Aguamenti

Aguamenti

Naam: Aguamenti (Water-maak spreuk)
Type: Huishoudspreuk, bezwering
Beweging: Een golfje
Kleur: Ijskleurig blauw
Effect: Het creëren van water vanaf het puntje van je toverstok
Tegenspreuk: Onbekend
Uitspraak: AH-kua-MEN-tie
Gecreëerd door: Onbekend

Eerste verschijning: Harry Potter en de Vuurbeker
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
DOEL EN EFFECT
Aguamenti, ook wel de water maakt spreuk genoemd, is een bezwering waarmee je een heldere, pure straal water kan produceren vanaf de punt van je toverstok. Afhankelijk van hoe de uitspreker van de spreuk zich concentreert
GESCHIEDENIS
Het is niet bekend wie de maker van de spreuk is en wanneer deze werd uitgevonden. Wel is bekend dat deze spreuk gegeven werd aan de P.U.I.S.T klas op Zweinstein Hoge School voor Hekserij en Hocus Pokus. Leerlingen leerden dit in hun zesde jaar. (HBP11 en 17)
BEKENDE GEBRUIKERS
Fleur Delacour
Fleur gebruikte deze spreuk tijdens de eerste opdracht van het Toverschool Toernooi op 24 november 1994 om de vlammen van haar draak te doven. (VB20)

Filister
Gebruikte deze spreuk tijdens de les Bezweringen maar lette niet genoeg waardoor hij professor Banning raakte, dit kwam hem duur te staan. Hij moest strafregels schrijven.

Harry Potter
Voor Harry zijn drie momenten waarbij hij deze spreuk gebruikt heeft. Op 30 juni 1997 gebruikte hij deze spreuk voor het vullen van de kom met water zodat Albus Perkamentus kon drinken, echter verdampte het water vrijwel direct. (HBP26) Dezelfde nacht gebruikte hij de spreuk nogmaals om de vuur die het huis van Hagrid veroverde te doven. (HBP28) Op 2 mei 1998 gebruikte hij de spreuk nogmaals om het Duivelsvuur te doven wat Vincent Korzel had opgeroepen in de kamer van Hoge Nood. Echter leek dit geen effect te hebben. (RD31)

Rubeus Hagrid
Hagrid gebruikte deze spreuk op 30 juni 1997 om het aangestoken vuur in zijn huis te doven. Het vuur was aangestoken door dooddoeners. (HBP28)

Hermelien Griffel
Hermelien gebruikte de spreuk in augustus 1997 toen zij samen met Harry en Ron Levenius Lorrebos ondervroeg over de verblijfplaats van het medaillon van Zalazar Zwadderich. Hierbij stak Harry per ongeluk de wenkbrouwen van Lorrebos in brand. Hermelien gebruikte deze spreuk om het vuur te doven. (RD10)

Andere spreuken