Handleiding Social Media voor de onwetende tovenaar/heks door Kirsten Potter
Iedere week ga ik jullie iets bij brengen over social media of SoMe gebruik in de dreuzelwereld.Wat kan wel , wat kan beslist niet. En wat in Merlijnsnaam is Facebook,whatsapp en dat getwitter?

- Van : Evangelien Borghesius

Hoe gebruik je SoMe in de dreuzelwereld.

Het is weer tijd voor het 3e blog van hoe je gebruik je SoMe in de dreuzelwereld. Ik had gekeken bij de reacties en de meeste tovenaars wilden meer leren over Whatsapp.

Whatsapp werd uitgebracht in 2009. Het was eerste alleen voor iphone maar daarna ook voor alle andere mobiele telefoontoestellen. Het bestaat dus al 8 jaar. Meer dan 1 miljard dreuzels gebruiken het.
Maar wat is Whatsapp nou eigenlijk?


Whatsapp gebruik je om met elkaar te communiceren. Dreuzels praten met elkaar op whatsapp door getypte berichtjes naar elkaar te sturen,sturen fotos en filmpjes,sturen contacten door en bellen soms. Het wordt dus voor van alles gebruikt. Als tovenaar/heks kun je het ook gebruiken. Je kan zo praten met dreuzels of met een andere tovenaar/heks als die het ook heeft. 


Je moet op Whatsapp nooit over de tovenaarswereld praten. Je denkt namelijk het is privacy en veilig , ik kan het er gewoon met een andere tovenaar over hebben . Maar dat is het niet. Voor je het weet zien andere mensen jullie gesprekken, en zitten we in de problemen.

Whatsapp is namelijk al meerdere keren in het nieuwe geweest over dat ze de privacy van de dreuzels niet goed beschermen. 


Er zou van alles kunnen gebeuren als ze heel het gesprek lezen. Wat zouden ze wel niet denken als ze zien dat we het over de nimbus 2000 hebben of over de nieuwe toverstaffen van olivander.

Je kan ook op Whatsapp een profielfoto maken, maar wat ik ook al bij Facebook zei controleer goed je foto. Kijk goed of er niks van de tovenaars wereld op staat. Je kan bij Whatsapp ook een status aanmaken. Dan zeg je kort iets wat andere dreuzels kunnen zien. Bijvoorbeeld de datum als je een relatie hebt met iemand. Let hier ook op dat je er geen rare dingen op zet die met tovenaars te maken hebben.

Hopelijk snappen jullie nu wat beter wat Whatsapp inhoudt.

Laat hier onder in de reacties weten welke Social Media app je volgende week wilt zien.

Tot volgende week!

Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Irma Butterfly

Irma Butterfly Uilenpost.... soms gaan mijn gedachten sneller dan dat ik typ, ;-)

Irma Butterfly

Irma Butterfly Leuk geschreven! Er gaat niks boven uilenpidt, maar dat Twitter ben ik wel nieuwsgierig naar. :-)

Evangelien Borghesius

Evangelien Borghesius goed gedaan Kirsten. Ik snap het nu. Wil je binnenkort ook iets uitleggen over twitter. iedereen heeft het er over en ik heb geen flauw idee wat ik met een blauwe vogel moet

Davin Kaelin

Davin Kaelin Goed geschreven trouwens! <3

Davin Kaelin

Davin Kaelin LinkedIn

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte