Hippogrief

Hippogrief

Naam: Hippogrief
Oogkleur: Oranje
Dieet: Vlees-eter
Vacht kleur: Grijs/bronskleur/roan/zwart/kastanje
Ministerie van Toverkunst classificatie: XXX - geen problemen voor een ervaren tovenaar

Eerste verschijning: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban
Laatste verschijning: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

 
UITERLIJK
Een hippogrief is een heel bijzonder wezen. Het uiterlijk kruist zich tussen een paard en een adelaar: hij heeft het hoofd en de vleugels van een adelaar en het lichaam van een paard. Ook de vachtkleuren vallen heel erg op, want deze kunnen heel erg verschillen: grijs/roan/bronskleur/zwart en kastanje. De spanwijdte van de vleugels is zeven meter en dit is bijzonder lang.
KARAKTER
Een hippogrief moet je met veel respect behandelen. Voor je het dier kan aanraken, moet je eerst een diepe buiging maken. Als de hippogrief terug buigt, mag je hem aanraken. Als de hippogrief weigert te buigen, moet je maken dat je wegkomt (GAH6).
MAGISCHE CAPACITEITEN
De hippogrief heeft geen magische eigenschappen, maar kan wel als vervoersmiddel gebruikt worden.
GESCHIEDENIS
Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (GAH6) - (GAH21)

Scheurbek is de meest bekende hippogrief in de boeken van Harry Potter. Hij maakt zijn entree voor het eerst in “Harry Potter en de Gevangene van Azkaban”. Toen Hagrid de nieuwe docent van Verzorging van Fabeldieren werd, wilde hij de klas verrassen met een bijzondere les. Harry Potter, Ron Wemel, Hermelien Griffel en de rest maakten kennis met Scheurbek en de andere hippogriefen. Hier werd Malfidus door Scheurbek aangevallen, omdat hij Scheurbek zonder respect behandelde. Uiteindelijk werd er dankzij de vader van Malfidus besloten Scheurbek af te maken. Dankzij de tijdverdrijver die Hermelien heeft gekregen, konden ze scheurbek redden van de beul. Aan het einde van het boek ontsnapt Sirius Zwarts dan ook op Scheurbek waardoor beide levens werden gered.

Kijk eens naar deze wezens