Ring van Asmodom Mergel

Ring van Asmodom Mergel

Naam: Ring van Asmodom Mergel
Maker: Volgens het verhaal van de Drie Gebroeders was de maker de dood. Gemaakt in: Onbekend, al eeuwen oud.
Vernietiging: In een grot bij het huis van Mergel werd het Gruzielement vernietigd. (HBP23, RD33)
Later viel de ring op de grond in t bos tijdens de slag om Zweinstein, is daarna nooit meer gezien. (JKR)
Gebruik: Mergel familie (HBP10), Albus Perkamentus (HBP23, RD33) en Harry Potter (RD34)
Eigenaar: Asmodom Mergel, Marten Vilijn

Eerste verschijning: Harry Potter en de Half-Bloed Prins
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood

 
UITERLIJK
Een lelijke (Volgens Harry), gouden ring die een grote, gebarsten zwarte steen bevat. De steen was gegraveerd met het wapen van Prospers. (HBP10)
MAGISCHE CAPACITEITEN
De ring was een Gruzielement van Marten Vilijn aka Voldemort. Hij had dit Gruzielement gemaakt nadat hij hem had gestolen van de familie Mergel. Hij gaf de ring een dodelijke vloek zodat het Gruzielement beschermd zou blijven. Perkamentus deed de ring later omdat hij zijn dode moeder en dode zus wilde zien (RD33, 35) maar de hand van Perkamentus werd zwart en verschrompelde. Dank zij Sneep zijn snelle spreuk kon Perkamentus er nog een jaar mee leven en daarna zou hij sterven. (HBP23, RD33)
GESCHIEDENIS
Volgens Asmodom Mergel was de ring al eeuwen lang in het bezit van de familie Mergel. (HBP10) Nadat Asmodom overleed ging de ring naar zijn zoon Morfin Mergel. De ring werd echter gestolen door Asmodom zijn kleinzoon, Marten Vilijn ofwel Voldemort, op de nacht dat Marten Morfin er in luisde en de dood van de familie Vilijn in Morfin zijn schoenen schoof. (HBP17) Marten droeg de ring in het publiek een tijdje nadat hij van Zweinstein af was. Maar nadat hij er een Gruzielement van had gemaakt deed hij hem af. Perkamentus vond de ring in een grot bij huize Mergel. Perkamentus wist de ring te vernietigen zodat het geen Gruzielement meer was. (HBP23, RD33) Perkamentus hield de ring en droeg het zelfs een tijdje nadat hij hem had vernietigd, met een scheur in de zwarte steen. De zwarte steen in de ring is een van de Relieken van de Dood, de steen van wederkeer. Het was dus niet alleen een Gruzielement maar ook een Reliek.

Volgens het verhaal van De Drie Gebroeders kan de steen de doden tot leven wekken. Ze worden niet echt weer levend, ze verschijnen in een soort geest vorm. De steen ging van generatie op generatie tot het verdween in het bos tijdens de slag om Zweinstein in 1998. (RD34) Is waarschijnlijk kapot getrapt door Centaurs en is voor altijd verdwenen. (JKR)

Kijk eens naar deze voorwerpen