Lorem Ipsum - Editie 9
Editie 9 ★ Jaargang 11 ★ Lees hier alles over het achtergrondverhalenteam en hun werk!

- Van : Jane Roseworth

qmdyphdromgvq.png
b72a17832378c26be1648d06f9bca3ec.png
Editie 9 - Door: Edward Preston, Ava Winter, Lizzy Swan, River Adams, Sarah Bluewater, Guinevere LaRue, Asher Lawrence, Anahita Homayoun en Jane Roseworth
Introductie
Door: River Adams
Het zonnetje lacht, de lucht is blauw
Smurfjes kom maar gauw


1, 2, 3, 4, Smurfjes!
Tijd voor Smurfjes!
Tijd voor Smurfjes!
Tijd voor Smurfjes!
Tijd voor Smurfjes!
Licht ontvlambaar, Awkward, Fantasie, Flirt.
Smurfjes, Smurfjes
Hé hallo, uh-oh
Kletsend drama, Boek en Uvu, Trommel, Krul.
Smurfjes, Smurfjes
Kusje… uh-oh
Schaterend Samenwerkende Smurfen
Door: Asher Lawrence
Welkom beste Lezers,

Jullie hebben ons vast wel eens in de chat gezien, die gekke mensen met een lichtblauw kleurtje, de smurfen. Maar waar zijn ze nou eigenlijk goed voor en wat is hun doel op de site? Doen ze ûberhaupt wel iets? Omdat er zo veel nieuwe studenten op Zweinstein zijn gekomen de laatste tijd leek het ons tijd dit eens uit te leggen!

De smurfen van het achtergrondverhaalteam hier op World of Potter werken achter de schermen aan de profielen ja, ook die van jou! We kijken ze allemaal na hier op de site. Zo kijken en checken we of ze aan de regels voldoen. Maar wat doen we nou nog meer? Dat zal ik jullie eens vertellen. Als je problemen hebt met het maken van een achtergrondverhaal, profieltekst of het coderen daarvan kun je ons altijd een uiltje sturen. Vaak kunnen de leden van het achtergrondverhaalteam je dan wel een eind op weg helpen. Nu vragen jullie je misschien af wat er nou leuk is aan het hebben van een profieltekst en achtergrondverhaal, maar dat is eigenlijk heel simpel! Door het maken van een mooie profieltekst en een mooi achtergrondverhaal kun je je personage echt tot leven brengen en karakter geven. Dat is super leuk en erg handig voor in topics en in huiswerkopdrachten. Als bonus leren wij jou personage ook echt kennen!

Mocht je nu geen idee hebben hoe je moet beginnen aan je achtergrondverhaal of profieltekst kun je ons altijd een berichtje doen of een kijkje nemen in het boek in de bibliotheek: 'Profieltekst- en Achtergrondverhaaltips'. Hopelijk hebben jullie nu een iets beter idee bij wat wij doen. Als jullie nog vragen hebt kun je altijd een uiltje sturen!
.
De Blauwe Spotlight
Door: Het Team
Ava WinterRoosMarijn Onyx
Ik koos voor Roosmarijn, ook wel Roos genoemd, omdat terwijl ik aan het rondkijken was op mensen hun achtergrondverhalen kwam ik deze van haar tegen! Ik was totaal niet weer eens aan het stalken hoor, I would never! Haar verhaal is heel mooi uitgebreid geschreven (iets wat ik altijd leuk vind om te zien) Niet alleen dit, maar ook waren er genoeg foto's aan toegevoegd om een goed beeld te krijgen van haar leven, maar genoeg over dat, hier een kort stukje over haar verleden! Dus, het verhaal start in Goderic's eind, samen met haar ouders woonde zij hier. Helaas waren haar ouders vooral liefdeloos en keken niet veel naar haar om, ze had alleen de basis dingen die ze nodig had. Haar ouders hadden haar verteld dat ze afstammende van een Volbloed tovenaarsgeslacht, maar dit was het dan ook. Dus toen ze voor het eerst met magie in aanraking kwam, was ze redelijk geschrokken hiervan! Wat natuurlijk best te snappen is, vooral als je zowat niks er vanaf wist! :o Een paar maanden waren voorbij gegaan toen een uil haar slaapkamerraam invloog met 2 brieven in zijn snavel, 1 was natuurlijk de toelatings brief voor Zweinstein, maar de andere was iets compleets anders! Wil jij nou weten hoe haar verhaal verder gaat? Wil jij nou weten wat ze allemaal geschreven heeft? Neem dan zeker even een kijkje als je dit nog niet gedaan had! It's worth it!

Lizzy SwanMila Montage
Hey daar geweldige mensen die dit lezen. Voor de Blauwe Spotlight heb ik een geweldig achtergrondverhaal uitgekozen. Het is het zeker weten waard om hem te lezen. Ik heb het achtergrondverhaal uitgekozen van Mila Montage. En natuurlijk komt dan nu ook nog de uitleg waarom. Het eerste wat me opviel aan Mila’s achtergrondverhaal is natuurlijk de codering, want dat is het eerste wat je ziet. De coderen is supermooi en duidelijk. Het ziet er niet te druk uit maar, het is ook zeker niet saai. Haar achtergrondverhaal is leuk ingedeeld en elk deel van haar leven staat er heel goed in beschreven. Haar achtergrondverhaal is leuk aangekleed met allerlei gifjes. En dan nu natuurlijk de inhoud, dat is het belangrijkste natuurlijk. Ik vond het heel leuk om haar achtergrondverhaal te lezen. Haar achtergrondverhaal is van begin tot eind super interessant. Ze heeft het heel leuk geschreven. Ik heb met veel plezier haar achtergrondverhaal gelezen. Ik raad het echt aan om even te gaan gluren bij Mila haar achtergrondverhaal, want het is het zeker weten waard. Well done Cammila Issebella Montage!

River AdamsSara Roseworth
HOI! IK BEN RIVER! KOM JE MEELEZEN?
Ook ik mocht een spotlight kiezen en jeetjemina wat was het lastig! Er waren zoveel leuke, mooie, geweldige, grappige maar ook trieste verhalen, dat ik maar niet kon kiezen. Na een potje iene miene mutte was ik er toch uit. Mijn spotlight richt ik op het achtergrondverhaal van Sara Roseworth! Jaja, haar achtergrondverhaal verdiend echt wat aandacht! Sara draagt al errug lang een mooi appeltjesgroenkleurtje. Zij is de toverdranken docent! Daarnaast is zij getrouwd met de prachtige Jane Roseworth. Als je haar achtergrondverhaal leest beschrijft zij perfect hoe haar leven eruit zag. Van dates tot school, echt alles staat er in. Haar achtergrondverhaal is een echte aanrader om te lezen!

Asher LawrenceSimon Jackson
Tijdens het bekijken en stalken van verschillende prachtige achtergrondverhalen hier op de site kwam ik veel mooie verhalen tegen. Hier ben ik als smurf natuurlijk dol op aangezien ik wel vaker de sluipwegwijzer afspeur om profielteksten en achtergrondverhalen te lezen. Soms is het best lastig om een keuze te maken, want er zijn zo veel verhalen en allemaal hebben ze wel iets bijzonders! Maar toch was er een achtergrondverhaal waar ik wel nieuwsgierig naar geworden ben hoe het verder gaat en dat is het achtergrondverhaal van Simon Jackson! Simon is geboren in Ostria, een plaatsje in Italië.. Zijn ouders waren visser, en leraar op een plaatselijke basisschool. Simon had ook al snel een vriend gemaakt. Op zijn tiende is hij verhuisd naar Londen waardoor hij een toelatingsbrief voor Zweinstein kreeg. Daar werd hij geplaatst in Zwadderich, en al snel maakte hij ook hier nieuwe vrienden. in het tweede jaar, kreeg hij er twee vrienden bij en vanaf dan wordt het verhaal vervolgd... Ik ben benieuwd!
 
Guinevere LaRueAurore Aletta
Het eerste waar mijn oog op viel toen ik met mijn smurfige neus in Aurore’s achtergrondverhaal zat was een grote foto van Parijs. Als mede Française was mijn nieuwsgierigheid behoorlijk gewekt kan ik je vertellen! Haar AV is heerlijk simpel maar straalt elegantie uit. Ondanks dat hij simpel is en er niet heel veel informatie in staat wordt dat ruimschoots goed gemaakt in haar profieltekst. Als Klassenoudste van Ravenklauw is Aurore een hele serieuze jongedame die gek is op regeltjes. Net als een echte Adelaar houd ze veel van lezen en leren. Ze komt uit een groot gezin met maar liefst 2 oudere broers en 3 jongere zusjes! Dat zal best wel druk zijn geweest, toch kreeg ze voldoende aandacht en werd ze goed verwend. Nou zou je denken dat Aurore als Française naar Beauxbatons zou gaan, maar nee hoor. Ze is lekker naar Zweinstein gekomen! Naast met haar neus in de boeken zitten is ze ook een groot muziekliefhebber. Zo speelt Aurore namelijk piano en is muziek ook haar favoriete vak. Wist je dat Aurore haar favoriete kleur blauw is? Misschien zelfs wel smurfjes blauw! Al en met al kun je toch best wat leren over Aurore in haar profieltekst en achtergrondverhaal, dus ik zou zeker een keer even een kijkje nemen!

Edward PrestonDove Scamander
Het profiel dat ik heb uitgekozen is die van Dove Scamander! Ze is pas net op Zweinstein, maar nu al werkzaam bij de bibliotheek! Dat ze van schrijven houdt is ook te zien in haar achtergrondverhaal. Het is nog niet zo lang, omdat haar avontuur pas net begint, maar ze heeft een fijne schrijfstijl en ondanks dat ze geen vip is, heeft ze haar profieltekst en achtergrondverhaal erg overzichtelijk gehouden! Ik ben erg benieuwd wat de rest van haar jaren op Zweinstein haar gaan brengen!

Sarah BluewaterAmber Strong
Wauw Amber, je verhaal intrigeerde me! Het eerste wat mij opviel was je mooie verlegen profielfoto. Daar staat een dapper Griffoendor meisje met blond haar en blauwe ogen. Die zich achter haar handen verstopt. En toch zie ik een dappere leeuw!
De opmaak van je profieltekst/AV is simpel en mooi. Je verhaal is overzichtelijk, niet te lang maar wel erg mooi om te lezen omdat je zoveel van jezelf laat zien. Ondanks dat je alleen met je moeder was heb je jezelf erg goed kunnen redden op Zweinstein. Ik ben ook erg benieuwd wat er met je vader gebeurd is. Ik kan niet wachten tot de kopje familie en vrienden ook klaar is! Veel succes nog met schrijven en nogmaals een super leuk en mooi verhaal van jezelf.

Anahita HomayounViolet Evermore
Voor mijn allereerste spotlight heb ik gekozen voor de enige echte oma Lila van het Verhaalteam, Violet Evermore. Zodra je op haar profieltekst en achtergrondverhaal klikt, komt er direct een serene rust je tegemoet. Zoals haar naam het al stiekem verklapt, is Violet’s profiel volledig in het thema van paars, met mooie bloemen op de achtergrond. Door middel van leuke gifjes krijg je een goed idee van wie Violet nu eigenlijk is, en hoe ze in elkaar steekt. Violet, een geboren Engelse en deel van een tweeling, kreeg haar eerste aanraking met magie toen ze ruzie had met haar broertje, en er opeens knuffels begonnen te zweven. Zelf had ik wel even raar opgekeken hoor als mij dat zou overkomen op die leeftijd! Op Zweinstein werd Violet ingedeeld in Ravenklauw, en viel haar oog op een leuke Griffoendor jongeman, die ervoor zorgde dat ze niet altijd prioriteiten stelde aan haar huiswerk. Ze besteedde veel tijd aan het Verhaalteam, en ook in de romance bleef het niet stil voor Violet….. Meer ga ik niet verklappen, dan moet je zelf maar deze geweldige profieltekst en achtergrondverhaal gaan bezoeken, zeker de moeite waard!

Jane RoseworthEstrela Leia
Ook ik ging weer op zoek naar mijn favoriete profieltekst/achtergrondverhaal voor in deze editie. Nu moest ik dus heeel veel profielen stalken, wat natuurlijk heeel vervelend is nee natuurlijk niet! Ineens zag ik het. Scandinavië, vikingen, groene velden en grote meren. Voor iemand die naar de sterren is vernoemd was haal lay-out van haar profieltekst enorm passend, en werd helemaal afgemaakt door het Noorderlicht er onder. Het was echter niet tot ik ook haar achtergrondverhaal bekeek dat ik echt verkocht was. Wat een informatie, van voor en tijdens Zweinstein tot het heden. Haar ouders hadden haar leven al voor haar uitgestippeld, maar daar stak Estrela toch echt een stokje voor. Hoe zij uiteindelijk de docente voor Leer der Oude Runen is geworden op Zweinstein? Dat ga ik natuurlijk niet verklappen, dat moet je zelf lezen!
 
.
Prachtige Prijsvraag!
Door: Guinevere LaRue & Jane Roseworth (Illustratie door Ava Winter)
Bonjour lieve allemaal! Het is weer tijd voor een nieuw soort prijsvraag rubriek. We gaan even totaal iets nieuws doen en we zijn benieuwd naar jullie creativiteit! Heb jij nou altijd al gedacht dat het Achtergrondverhaal van een van de smurfen beter kon? Nou, dit is je kans! Jullie mogen kiezen voor welke smurf of onze oppersmurf Jane jij een compleet nieuw AV gaat schrijven. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil! Alles mag omgegooid worden. Ik zal jullie een voorbeeld geven.

Zo staat in het achtergrondverhaal van Guinevere dat ze al op jonge leeftijd een gave had voor muziek en nadat ze een Magische opleiding had afgerond is ze aan een Conservatorium gaan studeren. Na deze studie is ze professioneel Operazangers geworden waarbij ze de hele wereld af heeft gereisd. Na een paar jaar wilde ze toch wat anders en is ze uiteindelijk een tijdje professor Muziek geweest op Zweinstein.

Wat jullie ervan zouden kunnen maken is het volgende.

Op jonge leeftijd kwam Guinevere er achter dat ze gek was op dansen en dan voornamelijk ballet. Ze besloot om een Magische opleiding te volgen aan Beauxbatons waarna ze direct na het afstuderen bij een circus is gegaan als een vals zingende-ballet dansende clown. Guinevere was dan misschien goed in dansen, maar haar kattengejank wat door moest gaan voor zingen was uitermate lachwekkend, toch werd ze vrijgelaten door het circus. Wanhopig als ze was besloot ze om terug te keren naar Parijs waar ze als straat clown ging werken voor de Eiffeltoren. Daar werd ze met open armen ontvangen door andere straatartiesten. Zo werd ze goede vrienden met een Mime speler zonder armen, een Acrobaat zonder benen en een Wilde dierentemmer die luiaards trainde. Samen begonnen ze een mini circus wat ze met alle liefde tot de dag van vandaag nog doet in het hartje van Parijs.

Zoals je ziet kunnen jullie het zo gek maken als jullie zelf willen! We laten jullie helemaal vrij in wat jij wil dat jouw gekozen persoon is als karakter, wat hij/zij gedaan heeft qua school, beroep, hobby's, etc! Ook is het helemaal aan jou om te beslissen of je het hele AV wilt herschrijven of slechts een klein stukje, zo lang of kort als je zelf wilt!

Het leukste/grappigste/origineelste achtergrondverhaal publiceren wij in de volgende editie van Lorem Ipsum! Daar bovenop krijg je ook nog een leuk prijsje voor het meedoen en uiteraard winnen! De deadline is 23 augustus om 23:59 en alle inzendingen mogen naar Jane Roseworth! We kunnen niet wachten om jullie verhalen te lezen! Succes!
EN DAN DE WINNAAR VAN DE VORIGE EDITIE!


Smurf_house.png?width=585&height=585 In de vorige editie vroegen we jullie om je eigen smurfenhuisje in te richten. Wij hebben een prachtige inzending gehad van niemand minder dan de kersverse Ochtendprofeet Redacteur Lilah North! Haar huisje was prachtig omschreven, van de snoepbakken in plaats van bloemen in haar tuintje tot de grote lollyboom. Ook de binnenkant van haar huisje klonkt mooi en kleurrijk, inclusief podium waar ze de meest valse optredens ooit kan geven! ze krijgt dan ook een plek helemaal aan de andere kant van het smurfendorp... Lilah, als je ooit tijd hebt ben je van harte welkom om eens een regenboogachtige make-over te komen geven!


 
BEDANKT VOOR HET LEZEN!

 
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Estrela Leia

Estrela Leia Ah, wat ontzettend leuk dat jullie mijn AV hebben benoemd! Ontzettend lief. Een leuke editie! En leuk om over andere achtergrondverhalen te lezen!

Lilah North

Lilah North Ik ben super trots op mijn heerlijke huisje! Tijd om jullie AV's dus even te gaan stalken nu... Super leuk!

Daisy Luddington

Daisy Luddington Wat een leuke editie is dit weer geworden smurfjes!! Die AV’s ga ik dus sowieso stalken!!

Violet Evermore

Violet Evermore Anahita dankjewel voor de prachtige complimenten. Je hebt een prachtig stuk geschreven. Ik krijg de neiging om mijn eigen av nog een keer door te lezen! ♡♡

Quinn Santiago

Quinn Santiago Super leuke editieeeee! ♥

Dove Scamander

Dove Scamander Awhhh wat super leuk zeg!!

Sara Roseworth

Sara Roseworth Wat een leuk blad zeg!

RoosMarijn Onyx

RoosMarijn Onyx O, en Lilah: wat een leuk Smurfenhuisje heb je gecreëerd!

Dennis Fulgur

Dennis Fulgur wat een leuke smurfenblad zo, erg leuk die updates vanuit het AV team :D Leuk gedaan :D

Simon Jackson

Simon Jackson Wat super leuk om mezelf hier in te zien!! Wat een geweldige dag zo!

RoosMarijn Onyx

RoosMarijn Onyx Oh... lees ik net dat ik genomineerd ben van Baantjestalent, nu een prachtig compliment van Ava over mijn AV! ❤️ Dank je wel lieve Ava! Wat lekkers komt je kant op en gefeliciteerd aan de anderen! Ik kom gauw een kijkje (ofwel stalken) nemen op jullie profielen!

Liza Blackwood

Liza Blackwood Wauw! Wat een prachtige editie hebben jullie gemaakt. Het ziet er geweldig uit. Met lieve duistere groetjes. Van jullie ex duistere smurf.

Aidan Crane

Aidan Crane Wat een geweldige editie! Ziet er echt heel erg leuk uit allemaal! En wat een lied en kleine rubrieken! Jullie mogen weer trots zijn ❤️

Eve Stark

Eve Stark Super leukk! Wauw! :D

Asher Lawrence

Asher Lawrence Wat is dit toch weer een geweldige edtie! De spotlights zijn terecht en wat heeft Lilah een prachtig smurfen huisje beschreven zeg! Mooi gemaakt en wat een leuke intro. Ik kijk nu al uit naar de volgende edtie!

Lunah Scamander

Lunah Scamander Wat leuk zeg!!

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte