Lorem Ipsum, Editie 5
Editie 5 ★ Jaargang 9 ★ Lees hier alles over het achtergrondverhalenteam en hun werk!

- Van : Yentl Cartier

qmdyphdromgvq.pngb72a17832378c26be1648d06f9bca3ec.png
Editie 5 - Door: Edward Preston, Ava Winter, Lizzy Swan, Joey Poland, Ivy Moss, River Adams, Esmee Williams, Stan Riggs en Yentl Cartier
dcef9d309996c1e7d94747b9c2c08e94.png
Door: River Adams
Smurfendorp, mooi Smurfendorp,
Het lijkt helemaal niets op een boerendorp!
Wandel met ons mee, naar die lekkere geur,
GebakjesSmurf is weer aan het bakken en daar is haar voordeur!

Pas maar op voor PoisonSmurf,
Haar gebakjes eten, is iets wat ik niet durf!
Wraak neemt zij graag, op lieve FlirtSmurf bijvoorbeeld,
Maar FlirtSmurf is haar beste vriendin en zij heeft haar nog nooit veroordeeld!

KrulSmurf is toch oh zo knap met zijn mooie krullen,
Maar zeg dat maar niet te hard, straks gaat UvuSmurf haar liefde onthullen!
FantasieSmurf droomt graag over mooiere plekken,
Op een dag zal zij daar misschien zelfs naar vertrekken!

Hopelijk rent Nieuwsgierige Smurf dan niet met haar mee,
Wij hebben nu weer een nieuwe leider en daarmee zijn wij best tevree!
Ons dorpje is nog niet af, loop nog even met ons door,
Daar hebben we GlimlachSmurf, met altijd een lach van oor tot oor!

CircusSmurf doet weer kunstjes en trucjes zoals alleen zij dat kan,
Rondjes draaien en mensen helpen, zij heeft altijd wel een geweldig plan!

Wij smurfjes zijn nu eindelijk compleet, zonder vloeken, scheuren en lege huisjes,
Vandaag vertellen wij jullie weer meer over ons werk, want wij leven niet graag in verstopte kluisjes!
 
3628f9f85b48f629d72c0e4e596a6045.png
Door: het team
profile-pictureEDWARD PRESTON · Krulsmurf
Wist je dat Edward graag zingt en gitaar speelt?profile-pictureJOEY POLAND · Circussmurf
Joey en haar jongere zusje speelden altijd na-aap zwerkbal met (niet-magische) bezems die ze thuis hadden gevonden. Als snaai gebruikte ze een kleine goudkleurige poedel die heel snel kon rennen. Degene die de poedel als eerst wist te vangen, won! Nu Mary, Joey’s zusje, ook op Zweinstein zit, hoopt Joey het echte spel met haar te kunnen spelen.
Nog een weetje; Joey is eigenlijk blond, maar vond dat het tijd was voor een nieuwe haarkleur. Stiekem wilde ze gewoon op haar moeder lijken, die ook bruin haar heeft.


profile-pictureAVA WINTER · Uvu Smurf
-Wist je dat: Ava 2x is blijven zitten!
-Wist je dat: Ava al 8 maanden (IRL) in het Achtergrondverhalen team zit!
-Wist je dat: Ava nu al IC langer dan 3 jaar vrijgezel is Maar daar komt waarschijnlijk snel verandering in Psst, er is verandering in gekomen
-Wist je dat: Ava een broertje heeft genaamd Liam Winter!


profile-pictureESMEE WILLIAMS · Gebakjes Smurf
Ik ben Esmee Williams en trotse moeder van Fenne, mijn dochter van ruim 2,5. Ik vind het heerlijk om in een bakkerij bezig te zijn en koekjes en gebakjes te bakken. Nadat ik gestopt ben als professor Magische Legendes en Verhalen heb ik mij dan ook volledig op het bakken gestort. Ik heb de bakkerij van mijn ouders in Nederland overgenomen en sinds een jaar heb ik een tweede locatie in Zweinsveld. Sinds een korte tijd ben ik nu ook werkzaam voor het ministerie. Je kunt me altijd blij maken met een goede reep chocola of een lekker wijntje. Ook Fenne is dé persoon die mij altijd een lach kan bezorgen.


profile-pictureLIZZY SWAN · Fantasiesmurf
Hey hey ik ben de Fantasiesmurf van het smurfendorp en hier zijn een paar weetjes over mij! Het eerste weetje, ik heb mijn smurfennaam gekregen omdat ik erg goed ben in tekenen, schilderen en andere creatieve dingetjes daarnaast heb ik nogal een grootte fantasie. Weetje nummer twee! Ik ben al een jaar smurf!!! WHOOO! Ik ben ook nog niet van plan om te stoppen, het team is geweldig en de achtergrondverhalen zijn ook super geweldig.profile-pictureIVY MOSS · Poison Smurf
Hallo allemaal!
Zoals jullie allemaal al wel weten, ben ik Ivy Moss, ook wel bekend als PoisonIvy, vandaar ook mijn smurfennaam: 'PoisonSmurf'. Jullie weten al een hoop over mij, maar er zijn ook echt dingen die jullie niet weten! Vandaar dat ik jullie nog even iets over mij ga vertellen.
Van de zomer ben ik er achter gekomen dat mijn oom Charles Moss is. Charles Moss bleek de biologische vader van River Adams te zijn, dat maakt River dus mijn nichtje! Ja.. daar waren we allebei erg blij mee... #nietdus
Verder deel ik eigenlijk niet veel met anderen. Ik ben een Slang, had je wat anders verwacht dan? Mijn favoriete spreuk is Crinus Muto, geweldig hoe je haarkleuren daarmee kan veranderen. Dat was het wel weer voor vandaag, laten we de rest maar een mysterie houden.

profile-pictureRIVER ADAMS · Flirtsmurf
Dag lieve lezertjes!
Mijn naam is River, ook wel bekend als FlirtSmurf maar dit wisten jullie natuurlijk al lang! In plaats van dat ik mijzelf weer helemaal voor ga stellen, ga ik jullie maar gewoon wat weetjes over mij vertellen!
Wisten jullie bijvoorbeeld dat ik sinds kort een nieuwe column op het prikbord van Zwadderich heb? River's Relatiemarkt heet het en het is echt geweldig! Daarentegen ben ik zelf na al die jaren nog steeds single, ik heb zelfs nog nooit een vriendje of vriendinnetje gehad!
Wisten jullie ook al dat ik een nieuwe hobby heb? Jazeker! Ik verzamel namelijk pick-up lines! Voor elke originele pick up line die ik ontvang, krijg jij zelfs een chocokikkerplaatje terug! Dus plaats snel een pick-up line, voordat alle leuke al weg zijn!
Ik kan jullie natuurlijk nog een hoop meer wist-je-dat-jes vertellen, maar dan heb ik volgend jaar niets meer om te zeggen... Mocht je nou op zoek zijn naar een date, stuur dan vooral deze lieve, grappige, onwijs knappe slang een berichtje! ♥ <

profile-pictureSTAN RIGGS · Glimlachsmurf
Hallo daar, beste lezer! Mijn naam is Stan Riggs en ik ben nieuw bij de smurfen, wat gek klinkt, want het voelt als of ik nooit ben weggeweest. Maar omdat dit mijn eerste Lorem Ipsum weer is, sinds ik terug ben, moet ik me wel even netjes weer voorstellen.
Ik ben dus Stan en dit is mijn tweede keer in het smurfenteam. Het is weer net zo leuk als toen en ik ben ook, voor de tweede keer aangenomen door Lucy King. Nu onder het gezag van Yentl gaat het nog steeds altijd goed, dus daar ben ik blij mee. Het is een leuk team en het werk blijf ik ook heel fijn vinden. Nu zal ik eens wat over mezelf vertellen. Ik ben ondertussen al 25 jaartjes op deze aarde en woon nu ook al een tijd samen met de knapste heks die er bestaat. Mijn eigen Lucy King, mijn steun in lichte en duistere dagen. Ik hou super veel van haar en, dankzij haar ben ik weer gaan zwerkballen. Ik doe dat in Cambridge, de stad waar ik voornamelijk de vakanties in mijn zweinsteinjaren heb doorgebracht.
Nog wat kleine feitjes. Ik deel graag peren uit. Je kunt me snachts wakker maken met een bord vol spareribs. M'n lievelingsdier is een koala en ik heb een brandwond die van mijn linkerzij tot aan mijn linkerschouder loopt, doordat mijn huis, waar ik ben opgegroeid is afgebrand, voordat we naar Cambridge kwamen. Verder heb ik al sinds mijn zweinsteinjaren een oehoe genaamd Jacob en is mijn partronus een zeeschildpad. Mochten jullie nou nog meer van me willen weten. Mijn profiel staat altijd voor je open ... en mijn uilenvleugel ook.


profile-pictureYENTL CARTIER · Nieuwsgierigesmurf
Hoi allemaal,
Nu iedereen geweest is, is het mijn buurt om mezelf voor te stellen. Ik ben Yentl Cartier, oftewel Nieuwsgierigesmurf. Deze naam heb ik gekregen, omdat ik altijd super nieuwsgierig ben naar iedereen. Een grote reden waarom ik deze baan dan ook echt geweldig vind!
Een hele tijd terug ben ik zelf een smurf geweest in dit pracht team en nu mag ik terug komen als leider, wat een grote eer is!
Ik vind het heerlijk om lekker thuis te zijn met mijn verloofde kan hem na al die jaren eindelijk zo noemen en onze geweldige hond Dantl en dan met mijn lievelingsthee aardbeislagroom!
Wij allemaal vinden het super leuk om Achtergrondverhalen van iedereen te lezen. Stuur daarom gerust jouw verhaal in! Wie weet kom je dan in onze volgende editie!
 
 
77b883570fecf02ba037c794bcaba7c3.pngbfef4b0bef79a5257574bc488546b68e.png30e866b0d0a8e573baf7052cb9a8fa14.png
Door: het team
Iedere week spitten we jullie achtergrondverhalen door. Jong of oud, afgestudeerd of eerstejaars, dat maakt niet uit - we hebben je verhaal hoogstwaarschijnlijk gelezen. We hebben allemaal onze favorieten, en ieder jaar delen we die met jullie in Lorem Ipsum!

Edward PrestonNina Verona
Ze heeft een mooie en opvallende profieltekst en haar achtergrondverhaal matcht hier perfect bij. Het is een mooi geheel en de vormgeving past ook goed bij haar faceclaim. Het is strak, stoer, uitgebreid en ook nog eens leuk om te lezen!

Joey PolandMatthew Valiant
Ik kwam zijn achtergrondverhaal tegen tijdens het controleren van de profielen en ben toen toch wel even (lees: heel erg lang) blijven hangen :P Zijn verhaal is ontzettend mooi vormgegeven (al die gifjes :D), heel magisch! Die combinatie van roze en zwart; ik ben fan! Ook is zijn achtergrondverhaal erg leuk om te lezen en vind ik dat hij het heel tof heeft geschreven. Ik vind dus zeker dat Matthew hiervoor wel even een plaatsje in de spotlight verdient! Applaus!

Ava WinterCatherine Preston
Hallo iedereen! Deze keer heb ik het Achtergrondverhaal van Catherine Preston uitgekozen voor de spotllight! :D
Catherine haar Profiel en Achtergrondverhaal spraken mij erg aan omdat er erg interesante feitjes, goed geschreven verhalen en prachtige foto's te zien en lezen waren! Natuurlijk zal ik jullie een klein stukje vertellen over wat je kan lezen in haar Achtergrondverhaal!
Catherine haar Achtergrondverhaal is geschreven in dagboekvorm, de eerste paar stukjes zijn niet geschreven door Catherine maar door familie leden. Deze stukjes vertellen het begin van Catherine haar verhaal. Catherine's verleden is niet de leukste die er is, ze is vergeten wie haar moeder en vader zijn en kinderen in het weeshuis waar ze woont vinden haar hierdoor raar. Het enige wat ze kan herinneren is dat ze in het ziekenhuis lag, wanneer vervolgens de dokters haar hebben verteld dat ze geheugenverlies heeft. Alles veranderde toen ze haar brief voor Zweinstein kreeg! Ze wist niet dat ze toverkrachten had maar dit maakte haar niet uit, eigenlijk hoopte ze dit wel! Niet veel later mocht ze naar Zweinstein en werd ze ingedeeld in Zwadderich!
Dit is natuurlijk maar een klein stukje die ik vertel over haar Achtergrond verhaal want ik wil niet alles vertellen! De rest kunnen jullie allemaal lezen in haar Achtergrond verhaal! <3

Esmee WilliamsJane Roseworth
Ze heeft hem erg leuk gemaakt en duidelijk veel tijd in gestopt. Daarnaast zien we haar niet zo vaak op de voorgrond en ik vindt dat ze daarom wel wat extra aandacht verdient.

Lizzy SwanSem Carlson
Ik heb het achtergrondverhaal van Sem Carlson een geweldige Griffoendor. Toen ik voor het eerst zag dat hij weer online was deed hij enorm gezellig en aardig dus was ik wel erg benieuwd naar zijn achtergrondverhaal. Het begon allemaal bij zijn geboorte in Italië. Hij beschrijft in zijn achtergrond verhaal hoe hij naar Engeland is gekomen en natuurlijk naar Zweinstein. Ook staat er natuurlijk in hoe zijn wilde avonturen op Zweinstein waren met een vleugje drama. Een tijdje in een weeshuis leven en daarna in een prachtig kasteel. Soms net iets minder sociaal dan anderen, maar na het afstuderen kwam hij er toch weer boven op. Ik vind zijn achtergrondverhaal erg interessant, het is spannend en gevuld met drama. Het is zeker een aanrader om te lezen!

Ivy MossAlicia August
Ik heb er voor gekozen om Alicia August deze editie in het blauwe spotlight te zetten. Ze is een trouw das die al een langere tijd AL’er is, en dit naar horen goed doet. Dus dat verdient dan zeker een spotlight moment.
Ondanks dat ze een das is is ze zeker niet de minste. Door haar verleden staat ze sterk in haar schoenen. Ze lijkt dan soms een terug getrokken meisje, vooral op het eerste gezicht, maar als je haar leert kennen word ze steeds meer extravert. Jammer genoeg voor alle vrijgezellen jongens is deze das al bezet. Ze mag dan een zwaar verleden hebben gehad, toch was ze vaak toch weer positief. iets wat niet mijn kracht is, oeps maar ze houd het leven zeker leuk. Natuuuuurlijk zien haar profieltekst en achtergrondverhaal ook heel fancy uit. Zeker het checken waard. Daarom denk ik dat zij het verdient om even lekker in het blauwe spotlight te staan.

River AdamsZane Noble
Wie ik dit keer in de Blauwe Spotlight zet? Dat lijkt me niet meer dan logisch. Ik kies voor Zane Noble, hoogstwaarschijnlijk één van de populairste jongens op het moment. Hij is een negentienjarige, vierdejaars slang. Zane is geen rasechte slang, maar misschien stiekem toch weer wel. Hij blinkt bovenaan de afdelingspuntenlijst én heeft een echt slangengeheim, waar niemand iets vanaf weet! behalve ik dan natuurlijk, haha Zane is één van de knapste, liefste, meest verwarrende jongens van het moment. Hij valt goed in de smaak bij de meiden *kucht* en is onwijze fan van Kerst! Als je zijn achtergrondverhaal leest, is dit dan ook méér dan duidelijk! Hij heeft geen makkelijk leven, maar doet toch echt zijn best om alles zo goed mogelijk aan te pakken. Tot nu toe lijkt hem dit aardig te lukken ook. Door zijn gehele profieltekst is een groene gloed geweven, groen op de Zwadderichpride te laten zien ookal is hij misschien nog niet zo trots.. Dit profiel is met uiterste precisie gemaakt en dat straalt er vanaf. Zane verdient deze spotlight daarom naar mijn mening echt.

Stan RiggsCharly Nelson
Voor de spotlight heb ik deze editie gekozen voor niemand minder dan Charly Nelson. Zijn profieltekst is zeer overzichtelijk met korte informatie over hemzelf, zonder dat je ook maar iets hoeft te scrollen. Het ziet er compact uit en het heeft een rustige kleurencombinatie.
Dan zijn achtergrondverhaal, wat natuurlijk nog belangrijker is. Hij beschrijft netjes zijn jeugd, zweinstein periode en zijn periode na zweinstein. Kort maar krachtig en daarmee heeft hij een mooi profiel, zonder al te veel poes pas. Het is goed te over zien en leest makkelijk weg. Super mooi gedaan Charly.

Yentl CartierNikita Hunter
Voor deze editie heb ik gekozen voor Nikita Hunter! Een tijdje geleden heeft ze haar hele profiel een update gegeven en ik mag wel zeggen dat het haar profiel er mag zijn. Uiteraard ben ik toen meteen een kijkje gaan nemen en wat zag het er mooi uit! Haar achtergrondverhaal is ontzettend overzichtelijk met allemaal foto’s. Als je op een foto klikt op je bij dat onderdeel uit, wat er ook weer geweldig uitziet! Ook haar profieltekst mag er zijn! Vooral de landkaart vind ik echt super mooi gedaan! Heb je haar profieltekst en achtergrond nog niet gelezen? Rol snel naar haar profiel om het te lezen en bekijk meteen de geweldige plattengrond! Vergeet ook niet om meteen naar de mooie muziek te luisteren! Nikita, je hebt een geweldige profieltekst en achtergrondverhaal. Mag je zeker weten trots op zijn, gefeliciteerd! :D
 
07f79e5a2bc188e6a3d590e89209b4e0.png
Door: Ivy Moss, Joey Poland en Yentl Cartier
Voor deze editie hebben we een invulverhaal voor jullie geschreven, met als thema fabeldieren (Helemaal niet omdat er een nieuwe film uit is gekomen Iedereen mag deze invullen en opsturen. Jullie ontvangen dan een aardigheidje en willekeurig wordt er één uitgekozen voor de volgende eiditie.
De invulverhalen mogen jullie opsturen naar Yentl Cartier
.
97a7c7994e7990252586547b26f9ec07.png
Tijd Besloot ik om naar de WegisWeg te gaan. Persoon had nog beloofd dat ik een nieuw huisdier mocht uitzoeken. Ik stond te trappelen toen we bij Naam van winkel aan waren gekomen. Vanuit de ruit kon ik alle dieren al goed zien. Ik zag uilen, katten en padden, maar ook dierensoort, dierensoort en dierensoort, het zag er magisch uit. Binnen in de winkel keek ik mijn ogen uit. Er waren allemaal verschillende fabeldieren te zien. De keuze was reuze, dieren die ik zelfs nog nooit had gezien. Uiteindelijk ben ik gegaan voor dierensoort. En noemde ik hem/haar en naam. Bij thuiskomst liet ik naam en hem/haar nieuwe slaapplek zien. Ik twijfelde wel of ik hem/haar mee mocht nemen naar Zweinstein. Ik gaf naam en zijn/haar eten. Wat at een dierensoort eigenlijk? Ik pakte het boek bepaald boek erbij en zocht het op. Al snel had ik het gevonden en gaf naam zijn/haar eten.

latest?cb=20161126170426

Eenmaal op Zweinstein aangekomen besloot ik naar het verboden bos te gaan. Daar had je pas echt veel fabeldieren. En als ik ergens nieuwsgierig naar was dan waren het wel fabeldieren. Waar ik het meest nieuwsgierig naar was waren dan ook de fabeldieren dierensoort, dierensoort en dierensoort. Ik sloop het bos in op zoek naar deze dieren. Al snel hoor ik wat bewegen, ik hoorde soort geluid en ik ging er op af. Bepaalde manier benaderde ik het soort fabeldier. Zijn/haar reactie was reactie van het fabeldier. Ik deed een poging om dichterbij te komen. Mijn nieuwsgierigheid was te groot om nu weg te gaan. Met mijn hand ging ik mijn tas in en pakte iets eruit en gaf het aan het soort fabeldier. Het soort fabeldier reageerde erop. Zijn/haar reactie leek reactie van het fabeldier. Ik besloot om nog dichterbij te komen en stak mijn hand uit om hem/haar te aaien. De reactie van het fabeldier hierop. Zijn/haar reactie leek positief dus begon je het soort fabeldier te aaien. Zouden jullie dan toch vriendjes worden? Ik besloot hem/haar haareen naam te geven. ‘’Ik noem je naam" zei ik tegen het soort fabeldier. ‘’Ik zou willen dat ik je mee naar huis kon nemen, maar ik kom je elke dag opzoeken.’’ Zei ik tegen naam van het febaldier. "Doei" naam van het fabeldier."
Layout door Lucy Kingsford. Met dank aan Harper Porter.
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Lucy King

Lucy King Wat een superleuke editie weer! Super, smurfjes!

Julia Bode

Julia Bode Wat een leuke editie weer, echt tof! <3

Raven Prior

Raven Prior Super leuke editie weer <3

Jade Diggory

Jade Diggory ♥ go av team!

Mary Poland

Mary Poland Zo leuk om te lezen dit!!

Charlithe Gardener

Charlithe Gardener altijd leuk om dit weer te lezen<3

Aura Harrods

Aura Harrods Leeeeeeuk

Anouk Hammel

Anouk Hammel Love it! ♥

Harper Porter

Harper Porter Leuk om te lezen! Goede editie weer!

Daisy Luddington

Daisy Luddington Jaaaa zo leuk! Heerlijk om weer te lezen!

Ava Winter

Ava Winter Whooooo een niewe Lorem Ipsum! ♥♥♥ Was weer een geweldige editie, I can't wait voor de volgende ♥♥♥

Avy Doyle

Avy Doyle Wat tof! Ik neem snel een kijkje bij de achtergrondverhalen ♥

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte