Weerwolf

Weerwolf

Naam: Weerwolf
Oogkleur: Geel
Dieet: Vlees-eter
Vacht kleur: Verschillend, van zwart tot lichtgrijs
Ministerie van Toverkunst classificatie: XXXXX wanneer in wolfgedaante.
Opvallende Kenmerken: stompe snuit, opvallende pupillen en een lange dunne staart
Origine: Wereldwijd

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Hoofdstuk 13
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood, Hoofdstuk 25

 
UITERLIJK
Een weerwolf bestaat alleen tijdens de korte periode van Volle Maan. Buiten die periode ziet hij er gewoon uit als een normaal mens. Maar tijdens zijn transformatie is het uiterlijk van een weerwolf vergelijkbaar met een wolf zoals dreuzels die kennen. Het enige verschil is dat de weerwolf iets meer menselijke trekjes heeft. Zo zijn zijn poten langer dan die van een normale wolf en is zijn vacht niet zo dik. Ook zijn de pupillen, de snuit en de staart van een weerwolf anders dan die van een gewone wolf. (SW9, OF28)
KARAKTER
Als de weerwolf in wolfgedaante is, is het een gevaarlijk beest. Hij zal al zijn menselijke herinneringen verliezen en zelfs zijn beste vriend kunnen doden als hij hongerig is. Dit is in toom te houden door voor de transformatie Wolfsworteldrank te drinken. Deze drank is ontworpen door Damocles Gasthuis en was zo ontwikkeld dat het enkele effecten zou onderdrukken.

Er is geen drank die de complete transformatie kan onderdrukken.(GA18) Wel beweerde Gladianus Smalhart dat een Homorphorus-spreuk gebruikt kon worden om een weerwolf terug te veranderen naar een mens. Gezien zijn reputatie is het echter niet geloofwaardig dat deze spreuk echt is. Ook is het niet bekend of deze spreuk een permanente genezing zou veroorzaken of slechts tijdens één volle maan zou werken. (GK10)
MAGISCHE CAPACITEITEN
De weerwolf heeft geen magische eigenschappen, behalve het feit dat het vaak als een Gedaanteverwisselaar wordt gezien. Een weerwolf ondergaat een heuze transformatie als hij of zij verandert van mens naar wolf. Deze transformatie gebeurt tijdens volle maan, en is niet tegen te gaan. Het is geen keuze om een weerwolf te zijn, iemand wordt het door gebeten te worden door een andere weerwolf als deze zich in zijn wolvengedaante bevindt. Als een mens wordt gebeten door een weerwolf terwijl hij mens is, zal hij slechts trekjes van een weerwolf vertonen. Het gehuil van een weerwolf kan tevens soortgenoten oproepen zelfs als zij erg ver weg zijn.
GESCHIEDENIS
Het eerste geschrift over weerwolven stamt al uit 1637. Dit was een document van het Ministerie van Toverkunst waarin een Gedragscode voor Weerwolven stond opgenomen. Het is dus aannemelijk dat er al lange tijd daarvoor Weerwolven bestonden en dat deze te gevaarlijk werden. (SW16) Maar deze code faalde omdat een weerwolf niet snel zou vertellen dat hij of zij een weerwolf was. Ze zouden dan namelijk moeilijk aan een baan kunnen komen. Zeker toen in 1993 de Anti-Weerwolvenwet werd opgesteld door Dorothea Omber. (OF14, RD8) Door deze wet werd het voor weerwolven helemaal onmogelijk om aan een baan te komen.

Zo ook Remus Lupos. Hij kon nergens een baan krijgen tot hij docent voor Verweer tegen de Zwarte Kunsten mocht worden op Zweinstein. Het schoolhoofd, Albus Perkamentus, wist van het feit dat Remus een weerwolf was, maar hij bood hem toch een baan aan. Remus gebruikte wolfsworteldrank en zou zich opsluiten in het Krijsende Krot (GA18) tijdens Volle Maan om zo geen studenten of collega's te verwonden.

Toch kwam men er achter dat een professor op Zweinstein een weerwolf was, en na enkele klachten nam Remus ontslag. (GA22) Hij trouwde later met Nymphadora Tops (RD1) en samen kregen zij een zoontje. Van hem is echter niet bekend of het ook een weerwolf is, gezien er niet bekend is of het virus overdraagbaar is. (RD36)

Fenrir Vaalhaar was de wolf die ervoor heeft gezorgd dat Remus Lupos een weerwolf werd. Fenrir wordt gezien als de meest bloeddorstige weerwolf die er is (HP16), gezien hij zich opzettelijk in de buurt van kinderen plaatste tijdens Volle Maan. Fenrir wilde zoveel mogelijk weerwolven creëren om een leger aan weerwolven te maken voor Voldemort. Kinderen waren daarom zijn specialiteit, want hen kon je opvoeden met een haat voor tovenaars.

Toch probeerde hij ook de volwassen Bill Wemel aan zijn leger toe te voegen. (HP29) Echter was Fenrir niet in weerwolfgedaante toen hij Bill beet, en daarom vertoont Bill slechts enkele eigenschappen van een weerwolf. Zo is hij erg dol op rauw vlees
BEKENDE WEERWOLVEN

 

• Remus Lupos

• Fenrir Vaalhaar

• Bill Wemel (slechts enkele eigenschappen)

• Teddy Lupos, al is dit niet zeker

Kijk eens naar deze wezens