Incendio

Incendio

Naam: Incendio
Type: Lichtmagie, Huishoud spreuk
Beweging: Een kleine vlam
Kleur: Vuur
Effect: Vanaf de tip van de toverstok ontstaat een straal vuur
Tegenspreuk: Onbekend
Uitspraak: in-SEN-die-ooh
Gecreëerd door: Miranda Wiggelaar

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen
Laatste verschijning: Harry Potter en de Halfbloed Prins

 
DOEL EN EFFECT
De spreuk veroorzaakt een straal met vuur waarmee je objecten in brand kunt steken.
GESCHIEDENIS
De spreuk is ontworpen door Miranda Wiggelaar en kan gezien worden als een simpele spreuk die in menig huishouden in de keuken wordt gebruikt.

In 1991 valt deze spreuk ter sprake tijdens een les Kruidenkunde waarbij het benoemd wordt als mogelijke oplossing voor Duivelstrik. Eerder in dat jaar gebruikt Hagrid de spreuk wanneer hij een open haard aansteek in de hut waar Herman en Petunia Duffeling hun zoon Dirk Duffeling en Harry Potter mee naar toe genomen hebben. (SW4)

In augustus van 1994 besluit de familie Wemel om Harry Potter bij zijn oom en tante op te halen voordat zij het Zwerkbalkampioenschap zullen bezoeken. Arthur Wemel gebruikt Incendio om een vuur te start in de openhaard van de Duffelingen zodat de familie doormiddel van Brandstof het huis kunnen verlaten. (VB4) Wormstaart, heer Voldemorts, loyale volger, gebruikt de spreuk om een vuur aan steken onder de ketel waarin Voldemort zijn nieuwe lichaam zal ontvangen. (VB32)

Op 30 juni 1997 gebruiken Bellatrix van Detta en andere dooddoeners de spreuk om Rubeus Hagrid’s hut in brand te steken. (HBP28)

Andere spreuken