Billywig

Billywig

Naam: Billywig
Oogkleur: -
Huidskleur: Saffierblauw
Haarkleur: -
Lengte: Ruim een Centimeter lang
Sterfelijkheid: -
Opvallend: De vleugels die niet aan zijn lijf zitten maar bovenop zijn hoofd
Classificatie: XXX
Origine: Australië.

Eerste verschijning: Fabeldieren en Waar ze te Vinden
Laatste verschijning: Fabeldieren en Waar ze te Vinden

 
UITERLIJK
De Billywig is een insect. Het wezen is ruim 1 centimeter lang en heeft een Saffierblauwe huid. Onderaan zijn lijf heeft hij een angel waarmee hij kan steken. Verder zitten zijn vleugels op een abnormale plek als je het vergelijkt met andere insecten. De vleugels zitten aan de zijkant van zijn hoofd en draaien heel snel rond, waardoor de Billywig heel snel kan vliegen.
KARAKTER
Over het Gedrag van de Billywig is niet heel veel bekend. Wel weten we dat als hij een tovenaar steekt en dat deze zich dan heel raar gaat voelen.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Het lichaam van de Billywig eindigt met een lange dunne angel. Met deze angel kan hij tovenaars steken. De gestoken tovenaars voelen zich dan erg licht en zweverig. Hoe meer ze worden gestoken hoe langer ze ongecontroleerd blijven zweven en de kans is aanwezig dat ze er een allergische reactie aan over houden. Mocht dit gebeuren dan blijven ze permanent zweven. Dit is dan ook de reden dat jonge tovenaars zich vaak laten steken door de Billywig.
GESCHIEDENIS
In de boeken zelf wordt er niet veel over de Billywig verteld. Maar het blijkt dat Xenofilus Leeflang de vleugels van de Billywig gebruikte in zijn recreatie van de diadeem van Rowena Ravenklauw. Verder wordt de Billywig alleen nog vermeld in Fabeldieren en waar ze te vinden.

Kijk eens naar deze wezens