Brulbrief

Brulbrief

Naam: Brulbrief

Maker: Onbekend

Gemaakt in: Onbekend

Vernietiging: N.v.t.

Gebruik: Marcel Lubbermans oma, Molly Wemel, Het Ministerie van Toverkunst, Een boze lezer van de Ochtendprofeet, Albus Perkamentus

Eigenaar: Marcel Lubbermans, Ron Wemel, Petunia Duffeling, Hermelien Griffel

 

Eerste verschijning: Harry Potter en de Geheime Kamer

Laatste verschijning: Harry Potter en de Orde van de Feniks

 

UITERLIJK

Een Brulbrief is een rode brief die via de uilenpost wordt verstuurd. De Brulbrief wordt geschreven als de schrijver erg boos is op de ontvanger.

 

MAGISCHE CAPACITEITEN

Als de Brulbrief geopend wordt, hoor je de stem van de afzender die de brief luid en met versterkte stem voorleest. Als de ontvanger de brief niet opent, zal deze ontploffen en wordt de stem nóg sterker versterkt tot een oorverdovend geluid.

 

GESCHIEDENIS

Marcel Lubbermans claimt een brulbrief te hebben ontvangen (voor 1992) van zijn oma, deze had hij niet geopend en hij vertelde aan Harry Potter en Ron Wemel dat dat niet veel goeds was.

In 1992 kreeg Ron Wemel zelf een brulbrief van zijn moeder, Molly Wemel. Deze brief kreeg hij omdat hij zijn vader’s vliegende auto had gestolen en hier samen met Harry Potter mee naar Zweinstein was gevlogen.

In 1994 ontving Marcel Lubbermans weer een brulbrief van zijn oma. Dit keer omdat waarschijnlijk door zijn toedoen Sirius Zwarts toegang had tot de leerlingenkamer van Griffoendor. Hij had namelijk een papiertje gemaakt met alle wachtwoorden van de Dikke Dame erop, omdat hij ze elke keer vergat, maar die waarschijnlijk in Zwarts zijn handen is gevallen.

Er zijn een hele hoop brulbrieven naar het Ministerie van Toverkunst gestuurd in de zomer van 1994, nadat er dooddoeners op het WK Zwerkbal waren verschenen en het Duistere Teken was opgeroepen. De schrijvers van de brulbrieven vonden vooral dat de beveiliging op het evenement slecht was.

Ook Hermelien Griffel ontving een aantal brulbrieven van lezers van Heks & Haard, toen Rita Pulpers een gemeen artikel over haar schreef.

In 1995 kreeg zelfs Petunia Duffeling een brulbrief van niemand minder dan Albus Perkamentus. Dit was nadat Harry en Dirk werden aangevallen door twee dementors en de Duffelingen dreigde om Harry uit huis te schoppen.

Kijk eens naar deze voorwerpen