Augurei

Augurei

Naam: Augurei (Ierse feniks)
Oogkleur: Licht groen
Huidskleur: Niet bekend
Kleur van de veren: Verschillende tinten groen
Lengte: Niet bekend
Sterfelijkheid: Niet bekend
Opvallend: Kan regen voorspellen
Ministerie van Toverkunst classificatie: XX
Origine: Groot-Brittannië en Ierland

Eerste verschijning: Fabeldieren en waar ze te vinden
Laatste verschijning: Harry Potter en het vervloekte kind

 
UITERLIJK
De augurei is een groene vogel dat iets weg heeft van een gier. De vogel is mager en veel mensen vinden de vogel er treurig uit zien. De vogel heeft veren in verschillende tinten groen en af en toe een zwarte veer. De augurei heeft een scherpe snavel.
KARAKTER
De augurei is erg schuw en bouwt zijn nest dan ook verborgen tussen de struiken. Dit zijn meestal bramen of doornstruiken. Het nest waar de augurei zich schuilhoudt is in de vorm van een druppel of een traan. De augurei jaagt als het hard regent op feeën en vliegen.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Er wordt gezegd dat de augurei regen kan voorspellen. Als er regen op komst is zal de augurei zijn schelle gezang laten horen. Weersvoorspellers hebben de augurei een tijdje gebruikt, maar dit was geen succes, want het gezang is ondraaglijk. Ook hebben de veren van de augurei iets magisch. Ze stoten inkt af en zijn daarom ongeschikt als veer.
GESCHIEDENIS
De augurei is te vinden in het boek geschreven door Newt Scamander genaamd: Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden. (JKR)

De augurei komt ook voor in Harry Potter en het Vervloekte Kind (JKR). In bedrijf 3, scéne 16 laat Delphi Vilijn (dochter van Marten Vilijn en Bellatrix van Detta) haar tatoeage van een augurei zien aan Albus (de zoon van Harry Potter) en Scorpius (zoon van Draco Malfidus).

Kijk eens naar deze wezens