Flubberwurm

Flubberwurm

Naam: Flubberwurm
Oogkleur: Onbekend
Huidskleur: Bruin
Haarkleur: Niet van toepassing
Lengte: 25,4 centimeter
Opvallend: Flubberwurmen zijn graag alleen en doen het liefst niets
Ministerie van Toverkunst classificatie: Beest X, slaapverwekkend
Origine: Onbekend

Eerste verschijning: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban
Laatste verschijning: Harry Potter en de Halfbloed Prins

 
UITERLIJK
De flubberwurm is een 25,4 centimeter lang wezen dat geen tanden heeft en bruin van kleur is. Daarnaast produceert het slijm. Beide uiteinden van de flubberwurm zijn bijna geheel identiek.
KARAKTER
De flubberwurm eet vegetarisch en heeft een voorkeur voor groente zoals sla. Ze leven graag in vochtige plekken zoals sloten. Ze worden het liefst alleen gelaten en doen vrijwel niets (GA8).
MAGISCHE CAPACITEITEN
Het slijm wat de flubberwurm produceert wordt ik verscheidene toverdranken gebruikt om de substantie van de toverdranken te verdikken. Tijdens een van de keren dat Harry Potter moest nablijven bij professor Sneep, heeft hij flubberwurmen moeten sorteren die gebruikt zouden worden in de toverdranken les (HBP11).
GESCHIEDENIS
Lessen Verzorging van Fabeldieren
Hagrid had blijkbaar al zijn zelfvertrouwen verloren en hij leerde zijn derdejaars studenten les na les hoe ze flubberwurmen moesten verzorgen, die zo ongeveer de saaiste wezens waren die je je kon indenken. De opdracht was vrij zinloos omdat deze fabeldieren liever alleen zijn en niets doen (GA8).

Hoe zijn de flubberwurmen?
In Ron Wemel’s zijn derde jaar vraagt hij aan Rubeus Hagrid hoe het met zijn flubberwurmen gaat. Rubeus Hagrid antwoordt hierop dat deze zijn overleden aan het eten van teveel sla (GA11).

Examen Verzorging van Fabeldieren
Voor het examen van Verzorging van Fabeldieren moesten de derdejaars studenten voor hun examen een flubberwurm voor één uur in leven zien te houden om te kunnen slagen (GA16).

Artikel Rita Pulpers
Draco Malfidus wijst Harry Potter, Hermelien Griffel en Ron Wemel kwaadaardig op Rubeus Hagrid's plotselinge afwezigheid van lessen door hen een krantenartikel te geven, geschreven door Rita Pulpers. In dit artikel onthult Rita Hagrid's 'tekortkomingen', ondersteund door onjuiste cijfers van Draco Malfidus over de blessures tijdens de lessen van Hagrid. ‘’Wat is dit rommel over hem, dat hij gebeten zou zijn door een flubberwurm? Ze hebben zelfs geen tanden!’’ is Ron's reactie na het lezen van het artikel (VB24).

Professor Kettleburn
Professor Kettleburn, oud-professor Verzorging van Fabeldieren, bleef na zijn pensioen in zijn huis in Zweinsveld een aantal flubberwurmen houden. Ondanks hij niet kon deelnemen aan de Slag om Zweinstein, gooide hij vanuit de zolder alle flubberwurmen om voorbijgaande dooddoeners (Pm).

Kijk eens naar deze wezens