Ridiculus

Ridiculus

Naam: Ridiculus
Type: Spreuk
Beweging: -
Kleur: -
Effect: -
Tegenspreuk: -
Uitspraak: ri-di-KULL-lis
Gecreëerd door: -

Eerste verschijning: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban
Laatste verschijning: Harry Potter en de Orde van de Feniks

 
DOEL EN EFFECT
De spreuk Ridiculus is ontworpen als verdediging tegen een Boeman. De uitvoerder ziet zijn ergste angst voor zich alleen dan in een grappig jasje, wanneer hij de spreuk uitspreekt. Als de spreuk succesvol wordt uitgevoerd zal de Boeman veranderen in het grappige wat de tovenaar zich voorstelde. Het gelach zal uiteindelijk het wezen verjagen.
GESCHIEDENIS
Het eerste dat we over deze spreuk weten is het volgende. De vader van Remus Lupos was een expert op het gebied van wezens zoals de Boeman. Zo ontmoette hij bijvoorbeeld zijn vrouw terwijl hij een Boeman bevocht met deze spreuk. Later had hij ook een Boeman op de top van zijn bruidstaart. (PM)

Naast dat weten we dat Remus Lupos les over de spreuk gaf aan de derdejaars. (GA7) Ook gebruikt Harry Potter de spreuk tijdens het Toverschool Toernooi in het doolhof. (VB31) Molly Wemel gebruikte ook deze spreuk, maar dit lukte haar niet. Ze probeerde hiermee de Boeman binnen in Grimboudplein twaalf te verjagen. (OF9). Als laatste weten we dat Harry Potter deze spreuk perfect uitvoerde tijdens zijn S.L.IJ.M.B.A.L. examen. (OF31).

Andere spreuken