Lorem Ipsum - Editie 7
Editie 7 ★ Jaargang 11 ★ Lees hier alles over het achtergrondverhalenteam en hun werk!

- Van : Jane Roseworth

qmdyphdromgvq.png
b72a17832378c26be1648d06f9bca3ec.png
Editie 7 - Door: Edward Preston, Ava Winter, Lizzy Swan, River Adams, Stan Riggs, Hayden Snape, Liza Blackwoord, Ivanka Smith en Jane Roseworth
Introductie
Door: River Adams
"Hé kom naar Smurfenland
Welkom allemaal
Ja kom naar Smurfenland
Een land van pracht en praal
Hé kom naar Smurfenland
Het is hier heel speciaal
Ja kom naar Smurfenland
Smurf mee met dit verhaal"GekkeSmurf en Glimlachsmurf doen ook lekker mee
Met Krulsmurf en Onderwereldsmurf lekker naar de zee!
Ook DuistereSmurf en FantasieSmurf zijn er weer bij,
FlirtSmurf en UvuSmurf zijn van de partij!
Lees gezellig verder over ons mooie dorp,
Het ligt niet ver van hier, maar een steenworp!
De huisjes zijn weer vol en dat laten wij graag zien,
Met nieuwe baas Kletsende Drama Smurf zijn wij echt een tien!
Neem een kijkje en geniet net als wij,
Wat leuk dat je langskomt, AARDBEI!
Absoluut Aantrekkelijk AV
Door: Hayden Snape & Edward Preston
Hayhay! Dus vandaag gaan Eddie en ik wat tips geven over achtergrondverhalen, want een van ons zit al een hele tijd bij de smurfen en de ander is terug van weg geweest.

1. Maak een achtergrondverhaal wat je zelf leuk vind :D dit klinkt heel simpel, maar het is belangrijk als je wil gaan RPG’en. Als je je karakter niet leuk vind ga je niet veel met het karakter doen. Al ben je niet tevreden nu? Mid-karaktercrisis! Verander je afkomst, relaties etc. Houd er rekening mee dat dit niet te veel kan.

2. Wees zo origineel als je kan zijn. Er zijn genoeg mensen die namen hebben van bekende karakters kucht iets over Snape maar die niks te maken hebben met dat karakter. Als deze mensen dat kunnen doen, kan je dat ook doen! Wees maar origineel, maak je het ook makkelijker voor jezelf :)

3. Wees realistisch! Je kan zo speciaal zijn als je wilt, maar wees realistisch. Je kan waarschijnlijk niet zo goed vliegen als Victor Kruml als je in je eerste jaar zit.

4. Hou er rekening mee dat sommige vaardigheden en voorwerpen alleen te verwerven zijn als je een status hebt gewonnen! Het zou immers niet geloofwaardig zijn als iedereen een uitsteker heeft of een glamorgana is, toch? Dat zou ook erg saai worden .

5. We horen vaak dat sommigen meer relaties (vriendschappen, familie e.d.) willen hebben met hun karakter, maar niet zo goed weten hoe ze dat nou precies moeten aanpakken. De gouden tip: Klets lekker veel met anderen en vraag rond of mensen het misschien zien zitten om iets leuks met je te bedenken en uit te werken. Dit kan uiteindelijk ook in jouw achtergrondverhaal komen!

6. Last but not least... Vraag vooral om hulp als je iets niet zeker weet! Het hele smurfendorp staat voor jullie klaar en wij willen jullie met alle liefde helpen! Wees niet bang dat we je zullen uitlachen of wat dan ook. Hulp vragen is altijd beter dan regels overtreden :D

En bonus: altijd al gedroomd van een mooie layout op je profiel, maar heb je geen idee waar je moet beginnen qua codes? Profielcodes zijn te vinden op websites. Twee veelgebruikte websites zijn:

http://tessisamess.insanejournal.com
http://asylums.insanejournal.com/supersuits/tag/%21%21%21templates

(de linkjes werken niet, copy-paste ze dus even!)

Daar staan basiscodes die je zelf in kunt vullen en aan kan passen naar jouw smaak!

l Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips! Heb je nu nog meer vragen over hoe je je profieltekst en achtergrondverhaal leuk kunt maken? Neem dan een kijkje in ons gloednieuwe boek Profieltekst- en Achtergrondverhaaltips in de bibliotheek of stuur een van de leden van ons team een uiltje, we helpen jullie graag!
.
De Blauwe Spotlight
Door: Het Team
Stan RiggsMace Sanchez
Voor de spotlight heb ik deze editie gekozen voor niemand minder dan Mace Sanchez. Zijn profieltekst oogt erg rustig, wat fijn is om te zien en met korte informatie over hemzelf, zonder dat je ook maar iets hoeft te scrollen, want je klikt op een knop en tadaa, daar is het. Het ziet er compact uit en toch heel overzichtelijk.

Dan zijn achtergrondverhaal, wat natuurlijk nog belangrijker is. Een heel verhaal over zijn jeugd tot aan zweinstein, maar wat ik zo mooi vind is dat alles onder tabbladen staat en je niet meteen doodgegooid wordt met informatie. Je kan klikken op dat wat je wilt weten en de informatie stroomt je beeldscherm op. Het oogt ook rustig onder het lezen en het is up to date, wat altijd erg fijn is. Dank je wel Mace, voor je prachtige verhaal dat je met ons wilt delen. Ik zou zeggen. Hou het zo up to date en verras ons met wat je nog meer in petto hebt voor ons!

Ivanka SmithBailee Heartforth
Toen Ik langs Bailee haar profieltekst kwam dacht ik meteen dat ik hier wat over kon gaan schrijven. We kennen Bailee natuurlijk allemaal van het toverschooltoernooi, maar haar achergrondverhaal en profieltekst zou je echt eens moeten lezen! Als eerst viel me de mooie rode griffoendor kleur op. De tijdschriftenachtergrond vind ik fantastisch en past goed bij het geheel. Baillee heeft haar profieltekst verdeeld in verschillende kopjes, wat prachtig is! En ik hou van de gifjes. Ze heeft een super mooie playlist erin staan en alles is zo mooi netjes dat ik er gewoon spontaan blij van word! Bij elk onderdeel staat een mooie bijpassende quote wat super leuk gedaan is! En je zou het niet zeggen, maar haar lievelingskleur is groen! Voor meer feitjes en informatie stuur ik je met enthousiasme naar Bailee haar profieltekst toe!

River AdamsJonah Hayes
Zoals jullie misschien wel weten, controleer ik de profielen van de Zwadderich Jongens. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om de Blauwe Spotlight op Jonah Hayes te zetten! Jonah Hayes is een vijfdejaars Zwadderaar en errug populair. Hij is een echte flirt en vind het leuk om drama te creëren. Hij is een rasechte slang én een ongezonde obsessie met knoflook. Deze obsessie is dan ook overal in zijn profiel terug te lezen zelfs in zijn handtekening... Zoals jullie wellicht wel weten is Jonah onderdeel van een tweeling, maar deze is nergens meer te bekennen! In zijn achtergrondverhaal lees je hoe Jonah en zijn broer van elkaar gescheiden worden. Zijn profiel is mooi gecodeerd en de Zwadderichpride is er duidelijk te zien. Hayes of 'Garlic' zoals hij zelf zegt heeft geen gemakkelijke schooltijd gehad. Hij begon op Klammfels, maar werd al snel naar Zweinstein overgebracht, waar hij nog sneller weer verdween. Zijn tweelingbroer en hij waren als twee handen op één buik, maar nu leven ze nog maar met één hand zonder elkaar.... Jonah vraagt zich af of hij nog wel op Zweinstein thuishoort, de pijn is duidelijk te lezen in zijn achtergrondverhaal. Slangen, mysterie en drama, wat wil een meid nog meer?!

Ava WinterRaven Prior
Ik koos voor Raven aangezien ik tijdens het controleren van de mensen.. Nouja.. eerder stalken.. xD haar tegen kwam! Al snel was ik lekker aan het lezen en hier had ik veel plezier in! Niet alleen dat, ook de code is erg mooi! De kleuren passen erg goed bij elkaar en dat vinden mijn ogen erg fijn! En het maakt het zelfs nog beter aangezien mijn favoriete kleur paars is! Ze schrijft over haar ouders, geboorte, jeugd, tijd op Zweinstein en wat er gebeurd nadat ze afstudeerde! Haar achtergrond verhaal bevat zelfs wat leuke foto's, dat maak het lezen nog leuker! Ik zou zeggen: ga eens een kijkje nemen wanneer je tijd hebt, het is het zeker waard!

Hayden SnapeEmily Jackson
Een van de achtergrondverhalen die ik echt grandioos vind is die van Emily Jackson! Ik neem aan dat veel van jullie Emily al wel kennen, maar voor degene die dat niet weten: Emily is Al’er magische legendes en verhalen. Ze is een ongelooflijk fanatieke heks en loopt al gewoon een jaar rond op WoP! Haar profieltekst en achtergrondverhaal zijn heel erg mooi gecodeerd en hebben veel leuke details. Ook heeft ze een hele playlist met muziek die ze leuk vind, wat ik heel erg fascinerend vind. Daarnaast is haar relatie met Luca Copper heel erg schattig en stalk volg ik dat graag!

Edward PrestonLola Hunter
Jaa het profiel dat ik heb gekozen is Lola Hunter! Ze is pas een maand op de site, maar heeft toch al een goed uitgewerkte profieltekst en achtergrondverhaal. Ondanks dat ze geen vip is en daardoor geen layout codes kan gebruiken, zijn haar profieltekst en achtergrondverhaal toch heel erg overzichtelijk! Daarnaast is schrijfstijl van het achtergrondverhaal is erg fijn en leest makkelijk weg. Hierdoor is het totaal niet storend dat er geen dergelijke layout code is gebruikt en heeft ze echt het beste eruit gehaald! :D

Liza BlackwoodHunter Blackwood
Toen ik net op WoP kwam was zijn achtergrondverhaal één van de eerste die ik las. Ik vind nog steeds dat hij een mooie en uitgebreide AV heeft gemaakt. Het is overzichtelijk en met veel inhoud over zijn karakter en achtergrond.

Lizzy SwanYesac Rellim
Laten we maar beginnen met het geweldige achtergrondverhaal wat ik uitgekozen heb. Ik heb het achtergrondverhaal van Yesac Rellim uitgekozen. Hat is een prachtig achtergrondverhaal. Het is heel leuk gecodeerd en heel overzichtelijk. Hij heeft er van alles in staan tot en met zijn 3e jaar. Er staan veel leuke dingen in over zijn jaren op Zweinstein en over zijn jeugd. Ook zijn profieltekst ziet er geweldig uit. In zijn profieltekst staat van allerlei informatie over Yesac. Zijn geboortedatum is daar te vinden, waar hij vandaan komt, zijn lengte en nog veel meer. Natuurlijk staat er ook een quote in zijn profieltekst die perfect bij hem past. Yesac “Stuiterbal” Rellim heeft gewoon een geweldig profiel en het is het zeker waard om te lezen.

Jane RoseworthHarper Porter
Harper verdient het enorm om eens in de spotlight te worden gezet. Niet alleen heeft ze een prachtige profieltekst die heel mooi overzichtelijk is en een prachtige achtergrondfoto heeft, Laten we eerlijk zijn, die babyfoto van haar kindjes met de konijnenoren is wel echt MEGAschattig! Ze heeft ook niet heel lang geleden haar achtergrondverhaal helemaal herschreven, nadat ze de status van sisselspraak had gekregen. Nu is dit ook terug te vinden in dit prachtige dagboek. Ja, dat hoor je goed! Het hele achtergrondverhaal is in een verfrissende dagboekvorm geschreven, dus heb jij altijd al een kijkje in het hoofd willen nemen van de hoofdredacteur van de Ochtendprofeet, houd ik je niet tegen! Ga snel kijken!
 
.
Prachtige Prijsvraag!
Door: Ivanka Smith en Jane Roseworth
Hallo lieve Smurfige Lezers! Wij hebben een leuke nieuwe prijsvraagrubriek die elke editie voorlopig terug gaat komen! Een echte prijsVRAAG is het niet, maar er vallen wel prijzen te winnen! Je zult zodirect 12 verschillende woordsoorten zien die je op kunt sturen naar Jane Roseworth. Wij hebben namelijk achter de schermen een deel van iemands Achtergrondverhaal gepakt en hier woorden van vervanger door een van deze woordcategorieën. Wanneer jij deze woorden opstuurd, gaan wij deze invullen in het verhaal. Omdat jij de context niet kent, worden dit vaak heel grappige verhalen! Wees niet bang, we hebben een voorbeeldje voor je!

Voor dit voorbeeld hebben we een stukje uit Jane's Achtergrondverhaal gehaald:

In haar 7 jaar op Zweinstein groeide Jane uit tot een van de beste leerlingen uit haar jaar. Verder speelde ze ook in het zwerkbalteam en zocht ze verder naar antwoorden over haar vader.

Als we bepaalde woorden vervangen krijg je dit:

In haar (GETAL) jaar op Zweinstein groeide (JOUW NAAM) uit tot een van de beste (GROEP MENSEN) uit haar jaar. Verder speelde ze ook in het (ACTIVITEIT)team en zocht ze verder naar (ZELFSTANDIG NAAMWOORD MEERVOUD) over haar vader.

Stel nu dat onze smurf Ivanka de prijsvraag mee wilt doen. Ze ziet dus alleen dat ze een getal, haar naam, een groep mensen, een activiteit en een zelfstandig naamwoord in meervoud moet insturen. Nu vullen wij dit in in het verhaal en krijgen we het volgende:

In haar 88 jaar op Zweinstein groeide Ivanka uit tot een van de beste baby’s uit haar jaar. Verder speelde ze ook in het trampolinespringteam en zocht ze verder naar mobieltjes over haar vader.

Als wij dit het leukste/grappigste verhaal vinden publiceren we het de volgende editie in ons blad en krijg je een EXTRA prijs bovenop het kleinigheidje dat je krijgt als je meedoet!
 
Nu is het jullie beurt!
 
Vergeet niet: Opsturen kan in een uil naar Jane Roseworth met in de titel "prachtige prijsvraag"!
 
1. Mannennaam
4. Kleur
7. Houtsoort
10. Reisbestemming
2. Jouw naam
5. Bijvoegelijk naamwoord
8. Dezelfde mannennaam
11. Voorwerp meervoud
3. Nummer
6. Voorwerp
9. Vak op Zweinstein
12. Voorwerp meervoud

 
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Patricia Dragon

Patricia Dragon Wat een leuke editie zeg!

Jonah Hayes

Jonah Hayes OH god ik sta in de blauwe spotlight. Wat leuk om te zien dat mijn achtergrondverhaal gewaardeerd wordt. Superbedankt River en een erg leuke editie smurfen!

Daisy Luddington

Daisy Luddington Super leuke editie zeg! Ik ga al die mooie AV'tjes binnenkort eens eventjes nalezen :D

Fatma Flower

Fatma Flower Super editie! Hele handige tips en ook erg leuke spotlights! Ik neem zeker even een kijkje. En wat een leuke prijsvraag!

Raven Prior

Raven Prior Wat een ontzettend leuke editie weer! Ik ben stiekem wel heel trots dat ik deze keer in de blauwe spotlight mag staan. Wat een leuke verhalen heeft iedereen ook! Die prijsvraag is trouwens echt heel leuk, ik ben wel nieuwsgierig naar wat daar uitkomt hoor!

Harper Porter

Harper Porter Wauw wat een leuke editie! Wat gaaf Jane, dat je mij hebt gekozen voor jouw spotlight! Super lief want er zit inderdaad heel veel werk in mijn Achtergrondverhaal! Ik weet nu ook welke andere profielen is nog eens goed door moet gaan lezen en ik ben zeker benieuwd naar deze interessante prijsvraag! Ik ga meedoen hoor!

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte