De Kwebbelende Klassenoudste - Editie 1, jaargang 1

- Van : Archie Ryder

5urqIBo.png
Editie 1, Jaargang 1
Door: Lola Temple, Jorn Midburgh en Archie Ryder
Ingenieuze inleiding
met Archie Ryder
Archie Ryder.gif
Welkom bij de allereerste Kwebbelende Klassenoudsten!

 

De wat?! Je hoorde het goed. De Kwebbelende Klassenoudsten. Want dat kunnen we wel, kwebbelen! Bij deze gaan we jullie een kijkje geven in de literaire keuken. We nemen jullie mee achter de schermen. Want klassenoudsten zijn die strenge paarse figuren in de chat of in een topic. Maar wij kunnen ook iets anders. Namelijk: kletsen en vertellen. En dat kunnen we onderling gaan doen, maar we kunnen het ook met jullie delen. Ik kan mij namelijk indenken dat jullie nog wel eens iets leuks in een topic gemist hebben. Want wat deden het afdelingshoofd van Zwadderich en de nieuwe professor Waarzeggerij in die hoek in de gang? En waarom was de minister van Toverkunst, Elvira Rodgers, dit keer niet op zoek naar nuggets maar naar pizza? Of die ene leerling in de Kamer van Hoge Nood, wat spookte hij uit?
Precies… je probeert het nu te beantwoorden en je weet het antwoord niet. Wij gaan die antwoorden aan je geven. Tenminste een poging tot. Verder zullen wij via de KK uitleg proberen te geven over wie wij zijn, wat wij doen en uitleg geven over de regels binnen World of Potter. Elke week gaan we proberen één regel in de kraag te grijpen en met voorbeelden uit te leggen wat welke regel nu precies betekend en inhoudt. Dit kan een regel voor een topic zijn, maar mag ook een algemene regel en richtlijn zijn. Ik hoop dat jullie dit blad net zo leuk gaan vinden, als dat wij het vinden om te maken. Deze week opende ik het blad, maar dit zal elke week iemand anders zijn. Heel veel plezier met deze eerste editie en we zien jullie reacties en feedback graag tegemoet!m3v6pV2sSMiapDbhmB5bTA.png
Snoezige Smoeltjes
met Lola Temple

 

 

Zane en Nikita.gif
Hallo, Lola Temple hier!

 

Jullie kennen me natuurlijk als Tweedejaars Klassenoudste van Huffelpuf. Maar zoals een paar van jullie misschien ook wel weten, hou ik enorm van romantiek, drama en weet ik graag alle ins and outs tussen de leerlingen en afgestudeerde. Daarom kreeg ik de eer om dit artikel te schrijven en op zoek te gaan naar het allerleukste, allerschattigste en .. - oke genoeg nu.

 

Ons koppeltje voor vandaag is Nikita Hunter en Zane Noble. Jullie kennen ze allemaal wel.. die schattige welpjes uit Griffoendor! Nikita staat natuurlijk bekend als onze mooie rooie, bijdehante assistent-leraar van Toverdranken. En Zane, wie kent hem niet. Hij is dol op dieren. Vooral katten en muizen zijn niet weg te slaan bij hem. Een échte dierenvriend die jongen, complimenten! Mochten jullie nog een kat kwijt willen of een muis, schroom dan niet, en geef hem aan Zane!

 

Zijn jullie nu al net zo nieuwsgierig als mij? En willen jullie ook alles over hun relatie te weten komen? Lees dan maar gauw verder..
Zane Noble & Nikita Hunter
Wat was voor jullie het moment dat de vonk oversloeg?
Nikita:"Heel cliché maar ik denk dat de vonk al over sloeg vanaf het moment dat ik hem zag. Niet meteen romantisch denk ik, maar er was wel altijd al iets tussen ons, tenminste voor mij. Als je écht een antwoord wilt dan denk ik dat ik toch wel de avond in de leerlingenkamer moet kiezen. We waren gewoon wat aan het bijpraten over de zomervakantie want dat hadden we nog niet echt gedaan, opeens kuste hij me en toen hebben we de hele avond samen gezeten en gepraat. Of naja, er werd ook wel af en toe gepraat ja."

 

Zane:"Op mijn allereerste schooldag zag ik haar staan maar toen wist ik niet precies hoe ik daarmee om moest gaan. We hebben toen een aantal keren afgesproken, één keer kotste er een Zwadderaar over Nikita heen, leende ik haar mijn mantel, slopen we vervolgens het Verboden Bos in, liet ik haar even achter omdat ze vervelend was, haalde ik haar toch weer terug en uiteindelijk belandden we in een bezemkast. Het was een indrukwekkende avond waarvan je zou denken dat we als stel zouden eindigen, maar nee. Pas aan het einde van het jaar begon het een beetje te prikkelen toen we ons verveelden en een spelletje deden... maar de échte vonk sloeg dit schooljaar over. Ik weet niet precies hoe of waarom, maar toen ik haar weer zag na de zomervakantie wist ik dat zij degene was die ik het meest gemist had."

 

Wat vinden jullie zo leuk aan elkaar?
Nikita:"Zane is altijd onvoorspelbaar. Je hebt geen idee waar hij mee komt en iedere keer dat hij wat zegt of doet, verbaasd het me nog steeds. Gewoon het feit dat ik me nooit kan vervelen wanneer ik met hem ben, terwijl we ook gewoon lang stil kunnen zijn zonder dat het ongemakkelijk wordt. Dat maakt hem ook zo bijzonder. "

 

Zane:"Alles klinkt cliché en eigenlijk vind ik ook niet écht alles leuk. Maar haar minder-leuke dingen maken haar juist weer leuk, dus dan is ze perfect. Ik vind haar heel erg mooi, haar blauwe ogen, rode haren... maar wat ik zo leuk aan haar vind is dat ze heel spontaan is. Ze zegt alles wat ze denkt, ook als ik weer eens iets idioots doe. Daarbij is ze heel eigenwijs en koppig, ik vind haar super schattig als ze zo'n bui heeft. Vooral wanneer ik dan uiteindelijk gelijk heb, zoals bijna altijd dus."

 

ezgif-2-d411816716.gifWat denken jullie, wat de ander jouw vervelendste eigenschap vind?
Nikita:"Ik denk dat Zane mijn vervelendste eigenschap vind dat ik altijd wil praten. Ik kan niet zo goed stil zijn, al ben ik dat wel aan het leren dus meneer heeft denk ik niet zoveel te zeuren. "

 

Zane:"Mijn muizen zijn geen eigenschap, anders had ze zeker weten voor die gekozen! Ik denk dat ze het wel een slechte eigenschap vind dat ik altijd in de problemen raak, zelfs wanneer ik die niet eens op zoek. "

 

"Maf en toe denk ik dat ze het ook vervelend vind dat ik nooit lees, of nooit mijn schoolspullen bij me heb. Aan de andere kant geniet ze ervan als ze mij kan helpen met iets dat zij wel weet en ik niet. "

 

Wat is jullie leukste herinnering aan elkaar?
Nikita:"Moet ik er echt eentje kiezen? Want dan zou het eh - ... die keer zijn dat wij eh - oké ik kies er twee. Of die keer dat we in een rubberbootje door de kerkers dobberde of de avond dat we sterren gingen kijken. Bij de eerste waren we nog niet eens een stel, maar alleen de gedachte aan die grap vind ik al grappig en de tweede was gewoon een hele fijne maar koude avond."

 

Zane"Pff, dat is een lastige vraag! Ik kies liever voor 'mooiste' herinnering, want dat was namelijk voor mij ook een leuke. Ik vond vorig jaar een kamer met daarin een grote vleugel, we hebben toen samen piano gespeeld. We hadden geen relatie maar ik begon haar toen al een beetje leuk te vinden. Het was heel gezellig samen omdat het net leek alsof we helemaal alleen op de wereld waren. Samen met de piano en de muziek."

 

ezgif-2-d411816716.gif
Wat is volgens jullie de perfecte date? Nikita:"De perfecte date? Wij hebben altijd perfecte dates. Bijvoorbeeld die keer dat we gingen koken, dat was leuk. Zane kan namelijk totaal niet koken dus ik mocht hem alles uit gaan leggen. Maar als ik er nu een zou moeten verzinnen? Ik denk dat ik dan ook eerst zou gaan koken samen, dat vond ik wel erg leuk, en dan buiten eten en daarna naar de sterren kijken. Wel dekens meenemen natuurlijk, maar ja, ik denk dat dat wel een perfecte date zou zijn. Zeker met Zane."

 

Zane:"Elke date met Nikita is perfect, al moet ik toegeven dat ik haar heel graag een keer naar een wedstrijd van de Cannons mee zou nemen! Niet romantisch genoeg? Dan zou ik daarna met haar naar het strand gaan om samen met blote voeten door het zand te lopen, te wachten tot de zon in het water verdrinkt en gaan slapen onder de sterrenhemel, samen, hand in hand."

 


Wat is de grootste blunder geweest tussen jullie? Nikita:"Onze grootste blunder dat is toch wel echt eh - hebben wij ooit blunders gehad? Ik denk het niet. Misschien toen we ruzie hadden om een misverstand. Dat was wel een soort van blunder. Gelukkig was dat ook al snel weer over, maar zeg nou zelf. Wie kan er nou boos worden op dat gezicht?"

 

Zane:" Ik heb Nikita één keer prinses Ariel genoemd en dat vond ze niet heel erg leuk, sterker nog, ze stampte keihard op mijn tenen. Ik deed het om haar te plagen, dat was namelijk de bijnaam die haar ex haar had gegeven... Ik ben nu nog op zoek naar een nieuw koosnaampje, al blijft 'Hunter' het nog steeds winnen van liefie, mopje, tuttebel en dropje. "

 

Zane en Nikita omdat jullie in de "Snoezige Smoeltjes" staan ontvangen jullie van ons een klein presentje! We wensen jullie al het geluk toe en hopen nog veel leuke topics van jullie te lezen.
 
Richtende Regels & Regelende Richtlijnen
met Jorn Midburgh

 

 

Zane en Nikita.gif
Ha, hey! We zijn dus bij dit stuk belandt! Zoals je misschien al had geraden, mijn naam is dus Jorn Midburgh, ik ben de eerste-jaars Klassenoudste van Griffoendor en zal in deze editie mijn deel behandelen: Een Regel en/of Richtlijn uitgebreid beschrijven. Nu gaan we dit natuurlijk wel op de ‘Jorn’ way doen. Geweldig, en awsome. Én daarom zal ik er ook gewoon twee behandelen dit keer, speciaal voor jou.
Het bijhouden van oudere topics
Ten eerste zal er een kleine verandering komen waar ik jullie van op de hoogte wil stellen. Aangezien de site natuurlijk al een tijdje aan de gang is, jullie worden ouder(sommige zó snel dat ze binnen een dag de leeftijd van 11 naar 25 weten te bereiken), en elke dag komen er meer leerlingen bij die met hun magische krachten om willen leren gaan. Door de komst van zoveel nieuwe leerlingen ontstaan er ook vriendschappen, nieuwe banden, relaties en tortelduifjes. Natuurlijk willen deze allemaal een ding: Topiccen! Begrijpelijk, want als je die trotse Griffoendor(in) ziet lopen wil je hem/haar aan de haak slaan. En waar kan je dit beter doen dan bij De Drie Bezemstelen onder het genot van een glaasje cola? Natuurlijk is het zo dat er op een gegeven moment een eind komt aan dat topic: Je hebt je date geregeld, de cola is op en het is tijd om verder te gaan: Een romantische sterrenwacht op het terrein. Maar wat gebeurt er met je oude topic in De Drie Bezemstelen? Die blijft staan. Het is aan ons Klassenoudsten dus ook een taak dat wij deze topics controleren en sluiten. Maar hoe ging dat in zijn werk, en wat word er nu anders?

 

Ten tweede werden topics altijd gesloten wanneer er twee maanden niet gereageerd is op het topic zelf. Dat betekent dus dat wanneer jullie De Drie Bezemstelen uit gelopen zijn, en niet meer terugkomen in die twee maanden, dat dit topic word vergrendelt. Hierdoor waarborgen wij de kwaliteit van de topics, en zorgen wij er voor dat het verhaal vast staat. Het zou natuurlijk érg oneerlijk zijn als een Zwadderaar opeens met sluwe woorden na drie maanden rust jouw Griffoendor(in) weet te stelen. Om dat soort gevallen, en natuurlijke vele anderen voor te zijn, sluiten wij ze dus. Als jouw topic nog steeds actief is, ook na die twee maanden hoef je je geen zorgen te maken. Het gaat dus alleen om topics waar al twee maanden niks in gezegd is. Voorheen sloten wij topics en gaven wij bericht over dit gesloten topic aan degene die hem gecreëerd had via uilenpost. Vanaf heden word er geen bericht meer gegeven over topics die gesloten worden onder het mom van ‘over de datum’.
 

 

Èèèèn daar zijn we dan met het tweede gedeelte. Spannend hé, al die regels? Snap ik. Voor het tweede gedeelte, aangezien we toch met topics bezig zijn, wil ik het ‘niveau’ behandelen. Er is vaak nog onvoldoende bekend over wat je nu precies wèl en niet mag in een specifiek topic. En zelfs de beste tovenaar moet soms weer de fundamenten doornemen! Maar goed, daarvoor hebben jullie Jorn, toch?Ik zal dit gedeelte wat meer in detail bespreken per ‘X’ zodat jullie weten wat er van je verwacht wordt. Maar eerst de vraag natuurlijk: ‘’Maaaar Joooo-hooorn, waarom zijn ze er überhaupt? We kunnen best zelf onze grenzen bepalen!’’ Ja, beste wijsneus! Dat is zeker. Zoals ik al in mijn vorige stuk eigenlijk al een klein beetje behandelt had is World of Potter een plek voor jong en oud- of je nog op de basisschool zit, of je loopt al met een wandelstok: er wordt geen onderscheid gemaakt (Ondanks dat het lopen soms wat moeilijker gaat). Het is een plek zodat iedereen op zijn eigen manier kan genieten van een fantasierijke wereld met speler geschreven verhalen en avonturen. Vandaar ook dat er regels zijn gekomen voor topics. Ik zal jullie op een speelse manier door de categorieën leiden.

 

 
Van X tot XXXXX
X

 

Sommige mensen vinden het fijn om gezellige topics te lezen -Kijkt naar de gemiddelde Huffelaar- over bijvoorbeeld eten, of- eten, of meer eten. Deze topics worden beschouwd als kindvriendelijk- een gezellig diner! We plakken Èèn mooie X op dit topic, zodat dit topic dus ook gezellig blijft- en de Huffelaars in rust kunnen eten. Deze topics zijn geschikt voor iedereen. Het is dus ook de bedoeling dat dit voor iedereen toegankelijk blijft: Begrijpbare taal- begrijpbare acties. Als je nieuw bent met het begrip ‘’Roleplay’’ raad ik je aan om ook hier eerst te beginnen!

 

XX

 

Sommige mensen vinden het gezellig om méér te doen dan alleen eten. Zo heeft de gemiddelde Ravenklauwer altijd weer iets om over te discussiëren, of over te praten(‘Dialoog’ noemen ze het dan opeens…). Hier kunnen moeilijkere(Oké, sorry- ‘Gecompliceerdere’) onderwerpen in behandelt worden. Als je het dus ziet zitten om over het leven te discussiëren, een filosofisch gesprek te beginnen of je academische ideeën te delen, is dit de plek voor jou! Het XX onderwerp is ook te gebruiken als jouw karakter bijvoorbeeld een ongeluk zou kunnen krijgen en hierdoor bijvoorbeeld een schaafwond oploopt. Dit zou bijvoorbeeld kunnen komen door een duel- want deze zijn ook toegestaan in dit format! Gebruik hiervoor de richtlijn ‘Magische Capaciteiten’ en de Inhoudelijke Regel ‘Paragraaf §2 Gedrag lid 1. Magie’. Wees wel bewust wat je doet met je toverstok in een XX topic- je mag het niet te heftig maken.

 

XXX

 

Je bent boos. Ik snap het. Het was 1½ maand, en daar was ‘ie dan. De Zwadderaar, waar ik, Jorn, jou voor gewaarschuwd had. Jouw topic was nog niet gesloten en ja hoor- het lukt hem. Jouw Griffoendor(in), weg. Jij bent natuurlijk het heldhaftige type, en gaat deze groen-gewaad achterna. Niet veel verder, en je ziet ‘m lopen. In het XXX topic mag je scheldwoorden gaan gebruiken om jouw gevoelens uit te drukken. Houd rekening met elkaars grenzen en spreek af wat iemand wél en niet fijn vindt om te horen. Dit is van belang, ondanks het aantal X’jes. Iedereen draagt een eigen rugzak: wees alert.

 

In het XXX topic mag je een zwaardere duel aangaan- iets zwaarder dan die van het XX topic. Wees nog steeds alert op je keuzes, en houd je aan de richtlijnen. Gebruik de Inhoudelijke Regel ‘Paragraaf §2 Gedrag lid 2. Etiquette en Gedrag’ om je aan de IC regels te houden. Houd er rekening mee dat dit ‘Schoolregels’ zijn. Je mag deze overtreden- maar op eigen risico. Zou toch wat zijn als je mij straks ontmoet terwijl ik dit net helemaal voor je getypt hebt… dat gaat je écht punten kosten…
XXXX

 

Rebels. Dat ben jij. Jij bent hier belandt- numero cuatro. (Spaans voor nummer vier natuurlijk.) Het nummer waar fysieke interacties beginnen en ernstigere duels zich ontplooien. Jouw impulsieve gedrag op het XXX topic, waar jij de groen-gewaad uitdaagde is uitgelopen tot een ander probleem. ‘’Drie uur, na lestijd, het terrein.’’ De rest mag je zelf verzinnen, je zit immers op een fantasierijke site, en van al het voorknauwen krijg ik honger. (Ergens een das die interesse heeft in dat X topic?)

 

Bij het XXXX topic mag er begonnen worden met fysieke interacties(aanrakingen) tussen twee personages. Dit kan romantischere topics opleveren, of juist gewelddadigere topics. Het is hier dus toegestaan om elkaar, en ik benadruk het nog steeds, met elkaars toestemming op een fysieke manier te benaderen. Houd er wel rekening met de leeftijd van je karakter, en probeer je in te beelden wat wel en niet mogelijk is. Wees ook realistisch- bekijk het stukje ‘Powerplay’ onder Regels en ‘Forum en Spel Regels’. XXXXX

 

Daar sta je dan- drie uur, zoals afgesproken. Je gewaad wappert door de wind. Niet veel momenten later stapt groen-gewaad uit het kasteel en loopt jouw kant op. Dit is jouw moment… win je haar terug? ‘’Dit onderwerp is compleet gewelddadig en ongeschikt voor kinderen.’’ Als je het niet al een keer had gelezen, hier is ‘ie. Het lijkt mij een vrij duidelijke titel, en daarom wil ook iets dieper op dit stukje in gaan. Hier bepaal jij je grenzen: Op romantisch vlak- en fysiek vlak, zolang deze niet buiten de regels vallen. Niet pesten zonder wederzijdse toestemming, geen moord, geen bedoelingen die jouw tegenpartij als onprettig kan ervaren zoals bijvoorbeeld het onderwerp zelfpijniging en alles wat daar onder kan vallen. Het is hier ook van belang dat een ieder die hier aan mee wilt doen wel plezier kan beleven aan het topic. Wees duidelijk naar elkaar! Já, je mag hier de seksuele kant op gaan- en ja- je mag hier een gewelddadige kant op gaan.

 

Maar mijn oprechte ‘vraag’ aan jullie: Houd het leuk! Zorg voor je eigen avonturen, en creëer je verhaallijn. Bepaal je grenzen, en maak vrienden. Geniet van World of Potter- wat het jullie kan bieden, en wat jullie World of Potter bieden. Wij zijn een community- die moet zorgen voor elkaar. Een community die iets voor elkaar betekent, en een community die dezelfde interesses heeft en deelt. Koester elkaar, koester mij, koester de Ukkepulk genaamd Noah.

 

‘’Vergeleken met alle kleine Ukkepulken die in dit krat zitten, is Noah een oudje, maar dat betekent niet dat ze minder liefde nodig heeft.” En laten we eerlijk zijn, zo zitten we allemaal in elkaar toch? Bedankt voor de wijze woorden, Professor Evers!

 

Hierbij sluit ik dan ook mijn deel af. Het was me een eer om iets voor jullie te kunnen betekenen, en ik wens jullie dan ook van harte met jullie avonturen op Zweinstein, en daarbuiten.

 

Brullende groeten,

 

Kapitein Midburgh!
 
 
 
Tot de volgende keer! - KLASSENOUDSTEN TEAM
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Quinn Ryder

Quinn Ryder Omg, echt superleuk geschreven!!! ♥♥

Vivalien Lovecraft

Vivalien Lovecraft Echt super mooi geschreven en ik vind dit een super idee! :D

Willian Vooijs

Willian Vooijs erg leuk geschreven :D

Irma Butterfly

Irma Butterfly Wat een leuke en lange eerste editie! Mijn complimenten. Ik heb genoten. En nu nodig een kop thee want deze Das heeft dorst gekregen van het lezen. ;-)

Jake Underhill

Jake Underhill Heel erg leuk geschreven Jongens, trots op jullie!!! ♥♥♥ ^^

Jennifer Dangereux

Jennifer Dangereux Wat leuk gedaan zeg! ♡

Ryan Riggs

Ryan Riggs Echt heel erg leuk gedaan! Alles was echt super leuk om te lezen, zelfs de regels ! <3 Ga zo door! Dit is een super aanvulling!

Tinka Malfoy

Tinka Malfoy Erg goed geschreven!

Ellen Knight

Ellen Knight Heel erg leuk dit!

Evangelien Borghesius

Evangelien Borghesius Wat een leuke aanvulling voor het blog. Applaus voor de klassenoudsten x

Harper Porter

Harper Porter Leuk geschreven!

Jade Diggory

Jade Diggory Leuk geschreven!

marlou jongenelen

marlou jongenelen Super leuk!

Amaryllis Dreamweaver

Amaryllis Dreamweaver Super tof geschreven Archie, Lola en Jorn!

Namine Gale

Namine Gale Heel leuk dit! Kijk uit naar de volgende editie! :)

Jean Dippet

Jean Dippet Leuk gedaan! Echte reporter die Lola hoor xD

Elijah DiCorrado

Elijah DiCorrado Super leuk gedaan dit! Vond het zelfs leuk om over de regels te lezen :') <3

Tormod Egilhard

Tormod Egilhard Leuk! :D

Clary Summers

Clary Summers Super leuk dit

Amora Tyson

Amora Tyson Leeukkk!

Aurelia Darkmore

Aurelia Darkmore Ziet er top uit hoor!! ben benieuwd naar de volgende!! <3

Anastacia Saicina

Anastacia Saicina Leuk initiatief! En goed geschreven!

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte