De Verboden Sectie - Editie 1, Jaargang 9

- Van : Raven Prior

iy6hUYk.png
Editie 1, Jaargang 9, Nr. 019
 
Een Warm Welkom
Een warm welkom met FlowerPower
original gif
Hee lieve, lieve allemaal!
Welkom bij weer een nieuwe editie van De Verboden Sectie! Deze editie staat weer bomvol informatie over onze mooie bieb!

Voordat we daarmee beginnen nog een kleine update. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van ons biebmiepje Luna Adams Maandarijntje. Ze heeft prachtige boeken geschreven, maar moest ons helaas verlaten. Luna, bedankt voor al jouw gezelligheid in de bieb, we zullen je missen! Dit plekje is gelukkig niet lang leeg gebleven, Todd Lithgow Toad komt ons team namelijk versterken! Welkom Todd!

Hij is al druk bezig aan zijn eerste boek, daarover meer in Prachtige Previews! Het rubriekje waarin onze Raven BiebRaaf jullie van alles gaat vertellen over de boeken die eraan zitten te komen. Hierna hebben we een leuk spelletje tussendoor en kunnen jullie jullie hersens kraken met een hele leuke rebus! Er zijn prijzen te winnen, dus neem snel even een kijkje!

Verder zal onze biebmiep, RoosMarijn Rozenkwarts jullie van alles vertellen over de boeken die deze maand online zijn gekomen in Boordevol Boeken. Er zijn een heleboel boeken geschreven, dus maak je maar alvast klaar! En last but not least hebben we iets super leuks, namelijk Fantastische Fanfiction. Lees deze editie gauw door en kom erachter wat 'Fantastische Fanfiction' nou precies is.

Ik zal jullie maar niet te lang ophouden met lezen. Welkom bij een nieuwe editie van de Verboden Sectie!
 
Prachtige previews
Alles over de nieuwe boeken BiebRaaf
original gif
Hallo allemaal en welkom bij de Prachtige Previews! Heb jij je ook wel eens afgevraagd waar we in de bibliotheek allemaal aan werken? Daar ga ik jullie deze editie namelijk van alles over vertellen. Al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Onze nieuwste aanwinst Todd Lithgow Toad is enthousiast begonnen aan zijn eerste boek genaamd "Baantjes en wat te verwachten". Ben jij benieuwd wat al die verschillende baantjes nu eigenlijk inhouden of wil je weten welk baantje nu het beste bij jou past? Dan is dit boek zeker iets voor jou!

Na haar prachtige biografie over niemand minder dan de roddeljournaliste Rita Pulpers, is RoosMarijn druk bezig met een boek over de Collectebus. Hoe werkt deze bus eigenlijk? Wat is zijn geschiedenis en wie hebben deze bus wel eens gebruikt? Nog een klein beetje geduld en dan kunnen jullie al die antwoorden vinden in dit prachtige boek.

Ook ons biebmiepje Fatma FlowerPower zit niet stil, ze is namelijk druk bezig met een boek over Goderics Eind. Wie woonde daar ook al weer en waarom is dat plaatsje nu zo bekend? Dat is straks allemaal in dit prachtige boek te vinden. Dit boek is niet alleen leerzaam voor de reizigers onder ons, maar ook nog eens handig super handig voor de lessen Geschiedenis van de Toverkunst.

Tussen alle handige informatie door, is het soms ook wel eens leuk om over andere dingen te lezen. Zo is er bijvoorbeeld ook een boek over de plaatjes waar elke tovenaar er wel een paar honderd van heeft, namelijk de chocokikkerplaats. Met alle nieuwe collecties, kan dit boek echter wel eens een update gebruiken. Hier ben ik, Raven BiebRaaf, dan ook druk mee bezig. Ben jij benieuwd naar de nieuwe collectie plaatjes of wil je iets te weten komen over dat ene plaatje dat je nog nodig hebt om jouw verzameling compleet te maken? Neem dan binnenkort zeker eens een kijkje in de bibliotheek.
PS: Lijkt het jou nu ook leuk om boeken te schrijven voor de bibliotheek en deel te zijn van ons gezellige team? Neem dan eens een kijkje bij de club en stuur je sollicitatie naar Raven Prior
 
Zoek het boek
Weet jij welk boek in deze rebus staat?
tumblr_psxj1sCmFo1waqwgso1_1280.png

Daar zijn we weer met een nieuw raadsel. De rebus die in de vorige editie stond, was gelukkig niet zo moeilijk en is opgelost door maarliefst vijf slimme speurneuzen. Het antwoord van de vorige edite was namelijk het boek "Hoe overleef ik Zweinstein" en dit is goed geraden door:
 
Jane Roseworth
Guinevere LaRue
Helga Hoogeveen
Ziggy Goossens
Romilly Raynott
-
Een geschenkje komt jullie kant op ♥

Weet jij welk boek er bij deze rebus hoort? Stuur jouw antwoord in een uiltje naar Raven Prior met als onderwerp "Je gebruikersnaam - Zoek het boek" en wie weet krijg je de volgende editie ook een vermelding en een leuk prijsje.
 
Boordevol boeken
Alles over de onlangs verschenen boeken met Rozenkwarts
original gif
Hallo allemaal en hartelijk welkom bij Boordevol Boeken! Ik neem jullie mee langs de lange lijst van pas verschenen boeken. Ga er goed voor zitten neem een Boterbiertje want hier gaan we! Liefs en groetjes van RoosMarijn Rozenkwarts.

Fatma FlowerPower heeft twee boeken geschreven. Altijd al meer te weten te willen komen over Het Nest? Ofwel het chaotische en gezellige huis van Arthur en Molly Wemel? Wat is de locatie? Wie wonen er, naast het gezin, nog meer? En hoeveel kamers telt het huis? Wees welkom en kom er snel achter! Het tweede boek gaat over de bekende en schattige Huis-elf Dobby! Hoe hebben Harry en Dobby elkaar ontmoet? Welke familie diende Dobby? En hoe is hij een vrije Huis-elf geworden? Lees dan dit boek!

Wil je alles te weten komen over de beste afdeling van Zweinstein Zwadderich? Madelyn Saicina Madeliefje heeft een boek geschreven over de Slangen. Wie was Zalazar Zwadderich? Hoe ziet de leerlingenkamer eruit? (Voor een keer toegang voor iedereen.) En de achtergrond van en aantal bekende Slangen is te lezen. Glibber dus snel naar de bibliotheek!

Het Smurfen team Het Achtergrondverhaalteam geven tips in dit handige boek. Wat zijn de regels om je Profiel en Achtergrondverhaal te schrijven? Hoe ‘vorm’ je je personage? Dit en meer komt voorbij, waar wacht je op?

Het laatste boek van Luna Maandarijntje gaat over De Drie Bezemstelen. Ofwel een van de kroegen/herbergen in Zweinsveld. Wie is de eigenaresse? Wat is de geschiedenis en welke drankjes kun je er krijgen? Ontdek het snel!

Raven BiebRaaf is druk bezig geweest met verschillende boeken van een update te voorzien. Welke leerlingen hebben sinds kort een baantje en wie is pas gestopt? Een handig overzicht vind je in Het leerlingenbaantjesboek. Wie zijn er bij de professoren en leiders vertrokken, van baan gewisseld en pas begonnen? Lees het in De Geschiedenis van het personeel. Er is een Status bijgekomen, die van Ziener! Wil je weten wie het Innerlijk Oog mag gaan gebruiken? Check het in de Speciale en Spannende Statussen. Veel studenten zijn ijverig bezig met het maken van huiswerk. Wil wie mag het laten plaatsen in Het huiswerkboek. Dus neem gauw een kijkje nu het boek een update heeft gekregen.

Wil je alles te weten komen over roddeljournaliste Rita Pulpers? Ik, RoosMarijn Rozenkwarts ben druk bezig geweest de info voor jullie te verzamelen. Hoe komt zij aan haar informatie? Welke biografieën heeft zij geschreven? En voor welke krant en tijdschrift schrijft zij? Rol dan snel naar dit boek!
 
Fantastische Fanfiction
 
giphy.gif?cid=3640f6095c1d0202344d522f32ada4f5

Ja, jullie lezen het goed, fanfiction! We hebben in de bibliotheek namelijk een fanfiction sectie. Deze sectie is momenteel nog helemaal leeg, maar hopenlijk staat hij binnenkort vol met al jullie fantastische fanfiction verhalen.

Ben jij nu een ontzettende fan van Harry Potter en schrijf je fanfiction verhalen? Stuur ze dan op naar Raven Prior met als onderwerp "Je gebruikersnaam - Fanfictionverhaal " en wie weet verschijnt jouw boek binnenkort in de gloednieuwe Fanfiction-sectie in de bibliotheek! .

 
Note: Er is geen garantie dat jouw ingestuurde verhaal in de bibliotheek verschijnt. Fanfiction verhalen over andere fandoms zullen niet in de bibliotheek worden opgenomen.
 
 
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Milan Jacob

Milan Jacob Wat een leu gevulde editie weer!

Daisy Luddington

Daisy Luddington Leuke editie hebben jullie weer gemaakt! =D

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte