Lorem Ipsum - Editie 8
Editie 8 ★ Jaargang 12 ★ Lees hier alles over het achtergrondverhalenteam en hun werk!

- Van : Jane Roseworth

qmdyphdromgvq.png
b72a17832378c26be1648d06f9bca3ec.png
Editie 8 - Door: Edward Preston, Ava Winter, Lizzy Swan, River Adams, Stan Riggs, Hayden Snape, Liza Blackwoord, Asher Lawrence en Jane Roseworth
Introductie
Door: River Adams

Op de melodie van 'Brugsmurfblues' van Kinderen voor Kinderen zing deze tekst op die melody, gegarandeerd lachen

Ik ben een flirtsmurf, flirtpieper,
ik ben de flirter van de school!
Tussen die knappies flirt ik steeds mee-eer,
terug bij af en weer eens single!

Nu is Ed de echte krulsmurf,
en ook de knapste van de school!
de meiden keken naar hem op joh,
Zijn krullen waren een idool!

Stan heeft de allermooiste glimlach
Met witte tandjes op een rij
Hij is de glimlachsmurf je weet het,
En iedereen die het hem zei.

Ava is een UvuSmurf, Uvupieper
Zij is de Uvu van de school
Met die verhalen zoekt ze steeds dieper,
Terug bij af en weer opnieuw!

En dan die smurf daar in het duister,
Liza die neemt je heel snel mee!
Met streken als een echte slang,
Kijkt ze naar jou ze is niet bang.

Maar goed ook Hayden doet weer mee,
Al zeggen sommigen Hades.
Die bijnaam is er niet voor niets nee,
De onderwereldSmurf komt ook!

Jane is de KletsSmurf, DramaSmurf,
Zij kletst de drama bij elkaa-aar!
Echt zonder haar zakken we steeds dieper,
terug naar af, smurf uit de kool!

Asher is de nieuwste Smurf,
Staat bekend als ontvlambaar
De licht ontvlambare smurf,
Hij is een echte kunstenaar.

En Lizzy zit vol fantasie-ieee,
Ideeën heeft zij altijd wel!
Verhaal na verhaal helpt zij heel snel,
Fantasiesmurf weet het echt wel.

Wij zijn de Smurfen, Smurfen,
Wij zijn de blauwste van de school.
Tussen verhaal zoeken we steeds dieper,
Terug naar af net uit de kool.
Absoluut Aantrekkelijk AV
Door: Liza Blackwood & Jane Roseworth (Illustratie door Ava Winter)
Haaaai! yee.png?width=300&height=300
Vorige week zag je al dat onze eigen Hayden Emily Jackson had gekozen als haar spotlight. Deze week gaan we nog iets dieper op haar achtergrondverhaal in door middel van een interview.

1. Beschrijf je karakter in een paar zinnen.
Emily ziet er best stoer uit, maar ze is eigenlijk ontzettend zachtaardig. Ze houdt van eerlijk zijn en houdt totaal niet van geheimen. Ze helpt mensen graag, maar is stiekem ook ontzettend nieuwsgierig naar hoe iedereen in elkaar zit.

2. Je zegt in je AV dat je graag je creatieve kanten ter loop laat gaan! Wat is het creatiefste dat je ooit hebt gemaakt?
Pfoe. In mijn lange levensjaren heb ik behoorlijk wel wat werk gemaakt. Maar ik denk het creatiefste wat ik ooit gemaakt heb, een schilderij van houtskool is van een van de oude leraren die hier op Zweinstein les gaf. Wie, dat ga ik mooi niet zeggen!

3. Je houd van fotografie! Waar komt deze passie vandaan en wat voor foto's maak je graag?
Deze passie zit bij ons in de familie haha. Mijn vader en mijn broer maakte vroeger ook ontzettend veel foto’s. Mijn eerste echte camera, was dan ook de allereerste camera van mijn broer. En qua foto’s vind ik eigenlijk alles wel leuk om te fotograferen, maar als ik echt mijn voorkeur moet kiezen gaat mijn keuze naar natuur en mensen.

profile-picture4. Je vertelt dat je bent opgegroeid in zowel de tover als de dreuzelwereld. Botste dit niet enorm af en toe?
Ja en nee. Beide werelden zijn eigenlijk heel normaal voor mij. Het enige waar ik in de dreuzelwereld op moet letten is dat ik niet overal voor ga toveren of in het zicht van mensen, dat was wel heel erg wennen. Maar verder heeft het eigenlijk nooit gebotst met elkaar!

5. Hoe zou je je relatie met Luca omschrijven. En hoe zie je toekomst over 5 jaar?
Aaah mijn Luca! Mijn relatie met Luca is ontzettend liefdevol. Luca, als hopeloze romanticus, vindt altijd wel weer een manier om mij te verassen. Met positief resultaat! Ik zou hem zeker niet meer kwijt willen! En hoe ik ons over 5 jaar zie? Hopelijk met een ring aan mijn vinger, en misschien nog wen een kleine Jackson-Copper in het huis, al zal Aron daar minder blij mee zijn denk ik haha. Maar het meest hoop ik dat we samen gewoon nog ontzettend gelukkig zijn.

Wij willen Emily onwijs bedanken voor het meewerken en neem snel een kijkje bij haar achtergrondverhaal, het is zeker de moeite waard!
.
Ons Team
Door: Het Team
profile-pictureEDWARD PRESTON · Krulsmurf
Hey allemaal, Krulsmurf hier!

Ik zit ondertussen al zolang bij het achtergrondverhaalteam, dat de meesten mij vast al wel kennen! Ik ben Edward Preston, maar de meesten noemen me Ed of Eddie. Hieronder vind je wat feitjes over mij:

- Mijn patronus is een Wolf. Hij schijnt vooral voor te komen bij mensen met een groot hart en bij mensen die niet bang zijn om te vechten voor wat zij het juiste vinden.
- Hoewel ik al heel lang een relatie heb met de leukste vrouw van de wereld, Anouk Hammel, ben ik ook weleens verliefd geweest op een jongen! Ik ben dus, zoals ze dat noemen, biseksueel #PRIDE
- Als je me een keer mee uit eten wil nemen, neem me dan alsjeblieft mee naar de Mexicaan. Ik ben dol op taco’s!

In ons smurfendorp staan al onze mooie smurfenhuisjes, maar mijne steekt er natuurlijk met kop en schouders boven uit ;) Als je mijn smurfenhuisje inloopt, vind je een hoop foto’s. Dit is met een reden: ik vind foto’s namelijk hele mooie herinneringen. Daarbij zal het je opvallen dat er een hoop rode details zijn. Logisch natuurlijk, rood geeft een knusse sfeer én ik ben en blijf een trotse Griffoendor! In mijn huisje heb ik alles dat ik nodig heb. Een woonkamer, keuken, slaapkamers.. en natuurlijk een grote tuin waar ik met alle andere smurfen lekker in kan gaan zitten en waar we samen bij kunnen kletsen. Kom jij ook een keer langs in ons smurfendorp? ☺

profile-pictureASHER LAWRENCE · Licht Ontvlambare Smurf
Hoi allemaal,

Mijn naam is Asher Lawrence. Ik ben de nieuweling in het gezellige kleine smurfendorp van Jane. Dan zal ik nu wat dingetjes over mezelf vertellen. Ik ben geboren in Amerika en op mijn zevende verjaardag met mijn ouders en grote zus naar Engeland verhuisd. Kattenkwaad uithalen en raadsels zijn een must voor mij! Ik ben dit jaar begonnen op Zweinstein en ben gesorteerd in Griffoendor en ik voel me er nu al helemaal thuis, wat een fijne afdeling. Verder ben ik ontzettend chaotisch en best wel licht ontvlambaar, daar komt mijn bijnaam dus vandaan. Wat kan ik verder nog vertellen? Hoe mijn patronus eruit ziet, weet ik nog niet. Maar ik hoop dat het iets moois is! Mijn favoriete eten is bosbessentaart, die geur alleen al. Kort samengevat, ondanks dat ik nieuw in het smurfendorp ben, voel ik me er al best wel thuis!

Van onze oppersmurf kreeg ik te horen dat jullie nog een rondleiding door mijn smurfenhuisje moesten krijgen. Dus trek je schoenen maar uit op mijn deurmat en wees welkom. Mijn paddenstoel ziet er van buiten gewoontjes uit, maar ik ben wel ontzettend trots op de mooie blauwe hoed met witte stippen. De binnenkant van mijn huisje is mooi licht blauw. Verder is mijn paddenstoel niet zo heel erg bijzonder. Ik heb een woonkamer, een badkamer, een keuken en een slaapkamer. In de woonkamer van mijn huisje staat een mooie grote platenspeler! In de keuken staat een koelkast waar ik al mijn verrukkelijke bosbessentaarten in kwijt kan! De badkamer heeft een bad en een douche. Op de zolder is mijn bed te vinden. Nou, ik hoop dat jullie het een beetje leuk vonden om wat meer over mij te weten te komen. Mochten jullie nog met vraagtekens zitten of vragen hebben, stuur dan gerust een uil mijn kant op. Dank jullie wel voor het lezen!

profile-pictureAVA WINTER · Uvu Smurf
Heyhoihallo! Ik ben Ava Winter- Ook wel bekend als De Wilde Uvu Smurf! Hoe kom ik aan mij mooie bijnaam? Door een grappige typefout die al heel lang terug is gemaakt Ergens 100 jaar terug want zo oud ben ik al hoor! :o Ook ik heb zoals de andere smurfen mijn eigen huisje in het smurfen dorp! Hoe ziet hij er uit? Nou mijn huisje is pimpel paars met gele stippen! Wil je misschien een keertje langs komen om wat te drinken? :) Natuurlijk mag dat!!profile-pictureHAYDEN SNAPE · Onderwereld Smurf
Hallo smurfenvrienden,

Mijn naam is Hayden, maar hier in dit dorpje sta ik meer bekend onder de naam smurf van de onderwereld. In dit dorpje heb ik het meest gezellige huisje, wat totaal niet heel erg duister is als je het ziet staan. kucht sarcastisch. Dus kom mee MTV smurfs, naar mijn zwarte paddestoeltje.

Mijn voordeur is niet zoals normale smurfenhuisjes, ik heb namelijk geen deur. Daar doe ik niet aan, iedereen kan zo gewoon naar binnen lopen. Als ze langs het vuurgordijn weten te komen, natuurlijk. Zo kan ik exact zien wie er binnenkomt en zorg ik dat azrael niet opeens naar binnenkomt. Als je binnenkomt merk je direct dat de vloer die erin ligt kraakt, ook tocht het, maar dat heeft een duidelijke reden. Het laat mij denken aan mijn vorige huis, van voordat ik in smurfenland woonde.

Binnen hangt de geur van een kampvuur en dennenaalden, maar niet te overduidelijk natuurlijk. Het is gewoon een gezellige sfeer, wat past bij mij. Het is misschien niet wat iedereen zou willen, maar ik word er gelukkig van.

Groetjes,
De smurf van de onderwereld
Hades

profile-pictureLIZZY SWAN · Fantasiesmurf
Hey ik ben Lizzy Swan. De fantasiesmurf van de smurfengang. Laat ik maar eens even beginnen met wat over mezelf te vertellen. Ik ben 21 en heb echt prachtig, geweldig, mooi modebedrijfje en daar ben ik heel veel mee bezig, want dat is mijn werk. Ik heb ook veel hobby's, maar dat is een lange lijst, maar ik kan wel een paar hobby’s opnoemen. Ik hou heel veel van mode, zingen, dansen, acteren. En dan hou ik ook nog van lezen, zwerkbal (ook al doe ik het bijna nooit meer jammer genoeg) en schrijven. Natuurlijk als je een modebedrijf hebt moet je ook kledingontwerpen, dat doe ik met liefde. Het liefst ontwerp ik kleding met een glaasje wijn erbij, dan is het gewoon compleet.

Nu wil ik het toch echt even hebben over mijn prachtige smurfen huisje. Ik ben heel trots op mijn smurfenhuisje. Mijn smurfen huisje ziet er van de buiten kant goed verzorgt uit. Als je naar de deur loopt is het eerst wat je opvalt mijn prachtige gouden deurknop. Ik heb een prachtig luxe en modern huisje. Mijn huisje ziet er van de buiten kant heel normaal en smurfenhuisjes achtig uit, maar als je binnen komt... Dan zie je alle magisch mooie dingen. Een prachtige moderne woonkamer, een grote keuken met een wijnkast, want ja dat heb je nodig in je leven. En dan... de slaapkamer. Mijn prachtige grote slaapkamer!! Mijn slaapkamer staat vol met boekenkasten en grote kledingkasten vol met kleding die ik zelfontworpen heb en natuurlijk ook veel kleding die ik gewoon koop. Ik heb een enorm bed, aangezien ik natuurlijk heel veel ruimte nodig heb voor uhm.... Nou ja mezelf. Dus ja dat was het wel zo ongeveer, ik heb in mijn huisje ook nog veel decoratie staan, maar dat is toch niet zo heel interessant. Dat is dus mijn smurfenhuisje, ☺

profile-pictureLIZA BLACKWOOD · Duistere Smurf
Hallo iedereen, laat ik me eerst even voorstellen mijn naam is Liza Miranda Blackwood. Ik ben 13 jaar en zit in zwadderich zoals de meeste van jullie nu vast wel weten. Toverdranken is my life. Ik hou van om brouwsels te maken ook hou ik van kruidekunde. Omdat ik dan meer over de ingredieten weet om juist brouwsels te maken. Verder speel ik ook piano, little secret. Ik zing ook. Alleen dat hou ik liever geheim. Dus mondje dicht! :)

Mijn mooie smurfenhuisje is een klein alleenstaande woning. Met kiezelstenen die naar mijn voordeur leiden en naast de kiezelstenen staat bloempotten met vlinderbloemen en rozen van verschillende kleuren erin. Paar gewone bos planten staan voor een hekje. Je moet eerst door het beetje prikkeldraad achtige hekje voordat je in mijn kleine voortuin kan komen en zo over de kiezelstenen naar mijn voordeur.
Als je binnenkomt weet je meteen dat de binnenkant van het huis het tegenovergestelde is van de buitenkant. Je komt eerst een gang in en er is een bordeaux rode kleur op de wanden, waar ook enkele fotos aan hangen. Vlakbij de deur is een trap dat naar de eerste etage gaat. Er zijn drie slaapkamers; De masterbedroom en twee kleine slaapkamers. Mijn slaapkamer is tegenover de trap. Er is ook een zolder, alleen daarvoor moet je een luik vanaf boven naar beneden trekken. Als je de gang uitloopt en door een andere deur loopt kom je in de woonkamer terecht en zie je ook meteen de keuken. De woonkamer heeft twee banken van git zwarte kleur. De tafel is ook git zwart en twee bamboe stoelen waarvan de kussen grijs is. De muren zijn net als de gang bordeauxrood. De keuken is eigenlijk best huiselijk. Het is meer welkomend dan de woonkamer. Dus mijn huis ziet er duisterder en enger uit van binnen dan meeste huizen waarschijnlijk. Dus never judge a book by its cover. Je weet nooit in welk huis je terecht komt en mijn huisje is niet wat het lijkt...

profile-pictureRIVER ADAMS · Flirtsmurf
Mijn naam is inmiddels al bekend, ik ben River Adams! Al errug lang lid van het geweldige achtergrondverhalenteam, werk dat ik met veel liefde doe. Om precies te zijn, al sinds 1 februari 2018, jaja... Nu kan ik jullie van alles vertellen over waarom dit werk zo leuk is en wat we precies doen, maar dit keer hebben we een veel beter idee! Ik ga je namelijk vertellen hoe prachtig mijn huisje is, want dat is echt zo! Als je namelijk binnen komt lopen, zie je meteen een groot portret van mij, met alle smurfenmaatjes die ik tot nu toe heb gehad! Het is echt supergezellig om zo te zien. Daarnaast vergeet ik ook noooooit iemand! Alles is mooi blauw met groen, want Zwadderich moet natuurlijk ook vertegenwoordigd zijn. Er is een groot standbeeld van Jane Roseworth, mijn grote voorbeeld. Ook heb ik een reusachtige bank, een muur vol boeken en heeeeel veel eten! Het allerliefst heb ik een schaal met skittles, die dreuzelsnoepjes, op tafel staan, maar op dit moment zijn ze op. Ook liggen mijn boeken vaker door het huis heen dan dat ze in de boekenkast staan. Opruimen is niet mijn sterkste kant, maar zolang het maar niet chaotisch is, toch?! Kom jij eens langs om mijn prachtige huisje te bewonderen? Laat het dan van te voren even weten, dan zorg ik dat er genoeg skittles zijn en mijn boeken netjes op een rijtje staan! Kus, FlirtSmurf <3

profile-pictureSTAN RIGGS · Glimlachsmurf
Hey leuke lezer,
Mijn naam is Stan Riggs. Tussennaam Cassius en ik woon al weer een hele tijd in het smurfendorpje, onder leiding van Jane. 10 Juli zit ik namelijk alweer 10 maanden op dit plekje en dan reken ik nog niet eens de vier en halve maand mee die ik daarvoor al bij het team heb gezeten mee.
Laat ik eens iets leuks over mezelf vertellen. Uh ... Wisten jullie al dat mijn patronus een zeeschildpad is? Ergens weet ik nog steeds niet waarom, maar het is best wel cool. Verder woon ik in Cambridge en speel ik professioneel zwerkbal bij de Cambridge Cannons. Verder had ik een broer die twee jaar ouder dan ik was, maar in mijn tweede jaar op zweinstein kwam hij te overlijden, maar tot de dag van vandaag draag ik altijd nog zijn ketting. Verder lust ik heel erg graag spareribs en ben ik dol op koala's ... en niet om op te eten. Oh ja. Ik heb ook nog een hele lieve uil. Zijn naam is Jacob en ik heb hem al sinds dat ik mijn eerste jaar op zweinstein begon. Hij is al best een oude jongen. Nu zeventien jaar oud.

Oeh en ik hoorde dat ik van Jane een rondleiding in mijn smurfenhuisje moest geven. Nou uh ... welkom? Het huisje van binnen is paars en mijn huisje is van buiten niet te herkennen aan de witte muren, maar vooral de paarse paddenstoel hoed die als dak functioneert, tevens met witte stippen. Binnen heb ik niet zo veel bijzonders. Ik heb gewoon een leuke woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. Allemaal op de begaande grond, maar ik heb ook een zolder. Daar stal ik mijn oude meuk. Op de warme dag stal ik nog wel eens mijn bank en koffietafel op zolder, omdat ik dan een opblaasbaar bad midden in de woonkamer zet. Tja, je moet wat als het warm is, toch? Nou. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mij een beetje beter te leren kennen. Mocht je nu nog meer vragen hebben voor mij? Uil me gerust of spreek me aan als je me ziet. Dat vind ik alleen maar heel erg leuk. Bedankt voor het lezen!

profile-pictureJANE ROSEWORTH · Kletsende Drama Smurf
Hallo lieve lezertjes! Ik ben Jane Roseworth, AKA Kletsende Drama Smurf, AKA leider van de hele blauwe bende! Hoe ik nou op de bijnaam drama ben gekomen weet ik zelf heel goed niet... Kletsen doe ik wel als de beste! Ik hou enorm van praten, dus als je ooit hulp nodig hebt met je profieltekst/achtergrondverhaal of gewoon een praatje wilt maken staat mijn uilenvleugel altijd voor je open! Verder ben ik in het dagelijks leven nog altijd vloekbreker, al geef ik de cursus niet meer. Ik houd enorm van avontuur en reizen en doe dit dan ook graag met mijn Sara. Daarnaast ben ik ook een enorme zwerkbalfan en ben ook coach bij het team van regerend kampioen!!! Zwadderich.

Goed, mijn huisje staat pal in het midden van het smurfendorp, dus je kan hem niet missen! Hij is blauw met een groene deur, misschien een beetje gek, maar ik hou enorm van die twee kleuren! Als je binnenkomt zie je als eerste mijn vuurflits om het hoekje staan, samen met mijn oude zwerkbalgewaad. Verder staat er een mooie houten tafel, wat kleurrijke schilderijen en een grote kast vol flessen bessensap kuchkuch. Dan heb ik nog mijn kleine badkamertje en slaapkamer met extra grote bed. Je weet natuurlijk nooit wie er komt slapen of ja, eigenlijk weet ik dat wel... Dan heb ik nog een ladder die naar een dakraampje gaat. Hier zit ik soms in de avond rustig met een glaasje wijn bessensap op mijn dak over het dorpje te kijken. Af en toe nodig ik de smurfen uit en maken we een heus feest waar het dak er van af vliegt! figuurlijk dan, want ja.. oke ik stop al...

Nogmaals, heb je zin in een praatje of heb je hulp nodig? Uil dan gerust mijn team of mijzelf!
.
Prachtige Prijsvraag!
Door: Jane Roseworth
Hallo lieve Smurfige Lezers! Jullie herinneren je vast nog onze prijsvraag van de vorige editie waar jullie woorden uit een stukje onbekend AV moesten veranderen, en ook nog uit context! Het AV zelf was van onze eigen smurf Hayden! De vervangde woorden zijn dikgedrukt!

Als allereerst gingen de twee naar Olivander, waar Hayden, na vier toverstokken te proberen, de goede toverstok vond. De toverstok die haar gekozen had, had een mooie donkerbruine kleur en had een niet heel uitbundige uitstraling. De toverstok had Hippogrief- klauw binnen het eikenhouten omhulsel en was, volgens Olivander, een toverstok die zeer geschikt was voor verweer tegen de zwarte kunsten. Na de eerste stop volgde er heel veel plekken, maar het leukst vond Hayden de Apotheek. Overal stonden potjes en buisjes met rare kruiden en wonderbaarlijke drankjes.

Degene met het grappigste/leukste/origineelste eindresultaat was deze keer Harper Porter! Je ziet hieronder wat zij ervan gebakken heeft zonder de context te weten we konden vooral erg lachen om je toverstok met tosi-ijzer:

Als allereerst gingen de twee naar Freddy’s, waar Harper, na 67 toverstokken te proberen, de goede toverstok vond. De toverstok die haar gekozen had, had een mooie blauwe kleur en had een niet heel intelligente uitstraling. De toverstok had een tosti-ijzer binnen het triplex omhulsel en was volgens Freddy een toverstok die zeer geschikt was voor Voorspellend Rekenen. Na de eerste stop volgde er heel veel plekken maar het leukst vond Harper Hawaii. Overal stonden pannenkoeken en gebakken eieren met rare kruiden en wonderbaarlijke drankjes.
 
De prijsvraag van deze editie!

Jullie hebben natuurlijk allemaal kunnen lezen hoe onze smurfenhuisjes er uit zien. Heb jij en nou altijd van gedroomd om ook een huisje in ons smurfendorp te hebben? Dan is dit je kans! De prijsvraag van deze week is namelijk de volgende:
 
Hoe ziet jouw ideale smurfenhuisje eruit?

Wees zo creatief en gedetailleerd mogelijk, het winnende huisje krijgt namelijk een prijs EN je huisje wordt daadwerkelijk getekend!
 
Nu is het jullie beurt!
 
Opsturen kan in een uil naar Jane Roseworth met in de titel "prachtige prijsvraag"!

 

 
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Finn Fixen

Finn Fixen Wat een leuke editie smurfjes! Jullie hebben allemaal echt prachtige smurfenhuisjes, maar die van mij gaat nog mooier worden :P Daar moet ik wel even over na gaan denken..

Mats Karlsen

Mats Karlsen tof intro lied! Leuk interview en echt leuk om te zien hoe jullie smurfen-huisjes er allemaal anders uitziet!

Lilah North

Lilah North Ik vind dat lied echt geweldig! Sowieso heb ik erg genoten van deze editie en veel gelachen. Hoe mijn huisje eruit ziet weet ik nog niet, maar ik zal er zeker over na denken. Wie wil er nu niet in een smurfenhuisje wonen tussen jullie blauwtjes! ♥

Daisy Luddington

Daisy Luddington Ooh, smurfenhuisjes. Wat super leuk! En die tekening van Ava is werkelijk prachtig, dus misschien moet ik inderdaad maar even aan de slag met een beschrijving van mijn huisje! =D Leuke editie lieve smurfjes ♥

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte