Centaur

Centaur

Naam: Centaur (Fabeldier)
Oogkleur: Verschillend
Huidskleur: wit of gebruind
Haarkleur: Verschillend
Lengte: Meer dan 2 meter
Sterfelijkheid: Sterfelijk
Opvallend: Ze zijn net zo slim als een mens, hun bovenlijf is van een mens en onderlijf van een paard.
Ministerie van Toverkunst classificatie: Beest XXXX
Origine: Europa (Groot-Brittannië, Griekenland en Kroatië)

Eerste verschijning: Harry Potter en de Steen der Wijzen
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
UITERLIJK
Een centaur is een fabeldier die er uit ziet als een half mens half paard. Het bovenlijf, armen en hoofd lijkt op een mens terwijl de onderkant op een paard lijkt. Toch zijn ze geen kruising van een paard maar een wezen op zich zelf. De kleuren bij een Centaur zijn net als bij paarden verschillend, van zwart tot wit.
KARAKTER
Centauren hebben een gave voor waarzeggerij. Ze zijn goed in het voorspellen van de toekomst. Het zijn ook erg trotste wezens, ze zullen niet gauw een persoon op hun rug laten rijden. (SW) Ze houden erg van de natuur, meer dan de technologie. Ze leven in het bos en zien tekens in de natuur. Ze gebruiken natuurlijke defensie middelen, zoals een pijl en boog.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Ze zijn goed in Waarzeggerij, Astronomie, boogschieten en in magische genezing. Ook zijn ze goed in het planten van kruiden die ze gebruiken om naar de sterren te kijken. (OF)
GESCHIEDENIS
Centauren leven graag in het bos, in elk land waar ze wonen krijgen ze een stuk land voor zichzelf.(FB) Ook bij Zweinstein, daar leven ze in het verboden bos in een kudde centauren.
BEKENDE CENTAURS
- Bane
- Firenze
- Magorian
- Ronan
- Magnus

Kijk eens naar deze wezens