De Tijdverdrijver: Editie 3
Hallo lieve tovenaars en heksen, hebben jullie al gehoord van de Tijdverdrijver. Waarschijnelijk wel, Maar hebben jullie ook gehoord van de krant: De tijdverdrijver?! De komende tijd blikt SoMe's Clary terug met de tijdverdrijver, naar leuke herinneringen uit de verschillende afdelingen en op de site! De Tijdverdijver is ontstaan voor het 2 jarige bestaan van WoP en wij nemen jou nu regelmatig terug in de tijd! Met in deze derde editie een terugblik met artikelen uit jaar 8 uit de Kibbelaar!

- Van : Evangelien Borghesius

iy6hUYk.png
Editie 3, Jaargang 11
25 april 2019
De Tijdverdrijver!
Reizen jullie vandaag weer mee, terug naar WoPjaar 8!
 
Jaar 8: 06-08-2018 t/m 21-10-2018
Welkom bij al weer de 3e editie van de tijdverdrijver, we draaien vandaag de aantal gewensde uren terug naar Wopjaar 8. De vorige editie's hebben we kunnen genieten van alle activiteiten binnen alle afdelingen. Vandaag gaan we terug naar WoPjaar 8 in het teken van de ...........................

 
 
Vandaag blikken we terug op leuke artikelen die de Garnalen van de kibbelaar geschreven hebben! We zullen het niet te bond maken, we hebben er 3 artikelen uitgekozen! Complimenten voor Elliott Blythe de Redacteur van de kibbelaar! Die zijn Garnalen in toom weet te houden, en ons elke keer weer een prachtige kibbelaar voorschotelt!

Oke Laten we snel door gaan, we hebben geen uren de tijd.
Wij wensen jullie heel veel leesplezier.

veel liefs, namens het SoMe team!
Clary Potter

P.S. vergeten jullie niet dat jullie ook ideetjes kunnen opsturen! Zorg dan dat je het opstuurd naar Clary Potter en wie weet komt jouw lievelings activiteit, rubiek, kranten artikel of bibliotheekboek in de tijdverdrijver. Zo kan iedereen mee genieten van die goede oude tijd!
Oneerlijke VERDELING CHOCOKIKKERPLAATJES
Dit artikel is geschreven door Julia Bode en gepubliceerd door Elliott Blythe!
We kennen ze allemaal: de Chocokikkerplaatjes die je bij je Chocokikker krijgt. Deze rage is immens populair bij jong en oud: iedereen wilt zijn collectie immers vol krijgen. Veel mensen zijn zelfs al zo ver dat ze nog maar een paar plaatjes moeten. Natuurlijk, het is erg lastig om van al die plaatjes nou net die ene te krijgen om je collectie te voltooien. Maar er blijkt dat er twijfel is ontstaan over de verdeling van de plaatjes: gaat dat wel volgens de regels?

Enkele mensen die graag anoniem wilden blijven vinden van niet. “Dit verpest het hele systeem van de Chocokikkerplaatjes. Het is juist zo spannend om uit te vinden of je eindelijk het juiste plaatje krijgt. Nu hoor ik dat je die helemaal niet kan krijgen, erg jammer dit.” Zelfs één van onze eigen journalisten van de Kibbelaar, Samantha Schuurman, wordt gewoon keihard bedrogen door de makers. “Laatst heb ik een stuk of 200 plaatjes gekocht, hopend dat in ieder geval één van de laatste vier plaatjes die ik nog moet verzamelen erbij zat. Wat denk je? Niks, noppes, nada. Het is gewoon oneerlijk. De makers van Chocokikkerplaatjes doen dit expres om meer geld te verdienen met de verkoop,” aldus Samantha.

Nu ben ik dus naar de plek gegaan waar dit allemaal wordt geregeld om hen flink tegen te spreken te informeren over deze onrust, maar deze mensen logen glashard zeiden dat ze hier niks van wisten. “Sommige plaatjes zijn nou eenmaal moeilijk te krijgen, dat is juist de bedoeling van dit systeem. Ooit zal je de collectie voltooien, maar dan is de lol er natuurlijk weer vanaf”.

Ik laat het als journalist van de Kibbelaar hier natuurlijk niet  bij zitten! Daarom vraag ik jullie lezers om eens flink te kijken naar jullie collecties. Zijn er plaatjes die je maar niet te pakken krijgt? Ja! Precies! Puur bedrog! Zo zie je maar, niets is wat het lijkt, zeker niet als het om chocola gaat.

P.S. Je kunt de redactie van de kibbelaar vinden in de WegisWeg ;)
VERBERGT ZWEINSTEIN IETS?
Dit artikel is geschreven door Zander Wildway en gepubliceerd door Elliott Blythe

Geheimen. Iedereen heeft ze wel. Ik natuurlijk niet hoor. Ik spreek altijd de waarheid. Laten we zeggen dat bijna iedereen geheimen heeft. WANT IK DUS NIET! Nou goed, bijna iedereen heeft dus geheimen. Maar wat zullen jullie ervan denken als ik zeg dat Zweinstein iets verbergt? Dat Zweinstein een aantal geheimen heeft? De geheimen waar deze geweldige journalist natuurlijk achter is gekomen! Dus, zijn jullie klaar om te weten te komen wat Zweinstein voor jullie verbergt?

Laten we beginnen bij een van de simpelste dingen: de geheime gangen. Ja, sommige van die geheime gangen zijn niet meer echt geheim, maar er zijn er nog een aantal die zeer geheim zijn. Maar waarom zijn ze nou geheim? Ik zal het jullie vertellen: in de geheime gangen hebben ze een geheime boerderij. Hier lopen verschillende beesten rond -- geiten, kippen, koeien en nog zo veel meer. Wat denk je waar Zweinstein het eten vandaan haalt? Juist, ja. De geheime gangen. De verse eieren die je in de ochtend eet komen mooi van de boerderijen in de geheime gangen.

Nu blijkt het dus ook dat het verboden bos een geweldige picknickplek is. Hier hoor je niet veel mensen over praten, maar ik weet het. Het verboden bos is verboden zodat leerlingen niet stiekem op een date kunnen gaan tijdens de lessen. Dit is de waarheid, mensen! Toch moet ik zeggen dat als je op date wil, het verboden bos een zeer goede plek is, al zullen er na deze Kibbelaar veel dates worden gehouden daar.

Nou, lieve tovenaars en heksen, dit waren een paar van de vele geheimen die Zweinstein heeft. Ik beloof jullie dat ik op een dag alle geheimen zal ontrafelen. Misschien zit er wel een reden achter dat je niet naar de Verboden Sectie mag. Hebben ze iets te verbergen? Is het misschien een slaapplek voor de leraren? Dat, lieve tovenaars en heksen, zal ik allemaal nog wel eens onderzoeken voor een andere keer.


PS.Iedereen heeft dus geheimen, geheimen kunnen boven tafel komen. Het kan goed of slecht uitpakken. Geheimen zijn toch om geheim te houden ;)
WONDERTRUCJES TEGEN DE GRIEP
Dit artikel is geschreven door Lotte McClivert en gepubliceerd door Elliott Blythe
 
De zomer komt alweer langzaam ten einde en dat is te merken ook! Gisteren werd ik wakker met een verstopte neus, misselijkheid en ongelofelijke hoofdpijn. Natuurlijk, ik had de griep, Het is ook weer eens niet anders. Maar met alle examens die aan de gang waren, kon ik het me niet veroorloven om een dagje niks te gaan doen. Dus besloot ik op onderzoek te gaan naar echte dreuzeltips tegen de griep. En hier heb ik er een paar die ik met jullie wilde delen!

Warm water met citroen en kokosnoot!
Bij de griep hoort keelpijn… En om keelpijn te bestrijden moet je warm water met citroen en kokosnoot. Althans, volgens de dreuzels. Het is niet heel moeilijk om te maken. Je warmt wat water op, gooit er een paar schijfjes citroen in niet te hard gooien, want dat spetter zo hard en wat kokosnoot, of kokosnootmelk. Dan giet je het in een mok en laat je het een heel klein beetje afkoelen. We willen tenslotte niet onze mond verbranden. Als het op drinktemperatuur is, lekker opdrinken en weg is je keelpijn!

Hete kippensoep met olijven
Als je je niet lekker voelt, heb je vaak ook niet zo veel zin in eten. Maar daar heb ik iets op gevonden. Door de hete kippensoep met olijven krijg je alles binnen wat je binnen hoort te krijgen kwa voedingsmiddelen, maar het is toch een makkelijke hap. Mocht je nu niet van olijven houden, kun je er in plaats van de olijven ook ananas doorheen gooien. Bijna net zo lekker, en net zo gezond!

Hete bliksem met slagroom
Het is een typisch raar dreuzelgerecht. Hete bliksem. Het is een stamppot met appel. Soms wordt het gemaakt met een deel appels en soms met een deel peren. In ieder geval, blijkt het te helpen tegen je hoofdpijn! Ja, ik geloofde er in het begin ook niks van, maar het blijkt dus echt zo te zijn. De slagroom zorgt ervoor dat het gerecht niet te hartig wordt, maar dat het ook lekker zoet is. Zo blijft het voor kinderen ook lekker om te eten.

Op je kop hangen met een glas pompoensap
Ik heb gelezen, dat dit trucje uitermate goed moet werken tegen een verstopte neus. Het op de kop staan zou moeten helpen met het leeg laten lopen van je neus. Het maakt het makkelijker om te snuiten en je krijgt er een goede conditie van! De pompoensap zorgt ervoor dat je niet uitdroogt, dus zorg ervoor dat je regelmatig een slokje neemt, want we willen niet dat je uitdroogt.

Ik hoop dat jullie met deze tips de griep een beetje beter door kunnen komen, mocht je er eentje krijgen natuurlijk. Ik hoop dat al jullie examens allemaal goed zijn gegaan en allemaal overgaan naar volgend jaar!

P.S. Nu vooral niet ziek worden, en anders wens ik je vast sterkte toe. Oeh en vergeet niet dat er nog steeds gesoliciteerd kan worden! De kibbelaar zoekt nog garnaaltjes! ;) Hopelijk waardeerd Elliott Blythe dat ik de kibbelaar op deze manier promoot! Wat schuift het?! GEINTJE! ;D

P.p.s. vergeten jullie niet dat jullie ook ideetjes kunnen opsturen! Zorg dan dat je het opstuurd naar Clary Potter en wie weet komt jouw lievelings activiteit, rubiek, kranten artikel of bibliotheekboek in de tijdverdrijver. Zo kan iedereen mee genieten van die goede oude tijd! ;)
 
Deze editie wordt mede mogelijk gemaakt door het SoMe team, namen's het 2 jarige
bestaan van WoP NL! Gemaakt door Clary Potter en gebubliceerd door Evangelien Borghesius
Vormgeving mede mogelijk gemaakt door Thomas Rutherford
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Evangelien Borghesius

Evangelien Borghesius Wat is het mooi geworden! Heel leuk gedaan Clary!

Daisy Luddington

Daisy Luddington Super leuk weer Clary! Erg leuk om deze artikelen weer eens terug te lezen :D

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte