De Tijdverdrijver: Editie 2
Hallo lieve tovenaars en heksen, hebben jullie al gehoord van de Tijdverdrijver. Waarschijnelijk wel, Maar hebben jullie ook gehoord van de krant: De tijdverdrijver?! De komende tijd blikt SoMe's Clary terug met de tijdverdrijver, naar leuke herinneringen uit de verschillende afdelingen en op de site! De Tijdverdijver is ontstaan voor het 2 jarige bestaan van WoP en wij nemen jou nu regelmatig terug in de tijd! Met in deze eerste editie een blik op activiteiten uit Ravenklauw en Huffelpuf. Ook staan we stil bij ons tweejarige jubileum!

- Van : Evangelien Borghesius

 

 
 

Hallo lieve tovenaars en heksen, Wat leuk dat jullie weer tijd hebben gemaakt voor de tijdverdrijver! Aankomende week blikken we terug met de tijdverdrijver, naar leuke herinneringen! Welkom bij de 2e editie!


Jaar 9 17-12-2018 t/m 3-3-2019


We hebben vorige week iedereen mee genomen met de Tijdverdrijver naar de activiteiten teams van Zwadderich en Griffoendor! Jullie raden het misschien al, vandaag zijn Ravenklauw en huffelpuf aan de beurt. We beginnen met een activiteit uit Ravenklauw!

 

 
 

Het Adelarenbord, is een activiteit

die gebaseerd is op een dreuzelspel.
Het bord had per vakje een
raadsel, zo kon je dobbelen en
raadsels oplossen. had je een antwoord fout
dan moest je helaas een poosje staan op je vakje omdaarna weer opnieuw te mogen dobbelen. Er zaten flinke instinkers in.
 

 

 

 

 

 

De opkomst was gezellig en de sfeer zat er goed in, er zaten wat fanatiekelingen tussen! Noem geen namen, maar enthousiast was iedereen!
De strijd was volop aan de gang, de één had veel geluk en de ander had zo nu en dan pech. Sommige hebben de eindstreep gehaald, sommige net niet. Het was een leuke activiteit, maar wat heb ik een respect voor het activiteiten team van Ravenklauw, er heeft aardig wat werk in gezeten! Complimenten, jullie mogen trots zijn (na wat ik gehoord heb) op een gezellig, maar ook een sterk team!
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bedankje, Anise Kelsey is een tijdje afdelingshoofd van ravenklauw geweest. Ze heeft dit met veel plezier en trots gedaan. We willen je als nog bedankt voor je inzet bij Ravenklauw, en natuurlijk gaan we je missen.

Kathleen Melis
Anise dankjewel voor al je zorgen in Ravenklauw. Ze zijn in goede handen geweest en dat is als oud HoH toen het fijnste om te weten. Dat alles waar jij je tijd en aandacht in hebt gelegd door gaat. Je hebt heel wat leuke en originele activiteiten gedaan binnen de afdeling die ze nu nog steeds organiseren. Natuurlijk blijf je altijd wel een beetje mama-adelaar dat zal nooit weggaan. Zit in je veertjes en draag je altijd mee. Lieve Anise nogmaals bedankt en ik zal goed op ze passen <3 Liefs, Kathleen Melis

 
 

Jaar 9 17-12-2018 t/m 3-3-2019


b4ebcbee94b6ff75f9d51b565bd58c89.png 

 

 

Huffelpuf heeft in
leerjaar 9: Wie is de Das Gespeeld!
Blijkbaar is Wie is de mol een
poplair spel.
Zo Word op dit moment:
wie is de slang gespeeld achter de schermen in Zwadderich. Bij Huffelpuf gebuurde dit ook, alleen werd er elke week een artikel geschreven over het verloop van het spel!

Met een kuch liep Ailynn King samen
met de leden van het Spelletjesteam naar
voren in de leerlingenkamer.
Ze hadden hier al een jaar aan lopen
werken en nu was het eindelijk tijd om de Dassen in te lichten. Ailynn gaf een knikje aan Lilah North, leider van het Spelletjesteam en samen liepen ze iets naar voren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
“Goeiemiddag allemaal, super fijn dat jullie hier vandaag allemaal kunnen zijn! Wij hebben namelijk iets belangrijks en leuks om te vertellen,” begon Ailynn. “Niet alleen de journalisten hebben een wedstrijd georganiseerd, wij als Spelletjesteam zijn ook druk bezig geweest!” zei Lilah vervolgens en ze liet een stilte vallen.

“Vanaf volgend jaar start er een nieuwe wedstrijd namens het Spelletjesteam dat het hele jaar zal duren!” zei Lilah enthousiast en ze begon iedereen een inschrijvingsformulier te geven. “De wedstrijd van volgend jaar zal ‘Wie is de Das’ heetten. Jullie kunnen jullie allemaal opgeven voor deze
 
  


 
 
 
 
 
 

wedstrijd, uiteindelijk worden er uit
jullie aanmeldingen 13 kandidaten
worden gekozen doormiddel
van een namentrekker
, waarvan 1
iemand de Das zal worden. Het hele jaar
worden er opdrachten uitgevoerd waar prijzen mee gewonnen kunnen worden, alleen de Das zal proberen door middel van te dassen dat er zoveel mogelijk prijzen worden gewonnen. Aan het einde van elke week wordt er een toets afgenomen door de deelnemers en degene die het minst goed heeft, zal helaas de wedstrijd moeten verlaten.”
Begon Lilah de opdracht uit te leggen en vervolgens nam Ailynn het stokje over.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Het zal een hele gevarieerde wedstrijd zien waar jullie zoveel mogelijk van jullie zelf kunnen laten zien. Helaas hebben we besloten om eerstejaars nog niet mee te laten doen, omdat zij nog niet heel veel ervaring, spreuken en skills hebben opgebouwd.” Vertelde Ailynn en nadat Lilah iedereen een inschrijfformulier had uitgedeeld, vervolgde Ailynn haar verhaal. “En dan nu de vraag, hoe meld ik me aan?! Nou dat is niet heel moeilijk! Door middel van een uil naar ons AILYNN KING EN LILAH NORTH, geef je jezelf op voor deze wedstrijd. Maar zo makkelijk zal het niet zijn, jullie moeten ook jullie motivatie voor de wedstrijd vermelden. Is dit niet vermeld, dan mag je niet mee doen.” Sloot ze haar verhaal af en ze keek alle dassen stuk voor stuk aan.

 
 
 
 
 
 
 
 

“Jullie hebben tot de zondag in week
juni 23.59 om jullie aan te melden,
alle aanmeldingen daarna zullen
vervallen. Daarna zal er een
prikbord bericht online komen met de kandidaten! Het kan natuurlijk zijn dat je niet uitgekozen wordt, maar wees gerust! Als we het nog een keer doen, mag je je altijd weer opgeven!”
vertelde Lilah nog als laatst en met de rest van de spelletjesteam leden, Mike Kring en Gufi Popcorn, keken ze glimlachend naar alle enthousiaste leerlingen.

Wie is de Das, lijkt op het programma Wie is de Mol, maar dan helemaal in Harry Potter style en natuurlijk veel leuker! Heel veel succes met opgeven allemaal en we kijken uit naar jullie aanmeldingen! Liefs,
b22be2f51ec885395ba0c81c8ed50808.png

 

 

 

 

 

 

 

 


Ik heb alle editie's ontvangen, er heeft een hoop werk ingezeten. complimenten voor Ailynn King en het spelletjesteam van Huffelpuf!


Jaar 9 17-12-2018 t/m 3-3-2019
 


Ook onze Evangelien wilde nog een belangrijke gebeurtenis in het zonnetje zetten.  In de week van 12 februari vierde we namelijk het tweejarige jubileum van WoP NL en dus ook van onze lieve Eva!


Iedere dag werd er een nieuwe opdracht gepubliceerd die verbonden was aan één van de Harry Potter boeken. Van raadsels tot zelfbedachte toverdranken en alles wat je daar tussen kon bedenken werd op ons afgevuurd en beoordeeld door Hetty de Huiself.

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor harry potter party gif

 

Er heeft heel veel werk gezeten in het maken van deze leuke, uitdagende opdrachten en wij spreken vast voor heel veel mensen als we zeggen dat we deze zeker terug willen zien in de toekomst! 

 

Daarnaast was het natuurlijk een groot feest. Hopelijk kunnen we nog heel veel jaren vieren dat we WoP NL hebben!

 

 

 

 


 

 

 

 

De Tijdverdrijver is mogelijk gemaakt door het SoMe Team! Benieuwd naar de volgende editie, dit keer verklapen we niks! Heb jij nu zelf een activiteit uit jouw afdeling, een mooi boek uit onze eigen bibliotheek, een geweldig artikel uit de Ochtendprofeet of Kibbelaar dat niet mag ontbreken uit jaar 8? Stuur een uil naar
Clary Potter
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Clary Potter

Clary Potter *WoP

Clary Potter

Clary Potter Thanks, noooo waarom eet top mijn mooie werk op. om te huilen, zo veel werk in gezeten met passen en meten.

Dwaine Prins

Dwaine Prins wat een leuke editie!

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte