De Verboden Sectie
Editie 2 | Jaargang 7 | Een nieuwe editie met nieuwe leden

- Van : Raven Prior

iy6hUYk.png
Editie 2, Jaargang 7
20 januari 2019
Wonderbaarlijk Welkom
Een warm welkom met Biebraaf
original gif
Hallo lieve lezers. Welkom bij weer een nieuwe editie van de Verboden Sectie!

Voordat we beginnen wil ik even twee nieuwe biebmiepjes welkom heten. Madelyn Saicina en Luna Adams zijn de afgelopen maand namelijk deel geworden van ons fantastische team! Welkom dames ♥

Dat ons team, ondanks het afscheid van onze Luna LunaClipse, weer wat voller is, was ook wel te merken. Er zijn namelijk een berg aantal prachtige boeken verschenen waar Christian Christeola en Madelyn Madeliefje ons van alles over zullen vertellen in de Handige Historie.

Ook zullen Jade Rockabiebmiep en Luna Maandarijntje ons in de Prachtige Previews alles vertellen over de boeken die binnenkort in de bibliotheek zullen verschijnen. Ik kan jullie alvast een ding verklappen: er is heel wat moois in de maak. Veel leesplezier!

P.S. Wil jij nu ook deel uit maken van ons gezellige team en lijkt het jou leuk om boeken te schrijven? Check dan even de eisen in de club en stuur je sollicitatie in een uiltje naar Raven Prior.
Prachtige Previews
Korte inleidingen voor aankomende boeken met Rockabiebmiep & Maandarijntje
original giforiginal gif
Hoi allemaal!
Welkom bij weer een fantastische Prachtige Previews. Luna Maandarijntje en Jade Rockabiebmiep zullen jullie in deze editie vertellen welke boeken er allemaal zullen verschijnen in de toekomst. We kunnen alvast verklappen dat er heel hard wordt gewerkt door onze fantastische biebmiepjes en er staan dus een hele hoop boeken op de planning!

We beginnen met Madelyn Saicina Madeliefje! Zij werkt aan het fantastische boek over Ravenklauw. In dit boek gaat ze jullie alles vertellen over de wonderlijke wereld van de Adelaars. Niet alleen leuk om te lezen voor de Adelaars, maar ook voor mensen van andere afdelingen als je die adelaarhersenen wil leren begrijpen of als je het interessant vindt om meer te weten te komen over een stukje geschiedenis van onze geweldige school.

Nu gaan we naar Jade Diggory! Rockabiebmiep. Jade is nu druk aan het schrijven over het Kings Cross Station. Iedereen weet hoe het er nu uit ziet. Maar hoe zag het er vroeger uit? Ze gaat jullie alles vertellen over de geschiedenis. En daarnaast ook nog over perron 9 ¾ èn de ligging van het station! Super leuk om naar uit te kijken, al zeg ik zelf.

Als één na laatste hebben we Cristian DeVill! Cristeola. Christian is met een geweldig boek bezig! Hij maakt een A tot Z boek over alle Harry Potter én Fantastic Beasts personages. Houdt jij ook zo van Fantastic beasts? Dan raad ik je het boek van Christian zeker aan!

Als laatste gaan we nog even naar onze bezige bij, Luna Adams Maandarijntje. Luna gaat nu een boek schrijven over Huffelpuf. Ze zag dat er al Ravenklauw boeken waren en wilde graag een boek over haar eigen afdeling schrijven. Luna vertelt onder andere over de eigenschappen, de leerlingenkamer en oeehh, de afdelingsgeest!

Dit waren de prachtige previews. Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwe boeken? Houd dan vooral de bieb in de gaten! Een leuke reactie achterlaten is ook altijd leuk. De biebmiepen doen ontzettend hun best om jullie de beste informatie te geven. Ik wens jullie allemaal nog een fijne dag! We hopen jullie tovenaars brein eens flink te vergoten met de komende boeken.

Liefs, Jade Rockabiebmiep en Luna Maandarijntje

P.S. De bibliotheek is te vinden op de 4e verdieping van Zweinstein! ;)
Handige Historie
Prachtig overzicht van alle onlangs verschenen boeken met Christeola & Madeliefje
original giforiginal gif

Welkom bij een nieuwe Handige Historie! Hallo daar lieve lezers! Vandaag gaan wij, Madelyn en Cristian, jullie een paar boeken laten zien. Die recent in de bibliotheek zijn verschenen. U hoort het goed. Wij biebmiepjes zijn weer hard bezig geweest. Ook met wat hulp van de docenten en het schoolhoofd. Laten we er niet teveel omheen draaien en snel beginnen met onze Handige Historie!

Jullie hebben zeker de extra cursussen voor afgestudeerden wel al gezien? Hoe wordt je nu een schouwer en een alchemist?! Nou onze hoogsteigen Nimphara Muijs, de gedaantewisseling docent op Zweinstein EN docent voor helers, heeft een boek geschreven over de kunst der helen. Wat is helen nu precies en hoe kan het nou het beste uitgevoerd? Wat heb je allemaal nodig en wat zijn de juiste technieken? In dit boek vind je het allemaal!

‘Neregeb jiz taw ra amneiz nesnem tawt einno otki’ ofwel ‘Ik toon niet wat mensen zien maar wat zij begeren’. De wijze woorden van de spiegel van Neregeb die nu in de bibliotheek te vinden zijn. Je leert meer over zijn geschiedenis en van wie we weten dat hij de spiegel heeft gebruikt. Luna Maandarijntje heeft er enorm haar best op gedaan en zal hopelijk nog voor veel meer boeken zorgen.

We gaan verder met het kruidenkunde boek , dit boek heeft namelijk weer een update gekregen! Dankzij onze kruidenkunde docent, Avy Doyle, en onze lieftallige Rockabiebmiep oftewel Jade Diggory. Benieuwd wat Monnikskap nu precies is en wat de effecten zijn? Welke planten zijn juist handig voor bijvoorbeeld toverdranken en helen? En welke klanten kun je maar beter ontwijken? Ben je hier benieuwd naar? Ga dan snel naar de bieb en lees het boek maar vlug!

Naast het Huiswerkboek, waarin de mooiste huiswerkopdrachten van de leerlingen vinden, is er nu ook het Cursusboek! Het principe is hetzelfde, je kan de mooiste huiswerkopdrachten gemaakt tijdens de nieuwe afgestudeerden cursussen insturen en deze kunnen worden geplaatst in het Cursusboek. Echter zit er wel een addertje onder het gras. Huiswerk uit het Cursusboek kan nooit zomaar worden gekopieerd en worden gebruikt voor een les! Dit is puur voor inspiratie. Een geweldig idee van Lucy King, al zeg ik het zelf, en het boek wordt regelmatig geüpdate om de nieuwste inzendingen zo snel mogelijk te kunnen delen.

Dan gaan we door naar Nymphadora Tops. Wie is deze bijzonder vrouw nu eigenlijk? Een jonge schouwer bij de Orde van de Feniks, een transformagiër en de geliefde van Remus Lupos. Waar komt haar naam vandaan? Wat voor deel maakte zij uit bij de slag om Zweinstein? Ons Maandaarijntje, Luna Adams, heeft heel erg lang research gedaan en heeft een prachtig boek samen weten te stellen. Wil je weten wie Nymphado- ik bedoel Tops nou precies was? Lees het dan nu!

Uiteraard hebben we voor de nieuwe cursussen wel nieuwe informatieve boeken nodig in de bibliotheek. Zo heeft Jane Roseworth, docent Vloekbreken, een heel handig handboek geschreven over haar nieuwe cursus: Vloekbreken. Dit boek staat vol met handige tips en spreuken, maar kan ook zorgen voor inspiratie voor een toekomstige baan. Ook is het een handig boek als je ooit een draak wil tegenhouden, want ook hier heeft ze allemaal trucjes voor opgeschreven.

En we zijn nog niet klaar. Een van de meest gevreesde tovenaars aller tijden heeft namelijk eindelijk z’n eigen boek gekregen dankzij moi, Cristian Cristeola. Hij was de tovenaar die ervoor wilde zorgen dat heksen en tovenaars de macht zouden hebben en dat ze zich niet meer hoefden te verstoppen, maar was hij zelf dan een volbloed? Of misschien een halfbloed? Hoe was zijn relatie met een van de meest bekende schoolhoofden van Zweinstein, Albus Perkamentus? Hoe verliep het met hem in Amerika? En wat was hij in vredesnaam van plan met een heel gevaarlijk wezen: Een Obscurus. Nu is je kans om erachter te komen wie deze man nou precies was!

Er is nu ook een boek over toverdranken dames en heren! Jawel! Natuurlijk leren jullie in de lessen echt van alles, maar voor het geval je het vergeten bent staat hier genoeg in. Welke kruiden en planten moet je bij Amortentia gebruiken? En hoe maak je het perfecte tegengif tegen vergiftiging, bijvoorbeeld? Hoe lang moet je bepaalde dingen laten koken of borrelen tot het goed genoeg is? Alles staat in dit boek tot in detail beschreven. Een heel leuk boek om te lezen, al zeg ik het zelf! Ga dus maar snel!

Zorg ervoor dat je geen van deze boeken mist! Ze zijn allemaal het lezen waard en ik weet zeker dat je een hoop nieuwe dingen zult leren, als je ervoor open staat! Cristian en Madelyn, out!

PS. S. Vergeet niet op het hartje links bovenin te klikken om te laten zien dat je het leuk vind! ♥
Vormgeving mede mogelijk gemaakt door Thomas Rutherford
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Jane Roseworth

Jane Roseworth Wat werken jullie toch hard!!! Ik hou mijn ogen open voor alle toekomstige boeken!!!

Vanessa Robinson

Vanessa Robinson Super leuk geschreven!

Lilly Roselier

Lilly Roselier Super leuk en super goed gedaan, jammer dat ik het artikel niet kan liken. Jullie verdienen duizende duimpjes. Super goed gedaan ❤️

Luna Adams

Luna Adams Super leuk om te lezen. Kan niet wachten om een nieuwe biebmiep te kunnen verwelkomen! :D xx

Luna Leia

Luna Leia Mooie editie weer, lieve biebmiepjes! Goed om te lezen dat jullie zo hard werken! Ik mis jullie wel hoor, ga zo door ! <3

Aidan Crane

Aidan Crane Wat zijn jullie weer hard bezig geweest met alles, jullie biebjes hebben het er maar druk mee ❤️

Avy Doyle

Avy Doyle Klinkt fantastisch! Ik kijk uit naar de nieuwe boeken

Ontmoetingsplaats voor Potterheads

Word een deel van het geweldigste online Harry Potter universum en ontmoet veel leuke en aardige mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Wij verwelkomen je met open armen!

Schrijf je hier in

Blijf op de hoogte