Erumpent

Erumpent

Naam: Erumpent
Oogkleur: -
Huidskleur: Grijs
Haarkleur: -
Lengte: Groot
Sterfelijkheid: Sterfelijk
Opvallend: Lijkt op een neushoorn en kan wel tot een ton wegen
Ministerie van Toverkunst classificatie: XXXX
Origine: Afrika

Eerste verschijning: Fantastische fabeldieren en Waar ze te vinden
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
UITERLIJK
De Erumpent heeft wat weg van een neushoorn. Het is een groot grijs beest met een gloeiende hoorn. De Erumpent heeft verder een dikke huid en de staart is touwachtig. Tijdens de paartijd wordt de hoorn van een vrouwtje gloeiend oranje. (JKR)
KARAKTER
De Erumpent kan agressief zijn als deze getreiterd wordt. Een aanval is vaak catastrofaal. De hoorn van de Erumpent kan elk materiaal doorboren en bevat een vloeistof die explosief en dodelijk is. (RD20, RD23) Ze komen dan ook voor in kleine getallen omdat de mannetjes soms elkaar laten exploderen tijdens de paartijd. (JKR)
MAGISCHE CAPACITEITEN
De hoorn, staart en explosieve vloeistof in de hoorn worden gebruikt door tovenaars. Door het Ministerie worden de objecten gezien als gevoelig handelswaar klasse B. De hoorn kan daarbij elk materiaal doorboren. (JKR)
GESCHIEDENIS
In 1920 ontsnapte er een vrouwtjes Erumpent uit de koffer van Newt Scamander. Deze Erumpent zocht een neushoorn op in de dierentuin van New York. Toen Newt Scamander hem probeerde terug te halen kwam hij achter Jacob Kowalski aan en jaagde hem de boom in. Deze boom explodeerde door de vloeistof van de Erumpent. Het beest slipte op het ijs en uiteindelijk wist Newt Scamander hem te vangen. (JKR)

Xenofilus Leeflang was in het bezit van een Erumpent hoorn. Toen hij werd aangevallen door Dooddoeners thuis om Harry Potter, Hermelien Griffel en Ron Wemel te vinden, ontplofte de hoorn en blies het het huis op. Hierdoor konden de drie ontsnappen. (RD20, RD23)

Kijk eens naar deze wezens