Glamorgana

Glamorgana

Naam: Glamorgana
Oogkleur: Varierend (vooral blauw)
Huidskleur: Blank
Haarkleur: Varierend (vooral blond)
Lengte: Varierend (net als mensen)
Sterfelijkheid: Sterfelijk
Opvallend: Prachtige, betoverende wezens die in vogelachtige wezens veranderen als ze boos zijn
Ministerie van Toverkunst classificatie: Wezen
Origine: Bulgarije, Europa

Eerste verschijning: Harry Potter en de Vuurbeker
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
UITERLIJK
Glamorgana's zijn bloedmooie wezens die mensen kunnen betoveren met hun schoonheid. Echter, als ze boos worden veranderen ze in een wezen dat het meeste op een Harpie lijkt. Hun gezicht wordt lang en vogelachtig, met een scherpe bek en lange vleugels verschijnen uit hun rug. Ook kunnen ze vuurballen uit hun handen laten verschijnen en die gooien. (VB8)
KARAKTER
Glamorgana's zijn snel boos, en concentreren zich vooral op het charmeren van mensen. Waarschijnlijk uit vermaak, maar ze zijn makkelijk op te winden. Het zijn temperamentvolle wezens en in de Zwerkbal Wereldbeker van 1994 werden ze door dit gedrag ook van het veld afgestuurd (VB8).
MAGISCHE CAPACITEITEN
Glamorgana's hebben de magische capaciteit om vuurballen te vormen uit het niets en kunnen deze gebruiken als wapens. Ook lijkt het een magische eigenschap te zijn om mensen te kunnen betoveren, tot het punt waarop de mensen zich niet meer bewust zijn van wat ze doen en alleen maar indruk willen maken op de Glamorgana's (VB8)(VB9).
GESCHIEDENIS
Glamorgana's worden voor het eerst gezien tijdens de Zwerkbal Wereldbeker van 1994. Hier zijn ze de mascottes van Bulgarije, tijdens de finale. Ze dansten voor het publiek en vooral het mannelijke deel raakte erdoor in vervoering. Toen Ierland aan het winnen was, toonden de Glamorgana's zich echter van een andere kant. Ze gooiden met vuurballen en veranderden uiterlijk in vogels (VB8).

Kijk eens naar deze wezens