De Verboden Sectie
Editie 2, Jaargang 2 - Hello & Goodbye

- Van : Damien Melis

iy6hUYk.png
Editie 2, Jaargang 2
20 februari 2018
Wonderbaarlijk Welkom
Een warm welkom met biebDiva & Lettervreter
giphy.webporiginal.gif
Bijzondere boeken en magische verhalen, dat is waar wij de afgelopen tijd heel hard aan hebben gewerkt. Al dit schrijfwerk dient niet alleen als een grote hulp bij het maken van jullie huiswerk, maar ook voor dat ene moment dat je gewoon graag lekker even onder de dekens wilt kruipen om te lezen. Zoals jullie vast is opgevallen is onze bieb aardig aan het groeien. Deze groei is niet alleen te zien aan het aantal boeken dat zijn verschenen, maar ook in de verandering van ons team.

Helaas doen wij beetje bij beetje afstand van ons pareltje, Daisy. Daisy heeft zich ontzettend goed ingezet voor onze bieb. Haar lieve en enthousiaste karakter zullen wij absoluut niet vergeten. Graag willen wij haar bedanken voor het fijne samenwerken, haar tijd en de vriendschap die we met haar hebben mogen opbouwen. Ze heeft ervoor gekozen om ons allemaal op een andere manier onder haar hoede te nemen in haar nieuwe functie als schoolhoofd. Heel veel succes Daisy, en namens het hele team, bedankt! ♥

Hierdoor is er natuurlijk wel ruimte gekomen voor een mooi plekje op onze prachtige biebtroon. Dit plekje zal gevuld worden door niemand minder dan Damien. Damien is een echte dromer en we hebben hem gevraagd een klein stukje over zichzelf te vertellen en waarom hij voor deze positie heeft gekozen. We kregen dit terug gestuurd:

“Ik was hiervoor Schouwer bij het Ministerie van Toverkunst, maar doordat mijn vriendin plots zwanger bleek te zijn zwaait naar Yentl, de docent Geschiedenis van de Toverkunsten begon ik toch te twijfelen over mijn best gevaarlijke baan. Toen deze vacature vrijkwam leek het me daarom een goede beslissing om maar gewoon te solliciteren! Ik heb ook veel schrijvers in mijn familie waardoor ik altijd wel veel gelezen heb, dus zo'n gekke keuze was het eigenlijk ook weer niet.”

Veel hebben we nog niet van hem gezien, want op dit moment wordt hij keihard ingewerkt, maar het beloofd een heel mooi, nieuw, creatief en knuffelig avontuur te worden.

Naast deze verandering zijn er nog wat andere dingen veranderd in de bieb. Zo zijn er wat mensen bij ons weg gegaan, waar we nog even stil bij willen staan, en zo zijn er nieuwe leden bij gekomen, die we graag willen introduceren.

Om te beginnen bij onze geliefde herrieschopper Willian en ijdeltuit Alaric. In de bieb zijn de spiegels inmiddels weer weg gehaald en hoeven we minder onze stem te verheffen om de herrieschopper stil te krijgen. Dat zorgt ervoor dat de bieb een tijdje erg leeg en stil was, een verandering die helaas heeft plaats gevonden. De twee hebben samen hard gewerkt voor de bieb en hebben mooie boeken geschreven. Middels deze weg willen wij ook jullie heel erg bedanken voor het vullen van de bieb. ♥

Dan komen we nu bij leuker nieuws, zo hebben we een biebdino die niet weg te branden is. Dino's zijn natuurlijk overleden door dood en verderf, brandende aardoppervlakte door ingekomen meteoor.. En omdat het een prehistorisch dier is, zoals Daan. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan onze biebSieb! Daan werkt al een tijd bij de bieb, hij werkt ontzettend hard en is altijd erg aanwezig tijdens onze bieb vergaderingen! Wat een aanwinst! Op dit moment druk met het schrijven van zijn boek, wat jullie verder in deze editie wordt geïntroduceerd.

Naast biebSieb hebben we onze enige echte dromerige babybiebje. Op dit moment lang geen een babybiebje meer. Ze heeft zicht in het team ontplooid als een echte Lettervreter. Bjorne is een hardwerkende en beetje koppige tante die boeken verslind als geen ander. Ze zet zich goed in voor de bieb en is nu ook lekker aan het schrijven aan haar boek.

Daarnaast hebben we ons Worteltje Arianna. Worteltje omdat haar naam natuurlijk nu prachtig oranje is. Op dit moment al een tijdje werkzaam bij de bieb maar nog niet officieel geïntroduceerd. Arianna neemt overal graag haar tijd voor, dit zorgt ervoor dat haar stukjes met veel liefde en magie geschreven worden.

Bij een oranje worteltje hoort natuurlijk ook een Orangelotje. Sara is een leergierige en ambitieuze dame! Ze zet altijd groots in op haar ideeën en werkt deze tot in de puntjes prachtig uit. Op dit moment schrijf Sara ook pagina’s weg in haar boek die ons zeker weten gaat helpen met toekomstig huiswerk.

Dan hebben we nog een nieuwkomer de biebDiva. Olivia is een pittige tante die lekker haar eigen gang gaat. Ze schrijft graag zo volledig en uitgebreid mogelijk haar verhalen. Op dit moment is ze druk bezig met haar eerste boek.

Dan nu waar we allemaal op zitten te wachten: de prachtige previews. Laat de magie jullie hersenen prikkelen!

P.S. Wel alles lezen hoor! ;)
Prachtige Previews
Korte inleidingen voor aankomende boeken met Ijdeltuit & Worteltje
HSTfbZj.gif5a74c2dfc74c4_302960_289351511083980_231899236829208_1116868_45545729_n_large.jpg
Welkom bij alweer de tweede preview van de verboden sectie hier op Zweinstein. Vandaag willen wij jullie graag wat meer vertellen over de prachtige boeken die binnenkort in de bibliotheek zullen verschijnen. Het bieb-team werkt enorm hard aan de boeken, zodat jullie straks weer veel nieuwe prachtige boeken hebben om te lezen.

Laten we beginnen met onze biebSieb. Hij is enorm druk bezig met het schrijven van een prachtig boek over de verschillende muziekinstrumenten, dus als jij dol bent op het vak muziek of gewoon dol bent op muziek in het algemeen dan is dit boek echt iets voor jou!

Dan gaan we snel naar het volgende worteltje, namelijk Arianna. Nu al een tijdje lid van de bibliotheek en bezig met een geweldig boek, een biografie over een bekende familie in de tovenaarswereld. De biografie zal namelijk gaan over de familie Wemel. Heel interessant en misschien dat het ook nog wel eens van pas zou kunnen komen bij het maken van huiswerk!

Dan maken wij nu een sprong naar onze enige echte Lettervreter. Zij is op dit moment enorm druk bezig om een van de grootste boeken in de bibliotheek te updaten. Ik heb het natuurlijk over het boek waar de magische legendes en verhalen in staan. Een prachtig boek waar je zo in weg kunt dromen. Dankzij Bjorne staan er straks nog meer geweldige verhalen in dit boek. Dit moet je gewoon echt lezen.

Het volgende boek wat een update zal krijgen gaat over de verschillende fabeldieren in onze magische wereld. De persoon die dit zal gaan doen is niemand minder dan onze eigen Orangelotje, oftwel Sara. Door haar werk kunnen wij in dit boek straks nog meer gegevens vinden over een aantal nieuwe fabeldieren. Enorm interessant en ook heel erg handig bij het maken van huiswerk voor verschillende vakken.

Dan gaan we het als laatste hebben over het boek waar onze enige echte biebDiva mee bezig is. Olivia schrijft namelijk een enorm interessant boek dat gaat over verschillende brouwsels voor dreuzels. Veel weten we hier nog niet van, maar ik geloof dat dit door middel van Olivia's kennis en harde werken een prachtig mooi boek zal worden.

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gelezen nu komen er een paar prachtige werken naar de bibliotheek toe. Ik hoop dat ik jullie nieuwsgierig heb weten te maken en dat jullie nu allemaal heel erg snel naar de bibliotheek toe zullen gaan als deze prachtboeken zullen verschijnen. Eerder mag natuurlijk ook!
Handige Historie
Prachtig overzicht van alle onlangs verschenen boeken met biebSieb & Orangelotje
PalatableFlickeringIceblueredtopzebra-size_restricted.giftumblr_n988g2ySdo1tezxgvo1_500.gif
Hallo geweldige lezers van de bieb! Wij zijn Daan Siebelink (biebSieb) en Sara Lancelot (Orangelotje) en we nemen jullie mee naar de boeken die afgelopen maand geschreven zijn. Het schrijven van een boek kost veel tijd en wordt met veel liefde geschreven. Afgelopen maand zijn er twee fantastische boeken uitgekomen. Lees snel verder als je wilt weten waar deze mooie boeken over gaan en door wie ze geschreven zijn!

We beginnen bij onze ex biebje die een erg interessant boek heeft geschreven voordat hij ons helaas verlaten heeft. We hebben het namelijk over onze ijdeltuit, Alaric Davis. Hij heeft een mooi boek geschreven over de toverschool ‘Ilvermorny’. Deze school is te vinden in Amerika en in zijn boek staat onder andere de geschiedenis van deze toerschool, locatie en omgeving, afdelingen en sorteerceremonie en de prachtige uniformen die de studenten daar dragen. Verder staat er ook nog in wat de reputatie van deze school is, de verschillende vakken én beroemde studenten die hier gestudeerd hebben. Het boek is prachtig aangevuld met plaatjes, het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen bij naam: Locatie: Ilvermorny!

Een tweede, ook erg interessant boek met merkwaardige verhalen is het boek dat is geschreven door onze Lettervreter, Bjorne Fennema! Zij heeft voor het vak Magische legendes en Verhalen een boek geschreven dat zeer handig is voor het vak MLV. Het staat vol met boeiende verhalen. Er staat onder andere een romantisch verhaal dat gaat over twee geliefde die willen trouwen in De Witte Wieven. Ook is onder het verhaal Jack O’Lantern te lezen over de ontmoetingen tussen Jack en de duivel. Fascineren Griekse mythologieën je meer? Lees dan gauw over de Gorgon Medusa die mensen kon verstenen met haar blik en werd verslagen door Perseus. Ook het verhaal over de doos van Pandora en de gaven die naar haar toe kwamen vind je in dit pracht-boek. Tevens kan er ook informatie gevonden worden over een gedoemde kapitein en zijn schip; De vliegende Hollander. Ook dit boek is geïllustreerd met prachtige plaatjes die bij de verhalen aansluiten. Het boek is te vinden onder de naam: Vak: Magische Legendes en Verhalen.

Wij hopen dat door het lezen van deze editie, we jullie zeer nieuwsgierig hebben gemaakt en hebben kunnen aansporen om deze fantastische boeken eens te gaan opzoeken in de bieb!
Lijzige Leiders
Stokjes die over worden gedragen, en een nieuwe leider met Papa Bieb
When-He-Showed-Up-New-Girl-You-Did-Double-Take.gif
Een nieuwe leider van de Bibliotheek zeg je? Damien Melis, wie is dat nou weer? Nou, dat ben ik dus!

Ik zal het niet al te lang maken, maar dit is natuurlijk wel even een mooi moment om te zeggen dat ik super veel zin heb om het bibliotheek team aan te sturen. En ik zal jullie beloven dat deze nieuwe leider niet zo lijzig zal zijn als hij er misschien uit ziet! En dat we er een feestje van gaan maken in de bieb waarvoor iedereen is uitgenodigd natuurlijk!

Maar goed, wat ik dus wil zeggen is: bedankt Daisy voor al je harde werk aan de bibliotheek, maar nu is het tijd dat ik het stok je van je overneem en er voor ga zorgen dat ik de finish haal met een geweldig mooie fotofinish natuurlijk!

P.S. Ik zal goed voor je kindje zorgen Daisy! ♥
Top teams en verdrietig vaarwel
Een geweldig nieuw idee, en afscheid nemen met de Blauwe Pompoen
giphy.gif
Hola biebeltjes!

Aan mij om deze editie af te sluiten. En dat doen we met een prachtig nieuw idee waar veel van jullie wellicht wel oor naar hebben gehad. De afgelopen weken heb ik namelijk contact gehad met onze Helpende Leeuwen, en daar ontstond het idee om een boek te maken over hun team hier op WoP. Wie zijn zij? Hoe zijn zij ontstaan? Wat doen zij? Super interessant dus! Maar…. Ik werd hierdoor razend nieuwsgierig naar alle andere teams! Daarom zal er niet een boek komen over alleen de Helpende Leeuwen, maar over alle teams hier op WoP!

Ben jij lid/leider van een geweldig team hier, en vind je dat deze een plekje in dit boek verdient? Stuur dan een uiltje naar Damien Melis. Hij zal dan samen met jullie brainstormen over wat de beste manier is om jullie team te promoten en te laten zien wie jullie zijn en wat jullie precies doen! Er is plek voor alle teams, dus schroom niet. Ik weet zeker dat alle leden van WoP heel erg nieuwsgierig zijn naar de mensen die de teams zo succesvol maken!

Met dit leuke nieuwtje, is dan ook meteen de tijd aangebroken voor een minder leuk berichtje. Althans, voor mij. Want dit zal dan toch echt mijn allerlaatste bericht zijn namens de bibliotheek. De plek waar ik de afgelopen maanden mijn hart en ziel ik heb gestopt, maar waarvan ik zeker weet dat Damien het geweldig gaat overnemen!

Lieve Damien, heel veel succes met de schatkist vol juwelen en parels. Jullie zijn allemaal toppers en ik kan niet wachten om te zien wat jullie ervan gaan maken samen!

Liefs, Daisy (Gele Blauwe Pompoen)

P.S. Eens een biebparel, altijd een biebparel ♥
Vormgeving mede mogelijk gemaakt door Thomas Rutherford
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Arianna White

Arianna White Oh zo lief dat stukje over mij. Maar why staat t boek over sirius niet bij de historie als ik vragen mag. Bij de vorige editie zat ik net in het team en dus werd ie daar niet bij genoemd en nu weer niet. Dat vind ik een beetje jammer. Maar wel een hele toffe editie met leuke stukjes en leuke introducties voor de nieuwere leden onder ons.

Willian Vooijs

Willian Vooijs Mooie editie weer ;) pssst Daan en Sara :P ik mis mijn laatste boek bij de historie :P. Erg leuk geschreven en ik ben benieuwd naar de volgende editie

Lauren Marit

Lauren Marit Wat een fantastische editie weer, wat leuk om weer eens wat van jullie te horen!

Remco wetsteenn

Remco wetsteenn Wat een super leuke editie! Ben zo benieuwd naar de volgende editie! Jullie doen het stuk voor stuk echt geweldig! Goed gedaan allemaal!

Kathleen Melis

Kathleen Melis Super mooi weer! Pas goed op het biebje broertje, gaat je vast lukken!! ♥

Lilly Roselier

Lilly Roselier Super leuke editie, echt fantastisch. Ik kan niet wachten om de volgende editie weer te lezen. Wat jammer dat we niet zelf mogen rondneuzen in de verboden sectie. Het zou vast heel leerzaam zijn als we eens een kijkje mochten nemen :)

Amaryllis Dreamweaver

Amaryllis Dreamweaver Prachtige editie! En dat boek voor je team is echt awesome!

Stan Riggs

Stan Riggs Super leuk gedaan weer!! ♥

Bambi Gardener

Bambi Gardener Geweldige editie weer!♥

Daisy Luddington

Daisy Luddington -huilt een beetje- Wat een mooie editie weer toppers, ik ben trots op jullie =D

Luigi Gonzales

Luigi Gonzales leuke editie weer! :) *sneakt weer eens de verboden sectie in*

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte