Fantastic Easter Eggs And Where To Find Them [BEVAT SPOILERS]
Vrolijk Pasen! In het kader van deze feestdagen gaan we opzoek naar zogeheten " easter eggs". Het wordt ontzettend leuk, maar pas op: Er zitten wat spoilers van de nieuwste film uit het Harry Potter universum in onze zoektocht!

- Van : Evangelien Borghesius

Vrolijk Pasen! In het kader van deze feestdagen gaan we opzoek naar zogeheette " easter eggs" Het wordt ontzettend leuk, maar pas op: Er zitten heel wat spoilers van de nieuwste film uit het Harry Potter universum! Dus heb je de Fantastisc Beast and Where to find them film nog niet gezien? STOP MET LEZEN! Neem wat chocolade en ga lekker naar de film kijken. Voor alle anderen, veel lees plezier! 

We gaan het hebben over zogeheette Easter eggs. Niet de chocolade variant, maar de leuke verrassingen uit andere Harry Potter films die we ook in deze nieuwe film weer tegen komen. We zien ze vaak in andere fandoms en sommige zijn wat meer verstopt dan anderen. Zijn jullie er klaar voor? Ready...set...go!

 

Het eerste leuke cadeautje kun je niet zien. Huh, Evangelien, wat bedoel je? Nou je kan hem horen en iedere echte fan had het meteen door. Aan het begin van de film hoor je namelijk Hedwigs theme die daarna over gaat in de film muziek voor dit nieuwe meesterwerkje. Dit is natuurlijk niet de enige keer dat we herkenbare muziek horen. Door de hele film kun je muziek herkennen. Ooooh the feels.

Ons volgende "paaseitje" is er eentje die je misschien niet direct door hebt, maar die je onbewust wel al vaker tegen gekomen bent in de verschillende Harry Potter films: De "Ginger witch"  Nu denken veel mensen gelijk aan een lid van de familie Wemel. En dit zou kunnen, maar ik heb het hier over de heks die de magische wereld al jaren op stelte zet en keer op keer de voorpagina van de Ochtend Profeet haalt! Geloof je mij niet? Nou we hebben wat oude edities gevonden in de bibliotheek. Zo steelt ze in Fantastic Beasts nog pruiken, maar jaren later ontsnapt ze uit Azkaban en is ze een echte voetbal hooligan!
harry-potter.jpgdaily-prophet-ginger-witch-fantastic-beasts.jpgAfbeeldingsresultaat voor ginger witch daily profit

Nou in de eerste 10 minuten van de film komen we nog een bekend voorwerp tegen. Newt laat zijn koffertje zien aan de douane en hierin treffen we zijn heerlijk warme Huffelpuf sjaal aan! Jawel, ondanks dat hij niet meer op Zweinstein zit, heeft hij nog een connectie met de das in hem en dat laat hij zien ook. Kijk maar eens goed. Geel en grijs en natuurlijk super comfortabel!
gallery-1479480044-fantastic-beasts-newt-scamander-hufflepuff-scarf.jpg

Ons volgende paaseitje is iets wat je niet kan zien, maar wel kan horen. Vooral de zwerkbalfanaten hadden deze leuke pun zo door. 

Newt staat voor de bank te luisteren naar een speech van Mary Lou Barebones als zij zich tot hem richt en vraagt: “Are you a seeker? A seeker after truth?” Die arme Newt heeft geen idee waar deze dreuzel het precies over heeft en beantwoord de vraag vervolgens met: “I’m more of a Chaser, really.” Hij heeft het natuurlijk over de zwerkbalpositie! 

 

Nou kom mee jongens! Het volgende ei is goed verstopt. We moeten eventjes onze buik inhouden, maar dan passen we zo, hup, in Newt zijn koffer. En daar vinden we een waar fabeldieren paradijs. We zien hier ook een fabeldier dat we al een keer gezien hebben in Harry Potter en de Vuurbeker. We zien namelijk een echte wierling. Hij was misschien niet super duidelijk in beeld in de eerdere film, maar in een film over fabeldieren kan het natuurlijk niet anders dan dat we meer van de dieren te zien krijgen! Naja meer? De wierling is maar een paar seconden in beeld, maar we hebben hem op de gevoelige plaat vastgelegd voor jullie. Tatatadaaa hier is hij!
YlYPd.png

Het volgende eitje horen we in een gesprek tussen Newt en Jacob, Newt vertelt hem dat hij gewerkt heeft met een Oekraïense IJzerbuik tijdens de eerste tovernaars oorlog. Doet dat bij jou ook een belletje rinkelen? Nou dat kan best. Het is dezelfde soort draak als die, die de kluis van Bellatrix van Detta bewaakt in Goudgrijp.

11968874863_6d4104bafa_b.jpg

Ook zijn er een paar leuke feitjes die bij de film naar boven komen. Naja leuk, eerder interessant. Wisten jullie dat de film zich afspeelt in 1926? En dat dit ook het geboortejaar is van Hij-die-niet-genoemd-mag-worden? Of dat Johnny Depp en Colin Farrel al vaker een rol gedeeld hebben?( Grindewald/Graves) en last but not least; Newt Scamander tijdens Harry's tijd op Zweinstein ook al is opgedoken. In Harry Potter en de gevangen van Azkaban zien we zijn voetstappen op de Sluiwegwijzer! Geloof je mij niet? Kijk zelf maar! Goh waarom zou hij daar rondgehangen hebben?
kdjQ3.jpg

Pfoe hebben jullie nu ook zo'n zin op de film te gaan kijken? Nou ik weet wat ik tijdens deze paasdagen ga doen. Veel plezier met het zoeken van deze magische paaseitjes.

 

Liefs jullie paashaas van SoMe

 

 

 

*Deze post is een samenwerking tussen SoMe EU en SoMe NL

Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Blondy McCall

Blondy McCall Heel erg leuk geschreven!

Skyler Moon

Skyler Moon Super leuk stuk!!

Aislin Scamander

Aislin Scamander Heel leuk geschreven. Er zaten een paar easter eggs tussen die ik al was tegengekomen, maar er zaten ook een paar tussen die ik nog jiet wist.

Adriana Moelart

Adriana Moelart Oh, wat leuk! Ik had het zelf niet eens door ^.^

rosemarijn green

rosemarijn green heel leuk!! heb meteen weer iets geleerd xD

Rusine Melroses

Rusine Melroses Echt een heel leuk stuk!

Loraine Nelson

Loraine Nelson Hahaha leuk en echt fantastisch geschreven.

patricia kuipers

patricia kuipers oeh superleuk!!!!!!

Liza Skye

Liza Skye Super leuk!

Berend Berendson

Berend Berendson Wat een super leuk stukje, bedankt dat je deze eastereggs hebt willen delen.

Luigi Gonzales

Luigi Gonzales Ahh heerlijke eastereggs! Bij de sjaal had ik in de bioscoop hard huffelpuf geschreeuwd [a]

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte