Porlock

Porlock

Naam: Porlock
Oogkleur: Blauw
Huidskleur: Donkerbruin
Haarkleur: Rood en lichtbruin
Lengte: 60,96 cm
Sterfelijkheid: Niet bekend
Opvallend: De porlock loopt op twee benen
Ministerie van Toverkunst classificatie: XX
Origine: Dorset en Zuiden van Ierland

Eerste verschijning:  Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden
Laatste verschijning: Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden

 
UITERLIJK
De porlock is een 60,96 cm lang beest. De porlock heeft een donkerbruine huidskleur. De porlock heeft wild haar dat roodbruin is en/of lichtbruin. Zijn ogen zijn helder blauw. De benen van de porlock hebben hoeven als voeten en de armen zijn kort en eindigen in vier gespleten vingers. Opvallend aan de porlock is dat hij een extreem grote neus heeft.
KARAKTER
De porlock is heel schuw voor mensen en zal zich dan ook verstoppen als hij een mens hoort aankomen. Ze hebben een goede band met paarden. Een porlock leeft om paarden te beschermen. De porlock loopt op twee poten/benen. De porlock leeft in een kudde. Je kunt ze vinden in een stal of verstopt in het stro. De porlock eet gras.
MAGISCHE CAPACITEITEN
De porlock is totaal niet magisch. Ze eten gras en hebben bepaalde uitwerpselen die voor dreuzels zichtbaar zijn. Of de porlock zelf ook voor een dreuzel zichtbaar is, is niet bekend.
GESCHIEDENIS
De porlock wordt behandelt tijdens verzorging van fabeldieren en is te vinden in het monsterlijke monsterboek, dat Harry Potter voor zijn dertiende verjaardag krijgt van Hagrid (GA1). De porlock is ook te vinden in het boek geschreven door Newt Scamander genaamd: Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden.

Kijk eens naar deze wezens