Hangoren

Hangoren

 

Naam: Hangoren
Maker: Fred en George Wemel
Gemaakt in: Engeland
Vernietiging: -
Gebruik: laat de gebruiker gesprekken afluisteren
Eigenaar: Fred Wemel, George Wemel, Tovertweelings Topfopshop, Harry Potter, Hermelien Griffel, Ron Wemel
 

Eerste verschijning: Harry Potter en de Orde van de Feniks, hoofdstuk 4
Laatste verschijning: Harry Potter en de Relieken van de Dood, hoofdstuk 15

 
UITERLIJK
Hangoren lijken op lange, vleeskleurige stukken touw.
MAGISCHE CAPACITEITEN
Als je het ene eind van de Hangoor in je oor doet en de andere bijvoorbeeld onder een deur door schuift, kun je conversaties aan de andere kant van de deur afluisteren alsof je daadwerkelijk in die kamer zou zijn.

Hangoren werken niet wanneer er een Fnuikspreuk over de deur is uitgesproken, want onder een Gefnuikte deur kun je niets door schuiven (OF4).
GESCHIEDENIS
Fred en George Wemel hebben de Hangoren waarschijnlijk voor of in de zomer van 1995 uitgevonden, want op het moment dat Harry voor het eerst op Grimboudplein 12 komt, bestaan ze al. Ze hebben ze uitgevonden om de vergaderingen van de Orde van de Feniks af te luisteren (OF4).

Fred en George Wemel verkochten Hangoren op Zweinstein (OF12) en in hun Tovertweelings Topfopshop.

Harry Potter, Ron Wemel, Fred Wemel, George Wemel en Ginny Wemel gebruikten Hangoren om het gesprek van Nymphadora Tops, Arthur Wemel, Molly Wemel en Alastor Dolleman af te luisteren in St. Holisto's Hospitaal voor Magische Ziektes en Zwaktes (OF22).

Harry Potter, Hermelien Griffel en Ron Wemel gebruiken Hangoren om een gesprek tussen Draco Malfidus en meneer Odius af te luisteren. Nadat Draco de winkel verlaat gaat Hermelien naar binnen in de hoop erachter te komen wat Draco wilde kopen. Hierbij luisteren Ron en Harry allebei mee via de Hangoren (HBP6).

Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel gebruiken Hangoren om het gesprek van Grijphaak, Goornik, Ted Tops, Daan Tomas en Dirk Kramer af te luisteren (RD15).

Kijk eens naar deze voorwerpen