De Kwebbelende Klassenoudste - Editie 1, jaargang 5

- Van : Shane Tyson

5urqIBo.png
Editie 1, Jaargang 5
Door: Blondy McCall, Matthijs Verronum, Liza Skye & Lisa Kappert
Ingenieuze inleiding
met Blondy McCall

Zane en Nikita.gif

Lieve allemaal, welkom bij weer een gloednieuwe editie van de Kwebbelende Klassenoudsten!

Ja daar is hij weer na twee lange weken, het leukste blad van de biba boerderij! Ik ben misschien geen nieuwe klassenoudste die zich voorstelt via dit rubriek, maar het is voor mij wél de eerste keer dat ik dit onderdeel schrijf. In de wedstrijd editie van de Kwebbelende Klassenoudste was te lezen dat ik, Blondy, zoek zou zijn. Er werden dingen gezegd zoals: ‘’Die is op vakantie, voor een paar maanden naar…. Lapland!’’ tot ‘’Zit die niet gewoon in de bibliotheek?’’ Ik wil jullie bij deze mededelen dat ik niet zoek ben en gewoon op het vertrouwde Zweinstein rondhangt. *knipoogt*. Dus alle ideeën over Lapland en de bibliotheek zijn opgehelderd.

Het is ondertussen oktober en dat betekent dat het kasteel weer in het teken van Halloween zal staan. De klaslokalen, gangen en de grote zaal zijn weer mooi versierd met de leuke, maar vooral ook een beetje spooky pompoenen. Rondom het kasteel zie je bomen en de bladeren langzaam veranderen en vooral tijdens deze tijd van het jaar kun je genieten van vele kleuren in de natuur. De grond wordt langzaam bezaaid met bladeren, dennenappels en eikels. Ook wordt het een stukje kouder en kunnen de sjaals weer uit de hutkoffers worden gehaald. Ga er lekker op uit met je vrienden, ga griezelen (want ja, waar is anders Halloween voor?) of bij wat minder weer buiten kun je ons leuke blad doorlezen.

En nog even een reminder, het is nog maar twee maanden tot kerstmis weer om de deur komt kijken! Het beloofd een feestelijke maand te worden en wees vooral niet te laat met alle voorbereidingen.

In deze editie kun je alles te weten komen over weer een nieuw gekozen stelletje. Zijn de tortelduifjes van deze week leerlingen van Zweinstein of misschien twee van de staff? Zou de vlam net zijn ontstaan of is deze relatie al een tijdje aan de gang? Matthijs Verronum zal jullie hier alles over kunnen vertellen in het rubriek van de snoezige smoeltjes van deze editie. Benieuwd wie nu dat stelletje van deze week is? Lees dan vooral verder.

Naast alle liefde, roze wolkjes, rozen en chocola kunnen jullie deze editie ook weer genieten van Richtende Regels en Regelende Richtlijnen. Liza & Lisa zal jullie alles vertellen over een uitgelichte regel of richtlijn.

Tot zover mijn gebrabbel en gekwebbel over mijn vermissing en de spooky en kleurrijke maand oktober. Ik wens jullie allen veel leesplezier toe in deze editie van de Kwebbelende Klassenoudsten!

Veel leesplezier & tot de volgende keer!

Veel liefs, jullie beer
Blondy McCall

 

Snoezige Smoeltjes
met Matthijs Veronnum

Zane en Nikita.gif

Hallo lieve leuke mensen! We zijn alweer bij de eerste editie van het nieuwe schooljaar! Wat gaat de tijd toch enorm snel vinden jullie niet? Nou, het was dit keer aan mij de eer om weer een leuk stelletje te interviewen. Ondanks dat de keuze weer enorm was, heb ik uiteindelijk gekozen voor een echt Zwadderich-koppel. De rest is ook niet zo boeiend..
Zijn jullie benieuwd wie dit keer in de schijnwerpers staan? Lees dan gauw verder!

 

Hayden Snape & Donovan Moon
Hayden en Donovan, ten eerste heel erg bedankt dat ik jullie mocht interviewen voor dit nu al geweldige artikel natuurlijk. De eerste vraag is misschien wel een beetje voor de hand liggend maar hoe zijn jullie nu eigenlijk bij elkaar gekomen?
Donovan: ''Hayden en ik zitten dus beide in het zwerkbalteam..''

Hayden: ''GOOO OLYMPUS!!''

Donovan: ''Ja, waar was ik.. Hayden en ik zitten dus in hetzelfde zwerkbalteam. Daar ben ik vrienden met haar geworden en ik kwam erachter dat ik Hayden wel een hele leuke meid vond.''

Hayden: ''Vond je me toen al meteen leuk?''

Donovan: ''Ja Hayden toen al… Dus toen gingen we een keer zwerkbal oefenen met ze tweeën.''

Hayden: ''Toen brak die jongen zijn schouder, hoe is dat ooit mogelijk? Hij is echt een idioot soms..''

Donovan: ''Bedankt Hayden! Dus toen brak ik mijn schouder en moest ik naar de ziekenzaal..''

ezgif-2-d411816716.gif

Hayden: ''Vergeet even te vertellen dat hij me daarvoor op de tribune een kus gaf.'' *schud lachend haar hoofd*

Donovan: ''Sstt! Dus toen moest ik naar de ziekenzaal, en werd er naar gekeken.''

Hayden: ''Botten terug aan elkaar groeien enzo, deed een beetje pijn geloof ik..''

Donovan: *Knikt beamend* ''Daarna zijn we rustig naar de leerlingenkamer gelopen en zijn we daar gaan zitten.''

Hayden: ''Waar ik hem nog een keer kuste en toen ehm..vroeg die fantastische Donar mij of ik zijn vriendinnetje wilde zijn.''
-glimlacht overdreven verliefd naar Donovan-

ezgif-2-d411816716.gif

Wat een verhaal jongens maar Hayden, wij als Klassenoudsten kennen je natuurlijk als een grappenmaker op Zweinstein. Ben je van plan om Donovan ook zo gek te maken om met al je streken mee te doen?
Hayden: ''Met alle streken is een groot woord. Maar Donny mag zeker mee komen doen met wat Ivy en ik uitspoken. Het is immers een fantastische ervaring die die jongen niet kan missen.'' -kijkt naar Donovan- ''Ik denk dat hij echt wel dingen groen wil maken. Iedereen wil dingen groen maken toch? Jaaaaaa vast wel.''

ezgif-2-d411816716.gifDonovan, zoals al eerder gevraagd is je vriendin nu niet echt de braafste, ben je niet bang dat ze je soms in de problemen kan brengen? Of vind je het juist wel leuk?
Donovan: ''Ik denk niet dat Hayden mij in de problemen gaat brengen. Ik hoop in ieder geval niet dat ze mij mee sleept in haar plannetjes. Ik kijk liever vanaf de zijlijn, maar ik vind de grappen die Hayden samen met Ivy uithaalt wel erg grappig!’’ -lacht terwijl hij denkt aan al het groen-.

 

Dan weer een vraag voor jullie beide. Jullie zijn als één van de weinige een echt slangenkoppel. Geeft dit ook een speciaal gevoel of is dit anders dan andere relaties? Wat ik vooral bedoel is, voelt het speciaal om een slangenkoppel te zijn?
Hayden: ''Slangen zijn natuurlijk fantastisch, dat weten we allemaal wel. Maar tegenwoordig hebben er heel veel slangen een relatie met een welp.'' -werpt even een blik op iedereen in het zwerkbalteam met een relatie- ''Dus een slangenkoppel is wel zeldzaam, maar zijn wel altijd het leukst.'' -kijkt naar Elijah, Nova, Ryan en Matthijs die het allemaal heel goed doen- ''Ja een slangenkoppel zijn is wel speciaal.’’ -grijnst schaapachtig-

Donovan: ''Slangenkoppels zijn in mijn ogen niet heel veel anders dan normale koppels…''

Hayden: -legt vlug haar hand over Donovan zijn mond- ''Donovan bedoeld te zeggen dat wij slangen heel bescheiden zijn, maar dat wij wel de beste koppels hebben binnen onze afdeling.'' -haalt hand weg en glimlacht liefjes-

Donovan: ''Wat Hayden zegt..''

ezgif-2-d411816716.gif
Heel slim Donovan.. Wellicht dan nu een vraag waar wij Klassenoudsten wel het antwoord op willen weten en onze lezers misschien ook wel. Hebben jullie samen nog toekomstige plannen om narigheid of kattekwaad uit te halen?
Donovan: ''Nee…''

Hayden: ''Oh ja zeker wel, ik kan Donovan niet door het leven laten gaan zonder ooit maar iets groen te maken. Daarbij ik denk dat hij het leuker gaat vinden dan dat hij oorspronkelijk denkt.''

Donovan: -kijkt verbaasd naar Hayden- ''Wacht wat?!''

 

Hayden: ''Volgende vraag Matthijs..''

 

ezgif-2-d411816716.gif

Euhm.. -kijkt argwanend naar Hayden- Goed dan natuurlijk de allerbelangrijkste vraag, hoe vonden jullie het om geïnterviewd te worden door de beste en meest geweldige Klassenoudste die er is?
Hayden: ''Ik heb Namine en Nikita nergens gezien…''

Donovan: ''Ik vond het een super leuk interview!''

Matthijs: Wederom erg slim Donovan!

 

Hayden: ''Oh ja dat kan ook, ehm. Goed gedaan Matthijs.'' -steekt haar duim op- ''Tien van de Tien, zou het zeker opnieuw doen.''

 

ezgif-2-d411816716.gif
Hayden en Donovan, omdat jullie in de "Snoezige Smoeltjes" staan ontvangen jullie van ons een klein presentje! Heel erg bedankt nogmaals van dit interview en ik heb genoten van jullie antwoorden, ik hoop dat onze lezers dat ook doen! Dit was dan de Snoezige Smoeltjes van deze editie.
 
Richtende Regels & Regelende Richtlijnen
met Liza Skye & Lisa Kappert

Zane en Nikita.gif

YES ER IS WEER EEN NIEUWE RICHTENDE REGELS & REGELENDE RICHTLIJNEN!

Hai! Wij zijn Lisa & Liza, en jullie kennen ons natuurlijk allemaal omdat we superleuk zijn. En Liza staat natuurlijk bekend om haar goede band met jongens. Dat is niet waar! Lisa dan, die staat bekend omdat ze MIJN EX-VRIENDJE KUST EN NEE JULIAN IK BEN NIET JALOERS!
Shane: ''Dames, come to the point?!''

Oke, nu weer serieus voor zover we dat kunnen, we gaan jullie wat vertellen over regels duh! Wat jullie misschien wel is opgevallen, of niet, omdat we allebei Li(sz)a heten, zijn wij deze keer met zijn tweeën. Dit omdat we dachten dat dat heel makkelijk zou zijn met schrijven, maar uiteindelijk is het juist moeilijker plannen. Je vergeet veel sneller deadlines, oeps. Maar ja, we doen het natuurlijk ook omdat we samen nog gezelliger zijn dan alleen, en ja, dat is echt mogelijk.

We gaan jullie deze keer wat vertellen over realisme in topics. Realisme is in topics van sommige mensen ver te zoeken, zoals bijvoorbeeld bij Yasuo en Amara, ik bedoel, wie wil nu Amara hebben als je OOK MIJ KUNT HEBBEN HE?! Ik snap wel dat Yasuo voor Amara heeft gekozen, wie wilt er nou ook Liza hebben? Was dat de reden dat je Lex kuste ofzo. Nee, Lex is gewoon heel aantrekkelijk. Deze inleiding is wel weer klaar, op naar het realisme.

 

REALISME IN TOPICS
Omdat jullie waarschijnlijk niet begrijpen wat realisme betekent, hebben we een tip voor jullie. Gebruik een woordenboek, dat schijnt handig te zijn voor moeilijke woorden! In dit woordenboek kun je aaaaalle moeilijke woorden opzoeken, omdat sommige mensen niet gewoon even het woord willen uitleggen. Thanks Julian Roffel voor deze ingezonden tip

Speciaal voor jullie, om het beter te begrijpen, hebben we drie voorbeeld stukjes gemaakt. Bij het eerste stukje hebben we een niet realistisch stukje geschreven, bij het tweede stukje hebben we een beetje onrealistisch stukje geschreven, en het laatste kopje is helemaal realistisch. Geniet van onze schrijfkunsten! De leukste stukjes zijn geschreven door mij, Liza.

ezgif-2-d411816716.gifStukje 1:

Lisa, Lisa je moest een pseudoniem kiezen. Liza jij schreef de eerste zin van dit stukje. Oh ja, dit was mijn pseudoniem huppelde van de astronomietoren af, zo naar beneden. Door de daken op verschillende hoogtes, kon ze heel snel naar beneden, net als bij een glijbaan. Ze deed dit vaker ‘s nachts, want dan zag niemand haar, zijzelf had nachtzicht, iets wat ze geërfd had van haar ouders, die het ook allebei hadden. Toen Lisa bijna beneden aan het dak was pakte ze snel haar toverstok en sprak ze de spreuk piscifors uit over het dak, het dak veranderde nu in een vis waardoor Lisa sneller kon glijden, toen ze van het laatste dak afgleed en dus een paar seconden door de lucht heen zweefde nam ze snel een slokje van haar slinksap waardoor ze heel erg klein werd. Dit deed ze wel vaker want daardoor werd ze minder snel gezien. Ze had een paar uur van te voren een hele stapel matrassen voor het kasteel neergelegd waar ze op belandde. Na het avontuur stond ze weer veilig met beide benen op de grond. Ze maakte een driedubbele salto en liep tevreden weer naar het kasteel toe, het was weer een leuke avond geweest.

ezgif-2-d411816716.gif

Stukje 2:

Hanneke, een tweedejaars, zat in het bad van de klassenoudste, ze was de badkamer binnengekomen doordat ze het wachtwoord in 1 keer goed had gehad. Ze was best trots op zichzelf, met een wachtwoord als ‘klassenoudste' was het nog een hele klus geweest. Ze zuchtte even, ze had een drukke week achter de rug. Gelukkig kon ze hier nu uitrusten, in dit bad, ondanks dat ze zelf geen Klassenoudste was. Uit de kamer van hoge nood had ze een hele stapel eten en drinken meegenomen, zodat ze hier nu mooi een leuk feestje voor zichzelf had. Ze liet bloemen uit haar toverstok komen met de spreuk Orchidea die ze in een les in het begin van het jaar had geleerd. Ze vond dat de badkamer wel wat meer kleur mocht gebruiken.

Ze zakte nog wat meer onderuit in de bad, zo kon ze prima nog een paar uurtjes blijven liggen. Als ze dan vanavond weer terug in de leerlingenkamer zou zijn, zou niemand merken dat ze de schooldag had gespijbeld.

ezgif-2-d411816716.gif

 

Stukje 3:

Joke huppelde door de gangen van Zweinstein, haar hakjes hoorde je extra goed weergalmen in de lege gangen. Ze was op weg naar de bibliotheek, waar ze haar astronomie huiswerk zou gaan maken. Als het op huiswerk aankwam, was Joke echt iemand die alles graag af had. Dit misschien ook omdat ze graag haar ouders wilde bewijzen dat ze meer dan genoeg kon. De examens kwamen er bijna weer aan en deze wilde Joke natuurlijk niet verpesten. De examens waren een van de belangrijkste momenten van het jaar; als ze goede cijfers zou halen kon ze die laten zien aan haar ouders. Ze had al 4 jaar de examens goed gemaakt, dan zou het het vijfde jaar toch ook moeten lukken? Toch wilde Joke nog even oefenen met een paar spreuken die ze nog niet helemaal onder de knie had. Ze besloot eerst een paar uur te gaan leren en daarna naar de Kamer van Hoge Nood te gaan om te gaan oefenen met de spreuk Accio en Depulso.

Ze zakte nog wat meer onderuit in de bad, zo kon ze prima nog een paar uurtjes blijven liggen. Als ze dan vanavond weer terug in de leerlingenkamer zou zijn, zou niemand merken dat ze de schooldag had gespijbeld.

Willian hoeft zich niet aangesproken te voelen door stukje twee hoor, we love you!

Dit waren dus de drie stukjes, waar best wel wat dingen inzitten die niet helemaal kloppen. In stukje 1 kun je beter zeggen wat klopt er wel, want dat stukje is gewoon niet realistisch. Het begint al met de naam, die had met een Z gemoeten en niet met een S.

ezgif-2-d411816716.gif
Verder kun je ook niet het dak in een vis veranderen, aangezien iedereen binnen dan een vis wordt en het dak ook en nee, dat kan gewoon niet. Vis kun je sowieso eten en je kunt geen eten toveren, dus het klopt gewoon op alle vlakken niet. Liza dit heeft niets met het verhaal te maken. Ahum, goed dus, stukje 1 kun je beter een streep door zetten, net als wij de hele tijd door onze tekst, dus we gaan verder naars stukje 2.

In het tweede stukje heb je bijvoorbeeld iets kleins als eten halen uit de kamer van hoge nood, iets dat niet mogelijk is. Ook is het volkomen onmogelijk de badkamer van de klassenoudsten binnen te komen, met het verkeerde wachtwoord, geloof het of niet, het woord ‘klassenoudste’ is niet het wachtwoord. Ook wordt er een spreuk gebruikt die een tweedejaars nog niet geleerd zou hebben, als je wilt weten welke spreuken je allemaal mag gebruiken aan de hand van je leerjaar kan je kijken bij ‘Richtlijnen’ en dan ‘Magische Capaciteiten.'

Wat we hiermee eigenlijk willen zeggen, is dat het wel de bedoeling is dat je realistisch blijft over je karakter. Soms kan het maar iets heel kleins zijn, zoals een spreuk kunnen die je nog niet hoort te kunnen, maar ook dat is niet realistisch. Iedereen zou natuurlijk wel het perfecte persoon willen zijn, maar dit is niet altijd realistisch. Soms is het ook juist leuk om niet perfect te zijn, en andere jongens te gaan zoenen dan je vriendje. En dan is het meestal veel realistischer dan als iedereen perfect zou zijn.

Dus probeer bij sommige dingen te bedenken, ''is dit wel realistisch?'' We hadden gewoon dit hele stuk kunnen samenvatten in deze ene zin….

ezgif-2-d411816716.gif


 

Dan was dit alweer het einde van de Richtende Regels en Regelende Richtlijnen!
of was het nou Regelende Richtlijnen en Richtende Regels?
We hopen dat jullie er wat van geleerd hebben en dat jullie wat meer begrijpen over het realisme in topics.


Liefs,
Liza Skye & Lisa Kappert

 

 
Tot de volgende keer! - KLASSENOUDSTEN TEAM
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Tinka Malfoy

Tinka Malfoy Dit is echt weer supergoed geschreven! Ik heb erg moeten lachen

Hayden Snape

Hayden Snape Fantastisch om te lezen :D Dit blijft een van mijn favoriete rubrieken :D

Vera Jesine

Vera Jesine Superleuk artikell!!

JayJay woodbane

JayJay woodbane /me vindt de driedubelle salto heel realistisch hoort, heerlijk die regels en richtlijnen en de lisa en liza rivaliteit, ps amara is awesome hoor

Elsalinde McPhee

Elsalinde McPhee Tof gedaan weer! :D ♥

Raven Prior

Raven Prior Super leuk geschreven!

Rebecca Dreamweaver

Rebecca Dreamweaver Super leuke editie weer hoor! Klasse! Super gedaan toppers!

Ryan Riggs

Ryan Riggs Echt heeel erg leuk gedaan! Ben benieuwd wat ons stelletje van de week gaat uitvoeren nog hihi. Ook heb ik erg kunnen lachen om de vis, je moet er maar op komen. Super leuk gedaan!

Lauren Marit

Lauren Marit Super leuke editie weer!

Lavinia Wyndenkell

Lavinia Wyndenkell Heel erg leuk geschreven! Haydeeen <3 Maar ook het stukje van de Lisa's is erg leuk gedaan! ^-^/

Midori Cottonwood

Midori Cottonwood Super leuk geschreven! :D

Remco wetsteenn

Remco wetsteenn Wat een leuke artikel goed gedaan allemaal.

Bjorne Fennema

Bjorne Fennema Dit is echt geniaal

Namine Gale

Namine Gale Heeeerlijk toppers! maar laten we nooit meer een Liza en Lisa doen.. please.

Lydia Wetsteen

Lydia Wetsteen Wat leuk dit, en ook leuk om te lezen goed gedaan.

Nova Harrison

Nova Harrison Heel erg leuk weer! ♥♥ Jullie zijn toppers!

April Jaymes

April Jaymes Hahahaha, super leuk weer geschreven! :) En ik stem voor meer Lisza samenwerkingen! :D

Amora Tyson

Amora Tyson Hahahaha geweldig guys <3 :D

Bambi Gardener

Bambi Gardener Erg leuk weer de KK!! :D en yeaaaaaas! Donoden! :D<3<3

Harper Porter

Harper Porter Super leuk geschreven jongens! :D

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte