Acromantula

Acromantula

Naam: Acromantula
Oogkleur: Zwart
Huidskleur: Zwart
Haarkleur: Zwart
Lengte: Vier tot vijf meter breed
Sterfelijkheid: Sterfelijk
Ministerie van Toverkunst classificatie: XXXXX
Origine: Regenwouden van Zuidoost-Azië

Eerste verschijning: Harry Potter en de Geheime Kamer
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
UITERLIJK/KARAKTER
Acromantula’s zijn gigantische spinnen. Ze zien er ontzettend eng uit, maar zijn heel intelligent. Ze zijn namelijk hoogbegaafd en hebben zelfs de mogelijkheid om te kunnen spreken. Hun enge uiterlijk komt doordat ze acht zwarte ogen hebben en volledig bedekt zijn met zwarte haren. Dit is nog niet het enige aan de dieren: ze zijn namelijk gigantisch en kunnen zo’n vier tot vijf meter breed zijn door hun lange poten. Ook hebben acromantula’s grote snijtanden die ze gebruiken om hun prooi mee op te eten. Dit kunnen mensen zijn, maar ook dieren van hun eigen soort. Naast dat ze de snijtanden gebruiken om hun prooi mee op te eten, zit er in deze snijtanden ook een bijzonder soort gif. Dit gif kan verkocht worden voor wel 100 galjoenen per flesje.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Deze spinnensoort heeft geen specifieke magische capaciteit. Wel kunnen ze praten doordat ze bijzonder intelligent zijn en levert hun gif een behoorlijke stapel galjoenen op voor een ieder die dit verkoopt.
GESCHIEDENIS
Een bekende spin uit de geschiedenis, is Aragog. Deze acromantula kwam als ei in de handen van Rubeus Hagrid, de sleutelbewaarder van Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. In het tweede jaar van Harry Potter, kwamen hij en Ron Wemel deze bijzondere spin tegen in het Verboden Bos. Dit is namelijk een plek waar deze spinnensoort tegenwoordig voorkomt. In de lente van 1997 overleed Aragog en werd hij begraven in de buurt van Hagrid hutje op het terrein van Zweinstein (HBP22). Tijdens het Toverschool Toernooi was er bij de laatste opdracht een acromantula in het midden van het doolhof neergezet. Deze had namelijk als taak om de Toverschool Trofee te beschermen (VB31, OF16). De acromantula’s hadden ook een klein aandeel in de Slag om Zweinstein: Zij vochten namelijk aan de zijde van Voldemort (RD32).

Kijk eens naar deze wezens