De Verboden Sectie - Editie 1, Jaargang 2
Halloooo lieve heksjes en tovenaars van de meest geweldige school ter wereld! Daar is hij dan eindelijk.... een nieuwe, en vernieuwde, editie van De Verboden Sectie!

- Van : Daisy Luddington

iy6hUYk.png
Editie 1, Jaargang 2
 
20 januari 2018
Wonderbaarlijk Welkom
Een warm welkom met de Gele Pompoen
tumblr_inline_movwodOlHq1qz4rgp.gif
Halloooo lieve heksjes en tovenaars van de meest geweldige school ter wereld! Daar is hij dan eindelijk.... een nieuwe, en vernieuwde, editie van De Verboden Sectie! Welkom bij deze rubriek, waarin we gaan kijken naar de nieuwe boeken die in de afgelopen tijd zijn toegevoegd, de boeken die er binnenkort aankomen, en we gaan zelfs nog een heuze speurtocht doen! Jawel, je leest het goed... we gaan op speurtocht door de boeken! Wat is er nou mooier dan dat?

Al mijn lieve pareltjes hebben de laatste weken hard gewerkt aan nieuwe boeken, maar verder zien jullie natuurlijk maar weinig van ons werk. Daarom hebben wij besloten deze rubriek weer nieuw leven in de blazen. Zo kunnen wij jullie een exclusief kijkje geven in ons werk, en kunnen we jullie vertellen welke leuke dingen er staan te gebeuren in de toekomst.

Omdat dit de eerste editie is van ons vernieuwde team, gaan we even kort de leden bij langs. Allereerst, onze BiebSieb: Daan Siebelink! Daan werkt inmiddels al een tijdje bij de bibliotheek en heeft in de afgelopen maand zijn eerste boek gepubliceerd! (daarover later meer). In deze editie neemt Daan jullie mee door de boeken met een prachtige speurtocht, dus lees zeker verder.

Dan, onze Herrieschopper; Willian Vooijs! Ook al één van de leden die er al een tijdje is en die erg haar best doet om prachtige boeken te schrijven. Ook Willian heeft net een boek uitgebracht, en in deze editie vertelt zij jullie welke boeken er in de toekomst aan zitten te komen! Spannuuuuund!

Door naar één van de nog wat nieuwere leden, onze enige echte IJdeltuit; Alaric Davis! Ik heb nog nooit zoveel spiegels in de bieb gezien zoals in de tijd dat hij bij het team zit, maar ook Alaric heeft een boek gepubliceerd de afgelopen maand! En deze gaat hij zelf bespreken in deze rubriek, samen met alle andere boeken die er net bij zijn.

En dan, ons BabyBiebje; Bjorne Fennema! Bjorne is nog niet zo lang lid van ons team, maar dat ze graag wil schrijven is duidelijk! In de preview lezen jullie waar zij mee bezig is! Iets om naar uit te kijken dus.

En als laatste, De Gele Pompoen zoals ze me noemen; IK! Ik ben nu zo'n 2 maand de leider van dit geweldige team, en ik heb het nog nooit zo reuze naar mijn zin gehad als in deze maanden. Het team is fantastisch, het schrijven is geweldig, en de bieb is gewoon mijn favoriete plek van heel Zweinstein!

En dan... nog 1 iemand, al heeft deze persoon ons recentelijk verlaten; Thomas Rutherford. Lieve Thomas, bedankt voor al je werk voor de bibliotheek! Je was een echte aanwinst en we gaan je enorm missen. Maar bij deze krijg je van ons een vissenkom toegestuurd met 5 visjes. Ze heten: Gele Pompoen, Herrieschopper, IJdeltuit, BiebSieb en BabyBiebje. Vergeet ze niet te voeren!

Tot zover de inleiding van deze editie. Vergeet niet snel een kijkje te komen nemen in onze bibliotheek, en veel plezier met het lezen van De Verboden Sectie!

P.S. Wisten jullie dat je inmiddels ook de boeken kunt lezen vanuit de kist? Nog niet alle boeken staan er in, maar hier werken we hard aan!
Prachtige Previews
Korte inleidingen voor aankomende boeken met de Herrieschopper
p8rdO.gif
Welkom bij de beste en leukste preview van Zweinstein. Ik ga jullie namelijk vertellen aan welke boeken er wordt gewerkt door ons prachtige bieb-team, ook wel pompoenen of sinaasappels genoemd. Laten we eens beginnen met een boek die wordt geschreven door onze prachtige (bijna ex-)docent Dreuzelkunde en onze eigen Gele pompoen, ook wel onze vervelende, geweldige leider. Dit boek gaat namelijk over de dreuzelwereld en hoe je daarin kunt overleven. Ze zullen in hun boek gaan vertellen over hoe dreuzels leven en hoe hun gebruiken zijn. Al zou ik eerder een boek over ‘Hoe overleef ik de docenten/leiders’ maken.

Ons volgende pareltje, namelijk ons BabyBiebje is aan het werk met een boek voor het vak Magische Legendes en Verhalen. In dit boek zal informatie komen te staan die we goed kunnen gaan gebruiken in ons huiswerk.Wat veel te veel is, kijkt heel boos naar professor Wevers. Wacht dus maar af en misschien gaat dit boek wel onmisbaar worden voor jou.

Onze BiebSieb heeft pas terug een heel mooi boek geschreven over chocokikkerplaatjes. Nu is hij een boek aan het schrijven over zijn passie, namelijk muziek. Hij schrijft een boek over de verschillende muziekinstrumenten die er zijn. Je moest eens weten hoeveel verschillende instrumenten er zijn. Dit kun je binnenkort allemaal lezen in zijn geweldige boek.

Laten we even een sprong maken naar het oudste lid van de bieb, namelijk onze IJdeltuit. Hij heeft al een handig boek geschreven over de Sluipers en de Sluipwegwijzer met informatie die ik nooit zal misbruiken, maar nu is hij een boek aan het schrijven over één van de andere toverscholen. Hij gaat namelijk een boek schrijven over Ilvermorny. Daarin zal hij meer vertellen over het gebouw waar de school in zit, de lessen die men daar krijgt, de locatie zelf en misschien nog wel veel meer.

Als we kijken naar onze ex bieb-opa, en nu docent spreuken en bezweringen, kan ik vertellen dat er een update komt van het boek met alle Spreuken en Bezweringen die op dit moment al in de bieb aanwezig is. Dit wordt een super handig boek waarin je snel kunt opzoeken wat een spreuk precies doet of hoe je deze moet uitspreken en gebruiken.

Als laatste gaan we het eens hebben over het nieuwe boek van onze Herrieschopper. Zij heeft al laten zien dat ze ondanks haar streken een prachtig boek kan schrijven over Dreuzel Voorwerpen. Dit zal ze ook doen voor het vak Geschiedenis van de Toverkunst. Ze gaat namelijk een boek schrijven over de Eerste Tovernaarsoorlog. Hierin zal een korte kennismaking zijn met Marten Villijn jr. en daarnaast zal het verloop van de oorlog en de meeste spannende belangrijkste gebeurtenissen worden beschreven.

Als ik je nu nieuwsgierig heb gemaakt naar de boeken die op het moment geschreven worden, dan heb ik mijn taak volbracht. Ondertussen kan ik je aanbevelen om de geschreven boeken die in de bieb staan alvast te lezen.
Handige Historie
Prachtig overzicht van alle onlangs verschenen boeken met de IJdeltuit
e6c18bf8eb70302cc44ca638bedd769b.gif
Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over de boeken die hier verschenen zijn in de bibliotheek de afgelopen maand. Het schrijven van de boeken kostte elke biebmiep aardig wat tijd, maar het resultaat mag er dan ook zeker wezen. Deze maand zijn er natuurlijk ook weer wat boeken bijgekomen in deze prachtige bibliotheek. Ben je al benieuwd welke? Lees dan snel verder!

Het eerste sinaasappeltje wat een nieuw boek in de bibliotheek geplaatst heeft is onze enige echte herrieschopper, namelijk Willian Vooijs. Onze Willian is de afgelopen maand erg druk bezig geweest met een geweldig groot boek dat vol staat met verschillende dreuzel voorwerpen. Als echte beroepsdreuzel weet ik natuurlijk alles van deze voorwerpen, maar voor veel personen hier is het een super handig boek.

Dan snel door naar onze Ex opa sinaasappel. Onze enige echte Thomas is deze maand vooral bezig geweest met het herschrijven van een aantal geweldige boeken. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het overzicht van ons eigen personeel of van alle statussen! Tevens staat er een prachtig overzicht in de bibliotheek van alle Toverdrankingrediënten én van alle Kruiden en Planten. Snel een kijkje nemen dus!

De volgende persoon die heel druk is geweest met het bijwerken van heel veel boeken in de bibliotheek is onze enige echte gele pompoen. Ze steekt onwijs veel tijd in de bibliotheek en zorgt er op deze manier voor dat er voor ieder iets leuks tussen zit. Jong en oud, groot en klein. De bibliotheek is met haar een stuk levendiger geworden. Kijk maar eens naar alle boeken voor de vakken! Deze zijn een stuk overzichtelijker geworden nu, echt een aanrader.

Next in the line is onze enige echte BiebSieb. Hij is de afgelopen maand enorm druk bezig geweest met een enorm groot boek wat vol staat met informatie over wat chocokikkerplatjes zijn, welke er zijn, wat je er mee kunt, beschrijvingen per kaartje en natuurlijk ook wat zo'n kikkertje nou precies kost. Heel handig allemaal!

Laten we snel verder gaan met ons nieuwste bieblid, ons Babybiebje. Omdat zij net nieuw is staan er nog geen boeken in de bibliotheek van haar, maar geloof mij maar als ik zeg dat zij grootste plannen heeft. Ik weet zeker dat ze het geweldig gaat doen.

Last but not least is onze enige echte IJdeltuit; Alaric Davis. De afgelopen maand is hij druk bezig geweest om informatie te verzamen over de sluipers & de sluipwegwijzer, zodat hij dit vervolgens kon verwerken in een boek. Hij heeft alle geheime gangen bekeken en alles geprobeerd en het resultaat mag er zeker wezen.

Het avontuur van de bibliotheek stopt hier natuurlijk niet, want er komen onwijs veel spannende nieuwe boeken aan die je echt moet lezen. Als je de boeken nog niet gelezen hebt, dan moet je dit echt eens gaan doen. Voor nu wens ik jullie nog een fijne dag verder. Heel veel leesplezier en tot de volgende keer.
Spannende Speurtocht
Een speurtocht door de boeken van de bibliotheek met BiebSieb
giphy.gif
Zo! Nu weten jullie waar wij dus de afgelopen maanden aan hebben gewerkt en waar we nu mee bezig zijn. Maar er is meer! Jawel… er staan namelijk al heel veel boeken in de bibliotheek! Onze eigen Gele Pompoen, Daisy Luddington, is de laatste maanden druk bezig geweest met het updaten van een aantal boeken. Ik moet eerlijk zeggen, die lay-outs zien er echt fantastisch uit dus neem snel eens een kijkje!

Of wacht… Doe dat nu! Want die boeken heb je nodig bij de Spannende Speurtocht die wij voor jullie hebben bedacht. 10 vragen waarvan het antwoord kan worden gevonden in de boeken die aanwezig zijn in de bibliotheek. Boeken en Speuren, wie wil dat nou niet?! Grijp je veer en zoek een stuk perkament, want hier komen ze:
  1. Welk speelgoed voor buiten is een soort van schoen, waarbij de ondergrond ook voedsel kan zijn en waar absoluut niet mee gegooid kan worden?
  2. In welk jaartal heeft de oprichter Valentine Hawsworth; eigenaar en technische ontwikkelaar van WoP; die op één van de chocokikkerplaatjes staat, de eerste versie genaamd ‘The Potterschool’ gemaakt?
  3. Op welke verdieping in St. Holisto's Hospitaal voor Magische Ziektes en Zwaktes moet je zijn als je last hebt van giechelhuil?
  4. Bij welk Dreuzelsprookje gingen drie koningszonen op avontuur om het kasteel te kunnen verlossen van een vloek?
  5. Wat gebeurt er als je niet weet hoe je de Sluipwegwijzer moet activeren?
  6. Wat werd beweerd door sommigen over Voldemort hoe goed hij was als legillimens?
  7. Wat zijn de sterke punten van de maagd volgens de dierenriem van de astrologie?
  8. Hoe was oud docent waarzeggerij Cassandra Vablatsky familie van Sybilla Zwamdrift?
  9. Wat gebeurd er als de sorteerhoed er langer dan 5 minuten over doet om een juiste beslissing te maken voor iemands afdeling?
  10. Wat is de titel van hoofdstuk 4 in het handboek van Schitterende Sollicitaties?
Alle antwoorden zijn de vinden in de bibliotheek. Als je alle antwoorden hebt gevonden, mag je deze insturen naar Daisy Luddington via een uil. Doe dit vóór 27 januari, want dan maak je kans op hele leuke prijzen! Namelijk:

1e prijs: 1000 galjoenen
2e prijs: 500 galjoenen
3e prijs: 250 galjoenen

Heel veel succes allemaal en we hopen jullie inzendingen snel te mogen ontvangen!

P.S. Als er meerdere inzendingen zijn die alle goede antwoorden geven, dan zal er tussen hen worden geloot
Vormgeving mede mogelijk gemaakt door Thomas Rutherford
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Amaranta Adams

Amaranta Adams Wat leuk dat deze rubriek weer terug is :D

Arianna White

Arianna White Ik voel me aangesproken hier ging dat over mij? T klopt wel met de datum.

Esmee Williams

Esmee Williams Wauw, wat gaaf! En ontzettend leuk om te lezen! Ik ben nu wel aan het overwegen om specifieke leerlingen nog meer huiswerk te gaan geven...

Kathleen Melis

Kathleen Melis Wat is hij mooi geworden! Vroeg mij al af waar hij gebleven was. Super rubriek waar je heerijk al je boeken kan uitlichten! Leuk bedacht ook die quiz door de bieb, zal de bieb een goed doorgronden deze week!

Remco wetsteenn

Remco wetsteenn Wat leuk dit. Ben echt benieuwd naar de editie's echt goed gedaan allemaal.

Ailynn King

Ailynn King Super leuk gedaan! Ik was al heel erg benieuwd naar de Verboden Sectie :) ik kijk uit naar de volgende!

Lavinia Wyndenkell

Lavinia Wyndenkell Wat een leuke editie! En wat een goed idee om een speurtocht te houden, veel succes met meedoen jongens, die prijzen zijn het wel waard :O

Rebecca Dreamweaver

Rebecca Dreamweaver Super leuk gedaan! Wat een prachtige editie, ben al benieuwd naar de volgende. .. en ook de lay-out is echt super mooi! ♡

Harper Porter

Harper Porter Oh wat leuk om zo alle nieuwe boeken voorbij te zien komen! Erg goed gedaan en ontzettend mooi gemaakt!

Lauren Marit

Lauren Marit Wat super leuk om die ook eens te lezen!

Hayden Snape

Hayden Snape SUper leuk :D Ik doe zeker mee aan de wedstrijd :) Ook een super mooie lay-out ;) <3

Lilly Roselier

Lilly Roselier Super leuk en ik kijk ernaar uit om deze vernieuwde editie te lezen en alle nog aankomende edities. Ontzettend leuk en fantastisch mooi!!

Lisa Kappert

Lisa Kappert Super leuke vernieuwde editie! Ik kijk alweer uit naar de volgende ;)

Gabriel Garnier

Gabriel Garnier Ohh, wat is dít een leuk idee! Heel vermakelijk en echt leuk om zo meer over de bieb te lezen!

Elsalinde McPhee

Elsalinde McPhee Supertof geschreven! <3

Celeste Wolfmoon

Celeste Wolfmoon Erge mooie editie ^^

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte