WoP behind the scenes
Vragen jullie je ook wel eens af wat al die afgestudeerden met een kleurtje doen? Wat de leerlingenbaantjes inhouden? En waar de teams mee bezig zijn? In deze blogserie gaan we jullie hier meer over vertellen!

- Van : Evangelien Borghesius

Hallo daar! Namine hier! Leuk dat je dit artikel leest, ik wil jullie als eerst ontzettend graag bedanken voor de positieve reacties die op de eerste editie van Behind The Scenes zijn binnen gekomen! Daar doe ik het natuurlijk graag voor, een leuk concept voor jullie maken.

 

En om dit te vieren is het deze keer de beurt om meer te weten over het leerlingenbaantje: Klassenoudste, deze baan vereist veel aandacht, je moet alles op orde kunnen hebben en stevig in je schoenen kunnen staan. Maar hoe doen die Klassenoudstes dat dan toch? We leren al meer via hun fantastische blog, maar ook wij van SoMe zetten ze graag in het zonnetje. Ik ben op onderzoek gegaan en heb Klassenoudste Jorn Miburgh gevraagd hoe dat in zijn werking gaat.

 

Jorn! Bedankt voor je tijd, ik neem aan dat je een druk schema hebt als je een taak zoals deze hebt en vooral door de start van het nieuwe schooljaar!
Geen dank, ik vind het een eer om te mogen doen en maak hier graag tijd voor!
Fijn om te horen! Dan brand ik gelijk los met de eerste vraag: Wat doe jij als Klassenoudste vooral?


Klassenoudsten- tja, wat doen we nou eigenlijk? Behalve compleet geweldig zijn, doen we eigenlijk veel werk monitoren. Zo controleren we allemaal specifieke locaties, en houden we alle leerlingen eigenlijk een beetje in de gaten. (Ja, ook jou, Namine.) Zo controleren wij of de schoolregels nageleefd worden en dat mensen zich gedragen. Wij zorgen eigenlijk dat iedereen zijn schooltijd met plezier kan volgen. Buiten dat, vind ik het vooral gewoon leuk om met mensen in contact te komen.


Euhm.. oeps? Ik ben altijd braaf hoor! Maarre, hoe zorg je er voor dat alles zo in orde blijft?
 Zoals ik eigenlijk al zei, controleren wij met z'n allen verschillende locaties- zodat we het werk verdelen en zo ook een beetje afwisseling er in houden. Zo controleer ik nu bijvoorbeeld 's nachts de Bibliotheek, en ra-ra... kwam ik zeker 5 leerlingen tegen in de verboden afdeling... die hadden iets uit te leggen.

 

Zelf spreek ik mensen gewoon aan wanneer ze buiten de grenzen gaan- ik zorg persoonlijk gewoon voor een fijne sfeer met wat humoristische grapjes. 
Leerlingen toch.. pff!

 

En wat doen jullie achter de schermen? Wat zien wij juist niet?
Niet veel bijzonders, echt niet in onze vrije tijd volledig gebruik maken van de badkamer van de klassenoudste, bijvoorbeeld. Of zelf... nee, ik bedoel- achter de schermen is het vooral communicatie. We hebben een erg hecht team, en dat is eigenlijk altijd al zo geweest. We zorgen en kijken goed uit voor elkaar, en helpen waar nodig. (Klassenoudste is echt een top-baan, vooral solliciteren als er plekjes vrijkomen.) Ik bedoel, heerlijk weer vandaag zo- in de zomervakantie! 


Heel grappig weer Midburgh, en wat is het leukste, en wat is het moeilijkste aan deze baan?
 Het leukste blijft toch wel het contact met medeleerlingen. Ook is het best leuk om op z'n tijd weer een Zwadderaar te betrappen op donkere bezigheden, of naja- we zien van alles. Maar dan ook echt van alles. En daarmee is dat ook gelijk een negatief aspect. Soms maken we dingen mee die ook voor ons niet fijn zijn- of moeilijker zijn om mee om te gaan.


Ha, ja dat zal best! En wat is het raarste wat je tot nu toe hebt meegemaakt als Klassenoudste? *hoopt dat het niet al te raar is.* 
Het raarste wat ik tot nu meegemaakt heb... is dat ik op een feest was- het valentijnsbal- en mijn beste vriendin Ryan Riggs samen met een groepje in de problemen kwam met Zwadderaars . Ook waren de populaire Nova en Elijah weer aanwezig, want ja- die konden niet missen. Na een ruzie, nam ze gewoon volledig die Zwadderaar op z'n mond! Ik begreep er niks meer van... en ik maar rennen.

 

Wow. Zitten we hier nou afdelingen belachelijk te maken… of naja, Ryan is niet voor niks de dondersteen van vorig jaar haha. En Jorn, soms staan er sollicitaties open voor Klassenoudste, heb jij tips voor mensen die dit graag willen worden? 
Zekers! Wees jezelf- en wees niet bang om te denken dat wij anders zijn. Ook ik ben soms tegendraads. Ik bedoel, eh Namine, haal die er maar uit. Ehehm. Wees gewoon jezelf! Je word goed geholpen, en eenmaal in het team is het erg gezellig. We kunnen goed met elkaar overweg, en echt waar- je baan word stiekem wel gewaardeert. Je helpt tevens ook alle nieuwe leerlingen, aangezien je hun tips en tricks kan geven en je een goed voorbeeld neer kan zetten. Het is eigenlijk gewoon een monitor- en inwerk job. We zijn er voor iedereen, en dat zullen we blijven doen.  


Fijn om te horen, ik denk dat sommige nu gerustgesteld zijn! Nou dit was hem alweer, bedankt voor je tijd Jorn
Geen dank voor de tijd, ik doe het graag! In interviews ben ik altijd iets serieuzer, en ja soms kan deze taak tijd in beslag nemen- maar het is het allemaal dubbel waard. Ik wil jou ook bedanken voor de interesse in ons beroep, en nog een fijne dag. Jorn- out!

 

 

Wie zou jij de volgende keer graag willen zien?

Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Ellen Knight

Ellen Knight Heel erg leuk gedaan weer!

Eowyn Diggory

Eowyn Diggory Leuk geschreven ;3

Irma Butterfly

Irma Butterfly Leuk artikel! :-)

Ryan Riggs

Ryan Riggs Uhhh oeps? Hahaha <3 Heel leuk artikel Namine <3

Blondy McCall

Blondy McCall Erg leuk interview! ^-^

Gabrielle Warrington

Gabrielle Warrington Leuk!!

Matthijs Verronum

Matthijs Verronum Heel erg leuk geschreven! En zo erg zijn wij Zwadderaars niet hoor.

Daan Siebelink

Daan Siebelink Erg interessant en boeiend, leuk gedaan! :)

Amora Tyson

Amora Tyson Leuk gedaan Namine! En leuk interview Midburgh!

Luigi Gonzales

Luigi Gonzales whooo!! Jorniee!!! *Fangirlt*

Esra Longbottom

Esra Longbottom Heel leuk gedaan!

Loraine Nelson

Loraine Nelson Weer leuk gedaan <3

Lola Temple

Lola Temple Toppertje! <3

Evangelien Borghesius

Evangelien Borghesius fantastisch gedaan Namine en bedankt Jort! misschien leuk om meer te leren van onze afdelingshoofden?

Nickyannabelle maanenschijn

Nickyannabelle maanenschijn leuk gedaan!!! <3

Liza Skye

Liza Skye Heel erg leuk interview weer Namine!

Katie Rookwood

Katie Rookwood Superleuk interview!

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte