Augurei

Augurei

Naam: Augurei (Ierse feniks)

Oogkleur: Licht groen

Huidskleur: Niet bekend

Kleur van de veren: Verschillende tinten groen

Lengte: Niet bekend

Sterfelijkheid: Niet bekend

Opvallend: Kan regen voorspellen

Ministerie van Toverkunst classificatie: XX

Origine: Groot-Brittannië en Ierland

 

Eerste verschijning: Fabeldieren en waar ze te vinden

Laatste verschijning: Harry Potter en het vervloekte kind

 

Uiterlijk

De augurei is een groene vogel dat iets weg heeft van een gier. De vogel is mager en veel mensen vinden de vogel er treurig uit zien. De vogel heeft veren in verschillende tinten groen en af en toe een zwarte veer. De augurei heeft een scherpe snavel.

 

KARAKTER

De augurei is erg schuw en bouwt zijn nest dan ook verborgen tussen de struiken. Dit zijn meestal bramen of doornstruiken. Het nest waar de augurei zich schuilhoudt is in de vorm van een druppel of een traan. De augurei jaagt als het hard regent op feeën en vliegen.

 

Magische capaciteiten

Er wordt gezegd dat de augurei regen kan voorspellen. Als er regen op komst is zal de augurei zijn schelle gezang laten horen. Weersvoorspellers hebben de augurei een tijdje gebruikt, maar dit was geen succes, want het gezang is ondraaglijk. Ook hebben de veren van de augurei iets magisch. Ze stoten inkt af en zijn daarom ongeschikt als veer.

 

Geschiedenis

De augurei is te vinden in het boek geschreven door Newt Scamander genaamd: Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden. (JKR)

De augurei komt ook voor in Harry Potter en het Vervloekte Kind (JKR). In bedrijf 3, scéne 16 laat Delphi Vilijn (dochter van Marten Vilijn en Bellatrix van Detta) haar tatoeage van een augurei zien aan Albus (de zoon van Harry Potter) en Scorpius (zoon van Draco Malfidus).

Kijk eens naar deze wezens