De Kwebbelende Klassenoudsten - Editie 6, Jaargang 11

- Van : Nikita McCall

5urqIBo.png
Editie 6, Jaargang 11
Door: Alana Drain,Mace Sancez en Aron Ross

Ingenieuze inleiding
met Alana Drain
tumblr_mfzjj1gmhz1rlr3o2o1_400.gif
Hallo knappe koppies, Welkom bij alweer een nieuwe editie van de Kwebbelende Klassenoudsten. Hebben jullie er een beetje zin in? Ik hoop het wel Ik namelijk wel! Dit is alweer de laatste editie van dit jaar, maar wees niet getreurd. Volgend jaar hebben wij weer een nieuwe KK voor jullie klaarstaan!

Ondanks dat ik alleen de intro hoef te schrijven hebben mijn collega’s Mace en Aron een leuk stukje geschreven! Zo heeft Mace vandaag een nieuwe Leerzame Locaties geschreven. Ik ben wel benieuwd welke locatie hij heeft gepakt, want er zijn zoveel leuke locaties om de boel op stelten te zetten met vrienden af te spreken.

Verder heeft Aron een Verboden Vragenvuur voor jullie klaarstaan. Het werd wel weer tijd voor een nieuwe VV, want dat is alweer een tijdje geleden. Het is stiekem mijn favoriete rubriek. Klassenoudsten kunnen gekke vragen stellen. Wij zijn ook allemaal knettergek!
Daarom zijn wij natuurlijk allemaal klassenoudsten. Wie vinden jullie het gekst? Ik ben het meest gek op Edward of Hunter of Edward… of misschien toch Lilah, maar die is geen klassenoudste.

Misschien begin ik een beetje af te dwalen, maar ik ken zoveel knappe mensen! Het is lastig om te kiezen wie het knapste of het leukste is. Al moet ik misschien een keer een keuze maken tussen Lilah en Edward. Op Zweinstein hebben we nou eenmaal heel veel mensen om mee op date te gaan. Misschien geeft deze editie je nog inspiratie waar je je date mee naartoe kunt nemen of wat je kan doen. Wie weet.

Ik begin nu echt af te dwalen en deze Arakanga is moe. Dus ik zal het snel afronden zodat ik wat koekjes kan eten en een dutje kan doen in de leerlingenkamer.

Lieve likjes,
Alana Arakanga Drain
Leerzame Locaties
met Mace Sancez
tenor.gif?itemid=12386380
Vandaag mogen jullie samen met mij, Mace Sancez, op pad! Hoe leuk is dat?! Ik zal je een échte rondleiding geven door één van de meest fantastische locaties - in mijn ogen. Ik heb mijn oog laten vallen op een locatie die heel veel te bieden heeft, maar waar écht veel te weinig gebeurd. Een locatie waar het normaal gesproken niet zo muisstil hoort te zijn zoals het nu is. Een locatie waar je je ogen uit kunt kijken en, als je niet op let, je zomaar de meest bijzondere voorwerpen kunt tegenkomen. Ik heb het natuurlijk over:
De Marktplaats
De Marktplaats is natuurlijk niet direct een locatie die je zou verwachten in Zweinsveld. Of nou ja…. Misschien ook wel! Bij een marktplaats denk ik aan een sprookjesachtig tafereel. Kraampjes! Toverdrankjes! Boeken! Fabeldieren!

Alles wat je maar kunt vinden en bedenken op een marktplaats! Misschien is het wel een hele rustige dag. Een dag waarop er geen markt is. Maar ook dan is er een heleboel mogelijk. Een leeg marktplaats lijkt me ideaal voor leuke spelletjes zoals verstoppertje of tikkertje. In de winter is er misschien wel een gigantische ijsbaan gemaakt waar je samen met jou geliefde op date kunt gaan. Dat klinkt toch super romantisch? Vind ik wel, wie gaat er met me mee?

De volwassenen en afgestudeerden onder ons kunnen op boevenjacht.
Ik kan me zo voorstellen dat je een stel idiote schouwers op pad ziet gaan en dat je de achtervolging wilt inzetten. Of misschien is er wel een kooi met ratten losgebroken op de markt en veroorzaken die arme beesten voor een heleboel extra chaos. Misschien staat er wel een ketel op springen omdat de demonstratie van een marktkoopman totaal in de soep loopt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurd wel op de marktplaats.

Volgens mij heb ik de marktplaats nu wel voldoende gepromoot. Ik ben zelf in ieder geval wel weer dolenthousiast om hier op date te gaan of een meisje mee naar toe te nemen. Vul deze eenzame plek met verhalen en topics! Ik weet zeker dat wij, klassenoudsten én de rest van Zweinstein, staan te springen om jouw verhalen te lezen.

Mace Out. xoxo.
 

Verboden Vragenvuur

met Aron Ross
tenor.gif?itemid=12386380

 

Voor het Verboden Vragenvuur van deze week heb ik iemand uitgenodigd waarvan iedereen haar naam wel eens voorbij heeft zien komen. Mocht dat niet het geval zijn, en heb je nog helemaal nooit van haar gehoord. Schaam je dan diep, kom onder je steen vandaan en spreek nooit uit dat je niet van haar gehoord hebt. Mocht het al te laat zijn en heb je je nu versproken... was dan je mond met zeep! Het is namelijk niemand minder dan…
Daisy Luddington
 
1. Allereerst, hoe was de reis hier naartoe?
A. Uitstekend
B. Tikkeltje lang
C. Reis? Welke reis? Ik ben hier naartoe verschijnseld
D. Ik mis Carly..
Toelichting: Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, toch? Ik moet naar zoveel verschillende plekken, ik heb helemaal geen tijd om te reizen.

2. U bent al een behoorlijke tijd minister van Toverkunst en daarnaast bent u de dertig ook al gepasseerd. Denkt u al veel aan uw pensioen?
A. Natuurlijk niet! Dit is de leukste baan die ik ooit heb gehad!
B. Stiekem wel, het is een hele vermoeiende baan
C. Ik kan niet wachten op mijn pensioen!
D. Ik ben nog lang niet oud genoeg om met pensioen te gaan, maar een beter betalende, minder intensieve baan zal ik nooit krijgen.
Toelichting: Nooit! Ik denk ook dat ik nooit met pensioen zal gaan! Het mag intensief zijn, het is wel oprecht de allerleukste baan die er bestaat! En ik werk met de allerleukste mensen, die kan ik niet missen.

3. Hoeveel verdient u eigenlijk als minister?
A. Gaat je niets aan, snotneus
B. Genoeg
C. Bakken vol galjoenen
D. Te weinig
Toelichting: Ik heb niet voor niks een eiland vol met delfstoffers die mijn galjoenen allemaal netjes bij zich houden. Oh, was dat slechts een gerucht? Nouja, oke…. Ik heb niks gezegd.

4. Het verhaal gaat op Zweinstein dat u uw uil verwaarloosd omdat hij niet genoeg rust krijgt. Wat wil u hierover kwijt?
A. Wie heeft die nonsens de wereld in geholpen?!
B. Helemaal niets
C. Ik heb meerdere uilen
D. Haal dit uit de rubriek!
Toelichting: Ik heb wel honderd uilen! Ze lijken gewoon allemaal sprekend op elkaar, dus iedereen denkt dat ik maar 1 uil heb die ik continu af en aan laat vliegen. Maar ik ben heus niet zo vreselijk als sommige denken hoor.

5. Ander onderwerp! Mij is ter oren gekomen dat u al een tijdje date met professor Crane. Waarom doet u dat?
A. In het begin was hij een geweldige man, de laatste tijd valt dat toch wel een beetje tegen..
B. Hij dwong me
C. Carly vindt de dochter van Aidan erg leuk, zo kunnen ze makkelijk samen spelen
D. Het is momenteel twaalf minuten over kwart voor zeven!
Toelichting: Eigenlijk antwoord E: Aidan is geweldig! Maar aangezien die er niet is, vind ik het ook erg belangrijk te weten dat ik nog goed klok kan kijken.

6. U heeft natuurlijk ook in een ver verleden op Zweinstein gezeten. Wat was uw favoriete plekje daar?
A. De leerlingenkamer van Ravenklauw
B. De astronomietoren
C. De keuken
D. Het terrein
Toelichting: Waar eten is, daar ben ik gelukkig!

7. In welke afdeling denkt u dat Carly terechtkomt?
A. Ravenklauw
B. Huffelpuf
C. Zwadderich
D. Griffoendor
Toelichting: Met 2 Ravenklauw-ouders, gok ik dat het zo’n 75% Ravenklauw wordt. Maar wie weet. Het is een draak van een kind soms, kunnen we geen 5e afdeling oprichten met een draak als symbool?

8. Stel ik goede vragen?
A. Betwijfel ik
B. Kan beter
C. De vragen zijn oké
D. Natuurlijk!
Toelichting: Er moet altijd ruimte zijn voor verbetering. Altijd!

9. Hoeveel is 82 + 88?
A. 150 natuurlijk
B. Ik ben niet zo goed in rekenen
C. 200!
D. 170
Toelichting: Als ik goed was in rekenen, was ik wel bij Goudgrijp gaan werken. Is Estrela in de buurt? Zij weet het vast wel!

10. Het is natuurlijk algemeen bekend dat onze baas niet heel lang geleden is bevallen van een jongetje. Vermoed u dat deze knul ooit een baan zal krijgen op Zweinstein?
A. Natuurlijk niet
B. De tijd zal het leren
C. Met zulke ouders moet het wel een Klassenoudste worden
D. Wie zegt dat hij naar Zweinstein mag komen?
Toelichting: Geen toelichting nodig lijkt me. Kan bijna niet anders!

11. Deze vraag zal niet in de rubriek geplaatst worden, u kunt hier natuurlijk onmogelijk antwoord op geven.. Maar ik vraag het toch! Wie is momenteel de leukste Klassenoudste?
A. Hunter eigenlijk Aron
B. Romilly eigenlijk Aron
C. Feyline eigenlijk Aron
D. Edward eigenlijk Aron
E. Alana eigenlijk Aron
F. Mace eigenlijk Aron
G. Sam eigenlijk Aron
H. Aron natuurlijk!
I. Ik kan hier inderdaad geen antwoord op geven.. maar ik bedoel Aron
Toelichting: Antwoord Z: Ik vind jullie allemaal stuk voor stuk geweldig. Behalve Aron
12. Waar heeft u nou echt een hekel aan in het huishouden?
A. Stofzuigen
B. De was
C. De afwas
D. Huishouden? Ik heb thuis huiselven rondlopen!
Toelichting: Dat klopt niet helemaal, want ik heb helemaal geen huiselven. Maar ik doe geen huishouden, dus laten we voor de grap onze nanny maar even gelijkstellen aan een huiself.

13. Welk jaargetijde vindt u het fijnst?
A. Lente
B. Zomer
C. Herfst
D. Winter
Toelichting: Waarom precies weet ik eigenlijk niet. De blaadjes ruiken dan zo lekker enzo.

14. Kies een tijd!
A. 03:57
B. 09:22
C. 17:38
D. 21:44
Toelichting: E: 12:34. Kathleen begrijpt wel waarom.

15. Tijd voor een dilemma!
A. U verwart suiker altijd met zout
B. Altijd in uw neus peuteren wanneer iemand een vraag aan u stelt
C. Iedere keer als u doucht krijgt u 24 uur lang schubben
D. Alle slapende baby’s die u ziet moet u wakker maken
Toelichting: OH mag het? Please? Waar is de baby van je baas? Slaapt ie? Mag ik hem wakker maken? Pleeeease?

16. Wat doet u het liefst op een vrije avond?
A. Op de bank hangen
B. Als minister heb je geen vrije avonden
C. Vroeg naar bed
D. Met Carly een spelletje spelen
Toelichting: Op de bank hangen, met een goed glas wijn en het liefst in goed gezelschap.

17. Kies een grondstof!
A. IJzer
B. Leem
C. Hout
D. Olie
Toelichting: Want daar wordt je ijzersterk van! Ofzo… Ik heb het nog nooit uitgeprobeerd.

18. Wat vindt u het lekkerste om te eten?
A. Pizza
B. Boerenkool
C. Groente, vlees en aardappels
D. Spareribs
Toelichting: Maar wel zonder ananas, dat hoort niet op een pizza.

19. U drinkt uw melk uit een..
A. Mok
B. Glas
C. Uit het pak
D. Ik drink helemaal geen melk
Toelichting: Ik ben meer een wijndrinker. Of een koffiedrinker.

20. Vakantiebestemming
A. Zon, zee en strand
B. Maakt niet uit, als Aidan en Carly er maar zijn
C. Sneeuw, hoge bergen en lekker skiën
D. Ik hoef niet op vakantie, gewoon lekker thuis zijn is ook prima
Toelichting: Maakt me oprecht helemaal niks uit! Warm, koud, alles is prima.

21. Zijn mijn vragen ondertussen beter gesteld?
A. Ze waren al goed
B. Nee, juist slechter
C. Hou op
D. Even goed
Toelichting: Als je er zelf al naar moet vragen, weet je dat het niet goed zit.

22. U houdt ervan wanneer uw eten..
A. Is besteld
B. Door uzelf is klaargemaakt
C. Voor u is klaargemaakt
Toelichting: Ik kan echt niet koken, excuus. Maar ik ben niet zo van het eten bestellen. Gelukkig ken ik mensen die wel heel goed kunnen koken en vinden zij me best wel aardig!

23. Kies een kleur!
A. Rood
B. Groen
C. Paars
D. Blauw
Toelichting: Al is het meer een mengeling tussen blauw en groen wat ik het liefst zou willen kiezen. Maar voor nu toch maar Groen, want dat is toch meer ‘mijn’ kleur.

24. Een voorzichtige voorspelling voor volgend schooljaar.. Wie gaat er met de afdelingsbeker naar huis?
A. Griffoendor
B. Zwadderich
C. Ravenklauw
D. Huffelpuf
Toelichting: Ravenklauw natuurlijk! Met al die slimme studenten, kan dat niet missen! Al sluit ik ook de overige afdelingen niet uit hoor. Iedereen heeft zo zijn talent!

25. Bedankt voor uw tijd! Is er nog iets wat u kwijt wilt?
A. Nee
B. Ja
C. Misschien
Toelichting: Misschien wel…. Of niet… Ik weet het niet, weet jij het? Nee? Oh, nouja.. Oke. Dan eh, weet ik het ook niet. Misschien!
 
Geprezen geschriften
Met drie fantastische topic's
Deze week zijn we weer aan de slag gegaan. We hebben gekeken naar de leukste, grappigste en spannendste topics op het moment. De lat ligt erg hoog natuurlijk, want wát zitten er een hoop pareltjes tussen. Dat kan ook niet anders met jullie schrijftalent. Maar wie weet er van een stoffige, oude zaal een spectaculaire omgeving te maken? Worden er regels gebroken of blijven jullie binnen het boekje? Moet er zelfs een Klassenoudste aan te pas komen, of is dat voor jullie nét niet aan de orde? We gaan het meemaken, en deze week hebben we gekeken naar..
 
De Drie Bezemstelen
Disclaimer: De regels van deze rubriek kunnen ieder moment worden aangepast zonder daar een reden voor te hoeven geven.

 

Deze week hebben we deze rubriek overgeslagen omdat er niet genoeg recente topics zijn! Graat willen we dit natuurlijk nog altijd stimuleren, dus maak lekker een topic in de Drie Bezemstelen. Geniet van het nieuwe schooljaar met een drankje en een hapje, ontmoet je ex opnieuw, verzin een goeie smoes om er 's nachts te zijn en topic je los!

De locatie voor volgende keer is (opnieuw)..
De Drie Bezemstelen

Tot dan!
 
Tot de volgende keer! - KLASSENOUDSTEN TEAM
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Daphne Lena

Daphne Lena Fantastische editie! Erg leuk om alle stukjes te lezen! De grappigste vond ik over Minister Luddington! De fantastische vragen die er bij staan zijn super leuk! Ik hoop dat veel mensen topics sturen in de drie bezemstelen! Fantastische editie!

Harper Porter

Harper Porter Super leuke editie! Erg leuk om te lezen hoe minister Luddington overal over denkt! En natuurlijk erg leuke en prikkelende vragen! Ik ben benieuwd naar leuke topics in de Drie Bezemstelen. Iemand borrelen?

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte