Welkom bij de Verboden Sectie van deze maand! Wij, Damien Papa Bieb en Luna Lunaclipse, willen jullie van harte welkom heten! We hebben jullie weer een hoop te vertellen!

Cristian Cristeola en Megan Megbook nemen jullie mee naar de Prachtige Previews en gaan jullie vertellen wat er allemaal gaande is in de bieb! Daarna vertellen Jade Rockabiebmiep en Catherine Catherijntje jullie over de Handige Historie, zodat iedereen weer up-to-date is met alles wat er gepubliceerd is in de bibliotheek de afgelopen maand! Zitten een hoop pareltjes tussen!

Aan het eind van deze Verboden Sectie vinden jullie nog een stuk waar alle biebmiepjes vertellen wat hun favoriete boek is uit de bieb! Dat zijn dus ook wel echte aanraders, voor als je ze nog niet gelezen hebt!

Dus ga snel lezen in onze leuke Verboden Sectie!

Maar, voor je dat doet, nog even wat anders! Want zoals sommige van jullie misschien al hadden gezien heeft onze Mila Milasappeltje ons deze maand helaas verlaten..

We gaan Mila ontzettend missen, want ze was een enorm enthousiaste topper! Maar dit betekend wel dat we weer op zoek zijn naar een nieuw iemand die ons team compleet kan maken!

Dus hou jij van lezen en schrijven? Is jouw spelling voldoende en hou jij van een beetje speurwerk over alles wat met het Harry Potter Universum te maken heeft? Solliciteer dan snel!

De eisen:
- 13 jaar of ouder zijn in het echt
- Je grammatica moet goed zijn
- Je kan zelfstandig, maar ook in een team werken
- Je moet tijd hebben om nieuwe boeken te schrijven of bestaande boeken bij te werken
- Actief zijn op World of Potter NL
- Een Achtergrond verhaal hebben van meer dan 50 woorden
- Een Profieltekst van meer dan 20 woorden hebben

Vermeld in je sollicitatie het volgende:
- Je gebruikersnaam op World of Potter NL
- Je echte leeftijd
- Een stukje over jezelf en waarom jij bij het team past
- Vertellen waarom jij de geschikte persoon bent voor deze baan
- Namen van je andere gebruikers op alle World of Potter sites (als je deze hebt)
- Een idee voor een boek voor in de bibliotheek, uitleggen waarom dit idee nou zo fantastisch zou passen in de bibliotheek en een preview van het boek
- Als je dit als 2e baantje wilt doen, vermeld dan ook wat jouw huidige baantje is en laat jouw huidige leider weten dat je solliciteerd

Stuur je sollicitatie naar Damien Melis met als onderwerp ''Je gebruikersnaam - Bibliotheek'' en meld je aan voor de club.
*Je ontvangt alleen een bericht als je bent aangenomen, wordt je niet aangenomen dan wijs ik je verzoek voor het aanmelden van de club af, zodat je weet dat je het helaas niet bent geworden.

Maar goed, genoeg sollicitatie-praat! Veel Leesplezier!

P.S. Have Fun & vergeet niet een reactie te plaatsen mhihihi! ♥
Prachtige Previews
Korte inleidingen voor aankomende boeken met Megbook & Cristeola
original giforiginal gif
Welkom bij de Prachtige Previews! De plek waar wij jullie een kijkje geven in onze werkzaamheden als biebmiepjes. Megan Megbook en Cristian Cristeola zullen je dit hieronder allemaal gaan vertellen!

Onze eigen Damien Papa Bieb heeft eerder vandaag nog zijn MACUSA boek afgemaakt en is gelijk begonnen aan een ander heel interessant boek. Een boek dat iedereen wilt gaan lezen zodra deze af is. Het gaat namelijk om een boek over de enige echte J.K. ROWLING haarzelf! Dit kan alleen maar een pracht boek worden toch?

Maar Luna Lunaclipse is ook met een super boek bezig! Zij is namelijk alle toverdrankjes voor jullie op een rij aan het zetten, om een A-Z TOVERDRANKEN boek te maken! Super handig voor de Toverdrank lessen, of gewoon als je stiekem in je vrije tijd een toverdrankje wilt brouwen.

En ook Megan Megbook is bezig met een nieuw boek wat iedereen straks wil lezen. Zij schrijft op dit moment namelijk over DE FAMILIE POTTER! Erg interessant al zeg ik het zelf.

Natuurlijk is ook Cristian bezig met een geweldig boek. Hij is namelijk hard bezig voor de bieb. Dit is echter niet zomaar een boek. Nee, het wordt een prachtig boek over de SPROOKJES VAN ANDERSEN. En ik weet als geen ander dat dit één van de mooiste sprookjes zijn die er bestaan. Ben jij net zo benieuwd als ik naar dit boek? Hopelijk kunnen we gauw een kijkje nemen in dit mooie boek.

En onze biebmiep Catherine is ook met een topboek bezig. Ze is namelijk bezig met een boek te schrijven over de enige echte, geweldige, KIBBELAAR! Ja dat lees je goed, we kunnen binnenkort alle in’s en out’s lezen over de kibbelaar. Dus heb jij altijd al de leukste feitjes willen weten over de Kibbelaar, dan zou ik maar snel binnenkort, zodra het boek uit is een kijkje gaan nemen!

Dan is onze Rockabiebmiep Jade ook druk bezig geweest met een nieuw boek. Ze zit zeker niet stil en heeft de pen in de aanslag. Ze is bezig met een boek over LOENA LEEFLANG. Wie was Loena nou eigenlijk, en wat deed zij precies. Dat lees je dus binnenkort in het spiksplinternieuwe boek van Jade!

Dat waren de Prachtige Previews voor deze maand, nu snel door naar de Handige Historie om te zien welke boeken we deze maand geschreven hebben!

P.S. De bibliotheek is te vinden op de 4e verdieping van Zweinstein! ;)
Handige Historie
Prachtig overzicht van alle onlangs verschenen boeken met Rockabiebmiep & Catherijntje
original giforiginal gif

Welkom bij een nieuwe Handige Historie!

In deze editie zullen Catherijntje Catherine en Rockabiebmiep Jade jullie meenemen op een reis langs alle boeken die onlangs in de bieb verschenen zijn! We hebben namelijk met zijn allen weer hard gewerkt en onze ontzettende best gedaan om weer mooie en leuke boeken te schrijven voor jullie .

We beginnen met onze Luna Lunaclipse! Zij heeft een van de oude biebboeken afgestofd en een prachtige update gegeven. Ik heb het over het boek MAGISCHE LEGENDES EN VERHALEN! Het boek bevat nu nóg meer geweldige verhalen én het heeft een ook nog eens een super fijne lay-out. Nu wordt het maken van je huiswerk voor dit vak nog makkelijker en leuker!

Hierna gaan we over naar het geweldige boek geschreven door onze geweldige Papa Bieb Damien Melis. Hij heeft een boek geschreven over MACUSA. Heeft het jou altijd al geïnteresseerd, of wil heb je het nodig voor huiswerk, weet je dit boek te vinden. Iedereen houdt er toch wel van om een beetje extra te leren.

Verder is er een boek gekomen over HUISDIEREN, geschreven door Jade Rockabiebmiep. En geef nou toe. Wie houdt er niet van dieren? Bijna niemand. Ik weet dus wel zeker dat dit boek in iedereen zijn geval geweldig zou zijn om te lezen. Het is ook wel een handig boek als je niet weet wat een huisdier is, ik neem aan dat er mensen zijn die er niet vanaf weten, dus ja, ga het boek lezen.

Ook heeft onze Megan Megbook zeker niet stil gezeten! Zij heeft namelijk deze maand maar liefst twee boeken geschreven! Het eerste boek wat ze heeft geschreven gaat over alle interessante PORTRETTEN VAN ZWEINSTEIN. Heel Zweinstein heeft ze uitgekamd om alle portretten te vinden, dus ga vooral een kijkje nemen want er zitten wel wat interessante bij!

Haar tweede boek wat Megan heeft geschreven gaat over onze grote vriend RUBEUS HAGRID! Van wie is dit nou niet zijn favoriete half-reus? Dat bedoel ik! Dit boek moet je daarom dan ook gewoonweg gelezen hebben.

PS. Weer zo veel mooie boeken in de bieb! Ga ze vooral lezen! ♥
Funny Favorietjes
Al onze favoriete boeken met De Biebjes
original giforiginal giforiginal giforiginal giforiginal giforiginal gif

Catherine
Mijn favoriete boek… Om eerlijk te zijn weet ik niet echt welk boek mijn favoriete is. Ik denk toch wel dat het De Bibliotheek van Zweinstein is? Waarom? Omdat ik er in sta. Omdat alle mensen die ooit deel hebben uitgemaakt van het geweldige team in het boek staan. Zonder deze mensen waren alle boeken er niet.

Cristian
Op dit moment is mijn favoriete boek het Dreuzel Sprookjes boek of het boek van Magische Legendes en Verhalen! Ik hou gewoon van sprookjes en mooie verhalen, vandaar dat ik zelf ook aan een boek ben begonnen over de sprookjes van Andersen!

Luna
Mijn favoriete biebboek is “Oude Runen Verklaard”. Gek he? Een lesboek! Maar echt een lesboek voor deze biebmiep. Ik ben gek op Vikingen, vind het een prachtig volk. Daarom ben ik erg geïnteresseerd in Runen en dat boek heeft werkelijk alles over Runen te vertellen! Voor de geïnteresseerden onder ons, is het een prachtig mooi boek! Ook de opzet, indeling, lay-out. Prachtig! Dus als je het nog niet gelezen hebt, wacht dan niet langer! Hij staat in de bieb op je te wachten!

Megan
Mijn favo boek is het boek over de onvergeeflijke vloeken, ten eerste, wie wil er nou niet op de verboden sectie komen? En het is toch geweldig om te lezen welke gevaarlijke en enge vloeken er zijn, ik bedoel, dat is hartstikke spannend! Dus ik vind het heerlijk om dat boek te lezen in het donker, als het onweert en zo..

Jade
Mijn favoriete bieb boek op dit moment is De Magische Middeltjes. Dit boek is al even in de bibliotheek te vinden, maar onlangs viel mijn oog er weer op. Olivia heeft het boek geweldig vormgegeven en het is goed te zien dat ze er mega veel tijd in heeft gestoken! Daarnaast staan er een hoop handige middeltjes in, bijvoorbeeld een middel tegen slapeloosheid en zelfs tegen het braken van slakken! Een echte aanrader dus als je naast wijzer wil worden, ook nog iets nuttigs te weten wil komen.

Damien
Het is natuurlijk een erg moeilijke vraag om te beantwoorden voor mij, want ik vind alle boeken die in de bibliotheek staan even leuk, mooi, goed, grappig en geweldig! Maar toch vind ik het LGBTQ+ boek toch wel één van de leukste, mooiste, beste, grappigste en geweldigste boeken. Niet omdat ik het zelf heb geschreven nee echt niet!!!, maar omdat ik het mooi vind dat wij hier op Zweinstein allemaal onszelf kunnen zijn. Voor mij geeft dit boek dat ook een beetje weer én ik hoop dat dit boek misschien zelfs mensen kan helpen zichzelf wat beter te begrijpen als ze twijfelen over hun eigen seksualiteit.
Vormgeving mede mogelijk gemaakt door Thomas Rutherford
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Mila Montage

Mila Montage Oee Lovei t!! Ga jullie ook misseennn <3

Luna Leia

Luna Leia Ik ben weer trots op mijn toppers!

Alicia August

Alicia August Superleuke editie! ♥♥

Raven Prior

Raven Prior Super leuke editie weer! Eerlijk gezegd kan ik zelf geen favoriet boek kiezen hoor

Mirrie Nelson

Mirrie Nelson erg leuk om te lezen weer :D ga vooral zo door met jullie harde werk :D

Daisy Luddington

Daisy Luddington Oooooh de favorietjes zijn leuk!! Prachtige editie weer toppertjes ♥

Lucy King

Lucy King Wat een toffe editie weer van de Verboden Sectie! Mijn eigen favoriet is het boek over de portretten op Zweinstein en het LGBTQ+ boek! :D

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte