Evangelien's Beauty Blog
Onze afgestudeerden mogen dan allemaal al iets ouder zijn, maar ze zien er stuk voor stuk fantastisch uit! Het kan toch niet anders of er is magie in het spel, toch? Wij hebben onze ijdeltuit Evangelien gevraagd om haar geheime beauty recepten met jullie te delen! Geen zorgen, alles is dreuzelproof!

- Van : Evangelien Borghesius

Hallo lieve jonge tovenaars en heksjes. Op de dreuzelagenda is het nu februari en dat betekent dat valentijnsdag er aan komt. En met valentijn willen veel mensen graag een date scoren of er in ieder geval mooi/goed uitzien voor die ene leuke jongen of aantrekkelijke jonge dame.

Maar, tja, we hebben er bijna allemaal wel last van. De pubertijd is niet lief voor ons gezichtje. Jeugdpuisjes, acne, onzuiverheden. Ze gooien vaak wat roet in het eten. Maar niet voor lang meer! Weg met al die dure merkproducten die niet doen wat ze beloven. Het is tijd voor een natuurlijke remedie!

Vandaag krijgen jullie van mij enkele recepten voor gezichtsmaskertjes die jullie zelf kunnen maken en waarvan bewezen is dat ze kunnen helpen. Let wel op, wanneer je echt super erge acne hebt is een bezoekje aan de dermatoloog zeker aan te raden om je te helpen.

First things first. Je hebt sommige ingredienten al in huis, alle anderen vind je gewoon in de supermarkt en/of drogist. Het maken is echt super simpel. Als je zelf je ontbijt klaar kan maken, dan kun je deze maskers maken!

Masker nummer 1:
 

Je hebt nodig:

  • 1 eetlepel gemalen kurkuma (koenjit),
  • 1 eetlepel honing,
  • 1 eetlepel yoghurt.
  • Een kom om alles te mensen

Instructies:
Mengen, aanbrengen op een schoon gezicht, 10 minuten laten zitten en afwassen met lauw water.

Let op: Minimaal twee weken dagelijks aanbrengen voor resultaat.

Kurkuma en honging werken onstekingsremmend.
 

 

Masker nummer 2:

Je hebt nodig:

  • 1 eetlepel fijngemalen havermout,
  • 1 eetlepel jojobaolie

 1 eetlepel honing.

instructies:
Mix alle ingrediënten in een kom en breng een dikke laag aan op je gezicht. Laat die 15 minuten zitten, reinig met lauw water.

Havermout werkt onder meer verzorgend, kalmerend en beschermend. Honing en jojobaolie werken van nature ontstekingsremmend.

 

Andere wondermiddeltjes:
 

Appelcider azijn:

​Appelazijn helpt je huid haar ideale pH-niveau te bereiken (4,5 - 5,5). Als je huid te alkalisch is, wordt ze droog en kwetsbaar (en vatbaar voor puistjes en rimpels). Nee bedankt!

 

Om zeker te zijn dat je huid de juiste zuurtegraad heeft, breng 's nachts wat verdunde appelazijn aan en laat de magie zijn gang gaan terwijl je slaapt. Als je het geen hele nacht wilt laten zitten, kan je het er ook gewoon 10 tot 20 minuten oplaten en dan spoelen met lauw water. Maak je geen zorgen als je een lichte tinteling voelt, dat is een goed teken. Als het brandt daarentegen, dan moet je onmiddellijk afspoelen!

Gedroogde sinaasappelschil

Gedroogde sinaasappelschil kun je aan ieder masker toevoegen en het heeft een zuiverende werking. Zo worden je poriën weer schoon zonder die pijnlijke zwarte maskertjes die echt hels zijn om te verwijderen.

Hoe ga je te werk? Simpel. Pel een sinaasappel, leg de schil twee dagen in de zon. Verpulver in een blender en voila! Voeg een theelepel of twee aan jouw zelfgemaakte masker. Dat is alles!Zo heb jij straks een magisch stralende huid.  Veel succes en plezier met de recepten.
Wat zien jullie graag in een volgende editie voorbij komen?

Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Lydia Wetsteen

Lydia Wetsteen Wat leuk geschreven. Misschien wel leuk om keertje te doen. Nu vind ik het wel prima.

Rebecca Dreamweaver

Rebecca Dreamweaver Super leuk geschreven weer Eva! ♡☆◇ Wat handig al die tips !

Lavinia Wyndenkell

Lavinia Wyndenkell Wat een super handige tips! ^-^ Lijkt ook simpel genoeg om uit te voeren!

Lilly Roselier

Lilly Roselier Bedankt voor de fijne beautytips, ik zal ze snel eens gaan uitproberen. :)

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte