Handleiding Social Media voor de onwetende tovenaar/heks door Kirsten Potter
Iedere week ga ik jullie iets bij brengen over social media of SoMe gebruik in de dreuzelwerld. Wat kan wel , wat kan beslist niet. En wat in Merlijnsnaam is Facebook,whatsapp en dat getwitter.

- Van : Evangelien Borghesius

Hoe gebruik je SoMe in de dreuzelwereld?

Het is weer tijd voor het 4e blog van hoe gebruik je SoMe in de dreuzelwereld. Ik had weer gekeken bij de reacties en de meeste tovenaars wilden meer leren over Twitter.

Twitter werd uitgebracht in 2006. Het is dus al 11 jaar oud. Twitter is begonnen als onderzoekstraject ,maar het is nu veel groter. Maar wat is twitter nu eigenlijk.

Op Twitter kan je met elkaar communiceren. Je kan berichten typen en die daar op plaatsen. Je volgers zien je berichten dan. Volgers zijn mensen die jou hebben toegevoegd. Zelf kan je ook dreuzels volgen. Berichten typen heet daar ook wel tweeten.

Tweeten wordt door heel veel dreuzels gedaan. Je tweet kan niet langer dan 140 tekens zijn. In je tweet kun je # gebruiken. Dan zet je aantal worden achter dat teken. Je kan ook mensen mentionen in je bericht , dat is dit teken @. Je doet dan hun account erin zetten ,zodat ze een melding krijgen. Je kan ook tweeten in een trendingtopic. Dat zijn onderwerpen waarop dat moment veel over gesproken wordt.

Je kan ook op iemand anders zijn tweet reageren. Je kan op beantwoorden klikken, op retweeten klikken,op citeren klikken,op favorieten klikken en je kan iemand een dm sturen. Met een DM stuur je iemand een prive berichtje . Zo kunnen alleen jij en die dreuzel het zien. Andere tweets kunnen namelijk heel veel dreuzels zien. Retweeten betekent dat je het bericht van iemand anders doorstuurt. Het verschilt van citeren. Als je citeert neem je een bericht over en kan je daar nog iets aan toevoegen. Beantwoorden spreekt voor zich, je kan dan een antwoord of reactie sturen op de tweet op iemand anders. 

Bij Twitter kun je ook een profielfoto maken. Let hier weer op dat er niks is te zien van de toverwereld. Je kan ook een status doen, je kan daar je leeftijd in zetten en je andere social media. Zet er NIET in waar je vandaan komt. Dat is informatie die andere dreuzels niet mogen weten. Want ook hier geld : niemand mag te weten komen wie we zijn. Je kan ook met andere tovenaar praten die het ook hebben. Maar nooit iets in het gesprek over de toverwereld. Je kan denken het prive is en niemand ziet het. Maar er kunnen altijd dreuzels meekijken. Het kan namelijk zijn dat de dreuzels die het opgericht hebben, door de berichten aan het kijken zijn! En als iemand het retweet zitten we in de problemen.

Niks op het internet is prive. Als er eenmaal iets opstaat kan het er nooit meer afgaan.

Hopelijk snappen jullie nu wat beter wat Twitter is en hoe je het moet gebruiken.

Laat hieronder in de reacties weten welke social media app je volgende week wilt zien.

Tot volgende week !

Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Evangelien Borghesius

Evangelien Borghesius Dankjewel Kirsten. Ik snap het nu. Het misschien niet zo slim om goooo Zwadderich te tweeten. Het wordt masaal geretweet! iemand heeft het hier over iets met dreuzelfoto's; instagram. Weet jij wat dat is?

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte